Crtani filmovi
4 posters
Crtani filmovi
Sećam se da sam kao mali čekao 7 sati uveče, onih pola sata pred Dnevnik RTS-a. Odmah nakon što mi Milka Canić poželi dobro veče i takmičari se izbore za svoje, puštali su crtaće ili Laku noć deco. Kakva radost! Kakvo ushićenje! Ceo dan sam čekao to! I Milka Canić i crtaći 15 minuta pre dnevnika nikad me nisu izneverili. Bar dok sam bio mali. Danas ih nema. Ali i dalje su mi Pera detlić i vitez Koja (i svi ostali!) veoma dragi.
‚‚Gledaš crtani film!?'', često sam čuo uz dozu podsmeha. Zašto? Šta je loše u tome da ponekad podetinjimo?
Gledate li još uvek crtane filmove?
Koji je najbolji po vašem mišljenju?
Koji junaci su vam najdraži?
Koje ste crtane filmove gledali kao deca?
*Već postoji tema u kojoj pričamo o današnjim crtanim filmovima. Ova tema je drugačija - ovde pričamo o crtanim filmovima našeg detinjstva, o crtanim filmovima koje smo mi voleli i koje još uvek volimo.
‚‚Gledaš crtani film!?'', često sam čuo uz dozu podsmeha. Zašto? Šta je loše u tome da ponekad podetinjimo?
Gledate li još uvek crtane filmove?
*Već postoji tema u kojoj pričamo o današnjim crtanim filmovima. Ova tema je drugačija - ovde pričamo o crtanim filmovima našeg detinjstva, o crtanim filmovima koje smo mi voleli i koje još uvek volimo.
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Crtani filmovi
Naravno! Ne zanima me kome smeta, uglavnom ih vise volim od filmova
"Alice in Wonderland" definitivno omiljeni Psihodelija
Volim Simbu, Timona i Pumbu, tacnije obozavam ih
"Aladin" mi je super...Jaooo, Alfred! Njega se sad sjetih, a to nisam 100 godina gledala...
Uh, da ne nabrajam sve
"Alice in Wonderland" definitivno omiljeni Psihodelija
Volim Simbu, Timona i Pumbu, tacnije obozavam ih
"Aladin" mi je super...Jaooo, Alfred! Njega se sad sjetih, a to nisam 100 godina gledala...
Uh, da ne nabrajam sve
Nymphadora- Član za primer
- Broj poruka : 1206
Godina : 32
Datum upisa : 09.03.2010
Still_dreaming ::Gledate li još uvek crtane filmove?
Jos uvijek volim da pogledam crtane filmove, ali nisam cesto u prilici. Volim sve Diznijeve crtice, bilo da su u pitanju Paja, Silja, Miki, ili neka filmovana bajka tipa Aladina ili Pepeljuge.
Mislim da mi je najdrazi lik iz crtaca bio Dusko Dugousko, ali sam voljela i Pticu Trkacicu i Mirka S Kojotovskog, pa macka i kanarinca (ne sjecam im se vise imena)...
Kada sam bila djevojcica gledala sam Atom Mrava, Draguljceta, Kremenka i Kalimera, kao i Rz Brzotrza (odlican crtic!).
Nekako mi je tesko povjerovati da crtaca vise nema. Steta. To je vjerovatno posljedica nedostatka novca za kupovinu crtaca. Mada moram reci da se u novije vrijeme nekada razocaram kada vidim neke crtane filmove sa dosta mracnim i ruznim crtezima. Zar ne mogu bar djeca biti postedjena sivila i ruznoce koji, ponekad mi se cini, prodiru u sve pore drustvenog zivota savremenog doba?
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Naravno, kad god poželim da se svojski opustim i nasmejem, odmorim i lepo setim na najlepše dane moga života! Ne razumem ljude koji su previše odrasli, nikada neću. Ja sam jedno veliko dete i tako će ostati dok dišem.
Ne mogu baš da izdvojim najbolje... sve ih volim, sve koje sam ikada pogledala.
Ali mogu da pomenem baš drage. Volela sam da gledam kao mala Najlepše bajke sveta subotom i nedeljom na RTS-u. I u svima sam uživala. Diznijeve takodje volim.
Volim Cipeliće, posebno su mi dragi Čarli i Skituljko i Devetar Cokulić. Volim crtać Generalova radnja sa vevericama. Volim Koju i Mlatu zamlatu, Popaja, Duška Dugouška i Patka Daču, Kremenka, Štrumfove, Toma i Džerija, Bananamena, Nindža kornjače, Blinkija Bila, Brzog Gonzalesa, Peru Kojota naravno. Obožavam crtać Hrabri olovni vojnik i Čarobni pasulj. Volim i Pink Pantera, Peru Detlića, ali ovaj mi je jedan od zaista najdražih:
Briga me za zimu! Briga me za sneg! Krzno mi je toplo, ja sam pravi medved!
Ne mogu baš da izdvojim najbolje... sve ih volim, sve koje sam ikada pogledala.
Ali mogu da pomenem baš drage. Volela sam da gledam kao mala Najlepše bajke sveta subotom i nedeljom na RTS-u. I u svima sam uživala. Diznijeve takodje volim.
Volim Cipeliće, posebno su mi dragi Čarli i Skituljko i Devetar Cokulić. Volim crtać Generalova radnja sa vevericama. Volim Koju i Mlatu zamlatu, Popaja, Duška Dugouška i Patka Daču, Kremenka, Štrumfove, Toma i Džerija, Bananamena, Nindža kornjače, Blinkija Bila, Brzog Gonzalesa, Peru Kojota naravno. Obožavam crtać Hrabri olovni vojnik i Čarobni pasulj. Volim i Pink Pantera, Peru Detlića, ali ovaj mi je jedan od zaista najdražih:
Briga me za zimu! Briga me za sneg! Krzno mi je toplo, ja sam pravi medved!
She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?
Ivana_- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 3079
Datum upisa : 11.12.2012
Ponekad pogledam neki crtani film i danas. Voleo sam kao mali "Viteza Koju", "Štrumfove", "Duška Dugouška", "Bananamena", "Popaja" (čuvenog Popečeta), "Cipeliće", "Kremenka i Kamenka", Peru kojota i pticu trkačicu, a od dugometražnih najviše "Čudesnu šumu". Sad sam se setio i "Atomskog mrava" i baš sam ga malopre odgledao.
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Datum upisa : 15.01.2010
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu