Kada prijatelj preraste u pravog prijatelja?
+5
Troja
enigma_
Catwoman
Maja
Still_dreaming
9 posters
Strana 1 od 1
Kada prijatelj preraste u pravog prijatelja?
Svi mi imamo dosta prijatelja, ali malo ili samo jednog pravog... Obično ga nazivamo najboljim prijateljem...
Po čemu prepoznajete da je vaš prijatelj ustvari vaš pravi prijatelj?
Kako ste to, npr., prepoznali kod sadašnjeg najboljeg prijatelja?
U kom trenutku ste shvatili da vam je on(a) pravi prijatelj?
Po čemu prepoznajete da je vaš prijatelj ustvari vaš pravi prijatelj?
Kako ste to, npr., prepoznali kod sadašnjeg najboljeg prijatelja?
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Kada prijatelj preraste u pravog prijatelja?
Still_dreaming ::
Nisam shvatila, nego osetila. Imam malo prijatelja,rekla bih sasvim dovoljno. Nemam najboljeg, svi su najbolji. Najdraži.
Maja- Legendarni član
- Broj poruka : 6121
Datum upisa : 19.02.2010
Onda kada se raduje kada se vi radujete, kada mu je drago zbog vaseg uspeha...
Lako je u neprilici biti prijatelj. Svi znaju da tese i da vas drze na svom ramenu. Tesko je ostati takav onda kada vasem prijatelju ide nabolje, kada napreduje. Ako se tada ne oseti zavist, ljubomora, ako tada dobijete podrsku za uspeh i srecu, znaci da je to pravi prijatelj...
Lako je u neprilici biti prijatelj. Svi znaju da tese i da vas drze na svom ramenu. Tesko je ostati takav onda kada vasem prijatelju ide nabolje, kada napreduje. Ako se tada ne oseti zavist, ljubomora, ako tada dobijete podrsku za uspeh i srecu, znaci da je to pravi prijatelj...
Catwoman- Član za primer
- Broj poruka : 1450
Godina : 33
Datum upisa : 17.01.2010
Jednog imam pravog prijatelja. Ne mislim da su ostali mi neprijatelji, ali uvek se setim jedne surove istine, koja je mogla da me 'ubije' a od mene zavisi moja porodica.
I, to prijateljstvo traje 25. godina. Ume cutanjem da mnogo toga kaze.I, uvek je to, sto napisaneko..i,kad se radujem, i kad mi se ljulja tlo.
Naravno, i ja za nju.
I, to prijateljstvo traje 25. godina. Ume cutanjem da mnogo toga kaze.I, uvek je to, sto napisaneko..i,kad se radujem, i kad mi se ljulja tlo.
Naravno, i ja za nju.
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
Catwoman ::Lako je u neprilici biti prijatelj. Svi znaju da tese i da vas drze na svom ramenu. Tesko je ostati takav onda kada vasem prijatelju ide nabolje, kada napreduje. Ako se tada ne oseti zavist, ljubomora, ako tada dobijete podrsku za uspeh i srecu, znaci da je to pravi prijatelj...
Mada bih se slozila da prijateljstvo moze da bude ugrozeno zbog zavisti i ljubomore kada vam ide dobro, ja mislim da se ipak pravi prijatelji u zivotu vide onda kada vam je zaista tesko, jer ce se pravi prijatelj u takvoj situaciji naci pri ruci i pokusati uciniti sve u svojoj moci da vam pomogne, a oni ostali nece naci vremena za vas. Ili ce se okrenuti na drugu stranu i izbjegavati vas dok ne rjesite svoje probleme.
Koliko ja vidim, ljudima kojima dobro ide, narocito ako su veoma uspjesni i dobrostojeci, kuca je uvijek puna "prijatelja" i rodbine kojima ce prijati da budu vidjeni sa tom osobom, a nerijetko ce se na neki nacin i okoristiti od nje. Po meni to nije znak da su ti ljudi stvarno svi prijatelji spomenute osobe. Ne znaci cak ni da joj ne zavide. Ta ce osoba saznati na koga se od tih ljudi stvarno moze pozvati i osloniti tek kada i sama bude imala nekih poteskoca. Uostalom, lako je kada ti dobro ide. Tada mozes i bez prijatelja. "Na muci se poznaju junaci", sto je rekao nas narod.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17010
Datum upisa : 08.12.2010
Mislim da kada ti je teško onda vidiš ko je pravi prijatelj. I stvarno je tako.
Kada je teško većina se ni ne okrene.
Pravi prijatelj je tu i kada je dobro i kada nije.
Kada je teško većina se ni ne okrene.
Pravi prijatelj je tu i kada je dobro i kada nije.
Dora_Mar- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2926
Godina : 32
Datum upisa : 17.12.2010
Catwoman ::Onda kada se raduje kada se vi radujete, kada mu je drago zbog vaseg uspeha...
Moje životno iskustvo je ipak suprotno od tvojih stavova, kada ti dobro ide u životu ,prijatelja koliko hoćeš ali to nisu prava prijateljstva. To su prijatelji u radnom okruženju u komšiluku koji su uslovljeni da rade ili borave u tvojoj blizini,da toga nema možda nikada nebi bili u "prijateljskim "odnosima. Latinska izreka: Similis simili gaudet(sličan se sličnome raduje) je u velikoj meri istinit!
ortak- Novajlija
- Broj poruka : 1
Datum upisa : 12.10.2011
Verujem da su potrebne godine da bi se neko definisao kao pravi prijatelj. Mada, dosta zavisi i od raznih situacija kroz koje prođete sa tom osobom. Kao što reče Catwoman, lako je nekoga tešiti ali pravi prijatelj će biti tu uz vas i podržati, radovati se vašem uspehu. Ukoliko u takvom trenutku nema zavisti i ljubomore, taj prijatelj je pravi. Osoba koja će se radovati vašem uspehu čak i u trenucima sopstvenog neuspeha je pravi prijatelj. A takvih je veoma malo.
Ja mogu s ponosom reći da imam prave prijatelje uz sebe, pored sebe, oko sebe, da su uvek tu i da nije bitno doba dana ili noći kada smo jedni drugima potrebni, tu smo. To društvance koje čine tri cure, ja i dve moje prijateljice, jedan je potpuno poseban svet unutar mog celog sveta.
Kako sam ih prepoznala kao prave prijateljice? Vreme je učinilo svoje i provuklo nas kroz razne situacije koje su samo potvrdile jačinu našeg dotadašnjeg prijateljstva.
Ja mogu s ponosom reći da imam prave prijatelje uz sebe, pored sebe, oko sebe, da su uvek tu i da nije bitno doba dana ili noći kada smo jedni drugima potrebni, tu smo. To društvance koje čine tri cure, ja i dve moje prijateljice, jedan je potpuno poseban svet unutar mog celog sveta.
Kako sam ih prepoznala kao prave prijateljice? Vreme je učinilo svoje i provuklo nas kroz razne situacije koje su samo potvrdile jačinu našeg dotadašnjeg prijateljstva.
"Where is the wonder where's the awe?
Where are the sleepless nights I used to live for?"
Where are the sleepless nights I used to live for?"
amaranth- Zaslužni član
- Broj poruka : 1943
Godina : 35
Datum upisa : 26.07.2010
Prijatelj postaje pravi kada zasluži da ga pustim u život toliko duboko da me poznaje bolje nego ja samu sebe. Nažalost, to se nikad nije desilo. Do mene dopreti je jako teško. To su u životu uspele možda jedna i po osoba.
Ključna mi je nesebičnost. Davanje sebe. Osećanje da me ta osoba voli, da joj trebam. I to bez straha. Ali toga nema...
Ključna mi je nesebičnost. Davanje sebe. Osećanje da me ta osoba voli, da joj trebam. I to bez straha. Ali toga nema...
She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?
Ivana_- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 3079
Godina : 36
Datum upisa : 11.12.2012
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu