Šta je to fatalna žena (femme fatale)?
2 posters
Šta je to fatalna žena (femme fatale)?
Mnogi pojmovi koji su u širokoj upotrebi shvataju se na različite načine, od čoveka do čoveka razlikuje se viđenje određene pojave. Tako je i sa pojmom ‚‚femme fatale". Jedni je smatraju zavodnicom koja posle osvajanja ostavi ni više nije zainteresovana, dok drugi smatraju da je to neverovatno privlačna žena do koje je nemoguće doći i koju je nemoguće zavesti. Neki smatraju da je takva svaka žena dok ne zavoli, a neki da takva žena ne postoji i da je tvorevina filmova i knjiga - da je fiktivna i d aza nju ne postoji primer u realnosti.
Kada se kaže "femme fatale", šta vam je pred očima? Kako zamišljate tu ženu? (pokušajte da budete što deatljniji)
Mislite li da ona postoji izvan mašte umetnika?
Znate li neku takvu ženu? Opišite je. ‚
Šta jednu oosbu čini fatalnom? Čime ona tako pogubno deluje? Svesno, nesvesno? Ili ne deluje pogubno po sve, nego samo po one koji joj se ne dopadaju?
Kako jedna osoba dobija epitet ‚‚fatalna"?
Kada se kaže "femme fatale", šta vam je pred očima? Kako zamišljate tu ženu? (pokušajte da budete što deatljniji)
Mislite li da ona postoji izvan mašte umetnika?
Znate li neku takvu ženu? Opišite je. ‚
Šta jednu oosbu čini fatalnom? Čime ona tako pogubno deluje? Svesno, nesvesno? Ili ne deluje pogubno po sve, nego samo po one koji joj se ne dopadaju?
Kako jedna osoba dobija epitet ‚‚fatalna"?
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Šta je to fatalna žena (femme fatale)?
Fatalnu zenu zamisljam kao Lanu Turner iz filma "Gilda". Lijepa zena, zanosnih oblina, misteriznog I nestasnog pogleda I zavodljivog osmjeha. Slicno dozivljavam I Sharon Stone iz filma "Basic Instrinct". Fatalnost ne dozivljavam samo kao fizicke osobine, nego je vrlo vazno I vragolasto ponasanje te osobe. Ne mislim da zena, da bi bila fatalna, mora biti neuhvatljiva. Ljudi mogu biti zajedno, a da nikada nemaju osjecaj da zaista posjeduju tu drugu osobu.
Da bi zena bila fatalna mora biti lijepa, ali to nije dovoljno. Grace Kelly je za mene mozda najljepsa zena svih vremena, ali je uopste ne dozivljavam kao fatalnu. Nekada je zena fatalna za odredjenu osobu, dok je drugi dozivljavaju kao obicnu osobu. Fatalnost za mene podrazumijeva zavodljivost I cesto neuzvracenu ljubav ili neki tragican rasplet dogadjaja.
Da bi zena bila fatalna mora biti lijepa, ali to nije dovoljno. Grace Kelly je za mene mozda najljepsa zena svih vremena, ali je uopste ne dozivljavam kao fatalnu. Nekada je zena fatalna za odredjenu osobu, dok je drugi dozivljavaju kao obicnu osobu. Fatalnost za mene podrazumijeva zavodljivost I cesto neuzvracenu ljubav ili neki tragican rasplet dogadjaja.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu