Jer sreća je lepa samo dok se čeka...
+3
male
f-lady
Still_dreaming
7 posters
Zid :: Ljubav i sva njena lica :: Ljubav
Strana 1 od 1
Jer sreća je lepa samo dok se čeka...
''Ne, nemoj mi prići! Hoću izdaleka
da želim i volim tvoja oka dva.
Jer sreća je lepa samo dok se čeka,
dok od sebe samo nagoveštaj da...''
Strepnja
Desanka Maksimović
Koliko je istine u ovim rečima?
Šta je to tako slatko u onome što se iščekuje, a nikako da dođe?
Možda iluzija koju mi napravimo o nekome i za koju se plašimo da će da se raspadne ako nam taj neko priđe?
Da li je nekada lepše da sve ostane samo u večnom nagoveštaju?
da želim i volim tvoja oka dva.
Jer sreća je lepa samo dok se čeka,
dok od sebe samo nagoveštaj da...''
Strepnja
Desanka Maksimović
Koliko je istine u ovim rečima?
Šta je to tako slatko u onome što se iščekuje, a nikako da dođe?
Možda iluzija koju mi napravimo o nekome i za koju se plašimo da će da se raspadne ako nam taj neko priđe?
Da li je nekada lepše da sve ostane samo u večnom nagoveštaju?
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Jer sreća je lepa samo dok se čeka...
Sreca je lepa dok nas grli, cim nas vise ne steze jako, pocinjemo da je zagledamo i da razmisljamo o tome da li je uopste bila lepa, a kada i to prodje pitamo se da li je to bila sreca.
f-lady- Odvažni član
- Broj poruka : 652
Datum upisa : 25.03.2010
"Daleko od oka, daleko od srca", narodna poslovica.
Ako nema bliskosti, nema ničega.
Ako nema bliskosti, nema ničega.
male- Legendarni član
- Broj poruka : 6176
Datum upisa : 15.01.2011
Ja sam nekada bila nevjerovatno sretna kada sam bila platonski zaljubljena i iscekivala sa nadom svaki novi dan i radovala se svakom novom susretu sa objektom mojih osjecanja. U mojoj masti nasi susreti su se na kraju uvijek zavrsavali tako sto bi voljena osoba shvatila koliko joj znacim i onda bismo zivjeli sretno do kraja zivota.
Nekada mi se cinilo da sam bila sretnija u iscekivanju ljubavi, nego sto sam ikada bila kada sam dozivjela realizaciju. Medjutim, i te platonske ljubavi su prosle kada bi proslo izvjesno vrijeme, a nista se konkretno ne bi desilo. To najbolje potvrdjuje da je prava veza ona koja dozivi ostvarenje i izdrzi test vremena. U zivotu, srecom, ima vremena i mjesta i za stvarnost i za fantaziju i covjeku su vjerovatno potrebni i jedno i drugo u raznim fazama zivota.
Nekada mi se cinilo da sam bila sretnija u iscekivanju ljubavi, nego sto sam ikada bila kada sam dozivjela realizaciju. Medjutim, i te platonske ljubavi su prosle kada bi proslo izvjesno vrijeme, a nista se konkretno ne bi desilo. To najbolje potvrdjuje da je prava veza ona koja dozivi ostvarenje i izdrzi test vremena. U zivotu, srecom, ima vremena i mjesta i za stvarnost i za fantaziju i covjeku su vjerovatno potrebni i jedno i drugo u raznim fazama zivota.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17010
Datum upisa : 08.12.2010
Po mom mišljenju nema istine u navedenim stihovima. Za mene čekanje nije sreća, iščekivanje nije slatko, a gledanje izdaleka je mučno. Bolje je prekinuti to, porazgovarati pa videti šta dalje nego se uzalud nadati ili propuštati vreme koje možete provesti zajedno...
Benzaiten- Početnik
- Broj poruka : 79
Godina : 32
Datum upisa : 15.07.2011
Ovi stihovi se mogu tumaciti na razne nacine... Dugo sam bila u fazonu "svaka situacija je bolja od neizvesne" i uvek sam znala na cemu sam... medjutim, nikad ne reci nikad...
...desilo mi se da cekam, iscekujem, radujem se iz prikrajka... prevazisla sam sve svoje granice, i lepo mi je... ima neku draz... nesto mi govori, da jos nije trenutak, da cekam, jer ce kasnije biti savrseno... i srecna sam... svaka sitnica me ispuni, ulepsa mi dan... bio to poged ili osmeh, rec...
...desilo mi se da cekam, iscekujem, radujem se iz prikrajka... prevazisla sam sve svoje granice, i lepo mi je... ima neku draz... nesto mi govori, da jos nije trenutak, da cekam, jer ce kasnije biti savrseno... i srecna sam... svaka sitnica me ispuni, ulepsa mi dan... bio to poged ili osmeh, rec...
pahuljica- Zaslužni član
- Broj poruka : 1675
Godina : 33
Datum upisa : 17.06.2011
Sreća je unutrašnji doživljaj svakog pojedinca. Onaj ko čeka sreću, a ne ume da je doživi u postojećoj situaciji verovatno je nikad neće ni dočekati.
nestonovo- Novajlija
- Broj poruka : 9
Datum upisa : 07.08.2011
Vrlo lijepo receno, Nesto novo. Imam druga koji nikada ne uziva u sadasnjici, uvijek trazi nesto drugo, a kada sadasnjost postane proslost i bespovratno izgubi ono sto je imao, zali za tim i tek tada uvidja ljepotu onoga sto mu je bilo dato. Vazno je prepoznati srecu u trenucima dok je imas, ne pomaze omalovazavati sadasnjicu, a onda zaliti za njom kada je izgubis.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17010
Datum upisa : 08.12.2010
Zid :: Ljubav i sva njena lica :: Ljubav
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu