Jer samo ti ćeš razumeti...
+19
ThePoet
Maja
ces@ric@
Eurinome
Theseus
Virginija_Woolf
pahuljica
Teixos
enigma_
polly88
Nelly
Ika
amaranth
chegirl
zanesena
Nymphadora
Troja
Dora_Mar
Still_dreaming
23 posters
Zid :: Zabava :: Pričaonica
Strana 5 od 11
Strana 5 od 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Re: Jer samo ti ćeš razumeti...
...zašto je teško pustiti
Dora_Mar- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2926
Godina : 32
Datum upisa : 17.12.2010
Time after time I've tried to walk away
But it's not that easy when your soul is torn in two
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
...zasto nikome ne dam povjerenje.
Virginija_Woolf- Član za primer
- Broj poruka : 1030
Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2011
Zao mi je i boli me sto mislis da sam ti neprijatelj i sto ne zelis vidjeti da ti zelim samo dobro. Nisam navikla da cutim kad vidim da nesto nije uredu, pa sam se povukla, ne vidjemo se vise. U tvojim ocima vidim da mislis kako sam zavidna i da te samo zelim odvojiti od njega. Nisam ljuta na tebe, ni na njega. Ti si mi najblizi rod kog imam, a njega znam samo iz tvoje price. Znam da je deset godina stariji od tebe, znam da je koji cenat nizi od tebe i da zbog tog ne nosis ni najmanju petu, znam da ima dugu masnu kosu (vidjela sam slike), znam da nije zavrsio nista, znam da u svojim tridesetima nema ni dana radnog staza, znam da povremeno previse popije pa zavrsi u nekoj Miljacki, znam da on i njegovi zive od socijalne pomoci i da niko od njih ne radi. Znam da se ti i ja nikad ne mozemo vidjeti za vikend, jer si kod njega (u istom gradu, 4 tramvajske stanice).
Znam da na koncert ne mozes bez njega, jer on nema para, pa nije uredu da ti ides i zabavis se. Ne razumijem zaista. Ujak te je zvao u Ameriku, da mu dodjes u posjetu. Rekla si da ne mozes vise od 3 dana, jer ne mozes bez tog svog momka, takav vam dogovor. S i ja smo te zvali da dodjes kod nas. Nas tata bi te dovezao, kod nas bi bila, ne bi ni dinara potrosila. A ti si na to samo pitala moze li i tvoj momak. Srecom mene nisi, jer ne znam sta bih ti odgovorila. No S. ne zna da suti, odmah je rekao da ne moze, s tobom moze doci samo tvoj brat. I naravno nisi dosla. Jos si se naljutila kako imas hladne i bezobzirne rodjake.
Kolebala sam se, to ti nikad nisam rekla. Sa S. sam pricala da bi mozda trebali pozvati i njega, jer sam dobila osjecaj da radimo nesto lose, narusavamo tudju srecu. S. nije dozvolio.
Ranije smo ti nudili da dodjes da zivis kod nas, ujak ti je nudio isto. Nisi htjela, opet zbog njega. A onda je on dosao na "sjajnu" ideju obecane zemlje Makedonije, u kojoj svi imaju posla. Ti si je sa odusevljenjem prihvatila, bices vaspitacica u vrticu u nekom selu u Makedoniji!
Zao mi je sto ti nicim ne mogu pokazati da grijsis. Kao sto rekoh nisam ljuta ni na tebe, ni na njega, ljuta sam na tu svoju nemoc. No eto, priznajem ti, mozda sam ja ta koja grijesi. Ali ako jesam pokazi mi da si u pravu, molim te.
Znam da na koncert ne mozes bez njega, jer on nema para, pa nije uredu da ti ides i zabavis se. Ne razumijem zaista. Ujak te je zvao u Ameriku, da mu dodjes u posjetu. Rekla si da ne mozes vise od 3 dana, jer ne mozes bez tog svog momka, takav vam dogovor. S i ja smo te zvali da dodjes kod nas. Nas tata bi te dovezao, kod nas bi bila, ne bi ni dinara potrosila. A ti si na to samo pitala moze li i tvoj momak. Srecom mene nisi, jer ne znam sta bih ti odgovorila. No S. ne zna da suti, odmah je rekao da ne moze, s tobom moze doci samo tvoj brat. I naravno nisi dosla. Jos si se naljutila kako imas hladne i bezobzirne rodjake.
Kolebala sam se, to ti nikad nisam rekla. Sa S. sam pricala da bi mozda trebali pozvati i njega, jer sam dobila osjecaj da radimo nesto lose, narusavamo tudju srecu. S. nije dozvolio.
Ranije smo ti nudili da dodjes da zivis kod nas, ujak ti je nudio isto. Nisi htjela, opet zbog njega. A onda je on dosao na "sjajnu" ideju obecane zemlje Makedonije, u kojoj svi imaju posla. Ti si je sa odusevljenjem prihvatila, bices vaspitacica u vrticu u nekom selu u Makedoniji!
Zao mi je sto ti nicim ne mogu pokazati da grijsis. Kao sto rekoh nisam ljuta ni na tebe, ni na njega, ljuta sam na tu svoju nemoc. No eto, priznajem ti, mozda sam ja ta koja grijesi. Ali ako jesam pokazi mi da si u pravu, molim te.
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
,,Osećam da bih vas voleo, pio vodku, skakao u Nevu,
imao s vama decu, a od svega samo mi u ušima zvone stihovi Olge Bergolc
„Niko nije zaboravljen i ništa nije zaboravljeno“."
imao s vama decu, a od svega samo mi u ušima zvone stihovi Olge Bergolc
„Niko nije zaboravljen i ništa nije zaboravljeno“."
Virginija_Woolf- Član za primer
- Broj poruka : 1030
Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2011
Pošto za našu ljubav nema mesta na ovom svetu, mi ćemo od naše ljubavi načiniti svet u kome ćemo živeti.
Ivo Andrić
Ivo Andrić
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Datum upisa : 15.01.2010
‚‚Adel je savršena za romantične trenutke.''
Kraj aprila - početak maja.
Amor fati
Live today
Šalji mi tajnu tiho, tiho,
čežnja nek ju prati,
jer, osim mene, niko, niko neće da je shvati.
Amor fati
Live today
Nocas kad je sve tiho
Ubacujem te u misli.
Htela sam videti koliko ces daleko otici,dugo ostati…
Dosao si na silu I stao. Prazno je…to mesto gde si nekada bio.
Voz je prosao, mozda ce doci jos jedan, mozda ces u njemu biti bas ti, mozda cemo biti I mi..i uvijek to mozda…
Mozda ce dugo trajati voznja…cas brza, cas spora…kao mi
Nisi tu.
Pitas me zasto?
Ne znam.
Ne znam nista, moj omiljeni odgovor. Koji ti ne dozvoljava postaviti novo pitanje,posle kog zavlada tisina
i….”zelim da te volim, ja stvarno to zelim,ali…”
srcu se ne moze naredjivati.
Ubacujem te u misli.
Htela sam videti koliko ces daleko otici,dugo ostati…
Dosao si na silu I stao. Prazno je…to mesto gde si nekada bio.
Voz je prosao, mozda ce doci jos jedan, mozda ces u njemu biti bas ti, mozda cemo biti I mi..i uvijek to mozda…
Mozda ce dugo trajati voznja…cas brza, cas spora…kao mi
Nisi tu.
Pitas me zasto?
Ne znam.
Ne znam nista, moj omiljeni odgovor. Koji ti ne dozvoljava postaviti novo pitanje,posle kog zavlada tisina
i….”zelim da te volim, ja stvarno to zelim,ali…”
srcu se ne moze naredjivati.
Born to die- Profi
- Broj poruka : 315
Godina : 34
Datum upisa : 19.08.2012
When I met you, you were so unique
You had a little thing I'd love to keep
And every movement carried much mystique
I knew right then I'd carry on
To you I knew my heart belonged
You know you, you give me something
Something that nobody else can give
And my heart, started thumpin'
You know now, you're the one I truly know I dig
Like the sunbeams from a perfect summer day
Heaven only seems a step away
When I'm with you, I just celebrate
I'm hoping my message gets through
There's never been someone like you
I had nobody, but on you I lean
'Cause you got these little things that I
I know I've never seen
You know now, you, you give me something
Something that nobody else has got
And this love, that I've been wanting
Oh baby's turning out to be too fast to stop
Amor fati
Live today
Kako se trenutno osjećam. Koliko je teško.
Dora_Mar- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2926
Godina : 32
Datum upisa : 17.12.2010
Draga moja,
Ne mogu ti opisati koliko sam danas ljuta na tebe! Ne, nisam ljuta, bijesna sam! Ne mogu vjerovati da osoba od cetrdeset i kusur godina moze biti toliko ljubomorna i takav manipulator!
Da, draga moja, otac mi je posudio pare. Sam se od sebe ponudio, mada nisam htjela. I rekla sam mu ih vracati pomalo. Nije mi to trazio, htio je da to bude na neki nacin njegov poklon meni. No, ti si insisitirala, tvoja ljubomora da kcerci daje toliko, sinovima i tebi nista je totalno eksplodirala. Medju nama nije bilo rasprave, ostao je nepisani dogovor da mu vracam pomalo.
No, nije ti bilo dovojno, pa si onda presla na mog rodjenog brata. Najprije si mu kukala kako ti je preko glave mojih problema i toga da se svijet vrti oko mene. Tebi je preko glave mojih problema? Zadnjih pola godine ne pamtim da smo pricale uopce. Znas li jesam li jos uvijek u vezi, znas li da sam se preselila...? A da napomenem da su zadnji nasi razgovori bili na temu bake i dede i kako si umorna od njih i brige o njima. A da budem grozna i da te pitam, a sta drugo radis? Nisi ni dinara zaradila u zivotu. I kako si ono rekla? „To su kornjace, zivjece sto godina“. Eto, deda nije.
Ah da, sad se sjecam da smo ipak pricali nedavno. Zalila si se na baku, kako ne znas sta ces s njom. Prepoznala sam tvoju namjeru, htjela si da dopres do mene, pa da pricam s ocem da je negdje smjesti. Promijenila sam temu. Ipak, bilo mi te zao, jer je tata opet brigu o svojoj majci prepustio tebi.
Da se vratim na brata. Ispricala si mu o tome kako mi je tata posudio pare i pozalila mu se kako ne vjerujes da cu mu ih ikad vratiti. Opet si ga okrenula protiv mene. Jutros mu kazem da sam konacno narucila kameru (jeftinu, malu, nista posebno), a on me opomene da prvo trebam vratiti dugove, pa onda sebi nesto kupovati. Pukla sam! Ej, pa vas dvoje pricate o tom kako je tata meni posudio pare? Njegove pare – meni! Nista sto vas se dotice! Ni u cem nijedno od vas ne oskudjeva zbog toga.
Ili mozda neces moci kupiti novu jaknu od 300 KM svom sinu? Ne bi li i ovu izgubio negdje u klubu!
I oboje ste mi ko kakve tetkice, sjednete na kaficu pa razvezete pricu o tom kako imam grozan odnos sa ocem (da, cujemo se jednom sedmicno, a po vasem misljenju trebala bih svaki dan da ga zivkam), kako nikad ne zovem baku, kako stalno kukam, kako sam posudila novac, kako mi je momak uvijek na prvom mjestu.... Prave tetkice, get a life!
I onda se opet osjecam glupo, zao mi nesto, krivo mi. Pa pocnem da smisljam zanimacije za tebe, nesto sto bi mogla uciniti sa svojim zivotom da nije baziran na ogovaranju drugih. Vec sam se dogovorila sa bratom da ti do kraja godine kupimo laptop, podrzavala tvoju ideju za bisnisom, podrzala te kod tate... No, umorna sam. Ne samo od tebe, nego i od ostalih. Tvoja manipulacija je nevjerovatna, uvijek me fasciniralo kako uspijes sa mnom u razgovoru okrenuti me protiv brata, njega protiv mene i misliti da mi to jedno drugom necemo reci? No, pocinjem misliti da si ga konacno obradila. Vjeruje i slazes se sa svim sto mu ti kazes o meni, dok ne znam da li meni vise vjeruje kad mu kazem sta si sve o njemu rekla. Ili ga uvjeravas da lazem?
Ali, cuvaj se, naucila si nas nesto i plan je u toku. Pokusala si uvjeriti svog sina da ostane, ne das mu da ide bez tebe. Nece moci, draga, nas dvoje smo se udruzili i dovescemo ga ovamo. Ovaj put ces ti biti izmanipulisana, uvjerena da je to najbolje za njega, bespomocna kad i tata predje na „nasu“ stranu.
I za kraj, mila, da, ja sam tatina jedina kcerkica, da ja sam kod njega uvijek povlastena, miljenica, kojoj ce sve oprostiti, nauci zivjeti s tim, jer to ne mozes promijeniti!
Ne mogu ti opisati koliko sam danas ljuta na tebe! Ne, nisam ljuta, bijesna sam! Ne mogu vjerovati da osoba od cetrdeset i kusur godina moze biti toliko ljubomorna i takav manipulator!
Da, draga moja, otac mi je posudio pare. Sam se od sebe ponudio, mada nisam htjela. I rekla sam mu ih vracati pomalo. Nije mi to trazio, htio je da to bude na neki nacin njegov poklon meni. No, ti si insisitirala, tvoja ljubomora da kcerci daje toliko, sinovima i tebi nista je totalno eksplodirala. Medju nama nije bilo rasprave, ostao je nepisani dogovor da mu vracam pomalo.
No, nije ti bilo dovojno, pa si onda presla na mog rodjenog brata. Najprije si mu kukala kako ti je preko glave mojih problema i toga da se svijet vrti oko mene. Tebi je preko glave mojih problema? Zadnjih pola godine ne pamtim da smo pricale uopce. Znas li jesam li jos uvijek u vezi, znas li da sam se preselila...? A da napomenem da su zadnji nasi razgovori bili na temu bake i dede i kako si umorna od njih i brige o njima. A da budem grozna i da te pitam, a sta drugo radis? Nisi ni dinara zaradila u zivotu. I kako si ono rekla? „To su kornjace, zivjece sto godina“. Eto, deda nije.
Ah da, sad se sjecam da smo ipak pricali nedavno. Zalila si se na baku, kako ne znas sta ces s njom. Prepoznala sam tvoju namjeru, htjela si da dopres do mene, pa da pricam s ocem da je negdje smjesti. Promijenila sam temu. Ipak, bilo mi te zao, jer je tata opet brigu o svojoj majci prepustio tebi.
Da se vratim na brata. Ispricala si mu o tome kako mi je tata posudio pare i pozalila mu se kako ne vjerujes da cu mu ih ikad vratiti. Opet si ga okrenula protiv mene. Jutros mu kazem da sam konacno narucila kameru (jeftinu, malu, nista posebno), a on me opomene da prvo trebam vratiti dugove, pa onda sebi nesto kupovati. Pukla sam! Ej, pa vas dvoje pricate o tom kako je tata meni posudio pare? Njegove pare – meni! Nista sto vas se dotice! Ni u cem nijedno od vas ne oskudjeva zbog toga.
Ili mozda neces moci kupiti novu jaknu od 300 KM svom sinu? Ne bi li i ovu izgubio negdje u klubu!
I oboje ste mi ko kakve tetkice, sjednete na kaficu pa razvezete pricu o tom kako imam grozan odnos sa ocem (da, cujemo se jednom sedmicno, a po vasem misljenju trebala bih svaki dan da ga zivkam), kako nikad ne zovem baku, kako stalno kukam, kako sam posudila novac, kako mi je momak uvijek na prvom mjestu.... Prave tetkice, get a life!
I onda se opet osjecam glupo, zao mi nesto, krivo mi. Pa pocnem da smisljam zanimacije za tebe, nesto sto bi mogla uciniti sa svojim zivotom da nije baziran na ogovaranju drugih. Vec sam se dogovorila sa bratom da ti do kraja godine kupimo laptop, podrzavala tvoju ideju za bisnisom, podrzala te kod tate... No, umorna sam. Ne samo od tebe, nego i od ostalih. Tvoja manipulacija je nevjerovatna, uvijek me fasciniralo kako uspijes sa mnom u razgovoru okrenuti me protiv brata, njega protiv mene i misliti da mi to jedno drugom necemo reci? No, pocinjem misliti da si ga konacno obradila. Vjeruje i slazes se sa svim sto mu ti kazes o meni, dok ne znam da li meni vise vjeruje kad mu kazem sta si sve o njemu rekla. Ili ga uvjeravas da lazem?
Ali, cuvaj se, naucila si nas nesto i plan je u toku. Pokusala si uvjeriti svog sina da ostane, ne das mu da ide bez tebe. Nece moci, draga, nas dvoje smo se udruzili i dovescemo ga ovamo. Ovaj put ces ti biti izmanipulisana, uvjerena da je to najbolje za njega, bespomocna kad i tata predje na „nasu“ stranu.
I za kraj, mila, da, ja sam tatina jedina kcerkica, da ja sam kod njega uvijek povlastena, miljenica, kojoj ce sve oprostiti, nauci zivjeti s tim, jer to ne mozes promijeniti!
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
You're just too good to be true
Can't take my eyes off of you
You'd be like heaven to touch
I wanna hold you so much
At long last love has arrived
And I thank God I'm alive
Pardon the way that I stare
There's nothing else to compare
The sight of you leaves me weak
There are no words left to speak
So if you feel like I feel
Please let me know that it's real
I love you baby and if it's quite all right
I need you baby to warm the lonely nights
I love you baby, trust in me when I say
Oh pretty baby, don't bring me down I pray
Oh pretty baby, now that I've found you stay
And let me love you baby, let me love you
Amor fati
Live today
Stvarno si jadna da ne mozes biti jadnija. Ne samo da izvlacis glupe i pogresne zakljucke o svemu, nego ih jos prepricavas drugima kao bogom danu istinu.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17009
Datum upisa : 08.12.2010
Svi se danas raduju sa mnom. Znam da se raduješ i ti. Ali bilo bi mnogo slađe da se radujem i sa tobom.
Amor fati
Live today
U grlu mi tvoj dah, mirisi sa lica. Posvuda te ima.
najukusnija je sirova misao
ThePoet- Moderator
- Broj poruka : 6720
Godina : 33
Datum upisa : 23.04.2012
Moram priznati da si me opet uspjela neprijatno iznenaditi. Bilo mi te je zao, htjela sam ti pruziti podrsku, htjela sam cak stati protiv njega i reci ti da ga napustis. Nisam, i sad mi je drago da nisam. Zao mi te je, ali sve manje razumijem tvoje ponasanje. Cim okrenem ledja ti pocnes pricati protiv mene. Strasno! Dajes mi podrsku, puna si razumjevanja kad sam s tobom, a odmah cim odem mom ocu i bratu se zalis na mene. Sta si zadnji put rekla? Da ne razumijes zasto mi je trebalo toliko da raskinem? Da ne razumijes kako sam mogla tolerisati takvo ponasanje? Zaista?! Ti pitas mog brata to? Ti! Tebe tvoj partner tretira kao zadnju rupu na svirali! Vice na tebe, nemas prijatelja odkad si sa njim, najbolju prijateljicu vidis jednom godisnje, druzis se samo s njegovim prijateljima, peres ga, peglas mu, kuhas, on ne mrdne ni prstom kuci. On kaze dodji i vi idete, tvojih odluka i prijedloga nema u toj vezi. I ja opet razumijem da ima razloga za ostati s njim. Ne znam koji su, ali vjerujem da ih ima. I onda ti na moju vezu? Draga moja, meni je mozda trebalo duze da podvucem crtu, ali sam je podvukla, a nije nikad povisio ton na mene, niti sam zapostavila prijatelje zbog njega. A ti si sa ovim skoro 20 godina i bices do kraja, jer si ovisna o njemu i potpuno pokorna. Sto je najgore, ti u svojoj glavi vjerujes da ga vrtis oko malog prsta.
Zaista bih voljela imati tvoje probleme. Ne razumijem, zasto uvijek pravis problem gdje ga nema? Kakva je to potreba da svoj zivot predstavis tragicnim? Kazes, nagomilali su ti se problemi i lose stvari, a sve se ogleda u tome da je nestalo kafe bas kad si htio popiti, da ti je neko uzeo mjesto pred nosom u metrou ili da te komsija nije sacekao sa liftom. To su tvoji problemi, to je ono zbog cega kukas neprekidno? Pa stvarno, dosta vise!
Stvarno si gad najgore vrste. Ne vjerujem ti ni da si zavrsila fakultet, a kamo li sta ostalo. Toliku nekulturu i neodgojenost nisam vidjela u zivotu. Nadam se da ce te djavo odnijeti iz mog zivota isto onako kako te je i donio. Rijetko sam u zivotu sretala ljude za koje nisam imala bas nista lijepo da kazem, a sada eto imam i to iskustvo. Zeludac mi se okrene pri pomisli da ce nam se putevi opet ukrstiti. Ti si zaista zivo zlo u njegovom najgorem obliku.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17009
Datum upisa : 08.12.2010
Ovo je samo moj bes. Hir. Odliv nakupljenog tokom svih godina nepokretnosti. Samo proživljavanje neproživljenog. Nikada - ja sam u to siguran - nikada se neće ponoviti takav sudar galaksija. Takav prasak. Možda opet nakon ovog širenja svemira. Treba mi da istražim druge galaksije, ne zbog samih galaksija. Već zbog eksplozija. Zbog lova. Zbog viška krvi. Zbog lošeg tajminga. Nikada više takav sudar galaksija, takvi osmesi zvezda. Kao što svedoče murali o prohujalim slavnim vremenima, tako i ja imam sa Galifreje tehnologiju Vremenskih lordova - trenutke zamrznute u vremenu, slike sačuvanih sećanja. Uvek i zauvek. I Galifreja beše jednom izgubljena. Možda se tajming opet podesi sam kako treba. Možda je opet pronađemo - narandžasta neba i dva sunca, snagu moćne rase i novi oganj. Do tada - plamen mora da se neguje i mora da se raspaljuje žar da vatra ne bi potpuno zgasnula. I ja sada kradem vremensku mašinu i bežim u vremena koja je trebalo već proći. Ko zna? Možda jednog dana, kroz isprepletane i zakukuljene linije vremena, ja se opet sudarim s tobom.
najukusnija je sirova misao
ThePoet- Moderator
- Broj poruka : 6720
Godina : 33
Datum upisa : 23.04.2012
Strana 5 od 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Similar topics
» "Da znaš samo šta sam saznala o..."
» Oliver Dragojević
» Danas samo želim da...
» Tin Ujević
» Jer sreća je lepa samo dok se čeka...