Ples - harmonija čula
4 posters
Ples - harmonija čula
Umetnost je jedna baskrajna razmena energija - najpre među stvaraocima, a potom i između dela i primalaca.
Ples kao jedna od umetnosti, našla je svoje mesto i u okviru filmske, književne i likovne umetnosti, kao i umetnosti fotografije. Možda i još neke.
Pronađimo ples u obilju koje umetnost pruža.
Ples kao jedna od umetnosti, našla je svoje mesto i u okviru filmske, književne i likovne umetnosti, kao i umetnosti fotografije. Možda i još neke.
Pronađimo ples u obilju koje umetnost pruža.
Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.- Počasni član
- Broj poruka : 2032
Datum upisa : 04.05.2010
Re: Ples - harmonija čula
Ova slika me je prvenstvano inspirisala da otvorim temu. U Čitankama (ne sećam se za koju godinu...) nalazila se, među prvim stranicama, nalazila se ova balerina, i naš zadatak je bio da je opišemo. Tada sam saznala da se ovaj položaj naziva arabeska i da je izuzetno težak. Shvatili smo da je naš zadatak nimalo bezazlen - trebalo je da otkrijemo i šta je slikar želeo da izrazi, zašto se odlučio baš za tu tematiku, kao i da razmišljamo o samoj umetnici... Naizgled lako, ali nimalo jednostavno.
Baš kakva umetnost i jeste - mnogo daje, ali ponekad ne razumeš kako.
Inače, autor je Edgar Dega, a slika se zove - ,,Arabeska".
Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.- Počasni član
- Broj poruka : 2032
Datum upisa : 04.05.2010
pahuljica- Zaslužni član
- Broj poruka : 1675
Godina : 33
Datum upisa : 17.06.2011
Volim kada ples u meni probudi emocije. Ovo je jedan od njih. Radi se o ženi koja ima rak i pokušava se izboriti s tim. Toliko snažno djeluje na mene da me i nakon bezbroj gledanja i dalje prolaze trnci i oči mi budu pune suza...
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Ples ti pomaže da se osetiš živim,budi energiju za koju ni sam ne znaš da je poseduješ.
Prostruji ti kroz telo,probudi snagu i oplemeni svaki trenutak.
Vežbala sam ples (latino i standard) malo više od godinu dana i mogu da kažem da je to nešto najpametnije što sam u životu uradila (odmah posle odluke da treniram tai-chi-chuan)
Prostruji ti kroz telo,probudi snagu i oplemeni svaki trenutak.
Vežbala sam ples (latino i standard) malo više od godinu dana i mogu da kažem da je to nešto najpametnije što sam u životu uradila (odmah posle odluke da treniram tai-chi-chuan)
VanGoga- Novajlija
- Broj poruka : 39
Godina : 52
Datum upisa : 07.10.2010
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu