Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.

Ekatarina Velika

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

Ekatarina Velika

Počalji od Maja taj Čet Jul 08, 2010 12:51 am

Ekatarina Velika (skraćeno EKV) je bila rok grupa iz Beograda i jedna od najuspešnijih i najuticajnijih grupa na prostoru bivše Jugoslavije. Srž benda činili su gitarista i pevač Milan Mladenović, klavijaturistkinja Margita Stefanović i basista Bojan Pečar.

Katarina II

Katarina II je nastala 1982. godine u Beogradu. Grupu su nakon raspada benda Šarlo Akrobata formirali pevač Milan Mladenović, gitarista Dragomir "Gagi" Mihailović, basista Švaba Radomirović i bubnjar Dušan Dejanović. Naziv potiče od imena Mihailovićeve neuzvraćene ljubavi, devojke Katarine. Tokom 1982. bendu se pridružuje klavijaturistkinja Margita "Magi" Stefanović. Radomirović ubrzo potom prelazi u "Du Du A", a Dušan Dejanović u Disciplinu kičme, te bubnjeve jedno vreme svira Branko "Mango" Kuštrin. Početkom 1983. na mesto bubnjara dolazi Ivica "Vd" Vdović, bivši bubnjar Šarla akrobate, a basista postaje Bojan Pečar, čime je formirana konačna ritam sekcija benda. Konačna i poslednja postava grupe Katarina II - Mladenović, Mihailović, Stefanović, Pečar i Vdović - započinje 1983. sa radom na debi albumu.
U proleće 1983. godine Katarina II učestvuje na zagrebačkom bijenalu i dobija solidne kritike. Materijal za prvi album snimaju ubrzo nakon toga, a na njemu se kao gost pojavljuje glumac Svetislav Goncić. Materijal je sniman u studiju "Druga maca" čiji je vlasnik bio Enco Lesić koga je Mladenović poznavao od rada sa grupom Šarlo akrobata. Nažalost, zbog loših uslova snimanja materijal propada, a grupa je primorana da ponovo snimi celokupan album. Na poziv kolege muzičara Srđana Marjanovića to su učinili sledeće godine u studiju ZKP RTLJ u Ljubljani.
Debi album pod nazivom Katarina II konačno izlazi 1984. godine. Većinu tekstova je napisao Mladenović, sa izuzetkom tekstova za "Vrt" i "Platforme" koje je napisao Mihajlović, za pesmu "Kad krenem ka..." za koju je tekst napisala Margita Stefanović kao i za pesmu "Treba da se čisti" čiji je tekst grupno potpisan. U većini pesama grupa uspešno povezuje Mladenovićev deskriptivni pesnički senzibilitet sa energičnim zvukom novog talasa. Često smatran zvučno "najčistijim" izdanjem benda, album nije postigao komercijalni uspeh uglavnom zbog umetničkog koncepta kome je nedostajala komercijalna prijemčivost.
Ubrzo nakon izlaska albuma, bend proživljava ponovnu promenu sastava. Kao i u vreme Limunovog drveta i Šarla akrobate, neslaganja između Mladenovića i Mihajlovića i dalje postoje. Mihajlović ubrzo dolazi i u sukob sa zakonom i odlazi u zatvor, a nakon izlaska mu je saopšteno da više nije član benda. Kako je on tvrdio da ima autorska prava na ime Katarina II, bend je bio prisiljen da odabere novi naziv. Preostali članovi biraju novo ime Ekatarina Velika (po Katarini Velikoj, ruskoj carici), kasnije skraćeno na EKV, i pod tim imenom rade do kraja karijere.
Ubrzo, zbog problema sa drogom i bolesti, i bubnjar Vdović odlazi iz benda i završava u Du Du A. Njegova zamena je Ivan "Firči" Fece (prethodno: "Luna", "Džakarta").

Ekatarina Velika

Zahvaljujući konstantnim koncertnim nastupima širom Jugoslavije (sa posebno čestim koncertima u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu) i emitovanju spotova na televiziji, Ekatarina Velika polako stiče veći broj poklonika.
1985. godine grupa izdaje drugi album Ekatarina Velika. Album je snimljen u zagrebačkom studiju SIM, sa producentom Vladimirom Smolecom, a na njemu se kao gosti pojavljuju Masimo Savić, u to vreme pevač hrvatskog benda Dorian Grej, kao i Tomo In Der Mulen, gitarista sastava Karlovi Vari. Novi materijal je doneo izvesne promene u zvuku budući da je u odnosu na prethodni album bio primetno bržeg ritma i energičniji. Ipak, i na njemu su prisutne prepoznatljive odlike benda: duboko suptilni tonovi kao i Mladenovićevi hermetični, introspektivni i metaforični tekstovi. Album je svojim omotom koji je osmislio i dizajnirao Dušan Gerzić pokazivao i određene umetničke ambicije, jer prikazuje članove benda oslikane u maniru indijanske obredne tetovaže.
Drugo izdanje donelo je bendu prve prave hitove, pesme "Oči boje meda", "Tattoo" i "Modro i zeleno". 22. marta 1985. prvi put sviraju van Jugoslavije, na manifestaciji "Dani kulture" u Torinu u Italiji, i ostavljaju pozitivan utisak. Drugi zapaženi nastup ostvaruju na koncertu u Zagrebu koji je bio deo takozvane "Bolje vas našli" tradicionalne razmene bendova između Beograda i Zagreba. Krajem 1985. godine Fece odlazi na obavezno odsluženje vojnog roka, a njegova zamena za bubnjevima je Ivan "Raka" Ranković (prethodno: "Tvrdo srce i velike uši").

S' vetrom uz lice

1986. godine pod nazivom S' vetrom uz lice izlazi treći album benda kojim se probijaju do šire publike, i koji od njih pravi zvezde. Produciran od strane Mladenovića, Margite Stefanović i Dragana Čačinovića, album je imao vrlo "ispoliran" zvuk baziran na naglašenim klavijaturama i na upotrebi "E-mu Emulator II" 8-bitnog semplera. Hitovi sa ovog albuma uključivali su pesme "Budi sam na ulici", "Kao da je bilo nekad", "Ti si sav moj bol" i "Novac u rukama". S' vetrom uz lice je uz svoj komercijalni uspeh dobio i prilično ravnodušan prijem kritike koja se žalila da zvuk albuma i previše podseća na britansku grupu "Simple Minds".
U ovo vreme bend ima i vrlo živu koncertnu aktivnost, nastupajući po gradovima širom Jugoslavije. Na koncertu održanom 2. novembra 1986. u zagrebačkom klubu "Kulušić" snimljen je prvi živi album benda koji je izdat naknadno početkom 1987. godine kao album EKV 19LIVE!86. Iste godine bend se vraća sa turneje u Beograd i trijumfalno završava koncertnu sezonu serijom od šest rasprodatih koncerata u beogradskom Domu omladine.
U proleće iste godine Ivan Ranković odlučuje da napusti bend da bi sa prijateljima iz svog starog benda "Tvrdo srce i velike uši" formirao grupu "Ulica od meseca". Novi bubnjar postaje Srđan "Žika" Todorović (prethodno: "Radnička kontrola", "Bezobrazno zeleno", "Disciplina kičme") koji svoj prvi koncert sa grupom svira u pariskom klubu "La Locomotive". Todorović u grupu dolazi iz Discipline kičme, koja je od samog početka važila za neku vrstu rivala, prvo grupi Katarina II, a potom i Ekatarini Velikoj.

Ljubav

Posle promene sastava bend snima svoj četvrti studijski album pod nazivom Ljubav koji izlazi u drugoj polovini 1987. godine. Album se najčešće smatra najboljim izdanjem benda kao i jednim od najboljih rok izdanja na teritoriji bivše Jugoslavije. Ovo izdanje krakteriše više gitarski orijentisan i ispoliran zvuk koji je donela saradnja sa novim producentom, australijskim muzičarem Teodorom Janijem (Theodore Yanni). Visoko stilizovan omot su zajedno osmislili i dizajnirali Margita Stefanović i umetnik Vuk Vidor. Kao hitovi sa albuma se izdvajaju pesme "Zemlja", "Pored mene", "Ljubav", "7 dana" i "Ljudi iz gradova", a smatra se da većina pesama pokazuje prve tragove depresije u Mladenovićevim tekstovima, što se najčešće argumentuje tekstom numere "Tonemo".

Bend u ovom periodu ima status koncertne atrakcije koji potvrđuje sa dva uzastopna rasprodata koncerta u beogradskoj hali "Pionir". Početkom 1988. započinju novu turneju na kojoj im se priključuju pevač i gitarista beogradskog sastava Van Gog Zvonimir Đukić "Đule" i bivša pevačica grupe "Oktobar 1864" Tanja Jovićević. U to vreme Fece se vraća sa odsluženja vojnog roka i ponovo se priključuje bendu zamenjujući Srđana Todorovića. U bendu ostaje svega nekoliko meseci, da bi se zatim u maju 1988. odselio u Njujork. Nakon Feceovog odlaska Todorović se vraća u grupu.

Samo par godina za nas

1989. godine bend objavljuje Samo par godina za nas, peto studijsko izdanje. Kritika smatra ovaj album pukom konceptualnom kopijom albuma Ljubav. Međutim, za razliku od uglavnom brzo ritmičnog tempa kombinovanog sa blago tamnim zvukom na albumu Ljubav, Samo par godina za nas ima mnogo zvučno "mutnije" melodije i sporiji ritam koji zajedno nose predosećaj nadolazećih političkih i socijalnih tragedija koji će zahvatiti Jugoslaviju početkom 90-ih.
Nekoliko hitova sa albuma uključuju pesme "Krug", "Srce" i "Par godina za nas".
U novembru 2006. godine pesma "Par godina za nas" je izglasana za najbolju jugoslovensku pesmu svih vremena od strane slušalaca beogradskog radija B92. Milan Mladenović je u svom intervjuu za emisiju RTS TVB "TV Poster" 1992. godine izjavio da je "Par godina za nas" najbolja pesma koju je Ekatarina Velika napravila.

Dum dum

Nakon albuma Samo par godina za nas usledila je najteža promena sastava koju je grupa vrlo teško podnela. Todorović je napustio bend koncentrišući se na svoju glumačku karijeru, a Bojan Pečar se seli u London. Dok je odlazak Todorovića iz grupe bio manje-više još jedna smena za bubnjevima, Pečarov odlazak je bio veliki gubitak za bend koji na taj način ostaje bez jednog od svojih ključnih članova. Mladenović i Margita Stefanović nastavljaju dalje nalazeći novog bubnjara Marka Milivojevića (prethodno: "U škripcu", "Partibrejkers"), a kao basista u to vreme na koncertima svira Miško Plavi. Album Dum dum izlazi u proleće 1991. godine, a kao basisiti na albumu sviraju Bata Božanić i Dušan Petrović.

Album Dum dum se smatra najmračnijim albumom grupe. Njegova sumornost i atmosfera tragedije odaju opšte stanje u Jugoslaviji koja se u to vreme, početkom 90-ih lagano raspada i približava građanskom ratu.

Neko nas posmatra

Tokom 1992. godine EKV nastupa sa basistom Dragišom Uskokovićem. U maju 1993. nova postava objavljuje album Neko nas posmatra koji, kao suprotnost prethodnom albumu, karakterišu topliji i pristupačniji zvuk i komunikativnije i otvorenije teme posebno prepoznatljive u pesmama "Zajedno", "Just let me play some modern RNR music", "Jadransko more", "Ponos". Ovo je takođe prvi i jedini album benda koji sadrži obrađenu pesmu, a to je numera "Istina mašina" jugoslovenskog rok benda "Tajm".

Zbog svojih jednostavnih muzičkih aranžmana i tekstualnih koncepata, album je smatran najslabijim EKV izdanjem. Vreme je međutim promenilo poglede na album i njegove vrednosti su postale više cenjene tokom godina.

Kraj EKV

Početkom 1994. godine Ekatarina Velika je neaktivna. Mladenović u proleće odlazi u Brazil gde zajedno sa prijateljem i muzičarem Mitrom Subotićem Subom i grupom brazilskih muzičara radi na albumu "Angel's Breath". Po njegovom povratku u Beograd bend nastavlja sa koncertnom aktivnošću i počinje sa radom na novom albumu čiji je radni naziv „Ponovo zajedno“. Rad na albumu je međutim ubrzo obustavljen zbog Mladenovićevih zdravstvenih problema. U avgustu 1994. bend svira na festivalu u Budvi što je njihov poslednji koncertni nastup. Sledećeg dana Milan Mladenović je prebačen u bolnicu gde je otkriveno da ima rak pankreasa.

Svega nekoliko meseci kasnije, 5. novembra 1994, Milan Mladenović je umro u Beogradu u 37. godini. Njegovom smrću, Ekatarina Velika je prestala da postoji.

Ekatarina Velika je među najuticajnijim, ako ne i najuticajniji bend na prostoru bivše Jugoslavije, a takođe se smatra i jednim od najvažnijih bendova na jugoslovenskoj rok sceni uopšte. Mnogi bendovi su tokom godina obrađivali njihove hitove, ali ono što je karakteristično je to da se imitacije tema kojima se Mladenović bavio kao i njegovog jedinstvenog pesničkog stila stalno pojavljuju u muzici mnogih novih mladih bendova.
Među bendovima za koje se tvrdi da su pod velikim uticajem Ekatarine Velike je bend Van Gog koji se uzdigao do statusa jednog od najpopularnijih rok bendova u Srbiji u drugoj polovini 90-ih, ali koji je takođe često kritikovan zbog preterane sklonosti ka imitaciji EKV-a, naročito kada se radi o tekstovima pesama. Drugi bend na koji je Ekatarina Velika značajno uticala je Block Out, koji je obradio njihovu pesmu "Soba" (tribjut izdanje "Kao da je bilo nekad") i koji često svira njihove pesme na svojim koncertima.

Maja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6121
Ženski Datum upisa : 19.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Sinhro

Počalji od Maja taj Čet Jul 08, 2010 12:53 am

Sinhro

Promeniću svet do kraja pesme, igraću pijani ples u ritmu vetra
Pustiću sunce da topi ljubav, između sveta, daleko od nas
Došao sam da te nosim, da se ne bojiš
Da ne govoriš nema me, da zatvoriš oči
Da ne zaboraviš reč po reč, došao sam da te nosim
U kuće mojih predaka, da ti pričam da noći nema
Da odustaneš, da želja je glad je vatra
Promeniću jezik, pokret, telo, govoriću reči, tuđe pesme
Došao sam da ti kažem čuvaj me, moj korak je moje ime, čuvaj me
Došao sam da te nosim, da se ne bojiš
Da ne govoriš nema me, da zatvoriš oči
Da ne zaboraviš reč po reč, došao sam da te nosim
U kuće mojih predaka, da ti pričam da noći nema
Da odustaneš, da želja je glad je vatra
Došao sam da te nosim, u kuće mojih predaka
Da ti pričam da noći nema, da odustaneš
Došao sam da te nosim, da se ne bojiš
Da ne govoriš nema me, da zatvoriš oči, da ne zaboraviš reč po reč

Maja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6121
Ženski Datum upisa : 19.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Pored mene

Počalji od Maja taj Čet Jul 08, 2010 1:04 am

Pored mene

U sumrak otežaju senke
i plaze nam po licima
i sjaj u očima je dubok i nestvaran
putujemo rečima i razmišljamo koracima
ti i ja, ti i ja
U sumrak tvoje hladne ruke
me miluju po grudima
zaboravljam, zaboravljam
ma samo ti znas koliko mnogo ih ima

Pored mene
budi pored mene..

U sumrak znam da znaš da znam
sve o nevažnim stvarima
iza brda je polje, iza polja je šuma
iza šume je kuća, iza kuće je put
koji vodi, koji vodi, koji vodi, koji vodi
koji vodi do tebe, koji vodi do tebe

Ma samo ti znaš
koliko mnogo ih ima
samo ti znaš
koliko mnogo ih ima

Pored mene
budi pored mene..

U sumrak tvoje hladne ruke
me miluju po grudima
zaboravljam..

Maja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6121
Ženski Datum upisa : 19.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Zemlja

Počalji od Maja taj Čet Jul 08, 2010 1:07 am

Zemlja

Ovo je zemlja za nas
Ovo je zemlja za sve naše ljude
Ovo je kuća za nas
Ovo je kuća za svu našu decu
Pogledaj me, o pogledaj me
Očima deteta

U zemlji vidim spas
Iz sna me budi glas koji ne poznajem
Dok grane miluju naša tela
Dok senke prave pokrov za nas
Pogledaj me, o pogledaj me
Očima deteta

Čujem - vrati se
Čujem - ostani
Čujem - vrati se
Dozvoli mi

Čujem - vrati se
Čujem - ostani
Čujem - vrati se
Oprosti mi

U svakom porazu ja sam video deo slobode
I kad je gotovo
Za mene, znaj, tek tad je počelo
Pogledaj me, o pogledaj me
Očhima deteta

Čujem - vrati se
Čujem - ostani
Čujem - vrati se
Dozvoli mi

Čujem - vrati se
Čujem - ostani
Čujem - vrati se
Ne idi, ne idi, ne!Maja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6121
Ženski Datum upisa : 19.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Par godina za nas

Počalji od Maja taj Čet Jul 08, 2010 1:14 am

Par godina za nas

Moj prijatelj i ja sedimo na klupi,gledamo zvezde
slušamo vesti što su upravo stigle
kažu da imamo još samo par godina za nas

Imali smo igračke i živeli smo sve,sve one igre na sreću
one igre za ljude,što je smislio neko
pre samo par godina za nas

Da li znaš kako zelim da te nađem
Da li znam šta trebam da znam
Voli me kako nikad nisi volela

Živimo u pričama, branimo se, hodamo i slavimo
neke bezvezne stvari,neke bezvezne priče
sto je smislio neko
u samo par godina za nas

Nisu dovoljne reči, samo obicne reči
da me vrate u život,nije dovoljan dodir
ni da znam da te imam
još samo par godina za nas

Voli me onako kako nikad nisi volela
Voli me onako kako nikad nisi volela

Raste kao nada, kao more, kao govor
kao pokret, kao zora, kao dete, kao krv,kao želja, među nama
raste kao bol
i grize sve pred našim očima

Voli me onako kako nikad nisi volela
Voli me onako kako nikad nisi volela
Voli me...

Maja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6121
Ženski Datum upisa : 19.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Odgovor

Počalji od Nymphadora taj Čet Jul 08, 2010 2:11 am

Odgovor

Bolje da nisam saznao
Bolje da nisam shvatio
Bolje da ne znam sta ti znace reci dve

Reci su me zaprljale
Reci sto nose nevolje

Iskrenost nije pomogla
Iskrenost je zabolela
Bolje da nisam cuo izgovor za sve

Reci su me ocarale
Reci su me oslepele
Ne mogu da vidim
Ne ne ne ne

Odgovor je zakasnio
Odgovor nije stigao
Odgovor nikad nece biti potreban

Reci su se izlizale
Reci mi nisu pomogle
Reci su me ocarale
Ne mogu da mislim
Ne ne ne ne
avatar
Nymphadora
Član za primer
Član za primer

Broj poruka : 1206
Ženski Lav Godina : 25
Datum upisa : 09.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Ljubav

Počalji od Maja taj Sub Jul 10, 2010 6:03 pm

Ljubav

Ja sam oduvek spavao s tvojim imenom na usnama!
Ti si oduvek spavala s mojim imenom na usnama!
I kud god da krenem, tvoja ruka u mojoj ruci
I kada želim nešto da kažem "ja", ja kažem "mi"

Ljubav, ljubav
Ljubav

I svi moji drugovi su odavno i tvoji drugovi,
Dvojinu su stari Sloveni imali u rečniku
I kada želim da kažem "ja", ja kažem "mi"
I kada mislim o sebi, ustvari ja mislim o nama

Ljubav, ljubav
Ljubav

Kako vreme nam prolazi, da, vreme nam prolazi brzo
I dani i noći su slonovi na indijskom crtežu
I boli i voli i boli i voli, boli nas ljubav
I boli i voli nas ljubav, boli nas ljubav

Ljubav, ljubav
Ljubav

Polako dosada mrsi nam kosu i prlja nam ruke
Polako dosada gladi nam bore od noćnoga smeha
I naše reči od milja su navika
Naša imena od milja su navika
Boli nas ljubav, voli nas ljubav,
Ljubav, ljubav
Ljubav

Maja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6121
Ženski Datum upisa : 19.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Krug

Počalji od child_in_the_night taj Sub Jul 10, 2010 11:11 pm

Krug

Ovaj krug sam smislio
Ovaj krug sam stvorio
Ovaj krug sam razbio
U vetar rasuo.

Vetar misli,
Vetar zna
Sve sto znamo ti i ja.
On me voli,
On me nosi,
On me razbija.

A ha! A Ha!

U hmm A Ha!

Kao da sam umoran
I kao da sam star
Kao da je dosadno
Isuvise da znam

Ovaj krug sam skupio
I opet sklopio
On me voli,
On me nosi,
On mi oprasta.

A Ha! A Ha!
U hmm A Ha!

Kao ne
I kao da
Kao zabrana
I kao dozvola
Kao ne ne ne
Kao da da da
Kao zabava

I kao dosada.Ovaj krug sam smislio
Ovaj krug sam stvorio
Ovaj krug sam razbio
U vetar rasuo.

Kao ne
I kao da
Kao zabrana
I kao dozvola
Kao ne ne ne,
Kao da da da
Kao zabava, I kao dosada.
avatar
child_in_the_night
Graffit master
Graffit master

Broj poruka : 428
Ženski Blizanci Godina : 27
Datum upisa : 12.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Srce

Počalji od amaranth taj Uto Jul 27, 2010 12:01 am

Srce

Nije dotakla nista sto bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su ciste, ona misli da voli
ona veruje, veruje...

Nece doci na jesen kada opada lisce
nece doci u zimu kad je sneg
nije imala hrabrost, nije imala kada
da ostane, da ostane kraj mene
da li da verujem u to!?

Nisam rekao nista sto bi moglo da znaci
nisam nasao onu pravu rec
koja moze da veze, koja moze da boli
kojoj verujem, verujem...

Nece doci na jesen kada opada lisce
nece doci u zimu kad je sneg
nije imala hrabrost, nije imala kada
da ostane, da ostane kraj mene
da li da verujem u to...
avatar
amaranth
Zaslužni član
Zaslužni član

Broj poruka : 1943
Ženski Škorpija Godina : 28
Lokacija : Druga zvezda levo od Meseca
Datum upisa : 26.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Tonemo

Počalji od amaranth taj Uto Jul 27, 2010 12:03 am

Tonemo

Prosli smo prvi dane cudenja
Prosli smo prvi dane padanja
Ja nisam tu
Ja nisam tamo ni tu

Dok pijem sok iz tvojih ociju,
Dok lizem so sa tvojih prstiju,
Ja nisam tu
Ja nisam tamo ni tu

Tonemo, tonemo.
Tonemo, tonemo.

Prosli smo prvi dane gledanja
Prosli smo prvi dane kajanja
Ja nisam tu
Ja nisam tamo ni tu

Ne, dani nisu dugo cekali
Dani su bezali i puzali i lebdeli
Ja nisam tu
Ja nisam tamo ni tu

Tonemo, tonemo.
Tonemo, tonemo.
avatar
amaranth
Zaslužni član
Zaslužni član

Broj poruka : 1943
Ženski Škorpija Godina : 28
Lokacija : Druga zvezda levo od Meseca
Datum upisa : 26.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Zid

Počalji od amaranth taj Uto Jul 27, 2010 12:03 am

Zid

Poljubi provo one nesrecne
Pa onda smiri one nemirne;
Lutkama sasi male haljine
I lovcima zategni lukove,

Pronadji me, pronadji me
U sobi gde umire dan

U mojim hladnim kisnim sobama
Na zidu crtez crnog crnila
Ovo je zid,
Ovo je zid!
Iz crnog mrtvog praznog mrtvila,

Pronadji me, pronadji me
U sobi gde umire dan

Mi smo slobodni!
Mi smo slobodni
Ja sam rodjen sasvim sam,
Rodjen sasvim sam

Mi smo slobodni!
Mi smo slobodni
Ja sam rodjen sasvim sam,
Rodjen sasvim sam

Pomiri pse i macke recima
Nahrani gladne svojim ocima;
Dodirni dlanom nedodirljive,
I spasi nas neuhvatljive!

Pronadji me, pronadji me
U sobi gde umire dan

Zajasi vetar prema brdima,
U brdu kamen, so u nedrima
Ovo je zid,
Ovo je zid!
Na zidu senke nasih godina

Pronadji me!
Pronadji me!
U sobi gde umire dan

Mi smo slobodni!
Mi smo slobodni!
Ja sam rodjen sasvim sam,
Rodjen sasvim sam

Mi smo slobodni!
Mi smo slobodni!
Ja sam rodjen sasvim sam,
Rodjen sasvim sam
avatar
amaranth
Zaslužni član
Zaslužni član

Broj poruka : 1943
Ženski Škorpija Godina : 28
Lokacija : Druga zvezda levo od Meseca
Datum upisa : 26.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Zabranjujem

Počalji od polly88 taj Pon Avg 09, 2010 1:35 am

Zabranjujem

Ovo je noć koja kupa se u svetlu
Na podlozi tamnoj blistaju naše oči
Ovo je noć koja miriše na istinu
Kada kažem kako sam bio naivan

Zabranjujem sve one zamke vaše podlosti
Zabranjujem da dodir zavisti i bolesti
Bude kraj
Ovo ne sme biti
Ovo ne sme biti kraj

Čuje se zvuk koji podseća na huk
Iz dubine šuma
Ruši se stablo po stablo po stablo
Umire zid od plača
Umire sad
Umire beštija

Zabranjujem sve one zamke vaše podlosti
Zabranjujem da dodir zavisti i bolesti
Bude kraj
Ovo ne sme biti
Ovo ne sme biti kraj
avatar
polly88
Moderator
Moderator

Broj poruka : 6402
Ženski Blizanci Godina : 30
Lokacija : across the universe
Datum upisa : 28.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Siguran

Počalji od Maja taj Pet Avg 20, 2010 6:57 pm

Siguran

Siguran sam
Ili samo mislim da sam siguran
Staklenim nogama
Ovo je hod po tankoj žici
Maskiran sam
Ili samo mislim da sam maskiran
Pod ovim bojama
Govorim samo reči što me kriju

Oprezan sam
Tvoje oči gledaju u moj dlan
Ti ne znaš ko sam ja
Ja ne znam ko bih mogao biti
Pokušaj saznati
Ni iz čega sklopiti
Podigni zavesu
Pokaži sve što misliš da krijem

Sastaviću krajeve
Iscepane poruke
Tragove pod prozorom
I obale pod jastukom
Kao u snuMaja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6121
Ženski Datum upisa : 19.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Ekatarina Velika

Počalji od chegirl taj Sub Nov 13, 2010 4:20 am"Neće doći dan kada ćemo svi biti obučeni u belo. Neće doći dan kada ćemo palmama mahati jedni drugima. I postojat će samo ti trenuci sna raspačani koje treba umeti završiti i otići na vreme na svoju stranu."

avatar
chegirl
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Broj poruka : 2818
Ženski Devica Godina : 24
Lokacija : in the middle of nowhere
Datum upisa : 08.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Anestezija

Počalji od Liza_N. taj Ned Nov 14, 2010 3:36 amAnestezija

Dobro znas svaku rec
svaki znak, kako najlakse
najbrze, najsladje
reci odlazim

Rastemo, pazimo
slucajno gazimo
tvoje najblaze usne
kazu odlazim

Anestezija

Smeje se zrcalo
mojim ocima
srebrne bube
zricu odlazim

Zamisli, ti si ja
zamisli, ja sam ti
otvaram oci
i kazem odlazim

Anestezija


Always believe that something wonderful is about to happen...
avatar
Liza_N.
Počasni član
Počasni član

Broj poruka : 2032
Ženski Datum upisa : 04.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - 7 dana

Počalji od Maja taj Uto Jan 11, 2011 10:29 am

7 Dana

Sedam dana sam
I gore i dole,
Potraži me.
I sedam dana sam,
Nađi i stavi,
Pokaži me.

Nek' boli dok boli,
Rukama stegni kožu svoju,
Podamnom zategni strah,
Noktima pucaj u znoju.

Još ovaj put,
Dok traži i zove,
Zakloniću.
Još neki put,
Dok zrači i moli,
Pokloniću.

Drži mene,
Voli mene,
Uzmi moj šakom
Vlažni, grli, vrat,

I sačuvaj vreme,
I sebe za mene,
Bio bih tvoj brat,
Ti si moj brat.

Slomi se,
O, skloni se.
Slomi se,
Skloni se.
Slomi se,
O, skloni se.
Od sebe...

I sedam dana sam
I dole i gore,
Potraži me.
I sedam dana sam,
Nađi, stavi,
Pokaži me.

Nek' boli dok boli,
Rukama stegni kožu svoju,
Podamnom zategni strah,
I noktima pucaj u znoju.

Skloni se,
O, slomi se,
Skloni se,
Slomi se,
Skloni se,
O, slomi se,
Od mene...

Sedam dana sam,
Potraži me,
Potraži me.


Maja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6121
Ženski Datum upisa : 19.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Umorna

Počalji od Nymphadora taj Ned Jan 16, 2011 8:17 am

Umorna - Ekv

Umor je duboko u meni
Riba u vodi, podrum u kuci
Umor je na rubu usne
Rec upucena nekom ko odlazi
Nekom ko odlazi

Vodi me, vodi me,
Vodi me na vodu
Vodi me, vodi me,
Vodi me na vodu

Zar ne vidis, da mi se oci sklapaju?
Zar ne vidis da mi se oci sklapaju

Odmori me, zatvori me
Zamotaj me, umotaj me
Poklopi me, odlozi me
Odahni me, udahni me
Opusti me, otpusti me
Ponesi me, odnesi me
Polozi me, ostavi me
Ostavi me, ostavi me

Zar ne vidis da mi se oci sklapaju!
Zar ne vidis da mi se oci sklapaju
avatar
Nymphadora
Član za primer
Član za primer

Broj poruka : 1206
Ženski Lav Godina : 25
Datum upisa : 09.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Bežimo u mrak

Počalji od amaranth taj Ned Jan 16, 2011 9:54 am

Bezimo u mrak

U mrak smo odvedeni.
U mrak smo stigli preplaseni.
Mesec je podivljao nad nama,
Zvezde su se sakrile od nas
Kosti nam je rastavila zima,
Vetar je zavijao na glas..

Ostaje daleko iza nas
Beskrajno daleko iza nas
Vatra je ostala u nama
Sume ce nas primiti u mrak.

Bezimo sa ovog svetla
Bezimo u mrak!
Bezimo sa ovog svetla
Bezimo u mrak!

U mrak smo zapleteni;
U mrak lagano tonemo svi;
Zemlja nam je prestala da radja,
Ptice su nam pobegle na jug,
Deca su nam prestala da placu,
Deca su nam izbegla na put.

Ostaje daleko iza nas
Beskrajno daleko iza nas
Vatra je ostala u nama
Sume ce nas primiti u mrak
Bezimo sa ovog svetla
Bezimo u mrak
Bezimo u mrak.
‎"Where is the wonder where's the awe?
Where are the sleepless nights I used to live for?"
avatar
amaranth
Zaslužni član
Zaslužni član

Broj poruka : 1943
Ženski Škorpija Godina : 28
Lokacija : Druga zvezda levo od Meseca
Datum upisa : 26.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Amerika

Počalji od Maja taj Ned Apr 03, 2011 6:44 pm

Amerika

Ljudi odlaze
I odlaze i odlaze
Ovde je dosadno
Svi su pobegli na neko zabavnije mesto
Daleko je, daleko je Amerika
Daleko je, daleko je Amerika
I ako sam negde stigao, bilo je iznutra
U sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja
I gore i dole i levo i desno u meni
U sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja
Tamo je put, tamo je cilj, tamo je znak

Tamo je cilj, tamo je put, tamo je znak
Tamo je Amerika ...

Vrlo sam umoran
A ne znam kako, zašto, od čega
Ovde je dosadno
Svi su pobegli na neko zabavnije mesto
Daleko je, daleko je Amerika
I ako sam negde stigao, bilo je iznutra
U sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja
I gore i dole i levo i desno u meni
U sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja
Tamo je cilj, tamo je put, tamo je znak
Tamo je cilj, tamo je put, tamo je znak
Tamo je Amerika ...Poslednji izmenio Maja dana Sre Sep 26, 2012 7:59 pm, izmenjeno ukupno 1 puta

Maja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6121
Ženski Datum upisa : 19.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Ti si sav moj bol

Počalji od Nelly taj Uto Apr 05, 2011 1:23 pm

Ti si sav moj bol

Razmices zavese, gledas obecani grad
Svetla se pale, tinja zelja u tebi
Jos uvek ti djavoli vire iz rukava
I svaki nokat krije otrov ljubavi

Ispitujes zaborav, obaras alibi
I biras ulogu kao haljinu za vece
U prolazu me dotakne miris noci i kaze
Probudi se, pokreni se.. probudi se, pokreni se

Ti si sav moj bol

avatar
Nelly
Profi
Profi

Broj poruka : 362
Ženski Datum upisa : 06.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Radostan dan

Počalji od chegirl taj Čet Jul 21, 2011 8:02 am

Katarina II-Radostan dan

Kakav radostan dan!
Crnci pevaju aleluja!
Kakav radostan dan,
Ptice pevaju aleluja!
Ti imaš svoj strah,
Ti imaš svoj strah od sebe.
Ti imaš svoj struk
On je vol vehr mour...
Ti si volela moj Welt schmerz...
Ti si volela moj Welt schmerz...
Kakav radostan dan!
Crnci pevaju aleluja!
Kakav radostan dan,
Ptice pevaju aleluja!
Ti si volela moj Welt schmerz...
Ti si volela moj Welt schmerz...
Kakav radostan dan!
Ti imaš svoj strah od sebe.
Kakav radostan dan,
On je vol vehr mour...
Ti si volela moj Welt schmerz...
Ti si volela moj Welt schmerz...
avatar
chegirl
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Broj poruka : 2818
Ženski Devica Godina : 24
Lokacija : in the middle of nowhere
Datum upisa : 08.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Ona mi je rekla

Počalji od Nelly taj Čet Avg 25, 2011 10:42 am

Ona mi je reklaOna mi je rekla
gde se skrivaš
želela bi da me
opet vidi

Ona mi je rekla
ja te vidim
ali za nju više
ne postojim

Ona mi je rekla
zašto ćutiš
želela bi nešto
da joj kazem

Ona mi je rekla
mičeš usne
ali ipak ne čujem
ni glasa

Ref.
Ona mi je rekla
tebe nema
nikad nisi bio stvaran

Ona mi je rekla
tebe nema
nikad nisi bio
nisi bio stvaran

Ona mi je rekla
vrlo čudno
u tom pesku
ja ne ostavljam ni traga

Ona mi je rekla
da li sanjam
njene ruke prolaze
kroz mene
avatar
Nelly
Profi
Profi

Broj poruka : 362
Ženski Datum upisa : 06.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Ekatarina Velika - Kao da je bilo nekad

Počalji od polly88 taj Sre Okt 12, 2011 10:28 pm

Kao da je bilo nekad

I kao da je bilo nekad i kao da je bilo tu
Pod velikim svetlim suncem, pod velikim svetlim svodom
Ručali smo meso, glodali smo kosti dobrih životinja
Mi imamo snage, mi imamo snage još za dan

Mi menjamo dan za noć, mi menjamo noć za dan
Mi menjamo dan za noć, mi menjamo noć za dan

Prolaze brodovi, trube u čast, zvone na uzbunu
Deca uče da plaču, deca uče da poznaju svoj glas
U toplim jaslama, u hladu bora, pod zidom čempresa
Mi menjamo našu noć, za neki tuđi dan, za neki tuđi dan

Mi menjamo dan za noć, mi menjamo noć za dan
Mi menjamo dan za noć, mi menjamo noć za danGnothi seauton!
avatar
polly88
Moderator
Moderator

Broj poruka : 6402
Ženski Blizanci Godina : 30
Lokacija : across the universe
Datum upisa : 28.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Ekatarina Velika

Počalji od chegirl taj Ned Nov 06, 2011 4:19 am

Verzija ''Zemlje'' na engleskom . ..
avatar
chegirl
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Broj poruka : 2818
Ženski Devica Godina : 24
Lokacija : in the middle of nowhere
Datum upisa : 08.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Ekatarina Velika

Počalji od Maja taj Sre Sep 26, 2012 7:36 pm


Maja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6121
Ženski Datum upisa : 19.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Ekatarina Velika

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu