Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.

Join the forum, it's quick and easy

Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.
Zid
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Štreberi

4 posters

Ići dole

Štreberi Empty Štreberi

Počalji od MatriX girl 1997 Pet Sep 28, 2012 1:21 am

Stvarno ne razumem zašto svi tako mrze štrebere.
Upisala sam jednu stručnu školu gde đaci ne mare u velikoj meri za uspeh. Kada dobijem 5, gledaju me nekako čudno, kao da sam luda i kažu ‚‚prsla štreberka''. A bogme su i ljubomorni. Nije mi toliko stalo do njihovog mišljenja, ali zašto svi i u osnovnoj i, evo sad i u srednjoj školi, imaju neke teorije i pogrešna shvatanja o štreberima? Mama mi kaže da su u njeno vreme štreberi bili najpopularniji u drušvu. Danas je obratno.

Zašto je danas out biti štreber?

MatriX girl 1997
Novajlija
Novajlija

Broj poruka : 43
Ženski Datum upisa : 07.07.2012

Nazad na vrh Ići dole

Štreberi Empty Re: Štreberi

Počalji od ces@ric@ Pet Sep 28, 2012 1:36 am

Zato sto je out uciti... Nazalost in je sa 15 godina, svaki vikend ici na neki party, piti, tokom radne sedmice visiti na FB-u i izlaziti sa drustvom iz kvarta. Po tome se nema vremena uciti. Oni koji uce nisu drustveni, zatvoreni su u kucu i... uce.

Prije par mjeseci sam u gradskom prevezu cula dvije djevojke kako pricaju o nekom momku:
- Drugi je razred, ali streber je on, bice treci iduce godine.

Sad je definicija strebera ne pasti razred Surprised Uzas! Brat i ja smo bili streberi, ali ne vidim da nam je to nesto pomoglo u zivotu. Iz nase generacije su se zasad najvise "probili" oni koji u drugom srednje na karti Evrope nisu znali naci Veliku Britaniju i oni koji su na pitanje profesorice kako cemo promijeniti imenice, kroz padeze ili vremena odgovarali sa "Meni je svejedno profesorice, vi izaberite!".

Najmladji brat je vrlodobar ucenik, kad pitam macehu zasto ga malo ne pritisne, tj. zasto mu toliko dopusta FB i izlaske, odgovori mi da mu to ne treba u zivotu, jer su ocjene sasvim nebitne.

"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@
ces@ric@
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 11888
Ženski Datum upisa : 03.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja Pet Sep 28, 2012 11:09 am

Mislim da su i prije bili nekada popularni i oni koji su voljeli izlaziti i druziti se, ali ne ako su bili losi djaci. Vriijeme ce ipak pokazati vrijednost onih koji uce, mada moram priznati da je prava tajna u stvari naci ravnotezu izmedju ucenja i izlazaka, a ne samo juriti jedno ili drugo. Mislim da je malo onih koji su bili bas losi djaci, koji jako dobro prodju u zivotu. S druge strane oni koji su uvijek samo ucili ne nauce neke druge vazne zivotne vjestine i lekcije, pa mogu i oni kasnije zastraniti u zivotu i pored zavrsenih fakulteta. Imam druga koji je zavrsio medicinu i uvijek bio vrhunski djak koji je kasnije ocigledno imao neku vrstu nervnog sloma i zavrsio kao clan Hari Krisne. Dakle, sve u umjerenosti prija.
Troja
Troja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 17011
Ženski Lokacija : London
Datum upisa : 08.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ThePoet Sub Sep 29, 2012 6:37 am

Sve je u stavu štrebera. Postoje razni štreberi.
Evo da izdvojim neke kategorije iz moje srednje škole. Bila je jedna devojka koja je bila ono što ja zovem pravim štreberom, a to znači ‚‚neko ko konstantno uči i uči napamet gradivo". Da je pitaš sutradan šta je odgovarala juče, već ne bi znala. To je za mene pravi štreber (u semantičkom smislu te reči, a čini se da je značenje reči štreber prošireno danas na svakoga ko iole uči, što je užasno). Ona je, pritom, bila tretirana kao i bilo koji drugi đak.
Bila je jedna drugarica koja je stvarno marljivo učila i koja je i pamtila ono što uči. Nju smo apsolutno svi voleli - bila je pomalo naivna, vrlo dobra osoba, pomalo i stidljiva, ali to nije predstavljalo problem da je svi tretiramo kao i bilo kog drugog đaka.
I sam sebe mogu svrstati u kategoriju štrebera. Ali, ja nikad nisam provodio mnogo vremena učeći. Učio sam dosta na časovima, malo mi je trebalo kod kuće da neke stvari ponovim. Nikada nisam imao problema da se uklopim u odeljenje i sa svima sam mogao da sarađujem.
Đaci su takvi da im je uvek čudan onaj ko je povučen i ko ne želi s njima da sarađuje. Niko ne voli ni ‚‚pametnice".
Ne vidim zašto neko ko puno uči ne bi mogao da se uklopi u odeljenje osim ako ne želi. Tako je bilo kod mene u školi.

Ipak, čuo sam od svoje sestre jednom: ‚‚Ma, ne pitaj me ništa, štreberka najgora." To mi je odgovorila kad sam je pitao ko joj je neka drugarica. Pitao sam je zašto misli da je vređa kad kaže da je štreberka. Rekla je da ona samo uči. Ja sam pitao šta je tu problem. ‚‚Pa meni je nje žao, ona nema život." ‚‚Možda je njen život učenje, možda uživa u tome, kao što ti voliš da izađeš." Ona me pogledala iznenađeno i nasmejala se.

Nikada mi nije bilo jasno zašto neko misli da nekoga vređa time što mu kaže da je štreber. Dobro, i? Bar nisam propalica kao ti. Ako se neko vređa kad mu kažu da je štreber, onda i zaslužuje da ga zadirkuju. To nije nešto čega se treba stideti.

najukusnija je sirova misao
ThePoet
ThePoet
Moderator
Moderator

Broj poruka : 6720
Muški Devica Godina : 33
Datum upisa : 23.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ces@ric@ Sre Apr 10, 2013 2:11 am

Poet, i sam si rekao postoje vise vrsta tih "strebera".
Koliko god ti bilo super uciti i ustvari uzivas u tome, toliko bi ipak trebao imati i potrebu za drustvom i nekom vrstom izlazaka. Kad ucis, ucis sam, izolujes se i odatle to "nema zivot". Treba u svemu naci neki balans.
Moj prijatelj je ona vrsta strebera koja stalno uci, ali koju to zanima. Cijenim to kod njega, ali je cinjenica da je gotovo u potpunosti nesposoban za komunikaciju i druzenje sa ljudima. Kao sto je i cinjenica da jos uvijek nije imao djevojku, niti je bio u vezi. Da tu nesto nije uredu, govori cinjenica da svaki put kad ga neko pita za vezu odgovara sa "ma komplikovano je" ili "bio sam kratko vrijeme..." (a nije, glavno da je kad god ga pitamo sam).
Sve je zavrsio u roku, odlicnim prosjekom, zaposlio se, ali ga to nije ispunjavalo, pa je odustao i upisao doktorat.

Druga vrasta strebera, ona koja me posebno nervira su oni koji uce napamet, bez da ista razumiju. Uce unaprijed, znaju sve sto ih pitas ako je iz knjige ili biljeski, ali mimo toga, logicko razmisljanje - nista! Recimo primjer kolegice s fakulteta: Uci unaprijed lekcije, preradi sve primjere iz predavanja, kad profesor pita primjer navodi iskljucivo primjere koje je procitala u predavanju, svoje nikad... Sve najbolje ocjene... A u drugu ruku, posto studira elektrotehniku, misli da kad ides na ispiranje usiju i kad ti u jedno uho sipaju vodu, da ce ta voda izaci na drugo...
Imali smo super predmet na fakultetu koji je bio vjerovatno jedini iskljucivo prakticni, bez teorije. Zanimljiv projekat (dio toga radim sad na poslu), koji je ona dosta slabo odradila, jer nije imala odakle da nastreba kako ce. Predmet je bio izborni, pa je ona nagovorila iducu generaciju da ga ne upisuju, jer je pretezak? Iduce godine predmeta nije bilo, jer ju je ta generacija poslusala, smatrajuci da kad je jednoj takvoj streberki bilo tesko, kako ce tek njima. Rekla sam im da su budale i da su sad umjesto predmeta iz kog su fakat nesto mogli nauciti i koji im je kasnije mogao biti od pomoci, izabrali neki koji je cisto bubanje formula...

A ne znam kako bih nazvala one sto uvijek uce, ali kad ih pitas "procitala sam jednom". Kad ih profesor pita, znaju svaki zarez. Ti mi posebno idu na zivce beat

"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@
ces@ric@
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 11888
Ženski Datum upisa : 03.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh