Uniforme u školama
3 posters
Uniforme u školama
Nekoliko puta se diskutovalo u uvođenju uniformi i pedagoške ustanove, što je u mnogim zemljama praksa.
Kakvo je vaše mišljenje o tome?
Šta se time postiže?
Koji su vaši razlozi da podržite ovu ideju, a koji da budete protiv nje?
Kakvo je vaše mišljenje o tome?
Šta se time postiže?
Koji su vaši razlozi da podržite ovu ideju, a koji da budete protiv nje?
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Uniforme u školama
Ja bih je uvela zbog jednakosti medju djecom i tim sto znam sta mnoga djeca danas nose u skolama. Mozda sam po tom pitanju staromodna, ali neka odjeca stvarno nije primjerena za djevojcicu od 12-13 godina, a u skolama najcesce nema (odnosno nece) ko to da kontrolise.
Osim toga prisustvovala sam provokaciji djecaka jedne djevojcice zato sto je stalno u jednom dzemperu dok se moj drug iz razreda istinski trudio da svaki dan u mjesecu nosi drugu kosulju i da mu ista ide uz cipele.
Osim toga prisustvovala sam provokaciji djecaka jedne djevojcice zato sto je stalno u jednom dzemperu dok se moj drug iz razreda istinski trudio da svaki dan u mjesecu nosi drugu kosulju i da mu ista ide uz cipele.
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
Re: Uniforme u školama
Uniforme stvaraju privid jednakosti medju djecom. Prednost im je da se manje uocava ko je bogat, a ko siromasan, a nedostatak da ne uzimaju u obzir vrlo razlicitu gradju ljudskih tijela, te se neka djeca nadju u situaciji da trebaju da nose nesto sto istice njihove najruznije tjelesne karakteristike.
Kecelje kakve su se nekada nosile u nasim skolama stitile su garderobu od prljanja, a one koji vidim da nose djeca u britanskim skolama izgledaju zaista elegantno i lijepo.
Kecelje kakve su se nekada nosile u nasim skolama stitile su garderobu od prljanja, a one koji vidim da nose djeca u britanskim skolama izgledaju zaista elegantno i lijepo.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu