Platonska ljubav?
5 posters
Zid :: Ljubav i sva njena lica :: Ljubav
Strana 1 od 1
Platonska ljubav?
Veliki pesnici su pisali o svojim platonskim ljubavima...
Verujete li u platonsku ljubav?
Postoji li ona zaista ili se to samo naša mašta poigrava s nama?
Da li ste možda vi imali platonsku ljubav?
Verujete li u platonsku ljubav?
Postoji li ona zaista ili se to samo naša mašta poigrava s nama?
Da li ste možda vi imali platonsku ljubav?
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Platonska ljubav?
Oooo, masta, masta!Kako sve to izgleda blesavo posle nekog vremena kad shvatimo da smo bili zaljubljeni u sliku koju smo sami stvorili, posebno ako joj original nije ni primaci..
Nymphadora- Član za primer
- Broj poruka : 1206
Godina : 32
Datum upisa : 09.03.2010
Nymphadora ::Oooo, masta, masta!Kako sve to izgleda blesavo posle nekog vremena kad shvatimo da smo bili zaljubljeni u sliku koju smo sami stvorili, posebno ako joj original nije ni primaci..
Upravo to, slika koja se stvori u glavi, a koja uopce ne odgovara stvarnosti. Nikad nisam bila taj tip, jer sam previse realna i ne da mi se gubiti vrijeme na filmove bez akcije Znam da sam bila necija platonska ljubav i mogu najiskrenije reci da kako me je on zamislio, pa ko me ne bi pozelio - ja bih se sama sa sobom zabavljala
Meni je zao ljudi koji sa ovim imaju problema. No, moram reci da su za mene to uglavnom kukavice, koje ce se radije tjesiti govoreci kako su godinama zaljubljeni u neku osobu, nego priznati da ne megu i nemaju hrabrosti da nadju stvarnog decka/curu...
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
Ja sam cesto glavom u oblacima i nije cudo sto sam vecinu mladosti provela tako sto sam bila platonski zaljubljena u nekoga. Ne znam da li sam totalna kukavica, ali moram priznati da sam se ja nadala da ce se ta platonska ljubav pretvoriti u stvarnu.
Ne znam kakav bi bio uspjeh veze koja je bila prvo platonska, pa onda postala stvarna i da li bi takva veza imala sansi da uspije, ali bih to voljela znati. Mozda je to dobra ideja za novo podpitanje na ovom forumu.
Ne znam kakav bi bio uspjeh veze koja je bila prvo platonska, pa onda postala stvarna i da li bi takva veza imala sansi da uspije, ali bih to voljela znati. Mozda je to dobra ideja za novo podpitanje na ovom forumu.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Platonska ljubav... Ljubav koja dozvoljava mašti da od sasvim obične osobe stvori ideal, ljubav zbog koje se gotovo uvek razočaramo, ljubav koja iz mašte ne bi trebala zakoračiti u stvatnost.
Da, platonska ljubav postoji, i da, to jeste mašta koja se poigrava nama. Na svu sreću nisam nikada bila tako zaljubljena.
Da se osvrnem i na Trojino pitanje jer ga smatram dobrim. Mislim da bi veza koja proistekne iz platonske ljubav bila osuđena na propast, jer ono što mi možemo zamisliti, osobine koje možemo utkati u nekoga teško da mogu biti stvaran deo te persone. Kao što rekoh, obično se idealizuje, a idealno ne postoji, pa se tako doživi ogromno razočarenje, a sumnjam da se na takvom razočarenju mogu podići temelji prave ljubavi.
Da, platonska ljubav postoji, i da, to jeste mašta koja se poigrava nama. Na svu sreću nisam nikada bila tako zaljubljena.
Da se osvrnem i na Trojino pitanje jer ga smatram dobrim. Mislim da bi veza koja proistekne iz platonske ljubav bila osuđena na propast, jer ono što mi možemo zamisliti, osobine koje možemo utkati u nekoga teško da mogu biti stvaran deo te persone. Kao što rekoh, obično se idealizuje, a idealno ne postoji, pa se tako doživi ogromno razočarenje, a sumnjam da se na takvom razočarenju mogu podići temelji prave ljubavi.
"Where is the wonder where's the awe?
Where are the sleepless nights I used to live for?"
Where are the sleepless nights I used to live for?"
amaranth- Zaslužni član
- Broj poruka : 1943
Godina : 35
Datum upisa : 26.07.2010
Zid :: Ljubav i sva njena lica :: Ljubav
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu