Inception
+3
pahuljica
Ika
Still_dreaming
7 posters
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Inception
Godina: 2010.
Režija: Christopher Nolan
Scenario: Christopher Nolan
Uloge: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Tom Hardy itd.
Kako vam se svideo ovaj film?
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Inception
Odlična igra s podsvesnim. Mnogo akcije, malo misterije, priča u priči. Sama ideja za ovaj film je odlična. Kontrola sna, projekcija, ugrađivanje... kreativnost. Potpuno novi svet. Ali najviše mi se dopalo suočavanje sa stvarima koje likovi čuvaju u svom nesvesnom, suočavanje sa strahovima, čežnjom. A sam kraj filma....
Lep izbor Troja!
Lep izbor Troja!
Ika- Zavisni član
- Broj poruka : 4253
Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011
Ovaj visoko budzetni film još nikog nije ostavio ravnodušnim. Možda baš zbog toga što se bavi temom koja je još nedovoljno istražena, a svima zanimljiva.
Ima elemenata naučne fantastike, akcije, drame i na taj način privlači širok spektar ljubitelja filma.
Zbog same priče , koja je više nego zanimljiva i uzbudljiva, ja zaista nisam obratila pažnju na glumu. smatram da je bila dovoljno verna. Bila sam pod jakim utiskom. Svima preporučujem ovaj fim.
Ima elemenata naučne fantastike, akcije, drame i na taj način privlači širok spektar ljubitelja filma.
Zbog same priče , koja je više nego zanimljiva i uzbudljiva, ja zaista nisam obratila pažnju na glumu. smatram da je bila dovoljno verna. Bila sam pod jakim utiskom. Svima preporučujem ovaj fim.
pahuljica- Zaslužni član
- Broj poruka : 1675
Godina : 33
Datum upisa : 17.06.2011
Za moj ukus, film je bio predugačak. S druge strane, nije bio dosadan i nije ga bilo teško pratiti, iako se radi o nešto težoj temi i ima nekoliko paralelnih radnji. Dobra je ideja sna u snu, igranje i suočavanjem s podsvjesnim i bili su mi dobri neki efekti, npr. onaj dio kad nema gravitacije pa likovi lebde u hodniku, u sobi, u liftu...
Ja sam baš na to stalno pazila i isto nemam zamjerki, ali nedostajali su mi razrađeni likovi. Cobb je jedini o kojemu više saznajemo. No, kad bolje razmislim, ako bi svaki od likova bio psihološki dublje profiliran, film bi vjerojatno morao trajati puno duže i izgubio bi ideju koju ima.
Uz sjajnog DiCaprija, izdvojila bih i Ellen Page od koje još puno očekujem (bila mi je sjajna u filmu "Juno"!).
Iko, i meni je kraj U jednom sam trenutku očekivala da se netko od likova neće probuditi, ili da neće uspjeti ideja koju su pokušali usaditi Fisheru, ili da Saito neće održati svoje obećanje... ali ovo Pravo iznenađenje!
pahuljica ::ja zaista nisam obratila pažnju na glumu.
Ja sam baš na to stalno pazila i isto nemam zamjerki, ali nedostajali su mi razrađeni likovi. Cobb je jedini o kojemu više saznajemo. No, kad bolje razmislim, ako bi svaki od likova bio psihološki dublje profiliran, film bi vjerojatno morao trajati puno duže i izgubio bi ideju koju ima.
Uz sjajnog DiCaprija, izdvojila bih i Ellen Page od koje još puno očekujem (bila mi je sjajna u filmu "Juno"!).
Iko, i meni je kraj U jednom sam trenutku očekivala da se netko od likova neće probuditi, ili da neće uspjeti ideja koju su pokušali usaditi Fisheru, ili da Saito neće održati svoje obećanje... ali ovo Pravo iznenađenje!
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Datum upisa : 28.07.2010
Meni se ovaj film nije svideo i pre neki dan sam konačno našao osobu koja se slaže sa mnom. Kada sam čuo šta je tema, odmah sam uzeo da ga pogledam i nadao sam se dosta ‚‚mirnijoj" obradi teme. Previše akcije za jedan film o snovima, previše bučno, napeto, nepotrebno.
Dikaprio je, treba li reći, genijalan, ali film me nije dotakao. Dopada mi se deo o njihovom gradu i komšiluku i svetu izgrađenom u snovima i deo kad ona skače, ali sve ostalo mi je previše hitro. Uvek kad pričam o ovom filmu, pomenem film ‚‚What dreams may come" sa Robinom Vilijamsom. E to je film o snovima!
Priznajem da je ideja filma (Inception) dobra, ali akcija je sve upropastila, bar što se mene tiče.
Dikaprio je, treba li reći, genijalan, ali film me nije dotakao. Dopada mi se deo o njihovom gradu i komšiluku i svetu izgrađenom u snovima i deo kad ona skače, ali sve ostalo mi je previše hitro. Uvek kad pričam o ovom filmu, pomenem film ‚‚What dreams may come" sa Robinom Vilijamsom. E to je film o snovima!
Priznajem da je ideja filma (Inception) dobra, ali akcija je sve upropastila, bar što se mene tiče.
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Datum upisa : 15.01.2010
Po meni je falinka što Dikaprio igra. On nije lik za čoveka od akcije. On je odlično odigrao u "Vuk sa Vol Strita" i "Uhvati me ako možeš" - takve uloge (prevaranata) mu leže.
male- Legendarni član
- Broj poruka : 6176
Datum upisa : 15.01.2011
Kada sam prvi put odgledala ovaj film imala sam isto misljenje o njemu kao i Still. Ideja je genijalna, neki efekti fantasticni, ali je za moj pojam bilo zaista previse jurnjave. Nedavno sam imala prilike da film pogledam i drugi put. Ne znam je li to zato sto su mi ovaj put ocekivanja bila izrazito niska ili zbog raspolozenja u kome sam bila, ali mi je film ovaj put zapravo dosta dobro legao. Di Kaprio mi je odlican, volim ga i cijenim kao glumca, i ako postoji neka zamjerka onda je to da likovi nisu malo dublje razradjeni jer je vecina filma jurnjava i akcija.
Inace, ovaj film se bavi tematikom koja mi je jako zanimljiva. Voljela bih vidjeti jos ostvarenja sa slicnom idejom i nesto drugacijom obradom.
Inace, ovaj film se bavi tematikom koja mi je jako zanimljiva. Voljela bih vidjeti jos ostvarenja sa slicnom idejom i nesto drugacijom obradom.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Meni je ovaj film odličan. Akcija je tu kako bi se održala napetost filma i ja smatram da je u prilično pravilno raspoređenoj razmeri prošarana psihološkom dramom i zanimljivim dijalozima. Prošlo je sad već dosta vremena otkad sam ga pogledao da bih nešto detaljnije komentarisao, samo se sećam da sam dugo bio pod utiskom i da u toku filma nisam trepnuo.
Ja još uvek nisam uspeo da pronađem film u kome je Leonardo loše glumio. I ovde mi je odličan.
Sama tematika je, naravno, interesantna jer malo toga znamo o snovima. Iako je ovde važnost snova možda malo predimenzionirana, svakako je predstavljena na intrigantan način. Sve to, zajedno sa odličnim krajem filma, jeste za svaku preporuku.
Ja još uvek nisam uspeo da pronađem film u kome je Leonardo loše glumio. I ovde mi je odličan.
Sama tematika je, naravno, interesantna jer malo toga znamo o snovima. Iako je ovde važnost snova možda malo predimenzionirana, svakako je predstavljena na intrigantan način. Sve to, zajedno sa odličnim krajem filma, jeste za svaku preporuku.
najukusnija je sirova misao
ThePoet- Moderator
- Broj poruka : 6720
Godina : 33
Datum upisa : 23.04.2012
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu