Ogledalce, ogledalce (Mirror Mirror)
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Ogledalce, ogledalce (Mirror Mirror)
Godina: 2012.
Režija: Tarsem Singh
Scenario: Marc Klein, Jason Keller i Melisa Wallack prema bajci Jacoba i Wilhelma Grimma
Uloge: Lily Collins, Julia Roberts, Armie Hammer
Kako vam se svidjela adaptacija poznate bajke?
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Re: Ogledalce, ogledalce (Mirror Mirror)
Prošli mjesec gledala sam "Snow White and the Huntsman" i previše su mi bile dvije (dosta loše) adaptacije iste bajke. Ovaj film je nešto vedriji, Julia Roberts je ok, a i patuljci su simpatični. Ali opet mi je nešto nedostajalo ili je bilo previše toga...
Odabir glavne glumice bio je dobar jer sam tako nekako i zamišljala Snjeguljicu dok su mi čitali bajku - bijela put, crna kosa (čak se i obrve ističu!), mlada, lijepa, nevina... Ne znam zašto se toliko petljalo oko ogledala i "podvojene" ličnosti, crne magije, upravljanja lutkama. Moglo je to biti jednostavnije i ljepše. Poznati dio s jabukom u filmu mi uopće nije bio jasan, kao da su ga silom ubacili. Pa onda princ koji popije "ljubavni" napitak, umisli da je pas i liže goste koji su došli na vjenčanje - mislim da to nikako ne odgovara filmu, osim ako se ciljalo na djecu kao publiku pa bi im to (možda) bilo smiješno. Kraj mi je bio očajan. Ne znam čemu onaj užasni ples. Film je sasvim lijepo mogao završiti i bez toga i svi sretni i zadovoljni do kraja života. Patuljci su spasili film da ne dobije baš katastrofalnu ocjenu od mene. Bili su luckasti, simpatični, iskreni, borbeni i baš sam uživala u scenama u kojima su se pojavljivali.
Odabir glavne glumice bio je dobar jer sam tako nekako i zamišljala Snjeguljicu dok su mi čitali bajku - bijela put, crna kosa (čak se i obrve ističu!), mlada, lijepa, nevina... Ne znam zašto se toliko petljalo oko ogledala i "podvojene" ličnosti, crne magije, upravljanja lutkama. Moglo je to biti jednostavnije i ljepše. Poznati dio s jabukom u filmu mi uopće nije bio jasan, kao da su ga silom ubacili. Pa onda princ koji popije "ljubavni" napitak, umisli da je pas i liže goste koji su došli na vjenčanje - mislim da to nikako ne odgovara filmu, osim ako se ciljalo na djecu kao publiku pa bi im to (možda) bilo smiješno. Kraj mi je bio očajan. Ne znam čemu onaj užasni ples. Film je sasvim lijepo mogao završiti i bez toga i svi sretni i zadovoljni do kraja života. Patuljci su spasili film da ne dobije baš katastrofalnu ocjenu od mene. Bili su luckasti, simpatični, iskreni, borbeni i baš sam uživala u scenama u kojima su se pojavljivali.
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu