Lovac na jelene (The Deer Hunter)
4 posters
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Lovac na jelene (The Deer Hunter)
Godina: 1978.
Režija: Michael Cimino
Scenario: Michael Cimino, Deric Washburn, Louis Garfinkle, Quinn K. Redeker
Uloge: Robert De Niro, Christopher Walken, John Cazale, Meryl Streep
Vaše mišljenje o filmu?
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Re: Lovac na jelene (The Deer Hunter)
Težak film sa izvrsnom glumačkom ekipom i režijom. Većina filma je posvećena ratnim zbivanjima. Posebno me se dojmila scena u kojoj zatvorenike stavljaju u kavez sa vodenim pacovima - to me je stvarno prestravilo. U vrijeme kada je ovaj film snimljen izbjegavalo se korištenje šokantnih scena, pa je ovo sigurno jedna od stravičnijih scena koje se mogu vidjeti u kinematografiji tog perioda. Nekako mi je bilo žao što se nije sve završilo na najbolji mogući način, no možda upravo to daje filmu autentičnost i njegove najjače i najbolje scene. Definitivno bih preporučila gledanje ovog filma.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Karabin koji je DeNiro koristio u filmu i koji je na plakatu je Zastavin. Provereno.
male- Legendarni član
- Broj poruka : 6176
Datum upisa : 15.01.2011
Film sam odgledao možda pre godinu dana. Žao mi je što nisam odmah komentarisao. Prva stvar koja mi je zapala za oko je to koliko je De Niro bio privlačan! A onda i to koliko dobro glumi! Meril je, naravno, fantastično uradila sve, ali mi se najviše svidela napetost koju je imala kada je De Niro bio u blizini. Psihološki vrhunski odrađen film!
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu