Fizička aktivnost
4 posters
Fizička aktivnost
Fizička aktivnost nam je potrebna kako bi nam telo dobro funkcionisalo. Svi doktori preporučuju vežbanje bar dva-tri puta nedeljno u nekoj formi (bilo da su to intenzivni treninzi u teretani, laganiji treninzi kod kuće, joga, aerobik, plivanje ili šetnja). Time održavamo ne samo telo, već i duh. Vežbanje nam pomaže da se lepše osećamo, da budemo zadovoljniji sobom. Svako od nas ima svoj način kako održava svoje telo.
Da li i vi mislite da je fizička aktivnost bitna i šta ona za vas podrazumeva?
Kako vi vežbate?
Koliko vremena imate da se posvetite fizičkim aktivnostima?
Da li se osećate lepše nakon treninga?
Preporučite nam neke dobre vežbe koje ste otkrili...
Da li i vi mislite da je fizička aktivnost bitna i šta ona za vas podrazumeva?
Kako vi vežbate?
Koliko vremena imate da se posvetite fizičkim aktivnostima?
Da li se osećate lepše nakon treninga?
Preporučite nam neke dobre vežbe koje ste otkrili...
najukusnija je sirova misao
ThePoet- Moderator
- Broj poruka : 6720
Godina : 33
Datum upisa : 23.04.2012
Re: Fizička aktivnost
Najčešći vid vježbe koji upražnjavam je hodanje. Rijedak je dan kada ne hodam bar 40 minuta do sat vremena. Nekada znam hodati po tri sata dnevno. Nekoliko mjeseci već bavim se i igranjem badmintona. Idem i igram badminton dva sata jednom sedmično. Takodje imam i periode kada se bavim gimnastikom - ujutru odvježbam pet minuta da mi krv proradi. Kada sam posebno disciplinovana znam vježbati i po 15 minuta, naročito neradnim danima. U zadnje vrijeme sam se ulijenila, pa ovo preskačem.
Inače, kada zaredaju kišni dani pa se manje krećem to mi smeta. Fizička aktivnost je dobar način da se čovjek psihički odmori i opusti, a i bolje se spava.
Inače, kada zaredaju kišni dani pa se manje krećem to mi smeta. Fizička aktivnost je dobar način da se čovjek psihički odmori i opusti, a i bolje se spava.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Ja nikako da uspostavim kontinuitet - vežbam kao lud nedelju-dve, a onda prekinem na mesec-dva.
Svaki put kad krenem da vežbam zareknem se da ću istrajati, a onda opet za nedelju-dve prekinem. Udave me obaveze i stvarno nekad ne mogu da nađem adekvatno vreme za vežbanje (izgovori, znam ). No, sad sam opet krenuo da vežbam i osećam se savršeno! Inače mi je tek drugi dan i prerano je da se bilo šta promeni za tako kratko vreme, ali ja već vidim mišiće koje pre nisam imao i slično. Valjda će ovaj put biti bolje. I hoće! Evo, zaričem se!
Inače, smatram da je fizička aktivnost mnogo bitna. Ako ne volite baš da radite iscrpljujuće vežbe na treninzima ili da idete u teretanu, možete da trčite ili šetate. To može da bude i lepo i korisno ako pozovete neke prijatelje.
Ja sam otkrio program koji se zove Insanity - možda je neko ovde već i čuo. Trening traje oko 40 minuta i nije normalno šta se sve uradi za to vreme (više puta vam se čini da ćete izdahnuti) ali se posle njega osećate deset kila lakšim. Program traje 2 meseca i posle toga garantuju rezultate. Moja drugarica ide drugi mesec sad i zategla je telo neverovatno. Preporučujem.
Nije da sam ja punačak, ali nisam ni posebno mišićav - prosečno. Ali bih ipak da malo vežbam i da se lepo dovedem u red. Možda bi bolje bilo da zakupim termine u teretani. Tamo bar ne bih mogao da preskačem treninge kad hoću i ne bih mogao da zabušavam. O tom potom, da vidim da li ću ovog puta istrajati.
Svaki put kad krenem da vežbam zareknem se da ću istrajati, a onda opet za nedelju-dve prekinem. Udave me obaveze i stvarno nekad ne mogu da nađem adekvatno vreme za vežbanje (izgovori, znam ). No, sad sam opet krenuo da vežbam i osećam se savršeno! Inače mi je tek drugi dan i prerano je da se bilo šta promeni za tako kratko vreme, ali ja već vidim mišiće koje pre nisam imao i slično. Valjda će ovaj put biti bolje. I hoće! Evo, zaričem se!
Inače, smatram da je fizička aktivnost mnogo bitna. Ako ne volite baš da radite iscrpljujuće vežbe na treninzima ili da idete u teretanu, možete da trčite ili šetate. To može da bude i lepo i korisno ako pozovete neke prijatelje.
Ja sam otkrio program koji se zove Insanity - možda je neko ovde već i čuo. Trening traje oko 40 minuta i nije normalno šta se sve uradi za to vreme (više puta vam se čini da ćete izdahnuti) ali se posle njega osećate deset kila lakšim. Program traje 2 meseca i posle toga garantuju rezultate. Moja drugarica ide drugi mesec sad i zategla je telo neverovatno. Preporučujem.
Nije da sam ja punačak, ali nisam ni posebno mišićav - prosečno. Ali bih ipak da malo vežbam i da se lepo dovedem u red. Možda bi bolje bilo da zakupim termine u teretani. Tamo bar ne bih mogao da preskačem treninge kad hoću i ne bih mogao da zabušavam. O tom potom, da vidim da li ću ovog puta istrajati.
najukusnija je sirova misao
ThePoet- Moderator
- Broj poruka : 6720
Godina : 33
Datum upisa : 23.04.2012
Fizička aktivnost je od izuzetne važnosti za zdravlje. Ne samo za lep izgled, i fizičko zdravlje već utiče i na psihu u svakom vidu pozitivnosti.
Plivanje je za mene jedan od najlepših vidova vežbanja, i da sam u većem gradu bila od malena bih se bavila gimnastikom i plesom. Medjutim kako nisam, uzela sam što sam mogla.
Sada najčešće i nažalost samo šetam i to jedva. Ipak, bolje išta nego ništa.
Ranije sam vežbala u kući - imam spravu za vežbanje uz čiji program za samo par nedelja može sjajno da se oblikuje telo ako nemate previše viška. Radila sam trbušnjake i sklekove koliko sam mogla, makar i po pet. Takođe volim da vozim bicikl, obožavam. Imam osećaj da imam krila kad sednem za svoj bajs. Iako imam sada dosta vremena, imam problem s mozgom i voljom, voljni element mi je cvrknut i koordinacija pokreta mi je kao u ne daj Bože paralizovanog čoveka. Odplačem svaki dan sve što mi se desilo. Nikada više neću biti ona stara.
Nakon ma koje vrste treninga čovek se oseća preporođen, pun elana, lakše se diše, sve je lepše.
Svakome bih od srca preporučila jogu, ma koje vrste jer je čudo.
I češće radite sveću, svaki put kad možete.
Plivanje je za mene jedan od najlepših vidova vežbanja, i da sam u većem gradu bila od malena bih se bavila gimnastikom i plesom. Medjutim kako nisam, uzela sam što sam mogla.
Sada najčešće i nažalost samo šetam i to jedva. Ipak, bolje išta nego ništa.
Ranije sam vežbala u kući - imam spravu za vežbanje uz čiji program za samo par nedelja može sjajno da se oblikuje telo ako nemate previše viška. Radila sam trbušnjake i sklekove koliko sam mogla, makar i po pet. Takođe volim da vozim bicikl, obožavam. Imam osećaj da imam krila kad sednem za svoj bajs. Iako imam sada dosta vremena, imam problem s mozgom i voljom, voljni element mi je cvrknut i koordinacija pokreta mi je kao u ne daj Bože paralizovanog čoveka. Odplačem svaki dan sve što mi se desilo. Nikada više neću biti ona stara.
Nakon ma koje vrste treninga čovek se oseća preporođen, pun elana, lakše se diše, sve je lepše.
Svakome bih od srca preporučila jogu, ma koje vrste jer je čudo.
I češće radite sveću, svaki put kad možete.
She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?
Ivana_- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 3079
Godina : 36
Datum upisa : 11.12.2012
Vjezbam na sobnom biciklu skoro svaki dan (izuzeci su kad sam lose ili kad jako kasno docdjem kuci). Ne osjecam se privlacnom nakon toga, jer sam sva oznojena i moram odmah pod tus. Ovo mi je odlicna stvar, jer dok to radim mogu usput i da gledam nesto na televiziji
Kad stignem odem na plivanje ili na badminton, sto mi je isto odlicno. Kako je krenulo u novoj zgradi cu imati i puno penjanja u stepenice i niz, s obzirom da smo mi na trecem spratu, racunovodja i sekretarica (oboje bez skypea) u prizemlju, a lift (vec) ne radi.
Kad stignem odem na plivanje ili na badminton, sto mi je isto odlicno. Kako je krenulo u novoj zgradi cu imati i puno penjanja u stepenice i niz, s obzirom da smo mi na trecem spratu, racunovodja i sekretarica (oboje bez skypea) u prizemlju, a lift (vec) ne radi.
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu