Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.

Join the forum, it's quick and easy

Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.
Zid
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ostati veran sebi...

+4
Ika
amaranth
Catwoman
Still_dreaming
8 posters

Ići dole

Ostati veran sebi... Empty Ostati veran sebi...

Počalji od Still_dreaming Pet Mar 12, 2010 2:19 pm

Koliko god bilo potrebno da ostanemo verni drugima, najvažnije je ostati veran sebi.

Koliko je teško da ostanemo verni sebi i svojim principima u svetu koji nam sam po sebi nameće to da budemo zavisni od drugih u nekom pogledu?

Koliko smo ustvari danas verni sebi i svojim principima?
Gazi li se preko svega samo zbog toga?
Koliko je to ispravno?

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Broj poruka : 22089
Muški Jarac Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ostati veran sebi... Empty Re: Ostati veran sebi...

Počalji od Catwoman Sub Mar 13, 2010 3:53 am

Danas ljudi idu i protiv sebe samo da bi dobili sto vise (ovo se odnosi na materijalnu stranu)... Koliko sam primetila, sve se vrti oko novca, a kada ga zelite, nista vas ne moze spreciti u tome.
Covek je zaboravi svoje ljudske kvalitete i okrenuo se vestackim. Nije ispravno ni malo u ovom navedenom slucaju.

Medjutim, ponekad u medjuljudskim odnosima se desi da jednostavno shvatite gresku i onda idete protiv sebe. Ali, to vas ne moze povrediti ili vam se vratiti kao lose. Jednostavno, nekada nas situacije navode da se prenemo i shvatimo da nismo uvek u pravu...
Catwoman
Catwoman
Član za primer
Član za primer

Broj poruka : 1450
Ženski Strelac Godina : 33
Datum upisa : 17.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od amaranth Pon Jul 26, 2010 11:54 am

Ostati veran sebi je jedno od mojih zivotnih nacela. Ne odustajem od onoga sto zelim, branim svoje stavove i principe do poslednjeg daha. Ostajem onakva kakva jesam uprkos pokusajima drugih da mi nametnu svoja misljenja.

Danas ljudi rade sve sto neko zatrazi od njih kako bi stekli sto vise materijalnih stvari, sto je naravno pogresno. Duhovno ispunjen covek je bogat covek, materijalno bogat bez duhovne ispunjenosti je nista drugo do marioneta. Trka za materijanim stvarima je trka koja se moze izgubiti pred samim ciljem. Trka za duhovnim bogatstvom je trka vecitog napredovanja.
amaranth
amaranth
Zaslužni član
Zaslužni član

Broj poruka : 1943
Ženski Škorpija Godina : 35
Datum upisa : 26.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ika Uto Jul 12, 2011 8:35 am

Koliko je teško da ostanemo verni sebi i svojim principima u svetu koji nam sam po sebi nameće to da budemo zavisni od drugih u nekom pogledu? Moral. Sposoban sam da se nosim sa tim i da uvek izađem podignurte glave.

Koliko smo ustvari danas verni sebi i svojim principima? Ja mnogo. U ovakvom svetu to je jedino rešenje da koračam ulicom čistog obraza.
Gazi li se preko svega samo zbog toga? Ne gazi se. Umem da poštujem sebe i nikada neću biti neko ko radi nešto što je uvek mrzeo.
Koliko je to ispravno? Šta?

Ika
Zavisni član
Zavisni član

Broj poruka : 4253
Muški Lav Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Eurinome Uto Avg 23, 2011 9:24 am

Mnogo sam verna sebi i svojim principima, i to se nikada nece promeniti.Nikada necu raditi ili reci nesto sto ne zelim.Cemu to, radi cega ?Odustajanje od svojih nacela,principa ucinilo bi da se osecam- nespokojno i nestabilno.Najvaznije je ne izgubiti sebe kao individuu.
Koliko cenim sebe, toliko ce me i drugi ceniti.Ne volim ljude koji ne cene sebe i lako podlezu misljenju vecine, zarad nekih tupavih ciljeva, jer nista vredno odricanja "sopstvenog ja".
I to je ono sto je najispravnije.
Eurinome
Eurinome
Član za primer
Član za primer

Broj poruka : 1131
Ženski Datum upisa : 15.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja Sre Okt 12, 2011 9:50 pm

Mislim da postujem svoje principe u zivotu. To nekada i ne cinim voljno, nego jednostavno zato sto kada mi je jako stalo do necega u meni se stvara neki pritisak da moram da radim onako kako mislim da je ispravno. Ako pokusam da idem protiv sebe to ce me brzo uzrujati i stvoriti mi pritisak, pa htjela-ne htjela moram nesto da ucinim da se borim za svoje principe, cak i ako mi to nekada stvara neprijatelje u okolini.

Jedina stvar koju radim protivno svojem misljenju je da pusim, a stvarno smatram da je to grozna navika i da bih trebala prestati.
Troja
Troja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 17011
Ženski Lokacija : London
Datum upisa : 08.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Virginija_Woolf Čet Okt 13, 2011 1:51 am

Mislim da se covjek nikada ne moze razocarati u druge ljude onoliko koliko u sebe.Isto tako mislim da nas nikad neko drugi ne moze poniziti ili spustiti onoliko koliko mi to sami mozemo uraditi,tako sto cemo pogaziti svoja zivotna i moralna nacela.

Ne kazem da imam jasno definisane principe o svakoj zivotnoj oblasti.Moj najveci princip kojeg se trenutno pridzavam je da radim sve sto zelim i sto mi je merak,naravno da to ne prelazi granice mog dostojanstva.
Mada imam svoje misljenje i stavove o svemu,ali naravno da cu dozvoliti da se vremenom promijene usled novih saznanja.Istina je da ne znam uvijek sta je to sto zelim,ali jasno mi je ono sto ne zelim!
Virginija_Woolf
Virginija_Woolf
Član za primer
Član za primer

Broj poruka : 1030
Ženski Vaga Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od enigma_ Sre Feb 20, 2013 9:43 am

Koliko je teško da ostanemo verni sebi i svojim principima u svetu koji nam sam po sebi nameće to da budemo zavisni od drugih u nekom pogledu?
Čovek se menje, najpre sazri, pa onda počinje da polako stari, tako da se sve menje pa i ta vernost prema nekim principima.
Mnogo toga nisam mogla da razumem, sada mogu, nije mi nametnuto, naprotiv samo sam pomalo "usavršila" sebe tako.
Konterno mislim na nešto što nikada nisam mogla da prihvatim, da razumem, čak sam i osuđivala (sa kojim pravom?!)
Vremenom se to promenilo, tako da su se i neki moji principi promenili.
Recimo bila sam protv psa u kući. Evo sad obožavam Mrvicu givenheart

Koliko smo ustvari danas verni sebi i svojim principima?

Mislim da sam na ovo već odgovorila, no moram da napomenem da moja direktnost se nikada nije promenila, kao ni moje ćutanje.No oni koji me znaju, znaju da mi treba vremena.

Gazi li se preko svega samo zbog toga?

Ne!
Već sam učila i kao što rekoh na neki način "usavršavala sebe"

Koliko je to ispravno?

Za toliko da se sačuva ljudskost, čist obraz i glava gore.
enigma_
enigma_
Veteran
Veteran

Broj poruka : 4779
Lav Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu