Koža u kojoj živim (The Skin I Live In/La piel que habito)
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Koža u kojoj živim (The Skin I Live In/La piel que habito)
Godina: 2011.
Režija: Pedro Almodóvar
Scenario: Pedro Almodóvar u suradnji s Agustínom Almodóvarom, a prema romanu Thierryja Jonqueta
Uloge: Antonio Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet
Kakvi su vaši utisci nakon pogledanog trilera?
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Re: Koža u kojoj živim (The Skin I Live In/La piel que habito)
Almodovar u skoro svakom svom filmu koketira s temom zarobljenosti u tuđem tijelu ili nezadovoljstvom svojim tijelom pa su vrlo često likovi u njegovim filmovima transseksualci i homoseksualci. Ovdje je riječ o nešto drukčijoj zarobljenosti - onoj nametnutoj, nasilnoj.
Robert je estetski kirurg koji je izgubio ženu i kćer na najgori mogući način pa se posvećuje svome poslu i dobije užasnu ideju koju, nažalost, i ostvari. Sve kockice polako se slažu kada dolazi do retrospekcije. Tako se dolazi do zaključka kako je ovo zapravo odličan film o opsesiji i osveti, ali meni je nedostajao bolji psihološki profil likova i veća povezanost između prošlosti i sadašnjosti. Još jedan Almodovarov film koji mi je ostao nedorečen. No svakako zanimljiv!
Robert je estetski kirurg koji je izgubio ženu i kćer na najgori mogući način pa se posvećuje svome poslu i dobije užasnu ideju koju, nažalost, i ostvari. Sve kockice polako se slažu kada dolazi do retrospekcije. Tako se dolazi do zaključka kako je ovo zapravo odličan film o opsesiji i osveti, ali meni je nedostajao bolji psihološki profil likova i veća povezanost između prošlosti i sadašnjosti. Još jedan Almodovarov film koji mi je ostao nedorečen. No svakako zanimljiv!
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu