Izložba slika
+2
Still_dreaming
Catwoman
6 posters
Zid :: Umetnost :: Vizuelna umetnost
Strana 1 od 1
Izložba slika
Izložbe su jako zanimljiva mesta na kojim možemo upoznati ljude iz različitih sfera, možemo podeliti mišljenje sa umetnikom i čuti mnogo novih zanimljivosti. Ukoliko ste umetnička duša, verovatno često posećujete ovakva mesta i uživate u pogledu, stvarate svoj sopstveni svet glrdajući.
Ovo će biti mesto na kome možemo napraviti našu izložbu i komentarisati.
Ovo će biti mesto na kome možemo napraviti našu izložbu i komentarisati.
Catwoman- Član za primer
- Broj poruka : 1450
Godina : 33
Datum upisa : 17.01.2010
Re: Izložba slika
Slika Vladimira Kusha, ruskog nadrealiste. Moje tumačenje slike je da predstavlja ženu koja ima mnogo toga da da svetu i koja čežnjivo gleda u njega želeći da ga pobedi, mada nikako da krene da ostvaruje tu želju zarobljena svojom prirodom.
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Slika Djordja Prudnikova,ostavila je bas veliki utisak na mene kada sam je prvi put posmatrala...kao i na mog prijatelja.
Kao neko budjenje dvoje ljudi,svetlost koja ih budi i spolja i iznutra.Shvatili smo da tako mora da izgleda sreca...tako i nikako drugacije.
child_in_the_night- Graffit master
- Broj poruka : 428
Godina : 33
Datum upisa : 12.02.2010
Rene Magritte, The Perfect Image, 1928.
Ovu sam sliku tek nedavno otkrila i ostavila je jak utisak na mene. Ne volim slike da tumačim rečima, pa to neću ni raditi.
Ostavljam da je svako vidi (i oseti) onako kako želi da je vidi (i oseti).
hermina- Istraživač
- Broj poruka : 117
Godina : 37
Datum upisa : 25.03.2011
Jan van Ajk, Supružnici Arnolfini (1434)
Uvek se oduševim, svaki put kad pogledam. Veća slika nije mogla da se smesti na forum, ali je možete videti ovde. (samo uvećajte) Koliko strpljenja za detalje: odrazi u ogledalu, perle pored ogledala (kako su prozirne!), luster, drvorez iza mlade, dlaka i oči kučeta (kao je uspeo kad ono nije moglo mirovati!), procvetala biljka koja se vidi kroz prozor. Uvek dugo gledam odraz u ogledalu, fascinira me - pored svega toga što je naslikao, još je i umanjio i odradio u perspektivi ispupčenog ogledala! Nisam siguran, ali mislim da je u ogledalu Ajk i sebe naslikao i matičara koji ih venčava (ako se dobro sećam).
Voleo bih da odem u Nacionalnu galeriju u Londonu, ako treba samo toliko da bih video ovu sliku!
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Slika Supružnici Arnolfini (1434) jeste fascinantna, inače kao neko ko se bavi slikarstvom i istorijom umetnosti mogu da kažem da su Flamanci posvećivali pažnju detaljima više od ostalih, a dosta im je pomagala i sprava zvana Camera Obscura, njeno korišćenje nam izgleda kao "varanje". Danas se korsisti projektor koji bi preneo neku sliku na platno, a na "umetniku" je da samo precrta. Ali naravno ni to nije sve, ipak treba i naći idealnu kompoziciju, obojiti tehnički savršeno, zato opraštam Antonisu na korišćenju ovog pomagala
Miloš B- Novajlija
- Broj poruka : 3
Godina : 35
Datum upisa : 02.10.2012
Milena Pavlović Barilli, Moderna Japanka (1929)
Ova Milenina slika me je tako oduševila kada sam je pre par godina ugledala na izložbi. Uopšte ne liči na njen rad, valjda mi je zato tako odudarala od svega pogledanog. Dopada mi se kolorit, ideja, pogled! Istovremeno, osećam da je ovo žena sa kojom ne bih volela da se sretnem...
Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.- Počasni član
- Broj poruka : 2032
Datum upisa : 04.05.2010
Similar topics
» Izložba koja će vas ostaviti bez daha
» Galerija naših fotografija
» Naši stihovi...
» Pronađena 271 Pikasova slika
» Galerija naših fotografija
» Naši stihovi...
» Pronađena 271 Pikasova slika
Zid :: Umetnost :: Vizuelna umetnost