Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Priznati prevaru?

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Priznati prevaru?

Počalji od Still_dreaming taj Uto Dec 21, 2010 11:17 pm

Prevariti, živeti s tim i ćutati ili reći i očekivati oproštaj i razumevanje?

Da li biste priznali svome partneru da ste ga prevarili?
Da li biste hteli da vama bude priznato da ste prevareni?
Ako da, zašto da?
Ako ne, opet zašto?

Amor fati

Live today

Still_dreaming
Administrator
Administrator

Broj poruka: 14207
Muški Jarac Godina: 24
Datum upisa: 16.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Priznati prevaru?

Počalji od polly88 taj Čet Dec 23, 2010 3:08 pm

Do sada nikada nisam prevarila i ne mogu uopće zamisliti situaciju u kojoj bih tako nešto napravila... Neću reći da mi se nikada tako nešto neće dogoditi, ali poznavajući sebe, sigurno bih priznala kada bi do toga došlo... i to bi automatski značilo kraj veze. Ne bih očekivala da mi se oprosti, baš kao što ni ja ne bih oprostila. Za mene to znači nepoštovanje osobe s kojom si u vezi, a s druge strane automatsko nepovjerenje - što znači da nastavak veze nema smisla...

polly88
Moderator
Moderator

Broj poruka: 1489
Ženski Blizanci Godina: 23
Datum upisa: 28.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dora_Mar taj Sub Jan 08, 2011 3:58 pm

Treba priznati,tako postoji barem mala mogucnost za oprostaj......

Dora_Mar
Počasni član
Počasni član

Broj poruka: 2018
Ženski Vodolija Godina: 20
Datum upisa: 17.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja taj Sre Jan 19, 2011 6:33 pm

Moj suprug kaze da je bolje ne priznati jer bi time samo povrijedio partnera. Ja nisam sigurna sta bih uradila kada bih prevarila partnera. Da li bih imala snage da lazem i petljam, ili bih morala da sebi olaksam priznanjem? Vjerujem da oni koji priznaju, mada uvijek navode kako to cine radi partnera i da bi veza bila zasnovana na iskrenosti, vjerovatno ipak dosta razmisljaju o svom dusevnom miru i tome kako ce se oni osjecati, vise nego o tome kako ce to uticati na njihovog partnera. Nisam sigurna da bih voljela da moj partner meni prizna da me prevario ako bi se to ikada desilo. Mislim da bih bila opsjednuta razlozima koji su doveli do toga i sumnjom da nisam voljena i da bi mi bilo veoma tesko da zaboravim. Mada, ako bi to bio jedini problem u vezi, mozda i bih uspjela da predjem preko toga.

Troja
Veteran
Veteran

Broj poruka: 5572
Ženski Lokacija: London
Datum upisa: 08.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nymphadora taj Sub Apr 23, 2011 8:44 pm

Ne, u svakom slucaju o.O
Ne bih priznala prevaru, nikad, osim ako ne pokusavam da okoncam vezu u kojoj sam.A zasto priznati prevaru koja nece nikako da utice na trenutnu situaciju?Sigurna sam da me savjest ne bi ubila.
A ako bi mi neko olako priznao, bez i najmanjeg pokusaja da sakrije, povrijedilo bi me, jer bih mislila da mu nije stalo.

Nymphadora
Član za primer
Član za primer

Broj poruka: 1070
Ženski Lav Godina: 19
Datum upisa: 09.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od male taj Ned Apr 24, 2011 9:14 am

Neznanje je blagoslov. :)

male
Počasni član
Počasni član

Broj poruka: 2651
Muški Lokacija: Kragujevac
Datum upisa: 15.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od enigma_ taj Ned Apr 24, 2011 12:54 pm

Nije tacno da je neznanje blagoslov @Male :sorry: Znas ono 'Zaklela se Zemlja Raju da se sve tajne znaju'
Tako da prevara kad tada se sazna. Da l je pametno priznati?!
U braku, ako postoji mogucnost oprostaja i nastavak zivota priznati, al samo jednu prevaru, za koju se sazna.
Inace uvek se trrebamo pitati koga smo prevarili dal nismo mozda sebe?! I emotivno poljuljali sve oko sebe.
Veza- ako dodje do prevare, nema tu vise veze.To isto vazi i za brak, al brak nekako moze da opstane.
Zanimljivo da zene pre oproste prevaru u braku, nego muskarci. To nikako ne znaci da je zena nesposobne, vec iskljucivo da zele da sacuvaju to sto imaju, jer to vole i ako je povredjena do srzi.

enigma_
Počasni član
Počasni član

Broj poruka: 2150
Lav Godina: 43
Datum upisa: 13.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nymphadora taj Ned Apr 24, 2011 2:02 pm

Bas cudno...
Ja mogu da predjem preko prevare...Ali ako sam ja prevarena, zasto ne bih mogla da uradim isto? I nema te ljubavi koja bi mogla da me sprijeci da iskoristim svoje pravo ako pozelim.

Nymphadora
Član za primer
Član za primer

Broj poruka: 1070
Ženski Lav Godina: 19
Datum upisa: 09.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od enigma_ taj Ned Apr 24, 2011 7:17 pm

Ljubav kad je jaka, iskrena i obostrana nema prevare.Ili je to neko moje iskustvo.
Iskušenja su uvek tu, kako kod mladih tako i kod nas starijih.Tako da ljubav nije jaka a ni iskrena, čim se spominju iskušenja koja se vesto kontrolišu.
Prevara najpre počinje u glavi i tu prevaru nikako ne treba nikome reći, jer velika je verovatnoća da će ostati samo u glavi.
Neko je napisao da je iskrenije priznati (tačnije reci i ako ne može dalje razići se)slažem se sa tim stavom samo kad je prevara u vezi.Inače prevara u braku (zajedničkom životu) gde je strast pomutila razum i gde su deca i gde se neko iskreno kaje, može se oprostiti.

Ja mogu da predjem preko prevare...

Da sam devojka nikada ne bi oprostila prevaru. Ti verovatno prejako voliš pa možeš, s tim što se ne slažem sa ovim :)

[/quote] Ali ako sam ja prevarena, zasto ne bih mogla da uradim isto? [quote]

Čemu to?! Zar to ne liči na neko vraćanje, koje ostavlja bolan čvor

enigma_
Počasni član
Počasni član

Broj poruka: 2150
Lav Godina: 43
Datum upisa: 13.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od male taj Pon Apr 25, 2011 7:29 am

Ukrštenice, ne sazna se sve. Ono što se sazna ili nasluti nije istina dok se drugačije ne dokaže. Kao dokaz, priznajem samo video snimak u HDMI formatu, potkrepljen izjavama najmanje 3 svedoka overenim u sudu. :jj:

male
Počasni član
Počasni član

Broj poruka: 2651
Muški Lokacija: Kragujevac
Datum upisa: 15.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bult taj Čet Maj 12, 2011 12:12 pm

male ::Neznanje je blagoslov. :)

Nekad stvarno jeste. :)

Bult