Preporučujem...
+13
polly88
chegirl
pahuljica
Ika
nexstosic
*rainbow*
Mima
ces@ric@
Maja
Liza_N.
f-lady
Bella
Still_dreaming
17 posters
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Preporučujem...
"Mad Men" - americka serija o reklamnoj agenciji sa americke Maddison Avenije (otud i naziv filma). Vrlo autenticno napravljena o dogadjajima koji su se desili 60-tih godina. Jedino nije preporucljiva za one koji pokusavaju da prestanu da puse (jer glumci pale cigarete svakih par minuta).
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
[You must be registered and logged in to see this link.]
Some films you watch, others you feel. . Ovaj film upravo spada u tu grupu.
Preporučujem ga svima onima koji vole spore a duge filmove, sa izuzetnom razradom odnosa izmedju likova.
Inače, film je dobio 4 oskara i odlikuje ga vrhunska gluma sva 3 glavna lika.
Meni se naročito svideo lik majke, nisam još naišla na film koji je tako dobro oslikao tu vrstu ličnosti. Nažalost, mislim da poznajem mnogo takvih osoba u mom okruženju.
chegirl- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2818
Godina : 31
Datum upisa : 08.09.2010
Preporučujem film Godsend iliti Dar od Boga sa De Nirom u glavnoj ulozi. U pitanju je psihološki triler i preporučuem ljubiteljima takvih filmova da ga pogledaju.
Miloš_88- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 3461
Godina : 36
Datum upisa : 22.03.2011
Carnage (2011)
Film koji ima sve što volim - karakteristične likove, razvoj odnosa između njih tokom celog filma, preplitanje elemenata drame i komedije, dobre glumce ( Christoph Waltz me je oduševio), i sve to je spojio moj omiljen reditelj Roman Polanski.
Film se možda ne svidi onima koji vole akciju pošto je cela radnja smeštena u jednoj prostoriji, ali s obzirom da traje svega 80min svako može izdržati da ga odgleda do kraja
Film koji ima sve što volim - karakteristične likove, razvoj odnosa između njih tokom celog filma, preplitanje elemenata drame i komedije, dobre glumce ( Christoph Waltz me je oduševio), i sve to je spojio moj omiljen reditelj Roman Polanski.
Film se možda ne svidi onima koji vole akciju pošto je cela radnja smeštena u jednoj prostoriji, ali s obzirom da traje svega 80min svako može izdržati da ga odgleda do kraja
chegirl- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2818
Godina : 31
Datum upisa : 08.09.2010
Film o Edit Piaf:
La Vie En Rose
La Vie En Rose
Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.- Počasni član
- Broj poruka : 2032
Datum upisa : 04.05.2010
Drama po istinitom događaju.
Nije me skoro rasplakao neki film
Hači je pas koji je čekao svog "gazdu" devet godina na železničkoj stanici i tu je uginuo, sad ima spomenik.
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
Enigma, pripazi, rekla si spoiler, cini mi se. Ne znaju svi pricu o tom psu...
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
Cesarice, priča filma je
Evo ga opis:
Evo ga opis:
OPIS
Zasnovano na starom japanskom filmu i na istinitoj priči. U ovom filmu Ričard Gir tumači lik profesora koji nalazi napuštenog psa. Između čoveka i životinje stvara se jaka i neobjašnjiva veza. U filmu glumi i Džoan Alen.
Ova dirljiva istinita priča je američka adaptacija japanskog filma o odanom psu po imenu Hačiko. Ovaj veoma poseban prijatelj pratiće svog vlasnika do železničke stanice kada kreće na posao i vraćaće se tamo svakog popodneva da ga sačeka sa posla. Na žalost, njegov vlasnik će jednog dana krenuti na posao i preminuti i više se nikada neće vratiti na stanicu. Hačiko se verno svakog dana vraća na isto mesto na železničkoj stanici i svakodnevno narednih devet godina čeka svog voljenog vlasnika. Tokom njegovih dnevnih poseta, Hačiko će uticati na živote mnogih koji rade u blizini i prolaze gradskim trgom. Naučiće ljude ljubavi, požrtvovanju i, iznad svega, bezuslovnoj odanosti.
enigma_- Veteran
Nigdje ne pise da je uginuo i da je dobio spomenik...
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
Film treba odgledati , uginuo je na stanici, čekajući gazdu i na tom mestu mu je izgrađen spomenik.
Ja sam razmišljala da l da ga gledam, pa sam ga u jednom dahu odgledala i zaplakala.
Evo sva dan mi se vrti po glavi film.
Ja nemam psa, imala sam kao dete i to u dvorištu, ali nisam bila ovoliko vezana, kao što je u filmu.
No znam i iz reale.
Pre par godina u selu kod Vilotića, šetalo se neko kuče. Svaki dan je imalo istu stazu i to od kuće do groba svog gazde.
Samo je bilo i nije htelo kod nikoga.
I to kuče je uginulo na grobu svog "gazde".
Da se vratim na film.
Spojler od 5:39 su poslednji trenuci života psa, gde on žmuri i svo druženje sa vlasnikom je predstavljeno kroz neku svetlost i tako je pas uginuo.
Na spojleru nema spomenika tj statue psa, ali u filmu da,
Evo linka za ceo film sa prevodom
Ja sam razmišljala da l da ga gledam, pa sam ga u jednom dahu odgledala i zaplakala.
Evo sva dan mi se vrti po glavi film.
Ja nemam psa, imala sam kao dete i to u dvorištu, ali nisam bila ovoliko vezana, kao što je u filmu.
No znam i iz reale.
Pre par godina u selu kod Vilotića, šetalo se neko kuče. Svaki dan je imalo istu stazu i to od kuće do groba svog gazde.
Samo je bilo i nije htelo kod nikoga.
I to kuče je uginulo na grobu svog "gazde".
Da se vratim na film.
Spojler od 5:39 su poslednji trenuci života psa, gde on žmuri i svo druženje sa vlasnikom je predstavljeno kroz neku svetlost i tako je pas uginuo.
Na spojleru nema spomenika tj statue psa, ali u filmu da,
Evo linka za ceo film sa prevodom
enigma_- Veteran
‚‚Dečko koji obećava" je jugoslovenski film snimljen 1981. godine. Režirao ga je Miloš Miša Radivojević na osnovu priče koju je napisao zajedno sa Nebojšom Pajkićem.
Muziku je radio bend Šarlo Akrobata a u filmu se pojavljuju Dušan Kojić Koja (gitara) i Ivica Vdović Vd (bubnjevi) iz ovog benda sa Aleksandrom Berčekom (bas) kao grupa VIS "Dobri Dečaci". Tri pesme ("Slobodan", "Dosta mi je svega" i "Depresija") za koje je Koja napisao muziku su kreirane za tu priliku a materijal nikada kasnije nije objavljen. U filmu se pojavljuju i Vlada Divljan i Srđan Šaper iz ondašnjih Idola. Ostale pesme koje su pripadale jugoslovenskom novom talasu se mogu čuti u filmu :
"Iggy Pop" - Azra
"Perspektiva" - Paraf
"Jedina" - Idoli
"Niko niko kao ja" - Šarlo Akrobata
"Bolje da nosim kratku kosu" - Pekinška Patka
"Neka te ništa ne brine" - Prljavo kazalište
Ostale grupe na odjavnoj špici: Kazimirov Kazneni Korpus, Igra Staklenih Perli.
Preporuka.
Film možete pogledati na youtube-u.
Maja- Legendarni član
- Broj poruka : 6121
Datum upisa : 19.02.2010
Služavke
Odličan film, rađen po istinitom događaju, snimljen 2011
Opis filma "Mladi pisac tokom 60tih i perioda borbi za ljudska prava odlučuje da napiše knjigu sa gledišta Afro-američkih sluškinja o porodicama u kojima oni rade i njihovim dnevnim teškoćama."
Film online sa prevodom
Glavne uloge:
Ema Stoun (Emma Stone), Viola Dejvis (Viola Davis), Oktavija Spenser (Octavia Spencer), Alison Džejni (Allison Janney), Brajs Dalas Hauard (Bryce Dallas Howard)
Scenario
Tejt Tejlor (Tate Taylor), Ketrin Stoket (Kathryn Stockett) - roman
Režija:
Tejt Tejlor (Tate Taylor)
Odličan film, rađen po istinitom događaju, snimljen 2011
Opis filma "Mladi pisac tokom 60tih i perioda borbi za ljudska prava odlučuje da napiše knjigu sa gledišta Afro-američkih sluškinja o porodicama u kojima oni rade i njihovim dnevnim teškoćama."
Film online sa prevodom
enigma_- Veteran
1. Lost Highway - (strašni su ovi glupavi prevodi ) [You must be registered and logged in to see this link.]
2. Bitter moon - [You must be registered and logged in to see this link.]
3. Nostalghia - [You must be registered and logged in to see this link.]
4. Les ames fortes - [You must be registered and logged in to see this link.]
5. Hunger - [You must be registered and logged in to see this link.]
Svi su odlični, lično najviše volim poslednji. Težak je i nije za svačiji želudac, ali film je fantastično urađen.
2. Bitter moon - [You must be registered and logged in to see this link.]
3. Nostalghia - [You must be registered and logged in to see this link.]
4. Les ames fortes - [You must be registered and logged in to see this link.]
5. Hunger - [You must be registered and logged in to see this link.]
Svi su odlični, lično najviše volim poslednji. Težak je i nije za svačiji želudac, ali film je fantastično urađen.
She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?
Ivana_- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 3079
Godina : 36
Datum upisa : 11.12.2012
Strana 2 od 2 • 1, 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu