Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.

Join the forum, it's quick and easy

Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.
Zid
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prevaranti oko nas

4 posters

Ići dole

Prevaranti oko nas Empty Prevaranti oko nas

Počalji od male Sre Avg 17, 2011 8:14 pm

Prvo jedan vic:
U malo afričko selo, došao jednom jedan gospodin, lepo obučen, odseo u jedinom hotelu koji je postojao u selu i objavio na celoj stranici lokalnog lista da kupuje majmune i plaća za svakog ulovljenog majmuna 10$.
Seljaci koji su znali da je šuma puna majmuna pojuriše da love majmune i čovek ih je uredno isplaćivao, kako je i objavio.
Kad je ostalo malo majmuna i kad je postalo teško da ih ulove, seljaci su prestali da mu ih donose.
Gospodin je tada obećao 20$ za majmuna i seljaci su ponovo potrčali da ih love.
Opet je ponestalo majmuna i gospodin je povećao cenu na 25$, a lovci su ulovili onih nekoliko preostalih, ali i tome je došao kraj.
Sad je gospodin obećao 50$, ali majmuna više nije bilo....
On je otputovao i njegov partner se uputio seljacima i rekao: Pogledajte ove kaveze, puni su majmuna koje je moj šef kupio za svoju kolekciju.
Predlažem vam da ih kupite za 35$ i kad se šef vrati on će vam ih kupiti za 50$, što je bila poslednja cena.
Seljaci skupiše ono što su uštedeli celog života i kupiše hiljade majmuna koji su bili po kavezima, očekujući povratak gospodina.
Od tog dana nisu više videli ni jednog ni drugog. U selu su ostali majmuni, oni u kavezima i oni izvan njih.
Imate li sad jasniju viziju kako funkcionišu finansijske berze?

Svedoci smo velike pljačke države koja traje decenijama. Svi vidimo šta se dešava, ali većina ne kapira dok ne bude kasno. Napišite šta ste videli/ukapirali od aktuelnih prevara.
male
male
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6176
Muški Lokacija : Kragujevac
Datum upisa : 15.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Prevaranti oko nas Empty Re: Prevaranti oko nas

Počalji od male Sre Avg 17, 2011 8:17 pm

Evo prvo, monopad most koji se gradi u Bgd. Prosta prevara. Tender dobije firma koja je jeftinija. A onda krenu da prave i izmišljaju troškove koji nisu u ugovoru. "Mekano zemljište" i desetine miliona evra ode na dublje kopanje. Pa onda desetine miliona da se ta veća rupa popuni betonom. A o armaturi da ne govorimo. I ko će da se zavuče 50 metara pod zemlju i proveri koliko je stvarno utrošeno? Tako je ovaj most od početnih 100-tinak miliona izašao na 4 puta više! I to svi znaju ali niko ništa ne preduzima! Mad
male
male
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja Sre Avg 17, 2011 8:38 pm

Nisam sigurna da je ovo prevara gore navedenog tipa, ali je svakako prevara. Kada je moja firma usla u krizu sefovi su odmah otpustili dvije djevojke (strankinje) koje su radile na recepciji pod izgovorom da nema novca za plate. To je bilo pred Bozic. Odmah poslije Nove godine na recepciji je pocela da radi cerka jedne od direktorica, da bi joj se za mjesec dana pridruzila cerka prijatelja glavnog direktora. Ne samo sto je za njih bilo para, nego su i dobile povisice cim smo dobili prvi novac, a nismo se jos posteno ni iscupali iz krize. U isto vrijeme meni i bratu finansijske direktorice koji radi sa mnom u racunovodstvu smanjen je posao za njemu dan, a meni dva. Kada je ustanovljeno da ima previse posla da bi se uradilo za tri dana rada, jedan dan vise posla dat je njemu, iako je on vise placen, a firma je bila u krizi, i posao koji je trebalo raditi je bio moj posao.

U istoj firmi direktor je za direktorice postavio sve svoje bivse ljubavnice, i sve imaju ogromne plate. Njima je takodje davao redovno i dionice, koje su svi redom prodali za ogromne pare.

Troja
Troja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 17011
Ženski Lokacija : London
Datum upisa : 08.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od enigma_ Sre Avg 17, 2011 8:45 pm

Ček bre, je l se Ti praviš blesav :sparrow: Za ne vidiš da je sve korumpirano i da pokušavaju da opet zaslepe napaćeni narod.
Kažeš most, kosa mi se diže na glavi od tog mosta.
Ja ću da spomenem GSP (jer politiku ne smem) gde se tako novac pere, da je to strašno.Ne smem dalje,svi smo dodirljivi, a ja ne bi u aps :sparrow:

Onda zdrastvo, fale nam Anesteziolozi. Volontira se i ne dobiju posao, onda deca beže odavde.

A, Jagodina i onaj lopov :sparrow:

Aj da bežim sa ove teme... scared

p.s. Troja, jeste to je prevara za most, vidim da si dotakla i posao, kao i nepravdu na poslu...

U istoj firmi direktor je za direktorice postavio sve svoje bivse ljubavnice, i sve imaju ogromne plate. Njima je takodje davao redovno i dionice, koje su svi redom prodali za ogromne pare

Stašno!
enigma_
enigma_
Veteran
Veteran

Broj poruka : 4779
Lav Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od male Sre Avg 17, 2011 8:57 pm

Kada smo kod mostova... Most na Beški je trebala da radi jedna austrijska firma. Dali su najpovoljniju ponudu. Podizvođač je trebala da bude druga austrijska firma samo za armiračke radove. Pouzdano znam jer je suvlasnik te firme moj dobar prijatelj. Onda je dobila posao domaća firma koja je dala mnogo nepovoljniju ponudu. Razlog? Ima 80.000 razloga koje je dobio Velja od vlasnika te firme. I to pouzdano znam jer poznajem i njega. Lik je iz Novog Pazara i ima građevinske firme u Pazaru, Nišu i Novom Sadu, kao i uvozno-izvoznu firmu u Pazaru koja je trgovala kafom iz Senegala.
Nepotrebne detaje sam dao kako biste stvorili potpuniju sliku. Mad
male
male
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miloš_88 Sre Avg 31, 2011 4:37 am

Prevaranti su svuda oko nas.
Počevši od "Gazda Jezde" sa abnormalnim kamatama na štednju pa sve do najbanalnijih prevara u vidu raznih nagradnih igri.
VIše ni u šta ne verujem... : :mad2:
Miloš_88
Miloš_88
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Broj poruka : 3461
Muški Škorpija Godina : 36
Datum upisa : 22.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od enigma_ Pon Jan 30, 2012 7:47 am

Sve više se nikome ništa ne veruje.
Sistem nas je doveo da postanemo takvi.

Ovih dana je Železara Smederevo odkupljena od Amerikanaca za jedan dolar!
Inače pre ne znam koliko godina , ta ista Železara je prodata Amerikancima za neke bedne pare, mislim da ni zemljište nisu isplatili tada Ameri (koliko je u bescenje prodata Železara)
Tada je odpušten veliki broj radnika.

Sad koja je ovo bukvalno "zajebancija" da se kao otkupi Železara za taj dolar, ja ne znam, mogu samo da naslućujem :mad2:
enigma_
enigma_
Veteran
Veteran

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od male Pon Jan 30, 2012 9:51 am

Šta imaš da naslućuješ? Samo pitaj mene! Mad
Kupili su železaru za DŽ pare negde 2000-e ili 2001-e godine. I to su svi videli. Onda je neko (u daljem tekstu Paja, da se ne frljamo političko-lopovskim ličnostima), dakle Paja, njima prodao nešto na šta niko nije obratio pažnju: Prodali su za (recimo) 50 miliona dolara srušene mostove, oštećene tenkove, rashodovanu artiljeriju, par vozova, automobile za reciklažu (iz zamene staro za novo) i ostalo staro gvožđe. A sve to su nam ti isti amerikanci i uništili.
Onda su to sve pretopili i prodali za 400 miliona. Imali su troškove od 50 miliona. Dali Paji 100 miliona i srećno zadržali 200 miliona. Onda ide problem: nestalo starog gvožđa. Sada Paja pravi poslovni potez decenije i spašava NAŠU fabriku i naše radnike i otkupljuje železaru za 1 dolar. Dobija uz pare i preko potrebne političke poene a ameri se izvukli sa parama. Na gubitku je cela država a železara neće imati šta da topi. Opet će stradati radnici ali šta ima veze?
Jel sada jasno? Mad
male
male
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od enigma_ Pon Jan 30, 2012 10:04 am

Sada Paja pravi poslovni potez decenije i spašava NAŠU fabriku i naše radnike i otkupljuje železaru za 1 dolar.

I najverovatnije prodaje Kinezima za ne znam koliko!

Upravo sam Te pitala, jer me mrzelo da tražim po netu,a ovi moji u Miloševcu malte ne kukaju naglas, je su im osnovna primanja upravo bila od Železare, sad se plaše da će ostati bez posla.
Hvala čika Male, spasao si me guglanja :)

Naravno da je jasno i nemoj da se biješ bre više! :sparrow:
I da spamuješ ovde, pa da Te opominju,a ja da osećam grižu savesti :sorry:
enigma_
enigma_
Veteran
Veteran

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od enigma_ Sre Feb 15, 2012 9:05 pm

Juče sam gledala neke kvaži astrologe na tv-u.
Koji su to prevaranti, jooooooojjjjj!
Jedna rospija mojih godina vrti neke karte,poziva naraod da je zove samo juče, jer eto juče je bilo Sretenje i još u sredu, pa prestupna godina...
Ne znam koliko traje emisija, inače ta rešava sve probleme, zdrastvene, ljubavne, finansijke..treba je samo pozvati na ne znam koji broj dok je u emisiji i sve reši,
Kako sam se iznervirala, kad je neke sile od nekuda hvatala i ko pozove i to vreme ona se ne javlja već preko telefona rešava finasijske problema.
Samo se zamisli cifra 20-30 hiljadi jevreja i ona otvara put sa tim silama do tih para.

Treba je uhapsiti, jer to je zabranjeno, nema veze što je lokalna televizija, to bi trebalo da važi za sve.
Sa kojim pravom ona i takvi kao ta vara narod i to javno.
Najviše me iznervira kad spominju kako leče preko telefona.
Cena poziva je sitno napisana, no ustala sam da vidim jer sam ćorava, 30 dinara za Srbiju minut.
Zovu ljudi ili je nameštaljka da navuče narod.Kako god, ona i takvi su za aps!
enigma_
enigma_
Veteran
Veteran

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od enigma_ Čet Feb 21, 2013 11:22 am

^_^

Kinez prodaje orahe punjene betonom

Peking -- Lažne najk patike, lažni Ajfoni, lažne dizel pantalone...Na sve smo već navikli kada su u pitanju proizvodi koji dolaze iz Kine.

Prevaranti oko nas 21462675625126756144db9649235092_368x218

Nikada ne bih kupila hranu od kineza!
Strašno šta su se setili, razbiješ orah kad ono beton umesto mrezge Shocked
enigma_
enigma_
Veteran
Veteran

Nazad na vrh Ići dole