Šta studirate?
+7
Ika
Troja
Neyra
Catwoman
polly88
anika_panika
Still_dreaming
11 posters
Zid :: Društvo :: Svakodnevni razgovori
Strana 1 od 1
Šta studirate?
Šta studirate(ili ste studirali)?
Zašto baš to?
Koliko ste zadovoljni onim što ste upisali? Jesu li vaša očekivanja ispunjena?
I, šta očekujete posle fakulteta?
Zašto baš to?
Koliko ste zadovoljni onim što ste upisali? Jesu li vaša očekivanja ispunjena?
I, šta očekujete posle fakulteta?
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Šta studirate?
Ekonomiju, završila! Jupii! Nema težeg posla od spremanja ispita, tvrdim! Nema posla koji više psihički opterećuje nego štrebanje!
Zašto baš to? Zato što je savršeno egzaktna nauka, sve se dokazuje na primerima, zapravo, većina stvari se prvo dogodi u praksi a onda se o njima piše teorija. Jednom realisti kao što sam je to savršeno odgovara, nikada ne bih diplomirala na filozofiji...
Koliko sam bila zadovorljna fakultetom, paa, trebalo je tu uključiti mnoogo više prakse, nedelju dana u nekoj firmi vredi više nego mesec dana sedenja u amfiteatru.
Diplomirala sam u aprilu 2009, još uvek se nisam zaposlila sa sedmim stepenom... U firmi su mi priznali samo četvrti stepen, plata je srazmerna četvrtom stepenu. Svi kojima to kažem odgovore mi da bi trebalo da budem zadovoljna što uopšte imam posao, ne sedim kod kuće a vremena su teška...... Toliko o očekivanjima!!!!
Zašto baš to? Zato što je savršeno egzaktna nauka, sve se dokazuje na primerima, zapravo, većina stvari se prvo dogodi u praksi a onda se o njima piše teorija. Jednom realisti kao što sam je to savršeno odgovara, nikada ne bih diplomirala na filozofiji...
Koliko sam bila zadovorljna fakultetom, paa, trebalo je tu uključiti mnoogo više prakse, nedelju dana u nekoj firmi vredi više nego mesec dana sedenja u amfiteatru.
Diplomirala sam u aprilu 2009, još uvek se nisam zaposlila sa sedmim stepenom... U firmi su mi priznali samo četvrti stepen, plata je srazmerna četvrtom stepenu. Svi kojima to kažem odgovore mi da bi trebalo da budem zadovoljna što uopšte imam posao, ne sedim kod kuće a vremena su teška...... Toliko o očekivanjima!!!!
anika_panika- Istraživač
- Broj poruka : 121
Godina : 40
Datum upisa : 10.06.2010
Studiram hrvatski jezik i književnost, završavam 2. godinu... To sam odabrala zato što sam oduvijek bila zaljubljena u književnost. A još sam kao mala govorila da ću kad porastem postati učiteljica Ja sam jedna od onih koja nije unaprijed imala neka velika očekivanja, jednostavno sam se prepustila svemu tome i mogu reći da sam dosta zadovoljna. Ima svakakvih profesora, i dobrih i loših, teže je od srednje škole, ali sada, za promjenu, učim ono što volim i znam da će mi sve to jednoga dana itekako koristiti! Eh, a poslije fakulteta svakako očekujem da se zaposlim kao profesorica, ali ostalo mi je još 3 godine pa se neću sada opterećivati time...
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Studiram psihologiju i za koji mesec sam 2.godina.
Evo i zasto... Po prirodi sam pomalo sklona filozofiranju, mastanju i borbi za bolje sutra... Dugo nisam znala sta da upisem, samo mi je jednog dana kvrcnulo. U porodici sam imala slucaj teske depresije i pozelela sam psihologiju zato sto time mogu da pomognem ljudima kojima je potrebno da se izbore sa tezinom zivota.
Jako sam zadovoljna svojim studijama. Nisam se pre upisa uopste preterano interesovala za sve to, jer znam da razliciti ljudi razlicito dozivljavaju studije. Htela sam da se upoznam sa svim tim za vreme predavanja. I bilo je tako... Mada, kako kazu, prva godina je samo uvod u psihologiju tako da se nadam da ce svaka sledeca biti zanimljivija, kad mi je vec prva bila. Za dalje, videcemo...
Naravno, ocekujem da se zaposlim posle dobijanja diplome (ko to ne ocekuje danas)... Ali, videcemo gde ce zivot da me nanese. ozda ovde, mozda negde tamo... Samo polako i bice sve kako treba...
Evo i zasto... Po prirodi sam pomalo sklona filozofiranju, mastanju i borbi za bolje sutra... Dugo nisam znala sta da upisem, samo mi je jednog dana kvrcnulo. U porodici sam imala slucaj teske depresije i pozelela sam psihologiju zato sto time mogu da pomognem ljudima kojima je potrebno da se izbore sa tezinom zivota.
Jako sam zadovoljna svojim studijama. Nisam se pre upisa uopste preterano interesovala za sve to, jer znam da razliciti ljudi razlicito dozivljavaju studije. Htela sam da se upoznam sa svim tim za vreme predavanja. I bilo je tako... Mada, kako kazu, prva godina je samo uvod u psihologiju tako da se nadam da ce svaka sledeca biti zanimljivija, kad mi je vec prva bila. Za dalje, videcemo...
Naravno, ocekujem da se zaposlim posle dobijanja diplome (ko to ne ocekuje danas)... Ali, videcemo gde ce zivot da me nanese. ozda ovde, mozda negde tamo... Samo polako i bice sve kako treba...
Catwoman- Član za primer
- Broj poruka : 1450
Godina : 33
Datum upisa : 17.01.2010
Ja sam zavrsila engleski jezik i knjizevnost. Nadala sam se poslu prevodioca, ali sam umjesto toga kratko radila kao profesor u srednjoj skoli. Psihologija mi je bila velika zivotna ljubav, ali sam odustala od studiranja tog predmeta jer su sanse zaposlenja bile dosta male.
Sticajem sudbine zivim u Velikoj Britaniji, pa mi struka nije bila od velike pomoci pri zaposlenju. Zato sam ovdje zavrsila kurs o racunovodstvu, i sada se time bavim.
Sticajem sudbine zivim u Velikoj Britaniji, pa mi struka nije bila od velike pomoci pri zaposlenju. Zato sam ovdje zavrsila kurs o racunovodstvu, i sada se time bavim.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Studiram industrijski dizajn. Za one koji ne znaju šta znači - to je dizajniranje proizvoda, enterijera, eksterijera, ali najviše proizvoda tipa oblik flaša, čaša, nameštaja... bilo kog predmeta koji se izrađuje industrijski.
Ika- Zavisni član
- Broj poruka : 4253
Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011
Kao što već znate, studiram engleski jezik. Kada je bilo vreme da upišem fakultet, pred moje roditelje sam stavio izbor: ili srpski ili engleski? Iako su pokušavali da me ubede da upišem medicinu (da bih bio hirurg, jer oni imaju dobru platu i čuli su za nekog čoveka koji je otišao u inostranstvo, jer je bio uspešan hirurg, dobio je auto, kuću i bla bla bla ). Međutim, ja sam im odgovorio da me medicina ne zanima i da mogu da odaberu između ova dva. I oni su odabrali engleski.
Sad mi je drago zbog toga, jer sam shvatio koliko, zapravo, volim taj jezik. Fakultet mi, nažalost, nije ispunio sva očekivanja (uglavnom zbog velike neorganizovanosti), ja bih hteo da se baci veći akcenat na neke predmete, ali ne pitam se ja.
Posle fakulteta bih voleo da se bavim ili profesorskim zanatom ili bih bio prevodilac romana. Ne bih voleo da prevodim stručne tekstove.
Sad mi je drago zbog toga, jer sam shvatio koliko, zapravo, volim taj jezik. Fakultet mi, nažalost, nije ispunio sva očekivanja (uglavnom zbog velike neorganizovanosti), ja bih hteo da se baci veći akcenat na neke predmete, ali ne pitam se ja.
Posle fakulteta bih voleo da se bavim ili profesorskim zanatom ili bih bio prevodilac romana. Ne bih voleo da prevodim stručne tekstove.
najukusnija je sirova misao
ThePoet- Moderator
- Broj poruka : 6720
Godina : 33
Datum upisa : 23.04.2012
Zavrsavam za vaspitacicu, ali zelim biti uciteljica.
To mi je zelja od malih nogu.
Zasto? Jednostavno.... jer obozavam malu decu
A dobro nekad me i iznerviraju axaxa
Zadovoljna sam, ali uvek moze bolje.
I kada bolje pogledam, danas svaka budala moze upisati i zavrsiti fakultet, bitne su samooo pare. To mi se ne svidja.
Kad se neko muci i posteno dobije ocenu, a s druge strane ima onih koji se ne muce pa bolje prodju, jer para vrti gde burgija nece.
Ocekujem d aradim to sto zavrsim, ali sve mi se cini da me posao ceka u kineskoj prodavnici za 10 000 axaxaxax
To mi je zelja od malih nogu.
Zasto? Jednostavno.... jer obozavam malu decu
A dobro nekad me i iznerviraju axaxa
Zadovoljna sam, ali uvek moze bolje.
I kada bolje pogledam, danas svaka budala moze upisati i zavrsiti fakultet, bitne su samooo pare. To mi se ne svidja.
Kad se neko muci i posteno dobije ocenu, a s druge strane ima onih koji se ne muce pa bolje prodju, jer para vrti gde burgija nece.
Ocekujem d aradim to sto zavrsim, ali sve mi se cini da me posao ceka u kineskoj prodavnici za 10 000 axaxaxax
Born to die- Profi
- Broj poruka : 315
Godina : 34
Datum upisa : 19.08.2012
Studiram ekonomiju smjer menadzment .
Zasto ? Zato sto me to privlaci nekako sam se pronasao najvise u tom fakultetu i smjeru , a i nije los posao u toj struci
Zadovoljan nisam jer sam upisa 2009 a 2 sam godina moglo je to bolje al` aj sad
Ocekujem posao u toj struci i dobru platu prije svega
Inace lijepo je studirat al lose je i placanje istog
Zasto ? Zato sto me to privlaci nekako sam se pronasao najvise u tom fakultetu i smjeru , a i nije los posao u toj struci
Zadovoljan nisam jer sam upisa 2009 a 2 sam godina moglo je to bolje al` aj sad
Ocekujem posao u toj struci i dobru platu prije svega
Inace lijepo je studirat al lose je i placanje istog
gangamstyle- Novajlija
- Broj poruka : 4
Datum upisa : 13.09.2012
Elektrotehniku.
Nekako sam od osnovne znala da cu to studirati, bilo je logicno, mama i tata su je isto zavrsili. Nisam se, iskreno ni raspitivala puno za druge fakultete. Interesovao me je nas jezik, ali sam htjela vani studirati i raditi, a sta cu s tim vani? Ostali jezici mi nisu nesto isli, a i kontala sam ako mi koji zatreba upisacu kakav kurs, dovoljno za komunikaciju. Pravo mi se nije bubalo, vise sam za racunicu. Ekonomiju ih je milion upisivalo te godine, a vec ih dosta na birou, pa sam i to preskocila. Psihologija me zanimala, ali ni to mi nije djelovalo kao nesto s cim cu naci posao. Jedino me je pored elektrotehnike jos medicina zanimala jako. To mi je i dalje krivo sto nisam upisala.
Faks me je u jednu ruku i pozitivno iznenadio sa kolicinom prakticnog rada. Ocekivano je bio tezak i zahtjevan. Nisam se najbolje pronasla, ali sam ga privela kraju. Ocekivanja poslije fakulteta su ispunjena. Odnosno, jos za vrijeme studiranja je bilo posla
Nekako sam od osnovne znala da cu to studirati, bilo je logicno, mama i tata su je isto zavrsili. Nisam se, iskreno ni raspitivala puno za druge fakultete. Interesovao me je nas jezik, ali sam htjela vani studirati i raditi, a sta cu s tim vani? Ostali jezici mi nisu nesto isli, a i kontala sam ako mi koji zatreba upisacu kakav kurs, dovoljno za komunikaciju. Pravo mi se nije bubalo, vise sam za racunicu. Ekonomiju ih je milion upisivalo te godine, a vec ih dosta na birou, pa sam i to preskocila. Psihologija me zanimala, ali ni to mi nije djelovalo kao nesto s cim cu naci posao. Jedino me je pored elektrotehnike jos medicina zanimala jako. To mi je i dalje krivo sto nisam upisala.
Faks me je u jednu ruku i pozitivno iznenadio sa kolicinom prakticnog rada. Ocekivano je bio tezak i zahtjevan. Nisam se najbolje pronasla, ali sam ga privela kraju. Ocekivanja poslije fakulteta su ispunjena. Odnosno, jos za vrijeme studiranja je bilo posla
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
Zid :: Društvo :: Svakodnevni razgovori
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu