Vakcinacija ili ne?
+6
male
Ika
Troja
nexstosic
Bella
Ateh
10 posters
Vakcinacija ili ne?
Da li ste se vakcinisali i imate li nameru da to uradite? Da li se zapravo iko susreo sa ovim smrtonosnim virusom ili je to samo nešto što gledamo i slušamo na TV? Da li ste promenili svoj način života kada ste saznali za H1N1?
Ateh- Istraživač
- Broj poruka : 104
Godina : 36
Datum upisa : 01.02.2010
Re: Vakcinacija ili ne?
Iskreno i ne bas bila sam vise zbunjena...nisam se vakcinisala i da smo morali nebih mogla da se vakcinisem jer sam kao dete imala teske reakcije na vakcine i tada mi je upisano u karton da ne smem da primam vakcine tako da bih bila oslobodjena.
Bella- Početnik
- Broj poruka : 92
Datum upisa : 10.02.2010
uopšte nisam promenio način življenja. očekujem sledeći grip da bude jagnjeći, pa posle teleći. ma haos.
Inače, te vakcine protiv ovog svinjećeg gripa (koji me je uhvatio ionako otkad sam bio mali, jer obožavam prasetinu :-P) uopšte nisu sigurne, ćale mi je rekao da se nikako ne vakcinišem (ionako nisam ni imao nameru), jer vakcina ne valja, to mi je rekao pre nego što je utvrđeno da stvarno može da ima neke ozbiljne posledice na organizam, nevezano za starost.
Inače, te vakcine protiv ovog svinjećeg gripa (koji me je uhvatio ionako otkad sam bio mali, jer obožavam prasetinu :-P) uopšte nisu sigurne, ćale mi je rekao da se nikako ne vakcinišem (ionako nisam ni imao nameru), jer vakcina ne valja, to mi je rekao pre nego što je utvrđeno da stvarno može da ima neke ozbiljne posledice na organizam, nevezano za starost.
nexstosic- Član za primer
- Broj poruka : 1444
Datum upisa : 05.02.2010
Ja primam vakcine protiv obicne gripe redovno, jer patim od astme. Medjutim, vakcinu za svinjsku gripu sam odbila da primim iako se u Engleskoj davala svima jer sam procitala da moze izazvati razne bolesti, i nisam smatrala da bi i onako vrijedilo preziviti ako bi me te bolesti sustigle, bez obzira sto ne bih umrla od svinjske gripe! Prirodna selekcija je nekada pozeljnija od posljedica napretka medicine i produzenja ljudskog vijeka!
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Nisam. Tada sam radio u domu zdravlja. Postojale su mere predostroznosti ali sto se vakcinacije tice, niko od zaposlenih nije zeleo da se vakcinise. Postojale su razne price tipa da je virus imisljen kako bi se prodavala vakcina. Drzave su vakcine morale da kupe jer je drzava duzna da ih obezbedi gradjanima, pacijenti su ih dobijali besplatno pa se na taj nacin neko dobro obogatio. Bilo je smrtnih slucajeva, e sad da li je od H1N1 ili je uzrok sasvim nesto drugo, to se nikako sa sigurnoscu nije moglo utvrditi. Sve u svemu, skoro sve pacijente sa povisenom temperaturom iznad 38 i "simptomima" H1N1 slali su u hitnu.
Bilo pa proslo...
Bilo pa proslo...
Ika- Zavisni član
- Broj poruka : 4253
Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011
Ja sam pristalica teorija zavera pa se ne špricam. Naime, možda ti virusi i nisu tako opasni kako pričaju nego je to način da prodaju vakcine. Ili je u vakcinama nešto za ograničavanje ljudske populacije... Tek toliko da se ne vakcinišem.
male- Legendarni član
- Broj poruka : 6176
Datum upisa : 15.01.2011
Zavisi od vakcine. Neke su dobre, a neke ne.
Bult- Odvažni član
- Broj poruka : 546
Datum upisa : 03.06.2010
Svake godine neki nov virus.Sad se u štampi i na televiziji spominje neki "zapadnonilski virus" koga prenose tigrasti komarci
A pošto kod nas nema tih komaraca, onda ga prenose naši komarci, koji su ujeli pticu (ptice selice, pa donele virus) preživeli posle ujeda ptice i onda ujedu čoveka.
Mislim da je teorija zavere, čak mi i smešno bilo kad sam ovo slušala,
Spominju se i neki smrtni slučajevi, kao i neki broj zaraženih.Ne znam tačno koliko je, jer ne pratim,zapamtila sam samo kako komarac u letu napije se krvi ptice, pa trk na čoveka i eto virusa
Glupost na kub!
Vakcine nema, no ja mislim da će brzo farmaceutska mafija da nađe vakcinu i da šprica ljude i tako nas spase smrti
Inače, ja sam protiv bilo kakvog vakcinisanja, sem onog kod dece, koje nema veze sa nekim od izmišljenih virusa.
A pošto kod nas nema tih komaraca, onda ga prenose naši komarci, koji su ujeli pticu (ptice selice, pa donele virus) preživeli posle ujeda ptice i onda ujedu čoveka.
Mislim da je teorija zavere, čak mi i smešno bilo kad sam ovo slušala,
Spominju se i neki smrtni slučajevi, kao i neki broj zaraženih.Ne znam tačno koliko je, jer ne pratim,zapamtila sam samo kako komarac u letu napije se krvi ptice, pa trk na čoveka i eto virusa
Glupost na kub!
Vakcine nema, no ja mislim da će brzo farmaceutska mafija da nađe vakcinu i da šprica ljude i tako nas spase smrti
Inače, ja sam protiv bilo kakvog vakcinisanja, sem onog kod dece, koje nema veze sa nekim od izmišljenih virusa.
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
Svake godine neka nova cuda, neki novi virusi,
svinjske gripe,pticji grip kravlje ludilo, te sa Zapadnog Nila ..... dokle vise da izmisljaju.
Samo da bi ljudi kupovali lekove......mislim da to namerno rade industrijske kuce, ma 100% .
Bolesti ima, ali ga preterase....
Ne verujem to nista niti cu da se vakcinisem ikada...... mozda jedino ako dodje neka bolest sa vetrom Dunava
svinjske gripe,pticji grip kravlje ludilo, te sa Zapadnog Nila ..... dokle vise da izmisljaju.
Samo da bi ljudi kupovali lekove......mislim da to namerno rade industrijske kuce, ma 100% .
Bolesti ima, ali ga preterase....
Ne verujem to nista niti cu da se vakcinisem ikada...... mozda jedino ako dodje neka bolest sa vetrom Dunava
Born to die- Profi
- Broj poruka : 315
Godina : 34
Datum upisa : 19.08.2012
Mafija gospođo, mafija - reče gospodin Popara. Mmmmm farmakomafija. Da. Prodaju ljudi lekove i mućke pa lepo ljude medijski zapljuskuju svačim. Možda i ima nečega, ko zna, svašta leti po vazduhu, ali ja jok. Vakcinisala sam se kao mala u školi jer sam morala. I trenutno čekam da ispunim kvotu vakcine protiv tetanusa jer sam imala neku veću posekotinu pa da se zaštitim. Jeste bolje sprečiti nego lečiti, ali kako verovati? I kome? U šta? Zar vakcina nije ništa drugo do ti isti virusi i bakterije koji bi trebali da suzbiju te postojeće u nama viruse i bakterije po principu klin se klinom izbija? A šta ako nešto krene po zlu? Ne bih ja tu ništa dir'o.
She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?
Ivana_- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 3079
Datum upisa : 11.12.2012
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu