Domaći vs. strani proizvodi
4 posters
Zid :: Društvo :: Svakodnevni razgovori
Strana 1 od 1
Domaći vs. strani proizvodi
Uvoz nam ide sasvim dobro, pa retko kad naletimo na neki naš proizvod, a i ako naletimo na njega obično ga zaobiđemo. Nenamerno, ali je tako... I retko kad ćemo videti neki naš proizvod na polici zaslepljeni ''blještavošću'' stranih proizvoda. Na TV-u gledamo reklame da kupujemo domaće, ali nigde tih reklama za te naše domaće proizvode. U čemu je stvar?
Imamo li uopšte šta da pružimo svetu ako ih mi sami ne kupujemo i ne forsiramo?
Da li je kvalitet u pitanju ili samo naduvanost stranih marki?
Postoji li neki naš proizvod koji je kvalitetan i dobro prihvaćen i kod nas i u okolnim zemljama?
Da li ste vi lično naišli na neki takav?
Izostavimo hranu i piće, ima li neki kvalitetan kozmetički proizvod npr., ili nešto te vrste?
Imamo li uopšte šta da pružimo svetu ako ih mi sami ne kupujemo i ne forsiramo?
Da li je kvalitet u pitanju ili samo naduvanost stranih marki?
Postoji li neki naš proizvod koji je kvalitetan i dobro prihvaćen i kod nas i u okolnim zemljama?
Da li ste vi lično naišli na neki takav?
Izostavimo hranu i piće, ima li neki kvalitetan kozmetički proizvod npr., ili nešto te vrste?
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Domaći vs. strani proizvodi
kod nas su najbolji Yugići, neprevaziđeni, ima ih po celom svetu, a čitao sam negde da je neki naš zemljak koji đivi u Americi u svojoj knjizi ispljuvao taj automobil samo tako. Naš proizvod koji inače najviše volim jeste zlatiborska pršuta i kajmak (dobro što sam jeo malopre pa nisam ogladneo kad sam ih spomenuo). Ako izostavim ovo, vezano za kozmetiku, dobri smo samo sa onim rukavicama koje ne ostavljaju otiske, a i aceton (pošto sam zaluđen paljevinom tog materijala, a samo sagoreva).
nexstosic- Član za primer
- Broj poruka : 1444
Godina : 36
Datum upisa : 05.02.2010
Nisam baš luda za našim proizvodima, mada mislim da je samo marketing u pitanju.
Od naše kozmetike, izdvojila bih Hemelove proizvode, koji mogu da pariraju svetskim kompanijama (proverela sam većinu istih, zaista su kvalitetni).
Što se prehrane tiče, mislim da bi trebalo da budemo zahvalni što još nemamo sintetičke ćurke, i što nam McDonald's nije glavni brend. Koliko god da su pokvarili Plazmu, pre ću nju uzeti nego neki Lions ili Snickers... Naravno, rakija nam je nezamenljiva, i to isto tako znam da se stranci oduševljavaju (pa zinu od čuda i posle im Johnny Walker i kojekakvi bućkuriši stvarno imaju takav - bućkurišast - ukus...), a naša lincura se čak prodaje kao medicinski preparat (a ovde jedva da je ko spomene...)!
Čak je i Prvi partizan nešto izvozio, ne mogu sad da se setim tačno podatka (u pitanju je deo za oružje koje mene ne interesuje, pa ne upamtih).
Mislim da mi možemo da napravimo i te kako dobar proizvod, ali on završi na stranom tržištu, i više se reklamira tamo nego kod nas.
Od naše kozmetike, izdvojila bih Hemelove proizvode, koji mogu da pariraju svetskim kompanijama (proverela sam većinu istih, zaista su kvalitetni).
Što se prehrane tiče, mislim da bi trebalo da budemo zahvalni što još nemamo sintetičke ćurke, i što nam McDonald's nije glavni brend. Koliko god da su pokvarili Plazmu, pre ću nju uzeti nego neki Lions ili Snickers... Naravno, rakija nam je nezamenljiva, i to isto tako znam da se stranci oduševljavaju (pa zinu od čuda i posle im Johnny Walker i kojekakvi bućkuriši stvarno imaju takav - bućkurišast - ukus...), a naša lincura se čak prodaje kao medicinski preparat (a ovde jedva da je ko spomene...)!
Čak je i Prvi partizan nešto izvozio, ne mogu sad da se setim tačno podatka (u pitanju je deo za oružje koje mene ne interesuje, pa ne upamtih).
Mislim da mi možemo da napravimo i te kako dobar proizvod, ali on završi na stranom tržištu, i više se reklamira tamo nego kod nas.
Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.- Počasni član
- Broj poruka : 2032
Datum upisa : 04.05.2010
Jedna od stvari koje sam ja zapazila kao dobre su potkosulje koje se proizvode kod nas - pamuk 100%, nema elastena, cesto obradjene lijepo sa cipkom, pa su obicno i lijepe i lake za odrzavanje i ugodnije da se nose i zimi i ljeti od stranih proizvoda. Cigarete su istog kvaliteta kao i u inostranstvu, a kostaju gotovo pet puta manje nego, na primjer, u Engleskoj. Takodje sam primijetila da slike nasih poznatih slikara mogu biti izvanredne, a jos uvijek su njihove cijene prihvatljive.
Znam da nije proizvod nego usluga, ali u inostranstvu nije lako naci tako dobre frizere koji sisaju narocito muske musterije, veoma vjesto, cijenu da i ne spominjem.
Znam da nije proizvod nego usluga, ali u inostranstvu nije lako naci tako dobre frizere koji sisaju narocito muske musterije, veoma vjesto, cijenu da i ne spominjem.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Zid :: Društvo :: Svakodnevni razgovori
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu