Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.
Zid
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

George Michael

Ići dole

George Michael Empty George Michael

Počalji od Maja taj Sre Jun 20, 2012 4:49 am


George Michael Georgemichael13

George Michael (sr. Džordž Majkl) je engleski pevač i kompozitor, rođen 25. juna 1963. godine u Londonu. Najpre kao član dueta ‚‚Wham!” sa svojim školskim drugom, Andrew-om Ridgeley-em , a zatim i kao solo pevač, Majkl je postigao veliki globalni uspeh svojom jedinstvenom pop muzikom obojenom soulom. Njegov prvi solo singl, ‚‚Careless Whisper” je objavljen u vreme dok je još bio član grupe ‚‚Wham!” i prodat je u šest miliona primeraka. Do 2010. godine prodao je preko 100 miliona nosača zvuka širom sveta kao solo umetnik, uključujući 12 prvoplasiranih singlova i 9 prvoplasiranih albuma na top-listama u Velikoj Britaniji, kao i 10 prvoplasiranih singlova i 2 prvoplasirana albuma na američkim top-listama. Svoj debi album ‚‚Faith” iz 1987. godine do danas je prodao u 20 miliona primeraka. Zahvaljujući svemu tome, Džordž Majkl je pevač čije su se pesme najviše puštale na britanskim radio stanicama u prethodne između 1984. i 2004. godine. 2005. godine objavljen je dokumentarni film ‚‚A Different Story” o njegovom privatnom životu i karijeri.

Majkl je rođen pod imenom Georgios Kyriacos Panayiotou (gr. Γιώργος-Κυριάκος Παναγιώτου) u East Finchley-u u Severnom Londonu. Njegov otac poreklom sa Kipra, koji se preselio u Englesku tokom 1850-ih i promenio svoje ime u Jack Panos, bio je vlasnik restorana. Njegova majka, Lesley Angold Harrison, bila je engleska plesačica, koja je umrla 1997. godine. Majkl je proveo najveći deo detinjstva u Severnom Londonu, gde je bilo puno doseljenika sa Kipra. Kada je bio u ranim tinejdžerskim godinama, preselio se sa roditeljima u Radlett, gde je išao u školu i gde je upoznao Andrewa Ridgeley-a. Bavljenje muzikom započeo je kao DJ u lokalnim klubovima za mlade i školama. Tome je usledio ska bend kratkog života, koji se zvao ‚‚The Executive”.


1981–1986: Wham!


Michael je doživeo značajan uspeh u duetskoj grupi ‚‚Wham!” 1981. godine. Prvi album ‚‚Fantastic” je dospeo na prvo mesto britanske top liste i proizveo seriju top 10 sinlglova, poput: ‚‚Wham Rap!” (‚‚Enjoy What You Do”) i ‚‚Club Tropicana”. Njihov drugi album ‚‚Make It Big” probio ih je na internacionalno tržište, dospevši na prvu poziciju top listi u SAD. Album je sadržao singlove kao što su ‚‚Wake Me Up Before You Go-Go", ‚‚Freedom”, ‚‚Everything She Wants” i ‚‚Careless Whisper”, od kojih je poslednji postao Majklov prvi solo singl. Učestovao u originalnom snimanju ‚‚Do They Know It's Christmas?” Band Aid-a i donirao je profit od pesama ‚‚Last Christmas” I ‚‚Everything She Wants” u dobrotvorne svrhe. Pored toga, pevao je prateće vokale za hit ‚‚The Last Kiss” Davida Cassidy-a, kao i pesme Elton-a John-a, ‚‚Nikita” i ‚‚Wrap Her Up”. ‚‚Wham!” je održao turneju po Kini, 1985. godine, što je bila prva poseta Kini od strane benda sa zapada, privlačeći veliku medijsku pažnju, posebno usmerenu na Majkla. Turneju je dokumentovao reditelj Lindsay Anderson i producent Martin Lewis u filmu ‚‚Foreign Skies: Wham! In China”, što je doprinelo Majklovoj rastućoj popularnosti.
Nakon uspeha njegovih solo singlova pojačale su se glasine o raspadu grupe. Duo se zvanično rasformirao leta 1986. godine nakon objavljivanja poslednjeg studijskog albuma ‚‚Music from the Edge of Heaven” i oproštajnog singla ‚‚The Edge of Heaven”, kao i potpuno rasprodatog koncerta na Wembley-u, koji je uključivao i svetsku premijeru filma iz Kine. Singl ‚‚The Edge of Heaven” je bio komercijalno uspešan i dospeo je na prvo mesto britanske top liste u novembru, 1986. godine.


Solo karijera

Džordž Majkl je želeo da pravi muziku za sofisticiraniju publiku od one koja je pratila ‚‚Wham!", i činili su je uglavnom tinejdžeri. Na početku solo karijere, 1987. godine snimio je duet sa Aretom Frenklin ‚‚I Knew You Were Waiting (For Me)”, koji mu je pomogao da dospe na prvo mesto britanske top liste, kao i na Billboard Hot 100. To bio njegov treći uzastopni prvoplasirani singl u UK-u, a ujedno i prvi singl koji je snimio kao solo umetnik, a koji nije sam napisao. Koautor, Simon Climie je bio nepoznat u to vreme. !988. godine Majkl je za ovu pesmu dobio Grammy Award za najbolje R&B izvođenje – duet ili grupa sa vokalima.


1987–1989: Faith

George Michael Georgemichaelfaithalbum


Tokom jeseni 1987. godine je objavio prvi solo album ‚‚Faith”. Pored toga što je svirao veliki broj instrumenata na albumu, on je napisao i producirao sve osim jedne pesme, koju potpisuje kao koautor. Prvi singl sa albuma bio je ‚‚I Want Your Sex”, koji se pojavio u toku leta 1987. godine. Pesma je bila zabranjena na mnogim radio stanicama u UK i SAD zbog provokativnog teksta. MTV je emitovao spot za pesmu samo u kasnim večernjim satima. Majkl je čak snimio prolog za video u kome kaže: ‚‚Ova pesma ne govori o neobaveznom seksu.". Neke radio stanice su puštale samo ublaženu verziju pesme ‚‚I Want Yout Love”. Kada je pesma dospela na American Top 40 voditelj, Casey Kasem je odbio da izgovori naslov pesme, pominjući je samo kao ‚‚novi singl Džordž-a Majkl-a”. Uprkos problemima sa cenzurom i emitovanjem na radiju, pesma je dospela na drugu poziciju Billboard Hot 100 liste i zadržala se među prvih 10 četrnaest nedelja. U Britaniji je dospela na treće mesto. MTV je imenovao za treći najkontroverzniji video u istoriji tog TV kanala.
Pesma ‚‚Faith” objavljena je u oktobru 1987. godine samo nekoliko nedelja pre objavljivanja albuma. Postala je jedna od njegovih najpopularnijih pesama i našla se na prvom mestu u SAD i na drugom mestu na top listama u Britaniji. U SAD-u album se nalazio među prvih 10 albuma pedeset i jednu nedelju, a samo na prvom mestu je bio dvanaest nedelja. Četiri singla sa albuma su se našla na prvom mestu na top listama: ‚‚Faith”, ‚‚Father Figure”, ‚‚One More Try” i ‚‚Monkey”. Do danas je u svetu prodato preko 20 miliona primeraka ovog albuma. Tokom 1988. godine Majkl je održao svetsku turneju. Spisak pesama je uključivao i one iz doba ‚‚Wham!”-a, kao i obrade pesama ‚‚Lady Marmelade” i ‚‚Play That Funky Music”. Na koncertu u Los Angeles-u pridružila mu se Areta Frenklin na sceni i izveli su pesmu ‚‚I Knew You Were Waiting (For Me)”. Iste godine pevao je prateće vokale za pesmu svog dugogodišnjeg prijatelja i basistu ‚‚Wham!”-a, Deona Estusa, ‚‚Heaven Help Me”. Prema Majklovoj izjavi u filmu ‚‚A Different Story”, nije bio srećan zbog uspeha i počeo je da misli da nešto nije u redu sa tim što je idol milionima tinejdžerki. Ceo proces oko albuma ‚‚Faith” (promocija, spotovi, turneja, nagrade) ga je iscrpeo, udaljio od prijatelja i porodice i frustrirao. Tokom 1990. godine rekao je producentima u Sony-u da više ne želi da radi takve promocije.


1990–1992: Listen Without Prejudice Vol. 1

George Michael Postersh


Njegov drugi studijski album ‚‚Listen Without Prejudice Vol. 1” je objavljen septembra, 1990. godine. Majkl je za ovaj album probao da stvori novu reputaciju,tj. sebe kao ozbiljnog umetnika. Odbio je da radi bilo kakvu promociju ovog albuma i kao i spotove. Prvi singl, ‚‚Praying for Time” je objavljen u avgustu 1990. godine. Pesma je hvaljena od strane kritičara i uspela je da se popne na šesto mesto u Britaniji i na prvo mesto u SAD-u, iako nije snimljen spot za pesmu. Spot je objavljen nešto kasnije i prikazivao je tekst pesme na crnoj pozadini. Michael se nije pojavljivao u ovom spotu, kao ni u drugim spotovima za pesme sa ovog albuma. ‚‚Listen Without Prejudice Vol. 1” je dospeo na drugo mesto Billboard 200 liste, do kraja godine ostao je među prvih 10, a na listi se zadržao četrdeset i dve nedelje. U UK album je izbio na prvo mesto na nedelju dana, i zadržao se na listama čitavih 88 nedelja. Sa ovog albuma su se posebno izdvojile pesme: ‚‚Praying For Time”, ‚‚Waiting For That Day", ‚‚Freedom! '90”, ‚‚Heal the Pain” i ‚‚Cowboys and Angels” (poslednji je jedini singl koji nije dospeo među top 40 u UK). ‚‚Freedom! '90” je jedini singl koji je propraćen spotom. Pesma aludira na borbu ne-out-ovanog gej muškarca i delovala je kao katalizator za njegove pokušaje da okonča ugovor sa Sony-em. Majkl je odbio da se pojavi u spotu, koji je režirao David Fincher i umesto njega su se pojavile supermodeli Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington, Tatjana Patritz i Cindy Crawford, koje su nadsinhronizovane. Pesma je imala veći uspeh u SAD i dospela je na osmo mesto Billboard Hot 100 liste, dok je u Britaniji bila tek 28. Album je prodat u oko 8 miliona primeraka.
Tokom 1991. Michael je krenuo na ‚‚Cover to Cover Tour” po Japanu, Engleskoj, SAD-u i Brazilu, gde je nastupao na ‚‚Rock in Rio”. Tokom nastupa u Riju u publici je video, a kasnije i upoznao Anselma Felippu, sa kojim je imao vezu. Ova turneja nije bila promocija albuma ‚‚Listen Without Prejudice Vol. 1.” Majkl je pevao svoje omiljene obrade, među kojima i ‘’Don't Let the Sun Go Down on Me”, Elton-a John-a, sa kojim je izveo ovu pesmu 1985.godine na Live Aid-u i ponovo 1991. godine u areni Wembley, kada je ovaj singl i snimljen. Uspešan kao i 1974. godine kada je prvi put objavljen, duet ‚‚Don't Let the Sun Go Down on Me” se našao na prvom mestu i u Britaniji i na Billboard listi. Ovo je jedini prvoplasirani singl u moderno doba koji je snimljen na otvorenom. Zarada je podeljena između organizacija koje se bave pomoći ugroženoj deci, borbom protiv AIDS-a i obrazovanjem.
U međuvremenu, očekivani nastavak prvog albuma ‚‚Listen Without Prejudice Vol. 2” je otkazan iz nepoznatih razloga, iako je mogući uzrok bilo Majklovo nezadovoljstvo Sony-em. Među njegovim zamerkama bilo je i to da Sony nije u potpunosti podržao izdavanje prethodnog albuma, što je rezultiralo lošim uspehom u poređenju sa albumom ‚‚Faith” u SAD. Sony je odgovorio da je razlog slabijeg uspeha Majklovo odbijanje da se pojavi u spotovima. On je odustao od ideje za snimanje nastavka albuma i donirao je tri pesme za humanitarni projekat ‚‚Red Hot + Dance”, čiji prihod je išao u fond za borbu protiv AIDS-a.
Poslednji Majklov singl koji je uradio sa Sony Music-om, pre nego što je preduzeo pravne mere da raskine ugovor je bio ‚‚Too Funky”. Pesma se nije pojavila ni na jednom njegovom studijskom albumu, ali je kasnije uključena u kolekcije ‚‚Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael (1996)” i ‚‚Twenty Five (2006)”. U spotu za ovu pesmu on se pojavljuje kao reditelj koji snima modele, Lindu Evangelistu, Tyru Banks, Beverly Peele, Estelle Lefébure i Nadju Auermann. ‚‚Too Funky” je bio uspešan singl, koji je dospeo na četvrto mesto UK liste i deseto mesto na Billboardu Hot 100.


1993: Five Live

George Michael Twentyfivecover


Majkl je nastupio na ‚‚The Freddie Mercury Tribute” koncertu, 20. aprila 1992. godine na stadionu Wembley u Londonu. Sav prihod od prodaje ulaznica za ovaj koncert išao je za istraživanje AIDS-a. On je otpevao pesmu ‚‚Somebody to Love”. Izvođenje ove pesme se našlo na EP-u ‚‚Five Live”. ‚‚Five Live”, izdat 1993. godine sadrži pet, a u nekim državama 6 pesama, koje izvode George Michael, Queen i Lisa Stansfield. ‚‚Somebody to Love” i ‚‚These Are the Days of Our Lives” su snimljene na koncertu posvećenom Mercury-u, dok su ‚‚Killer”, ‚‚Papa Was a Rollin' Stone” i ‚‚Calling You” snimljene su za vreme nastupa na Cover to Cover Tour, 1991.


1994–1997: Older

George Michael 7768e893e7a050bc09dc511


Tokom novembra 1994. godine na prvoj dodeli MTV Europe Music Awards Majkl se pojavio nakon duže pauze, ostvarujući dirljiv nastup sa novom pesmom ‚‚Jesus to a Child”. Pesma je bila posvećena njegovom ljubavniku Anselmu Feleppi, koji je umro marta 1993. godine. To je bio prvi uspešan singl koji je sam napisao posle skoro četiri godine i izbio je odmah na prvo mesto britanske top liste, dok je u SAD bio na sedmom mestu već istog meseca kada je objavljen. Pravi smisao pesme, kao i priroda Majklovog odnosa sa Feleppe-om, bili su prikriveni u to vreme, sve do njegovog out-ovanja, 1998. godine. Nakon toga Majkl konstantno posvećuje pesmu Feleppi pred svako izvođenje.
Drugi singl se pojavio tek i aprilu 1996. godine, ‚‚Fastlove”, energična melodija sa izražavanjem želje za zadovoljstvom i ispunjenjem bez obaveze. Pesma je bila u neku ruku neobična za popularnu pesmu, jer nije imala refren i trajala je skoro pet minuta. Pesma je inspirisana kratkom ljubavnom aferom sa bankarom Brett-om Charles-om, koga je upoznao u Kazahstanu. ‚‚’Fastlove” je dospela na prvo mesto UK top liste i zadržala se tri nedelje na vrhu, a u SAD se pojavila na osmom mestu i poslednja je do sada pesma koja je u SAD izbila na neko od prvih deset mesta. Nakon ovog singla pojavio se album ‚‚Older”, prvi studijski album nakon šest godina i tek treći solo album u njegovoj karijeri. Oktobra 1996. godine Michael je nastupao u Three Mills Studios u Londonu za ‚‚MTV Unplugged”, što je bio njegov prvi duži nastup posle par godina. U publici je bila njegova majka, koja je umrla naredne godine.


1998: Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael

George Michael Ladiesgentlemencover


‚‚Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael” je najuspešnija kompilacija objavljena 1998. godine. Kompilacija sadrži 28 u SAD, odnosno 29 pesama u evropskom i australijskom izdanju i podeljena je na dva dela. Prvi se zove ‚‚For the Heart" i sadrži Majklove uspešne balade, drugi se zove ‚‚For the Feet" i sadrži uglavnom njegove brže pesme. Ova kompilacija je značajna po tome što su se tu pojavile neke pesme i dueti koji ranije nisu objavljivani na njegovim albumima, poput ‚‚I Knew You Were Waiting (For Me)” sa Aretom Frenklin, ‚‚Desafinado” sa Astrud Gulberto i ‚‚Don't Let the Sun Go Down on Me” sa Elton-om John-om. Prvi singl sa albuma je bio ‚‚Outside”, koji je inspirisan njegovim hapšenjem u javnom toaletu. Duet ‚‚As” sa Mary J. Blige pojavio se kao drugi singl sa ovog albuma i dospeo je na četvrto mesto u UK-u.


1999: Songs from the Last Century

George Michael Gmsflc


‚‚Songs from the Last Century” je četvrti studijski album objavljen u decembru 1999. godine, koji sadrži nekoliko starih standarda, kao i nove interpretacije novijih popularnih pesama, poput ‚‚Roxanne", ‚‚The First Time Ever I Saw Your Face" i ‚‚Where of When".


2000–2005: Patience

George Michael Patience


Peti studijski album ‚‚Patience” je odmah po objavljivanju izbio na prvo mesto na britanskim i drugo mesto na australijskim listama. Album je objavljen marta, 2004. godine, a rad na njemu Majkl je otpočeo 2000. godine. To je prvi album koji je sadržao originalne pesme snimljen posle 1996. godine. Pesma ‚‚Shoot the Dog” kritikuje prijateljski odnos između američke i britanske vlade po pitanju rata u Iraku. U spotu tadašnji premijer Britanije, Tony Blair je prikazan kao pas koji svugde prati svog vlasnika, Georgea W. Busha.
Prvi singl sa ovg albuma je bio ‚‚Amazing". Pesmaj e postala hit u Evropi. Kada se Majkl pojavio u Oprah Winreay Show 26. maja 2004. godine, radi promocije albuma, izveo je ovu pesmu pored pesama sa prethodnih albuma ( ‚‚Father figure" i ‚‚Faith"). U emisiji je pričao o svom hapšenju, otkrivanju svoje homoseksualne orjentacije i o nastavku svojih nastupa uživo.
Drugi singl sa ovg albuma bio je ‚‚Flawless (Go to the City)", koji je postao hit kako u Evropi tako i u Americi. Pesma je dostigla prvo mesto na Billboard Hot Dance Club Play listi. Majkl je objavio da će album Patience biti poslednji koji će se prodavati. 10. marta 2004. godine je rekao da će njegova muzika biti ubuduće svima besplatno dostupna, pri čemu je podstakao svoje fanove da novac daju u dobrotvorne svrhe.2005–2008: Twenty Five

George Michael Twentyfivecover


‚‚Twenty Five” je album koji se pojavio 2006. godine povodom 25-to godišnjice njegove karijere. Album sadrži uglavnom pesme iz njegove solo karijere, ali i neke iz perioda ‚‚Wham!”-a. Album se pojavio u dve verzije, jedna sadrži dva diska i 26 pesama, od kojih su tri nove, a drugo, ograničeno izdanje ima 3 diska i sadrži dodatnih 14 manje poznatih pesama. Objavljeno je i DVD izdanje, koje sadrži 40 spotova na dva diska, uključujući i sedam spotova grupe ‚‚Wham!”. 2006. godine Majkl je najavio svoju prvu turneju kako bi obeležio 25 godina karijere. Turneja ‚‚25 Live” bila je masivna svetska turneja koju je održao tokom 3 godine, od 2006. do 2008. godine.


Krajem 2008. godine izdao je novu pesmu ‚‚December Song" na svom web sajtu. Nadao se da će fanovi koju budu besplatno skinuli pesmu sa sajta donirati novac dobrotvornim organizacijama. Iste godine BBC 1 je objavio da će se Majkl priključiti takmičenju UK Christmas number one i da će druga verzija ove pesme biti puštena u prodaju 13. decembra. Krajem 2009. godine je objavio da će održati koncerte u Melburnu, Sidneju i Pertu. 5. marta 2010. godine je potvrdio da će se pojaviti kao gost izvođać na the ‚‚Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras After Party". 2011. godine izdao je obradu pesme ‚‚True Faith" grupe New Order. 15. aprila 2011. godine snimio je obradu pesme ‚‚You and I" Stevie Wonder-a iz 1972. godine. To je bio poklon za venčanje Princa Vilijama i Ketrin Midlton. Apelovao je da svi, koji su besplatno skinuli ovu pesmu sa sajta, daju doprinos ‚‚The Prince William & Miss Catherine Middleton Charitable Gift Fund"
Krajem 2011. godine postao je jedan od finalista za Songwriter's Hall of Fame.
Tokom svoje karijere Džordž Majkl je bio nominovan i osvojio je brojne muzičke nagrade, uključujući dve nagrade ‚‚Grammy" , tri ‚‚American Music Awards", tri ‚‚Brit Awards", kao i četiri ‚‚MTV Video Music Awards".

Maja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6121
Ženski Datum upisa : 19.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

George Michael Empty George Michael - Careless whisper

Počalji od Still_dreaming taj Sre Jun 20, 2012 5:18 am


TOO givenheart Ne znam nešto puno pesama od njega, ali sve koje znam, mnogo volim. Ova mi je možda najdraža. :tiktak:

Careless whisper


I feel so unsure
As I take your hand and lead you to the dance floor
As the music dies something in your eyes
Calls to mind a silver screen and all its sad goodbyes

I'm never gonna dance again
Guilty feet have got no rhythm
Though it's easy to pretend
I know you're not a fool

I should have known better than to cheat a friend
And waste a chance that I'd been given
So I'm never gonna dance again
The way I danced with you

Time can never mend
The careless whispers of a good friend
To the heart and mind ignorance is kind
There's no comfort in the truth, pain is that all you'll find

I'm never gonna dance again
Guilty feet have got no rhythm
Though it's easy to pretend
I know you're not a fool

I should have known better than to cheat a friend
And waste a chance that I'd been given
So I'm never gonna dance again
The way I danced with you

Never without your love

Tonight the music seems so loud
I wish that we could lose this crowd
Maybe it's better this way
We'd hurt each other with the things we want to say

We could have been so good together
We could have lived this dance forever
But now, who's gonna dance with me?
Please stay

I'm never gonna dance again
Guilty feet have got no rhythm
Though it's easy to pretend
I know you're not a fool

I should have known better than to cheat a friend
And waste a chance that I'd been given
So I'm never gonna dance again
The way I danced with you

(Now that you're gone)
Now that you're gone
(Now that you're gone)
Was what I did so wrong?
So wrong that you had to leave me alone?
Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Broj poruka : 22089
Muški Jarac Godina : 32
Lokacija : In dreams...
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

George Michael Empty George Michael - Jesus to a Child

Počalji od Maja taj Sre Jun 20, 2012 8:32 pm

Pored brojnih Majklovih pesama koje volim, ova mi je najdraža. U nju je utkao svoja najdublja osećanja...beskrajnu ljubav i neizmerni bol zbog smrti čoveka koji je bio ljubav njegovog života.

Jesus To A Child

Kindness in your eyes
I guess you heard me cry
You smiled at me
Like Jesus to a child

I'm blessed, I know
Heaven sent, heaven stole
You smiled at me
Like, Jesus to a child

And what have I learned
From all this pain
I thought I'd never feel the same
About anyone or anything again
But now I know

When you find a love
When you know that it exists
Then the lover that you miss
Will come to you on those cold, cold nights
When you've been loved
When you know it holds such bliss
Then the lover that you kissed
Will comfort you when there's no hope in sight

Sadness in my eyes
No one guessed, well no one tried
You smiled at me
Like, Jesus to a child

Loveless and cold
With your last breath you saved my soul
You smiled at me
Like, Jesus to a child

And what have I learned
From all these tears
I've waited for you all those years
Then just when it began
He took your love away

But I still say
When you find a love
When you know that it exists
Then the lover that you miss
Will come to you on those cold, cold nights
When you've been loved
When you know it holds such bliss
Then the lover that you kissed
Will comfort you when there's no hope in sight

So the words you could not say
I'll sing them for you
And the love we would have made
I'll make it for two
For every single memory
Has become a part of me

You will always be
My love
Well I've been loved
So I know just what love is
And the lover that I kissed is always by my side
Oh the lover I still miss
Was Jesus to a child


Maja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6121
Ženski Datum upisa : 19.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

George Michael Empty George Michael - One More Try

Počalji od Maja taj Čet Jun 28, 2012 11:49 pm

One More Try

I've had enough of danger
And people on the streets
I'm looking out for angels
Just trying to find some peace
Now I think it's time
That you let me know
So if you love me
Say you love me
But if you don't just let me go...

'Cause teacher
There are things that I don't want to learn
And the last one I had
Made me cry
So I don't want to learn to
Hold you, touch you
Think that you're mine
Because it ain't no joy
For an uptown boy
Whose teacher has told him goodbye, goodbye, goodbye

When you were just a stranger
And I was at your feet
I didn't feel the danger
Now I feel the heat
That look in your eyes
Telling me no
So you think that you love me
Know that you need me
I wrote the song, I know it's wrong
Just let me go...

And teacher
There are things
That I don't want to learn
Oh the last one I had
Made me cry
So I don't want to learn to
Hold you, touch you
Think that you're mine
Because it ain't no joy
For an uptown boy
Whose teacher has told him goodbye, goodbye, goodbye

So when you say that you need me
That you'll never leave me
I know you're wrong, you're not that strong
Let me go

And teacher
There are things
That I still have to learn
But the one thing I have is my pride
Oh so I don't wanna learn to
Hold you, touch you
Think that you're mine
Because there ain't no joy
For an uptown boy
Who just isn't willing to try

I'm so cold
Inside
Maybe just one more try...


Maja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6121
Ženski Datum upisa : 19.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

George Michael Empty George Michael - Amazing

Počalji od Still_dreaming taj Sub Jul 07, 2012 11:53 am

George Michael Love_b10

Amazing


I was mixed up when you came to me
Too broke to fix
Said 'daddy get you gone, I'm missing my baby'
Still missing my baby...

I was stitched up by the hands of fate
Said how you gonna make it on your own
If luck is a lady?
Maybe luck is a lady

I was going down for the third time
My heart was broken, I was not open to your suggestions
I had so many questions
That you just kissed away


Tell me, I guess that cupid was in disguise
The day you walked in and changed my life
I think it's amazing,
The way that love can set you free


So now I walk in the midday sun
I never thought that my saviour would come
I think it's amazing
I think it's amazing


I think You're amazing

You tried to save me from myself
Said 'Darling ,kiss as many as you want!
My love's still available
And I know you're insatiable'


We're like victims of the same disease
Look at your Big Bad Daddy, and your mom
And your mom ....was always acting crazy

I was going down for the third time
My heart was broken, I thought that loving you
was out of the question
Then I saw my reflection
Saying please don't let this go


Tell me, I guess that cupid was in disguise
The day you walked in and changed my life
I think it's amazing,
The way that love can set you free

So now I walk in the midday sun
I never thought that my saviour would come
I think it's amazing
I think you're amazing

Celebrate the love of the one you're with

Celebrate, this life with you baby
I think you should celebrate yeah
Don't put your love in chains baby
No no, walk in the midday sun
I thought I was dreaming
I think it's amazing
I think you're amazing


I said celebrate the love of the one you're with

As this life gets colder
And the devil inside
Tells you to give up...Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Broj poruka : 22089
Muški Jarac Godina : 32
Lokacija : In dreams...
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

George Michael Empty George Michael - Father Figure

Počalji od ms.k taj Pet Okt 30, 2015 2:32 pm


Father FigureThat's all I wanted
Something special, something sacred -
In your eyes
For just one moment
To be bold and naked
At your side

Sometimes i think that you'll never
Understand me
Maybe this time is forever...
Say it can be

That's all you wanted
Something special, someone sacred -
In your life
Just for one moment
To be warm and naked
At my side

Sometimes i think that you'll never
Understand me
But something tells me together
We'd be happy

(baby)
I will be your father figure
(oh baby)
Put your tiny hand in mine
(i'd love to)
I will be your preacher teacher
(be your daddy)
Anything you have in mind
(it would make me)
I will be your father figure
(very happy)
I have had enough of crime
(please let me)
I will be the one who loves you -
Until the end of time

That's all i wanted
But sometimes love can be mistaken
For a crime
That'sail i wanted
Just to see my baby's
Blue eyed shine
This time i think that my lover
Understands me
If we have faith in each other
Then we can be
Strong

I will be your father figure
Put your tiny hand in mine
I will be your preacher teacher
Anything you have in mind
I will be your father figure
I have had enough of crime
I will be the one who toves you
Until the end of time

If you are the desert
I'll be the sea
If you ever hunger -
Hunger for me
Whatever you ask for
That's what i'll be...

So when you remember the ones who have lied
Who said that they cared
But then laughed as you cried
Beautiful darling
Don't think of me

Because all i ever wanted
It's in your eyes baby, baby
And love can't lie. No...
(greet me with the eyes of a child)
(heaven is a kiss and a smile)
Just hold on, hold on
I won't let you go, my baby

I will be your father figure
Put your tiny hand in mine
I will be your preacher teacher
Anything you have in mind
Will be your father figure
Have had enough of crime
So i am gonna love you)
Until the end of time
Will be your father
Will be your preacher
'Ii be your daddy
Will be the one who loves you until the end of time


ms.k
ms.k
Zavisni član
Zavisni član

Broj poruka : 3752
Ženski Datum upisa : 20.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

George Michael Empty Re: George Michael

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu