Gojine utvare (Goya's Ghosts)
2 posters
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Gojine utvare (Goya's Ghosts)
Godina: 2006.
Režija: Milos Forman
Scenario: Milos Forman, Jean-Claude Carrière
Uloge: Javier Bardem, Natalie Portman, Stellan Skarsgård
Kakvi su vaši utisci nakon pogledanog filma?
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Re: Gojine utvare (Goya's Ghosts)
Definitivno jedan od najboljih filmova koje sam gledao. Neadekvatan, ali privlačan naslov, ali u ovom slučaju cilj opravdava sredstva. Ako će na taj način film privući gledaoce, ne bih se protivio ni da na omot stave šljokice (ali samo u ovom slučaju).
Natali Portman i Havijer Bardem, treba li išta drugo reći? Oboje su i više nego fantastični. Oboje su van svega drugog što sam gledao o njima. Zaboravio sam da su to oni sve do kraja filma. Što se tiče samog Goje, mogao je i neko bolji da se nađe. Tada bi to bio savršen trio.
Natali me je posebno oduševila, naročito momenat kada je oslobađaju i kada ona totalno izmenjena izlazi. I ja sam joj poverovao! I ja sam je zaista žalio! Priča je dobro osmišljena i radnja se skladno razvija. Posebno dobar filmski momenat mi je momenat kada mu ona kuca na vrata, a nema zvuka, jer se ugao posmatranja preselio u Goju. On ne čuje kucanje i zna da neko kuca samo tako što vidi da pas laje na vrata i da se vrzma oko njih.
Natali Portman i Havijer Bardem, treba li išta drugo reći? Oboje su i više nego fantastični. Oboje su van svega drugog što sam gledao o njima. Zaboravio sam da su to oni sve do kraja filma. Što se tiče samog Goje, mogao je i neko bolji da se nađe. Tada bi to bio savršen trio.
Natali me je posebno oduševila, naročito momenat kada je oslobađaju i kada ona totalno izmenjena izlazi. I ja sam joj poverovao! I ja sam je zaista žalio! Priča je dobro osmišljena i radnja se skladno razvija. Posebno dobar filmski momenat mi je momenat kada mu ona kuca na vrata, a nema zvuka, jer se ugao posmatranja preselio u Goju. On ne čuje kucanje i zna da neko kuca samo tako što vidi da pas laje na vrata i da se vrzma oko njih.
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Gojine utvare (Goya's Ghosts)
Dodat ću još samo jednog važnog čovjeka: Miloš FormanStill_dreaming ::Natali Portman i Havijer Bardem, treba li išta drugo reći?
Nakon što sam pogledala Formanove "One flew over the cuckoo's nest" i "Amadeus", ovaj film jest dosta slabiji od njih, ali i dalje jako dobar.
Nije ni Šveđanin u ulozi Goye loš, samo se uz Portmanicu i Bardema nije uspio istaknuti. Iako je Goya u naslovu filma, kao lik je potisnut u drugi plan.
I ovo sam gledala prije nekoliko godina pa su sjećanja oslabila. Sjećam se dijela kada Goya slika gazdaricu na konju, sjećam se potpuno transformirane Ines koja izlazi iz zatvora i trenutka kada se prikazuje njena kćer u kočiji.
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Datum upisa : 28.07.2010
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu