Jadnici (Les Misérables)
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Jadnici (Les Misérables)
Godina: 1995.
Režija: Claude Lelouch
Scenario: Claude Lelouch prema romanu Victora Hugoa
Uloge: Jean-Paul Belmondo, Michel Boujenah, Alessandra Martines
Kako vam se svidio film?
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Re: Jadnici (Les Misérables)
Skoro tri sata mučenja... bar se tako činilo u početku. Prvih sat vremena jedva sam pogledala. Onda sam napravila pauzu od jednog dana i ostatak odgledala u jednom dahu. Valjda je bio takav dan.
Moram reći da sam očekivala adaptaciju Hugoovog romana, ali, srećom, nisam to dobila. Glavna priča smještena je u vrijeme Drugog svjetskog rata: pratimo Henrija koji pomaže obitelji Židova. Ta priča je donekle standardna, ali meni uvijek zanimljiva. Ono što ovaj film čini kompleksnijim jesu reference na roman "Jadnici". Naime, Henri je nepismen pa mu čitaju roman jer su ga neki ljudi uspoređivali s Jeanom Valjeanom. Židovka pleše u baletu nastalom prema romanu, a i kroz cijeli film neke se likove pokušava usporediti s onima iz romana.
Smetalo mi je što film predugo traje i zamorni su bili skokovi iz sadašnjosti u prikaz romana, no ideja je dobra.
Moram reći da sam očekivala adaptaciju Hugoovog romana, ali, srećom, nisam to dobila. Glavna priča smještena je u vrijeme Drugog svjetskog rata: pratimo Henrija koji pomaže obitelji Židova. Ta priča je donekle standardna, ali meni uvijek zanimljiva. Ono što ovaj film čini kompleksnijim jesu reference na roman "Jadnici". Naime, Henri je nepismen pa mu čitaju roman jer su ga neki ljudi uspoređivali s Jeanom Valjeanom. Židovka pleše u baletu nastalom prema romanu, a i kroz cijeli film neke se likove pokušava usporediti s onima iz romana.
Smetalo mi je što film predugo traje i zamorni su bili skokovi iz sadašnjosti u prikaz romana, no ideja je dobra.
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu