Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.

Join the forum, it's quick and easy

Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.
Zid
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ginekolog...

+7
enigma_
ces@ric@
Mima
f-lady
Catwoman
alhemicarka
Still_dreaming
11 posters

Ići dole

Ginekolog... Empty Ginekolog...

Počalji od Still_dreaming Sub Mar 06, 2010 10:50 pm

Posećujete li često svog ginekologa?
Koliko često bi, po vašem mišljenju, trebalo ići na takve provere?
Koliko dugo ste se dolučivali na svoj prvi odlazak?

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Broj poruka : 22089
Muški Jarac Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ginekolog... Empty Re: Ginekolog...

Počalji od alhemicarka Pon Apr 05, 2010 1:32 pm

za prvi odlazak se bas i ne secam jer sam u pocetku sve to dozivljavala jako traumaticno :D:
trudim se da kontrole budu na 6 meseci,a u najgorem slucaju prodje i godina...
alhemicarka
alhemicarka
Novajlija
Novajlija

Broj poruka : 35
Ženski Datum upisa : 05.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Catwoman Uto Apr 06, 2010 12:24 am

Ja sam sad skoro otisla prvi put kod ginekologa jer je bio sistematski na faxu. Inace ne bih jos. I bilo mi je bas neprijatno. :sorry:
Mislim da je devojci koja nije imala seksualne odnose dovoljan jedan odlazak godisnje ili cak i duze.
A one koje jesu, 2 puta godisnje... Preventive radi. Zdravlje je najprece, a onda sve ostalo.
Catwoman
Catwoman
Član za primer
Član za primer

Broj poruka : 1450
Ženski Strelac Godina : 33
Datum upisa : 17.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od f-lady Sre Apr 07, 2010 1:27 am

Prvi put sam kod ginekologa otisla kada sam imala 15godina, naravno zbog mojih godina pregled se sastojao iz ultra zvucnog snimanja ( i u nekim slucajevima uzmu i bris devojkama tih godina, zavisno od toga ima li nekih problema ). Smatram, da je to veoma dobro, jer ako nista, tako se razbija strah za kasnije i stvara se "kultura" proveravanja svog "intimnog" zdravlja.
-------------
Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, rak grlića materice je na drugom mestu kao uzrok smrti žena. Procene su da u svetu godišnje od tumora grlića materice oboli oko 490.000 žena, a umre oko 270.000.
Mi imamo problem zato što većina žena u Srbiji ide kod ginekologa tek kada se jave neki problemi ili kada zatrudne. Mali broj ide redovno. Zato se u dve trećine slučajeva bolest otkriva u odmaklom stadijumu. Treba znati da je karcinom grlića materice jedan od najzloćudnijih i najagresivnijih tumora.
Ova opaka bolest ima svoje rane oblike, koji se dvema jednostavnim metodama, kolposkopskim pregledom i Papanikolau brisom mogu na vreme otkriti i tada je 100 odsto izlečiva. Od ranog oblika do razvijanja invazivnog tumora može da prođe i 15 godina.
Dijagnostika se obavlja tako što se kombinuje običan ginekološki pregled sa kolposkopskim pregledom i Papanikolau testom, a po potrebi se vrše i druge analize. Svi pregledi i analize su relativno jednostavni i potpuno bezopasni. Najvažnija preporuka je da žene, počev od svoje 20. godine, idu na ginekološki pregled jedanput godišnje.
Stručnjaci se slažu da je karcinom grlića materice polno prenosiva bolest virusnog karaktera, tako da se pored redovnih poseta ginekologu preporučuje i adekvatna zaštita pri polnim odnosima.
Prvi put u životu žena u Srbiji ginekologa poseti u 21. godini, a 6,3 odsto žena nikada nisu posetile ovog specijalistu, podaci su dobijeni u velikom istraživanju zdravlja nacije iz 2006. godine.
Procenat žena koje nikada nisu posetile ginekologa je bio znatno veći u jugoistočnoj Srbiji (9,1 odsto), zatim u vangradskim naseljima (7,9 odsto), u najsiromašnijim domaćinstvima (12,4 odsto) i kod žena najnižeg obrazovnog statusa.

Prema istraživanju iz 2006. godine, skoro trećina mladih uzrasta između 15 i 19 godina stupila je u seksualne odnose. Za samo šest godina zabeleženo je za čak 10,4 odsto povećanje broja mladih koji su stupili u seksualne odnose, a u Beogradu to povećanje iznosi čak 38,5 odsto. U Srbiji, u proseku, mladi uzrasta od 15 do 19 godina u prvi seksualni odnos stupaju u 16. godini.

f-lady
Odvažni član
Odvažni član

Broj poruka : 652
Ženski Lokacija : Beograd
Datum upisa : 25.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mima Sre Apr 07, 2010 6:16 am

Nije strasno a valja (i mora) da se obavi jednom do dva puta godisnje. Ne znam kakve su price oko onih vakcina protiv raka grlica materice, za to bi valjalo da se obaveste devojke do 25te godine jer do tad mogu da se primaju.
Vodite racuna o svom telu, drugi nece.

Mima
Odvažni član
Odvažni član

Broj poruka : 572
Ženski Datum upisa : 19.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ces@ric@ Sre Apr 07, 2010 11:14 am

Ja sam po tom pitanju izuzetno neodgovorna. Prosle godine sam otisla na kontrolu poslije 4 godine i to sam otisla samo zato sto mi je maceha stvorila traumu.
Stalno slusam, citam o tome, moja cimerka je zamalo dobila rak i da nije otisla na redovnu kontrolu danas bi bilo prekasno. No, nekako sve to do mene ne dopire

"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@
ces@ric@
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 11888
Ženski Datum upisa : 03.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od enigma_ Uto Nov 30, 2010 9:37 am

Obavezna kontrola dva puta godiste. Jednostavno mora tako..jer bilo je dana kad sam bila neodgovorna, pa isla na par godina...sad moram dva puta godisnje.
enigma_
enigma_
Veteran
Veteran

Broj poruka : 4779
Lav Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tango six Pon Jan 03, 2011 5:09 am

Jel to beše onaj čika što se nagledaooooo.... :D
Muško sam tako da nisam baš koompetentan za ovu temu,ali svugde volim da gurnem...nos :) po mom mišljenju jednom godišnje treba ići kod ovog čike a po potrebi i više puta.
Tango six
Tango six
Novajlija
Novajlija

Broj poruka : 31
Muški Lokacija : Tamo gde se najmanje nadaš ; )
Datum upisa : 03.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja Uto Apr 05, 2011 11:38 pm

Prvi put sam isla kod ginekologa kada sam imala 28 godina. Sada idem kada primim poziv od ljekara da treba da izvrsim redovni pregled i test kojim se utvrdjuje imam li rak, inace ne.

Bilo mi je veoma nezgodno otici ginekologu prvi put. viannen_39.gif
Srecom moj mladic je bio pun razumijevanja i on je isao sa mnom.
Troja
Troja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 17011
Ženski Lokacija : London
Datum upisa : 08.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od enigma_ Sre Feb 08, 2012 2:22 am

Bila sam ovih dana.
Inače kao što sam napisala idem na šest meseci.
Verovatno ne bih bila takva da nisam imala neke probleme, pa sad i ne sačekam tih šest meseci.
Upravo sad mi je javio ginekolog da mi je PAPA test 2, kao i sve ostalo da je ok.
No sećam se kad je bio trojka, a ništa nisam osećala, nikakve promene, sve je bilo ok, kad ono...krenulo nešto na grliću.
Tada sam imala neku hirušku intervenciju, oporavila se i od tada sam redovno kod ginekologa.
Ne bih sada smela da čekam da me pozovu (ovde zovu isto)no, bilo je dana kad sam bila neodgovorna i išla po pozivu.
Kad me zveknulo, onda sam se opametila.

enigma_
enigma_
Veteran
Veteran

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od male Sre Feb 08, 2012 2:27 am

Od kako je Šešelja pregledao ginekolog, sada je to IN. Ja se nekako suzdržavam da se ne povinujem zovu mase pa da i ja odem... :D
male
male
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6176
Muški Lokacija : Kragujevac
Datum upisa : 15.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od enigma_ Sre Maj 23, 2012 11:54 pm

Moram da Vam napišem ovo.Ako 'omašim temu, nek neko obriše. :)
Sinoć sam čula da jedan devojka (koja je odrasla sa mojom decom) ima Kondilome.
Ništa to nije strašno, ako se na vreme ode kod ginekologa.
No ona ih ima na grliću materice i ti kondilomi se ne vide i ne smetaju ništa.
Njen PAPA je četvrta grupa.Ostaviću link o Papa testu,boli me glava pa mi lakše tako.
link http://sr.wikipedia.org/sr/Papanikolau_test
Ta "mala" ništa nije osećala nikave promene nije imala, samo je jednog dana (pre par dana) rešila da konačno ode kod ginekologa.Nije bila dugo, pa hajd da ode.Bar tako mi pričali noćas, a ja Vama, samo sa jednom namerom da Vas podsetim da je obavezan odlazak kod ginekologa na šest meseci.
Najteže mi je, što mi je to rečeno u strogom poverenju i da nikako ne spominjem majci od te devojke. No, ja moraću da nađem načina i da nagovestim majci da zna, jer to nije za zezanje.
Evo link o kondilomima

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%B8

enigma_
enigma_
Veteran
Veteran

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ivana_ Ned Jun 07, 2015 12:28 am

Po pravilu bi trebalo ići na 3 do 6 meseci... Naravno kakva sam ja to ne poštujem, mada sam kod ginekologa išla prvi put vrlo rano, sa možda jedanaest godina i pre prvog ciklusa jer sam imala nelagodu i grčeve u preponama. Tada su me samo gledali ultrazvučno, da bi mi rekli da ću kroz par meseci postati srećni dobitnik i da mi je prva jajna ćelija zrela. :P I stvarno dobila sam ubrzo sa 12 godina. Ali sam kasnije postala jako neodgovorna. Javljam se samo po prekoj potrebi, ako npr. primetim neku tegobu. Nije to od stida ili sramote, nego uopšteno ne volim vucaranje po doktorima i dosta mi ih je za ceo život. Nek me čuva Bog. (moje poimanje Boga)

She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?

Ivana_
Ivana_
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Broj poruka : 3079
Ženski Jarac Godina : 36
Datum upisa : 11.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole