Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.
Zid
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kaliopi Bukle

Ići dole

Kaliopi Bukle Empty Kaliopi Bukle

Počalji od amaranth taj Pon Sep 13, 2010 8:37 am

Kaliopi Bukle je popularna makedonska pevačica, rođena 28. decembra 1966. godine. Kaliopi nije samo pevačica, ona je počasni ambasador UNHCR-a za Republiku Makredoniju, ambasador makedonske ekonomije u svetu, i dobitnica statue Majke Tereze za humanitarni rad. Uz samo pevanje bavi se i pisanjem filmske i pozorišne muzike, ali piše kako tekstove svojih pesama tako tekstove pesama za druge kolege.
Kaliopi svojim fanovima poručuje: "Slijedite svoje snove. Jer ako ih slijedite tek ćete tada biti uistinu sretni. Živite svoj život bez predrasuda i radite ono što volite."

Kaliopi Bukle Kaliopi


Rani život i obrazovanje

Kaliopi Bukle je pokazala interes za muziku u ranom detinjstvu i već 1976. učestvovala je na makedonskom dečijem festivalu "Zlatno Slavejče" izvodeći pesmu "Tebe majka čeka" Tereze Kesovije gde osvaja prvo mesto.

Kaliopi je kasnije nastupala sa horom Razvigorče" širom Čehoslovačke, Austrije i Slovenije između 1978. i 1980.
Ona se zatim pridružila klasi Marije Nikolovske, gde je četiri godine studirala solo pevanje, a onda nastavila studije na Muzičkoj akademiji u klasi Blagoja Nikolovskog 1984.
Kaliopi je 1984. učestvuje na jugoslovenskom takmičenju solo pevanja kao najmlađi izvođač klasične muzike na festivalu, i zauzima treće mesto.

Nakon toga se pridružuje se bendu koji naziv dobija po njoj, dakle "Kaliopi" i snimaju svoje prve dve pesme "Tomi" i "Nemoj da budis me".

Kasnija karijera

Učestvovala je u festivalu "Opatija" kao član benda "Kaliopi" i osvojila nagradu za najbolju interpretaciju za pesmu "Lav", takođe je nagrađena i od strane novinara Jugoslavije.

Bend je zatim objavio svoj debi album, koji je takođe nazvan po njoj, 1986. godine za RTV Ljubljana. Te godine, bend je takođe učestvovao na festivalu u Splitu na kojem je nagrađen nagradom za najboljeg debitantskog izvođača za njihovu interpretaciju pesme "Da More Zna", koja je takođe proglašena najslušanijom i bila emitovana na radio talasima tokom tog meseca.

Drugi album grupe "Rođeni" izdat je dve godine kasnije, 1988. u Zagrebu, i postigao veliki uspeh, posebno hit pesma Rođeni.
Drugi hitovi benda "Kaliopi" su "Kofer ljubavi", "Da More Zna", "Ostani u meni" , "Bolero Lora" i druge.

Usledile su mnoge predstave, festivali, show-programi za TV Zagreb, TV Beograd, TV Sarajevo, TV Titovgrad, kao i vrlo velike koncertne turneje u svim velikim gradovima Sovjetskog Saveza.
U vreme svoje najveće popularnosti, Kaliopi i njen bivši muž, Romeo Grill, preselili su se u Švajcarsku, što je na kraju dovelo do raspada benda.
Međutim, čak i nakon deset godina izostanka sa muzičke scene, i dalje ostaju prisutni u elektronskim medijima sa svojim snimljenim audio i video materijalima.

Povratak

Kaliopin povratak označilo je učešće na SkopjeFest-u 1996. godine, kada se vršio odabir pesme za Evroviziju 1996. Kaliopi je nastupila sa pesmom "Samo ti" ("Only You").
Nagrađena je prvim mestom od strane žirija i publike. Tako je postala prvi predstavnik svoje zemlje na Evroviziji nakon proglašenja njene nezavisnosti od Jugoslavije, međutim, Makedonija nije uspela da učestvuje u Evrosongu te godine.
Kaliopin talent procvetao u Makedoniji i zbog toga, je odlučila početi komponovanje i pisanje pesama za druge umetnike.
1999. godine, Kaliopi je napisala i komponovala pesme "Bidi ti" i "Tri puta ne" za debitantkinju Mersihu, koja je dospela ne mesto broj 1 na makedonskim Top Ten listama sa tim pesmama .

Kaliopi izdala svoj prvi solo album decembra 1999., pod nazivom "Oboi me" koji je izdat samo u Makedoniji i uz promocije namenjene uglavnom makedonskoj publici. Posebna televizijska promocija novog albuma bila je emitovana na MKTV kao i spot za naslovnu pesmu "Oboi me".

2000.godine Kaliopi je započela promotivne turneje u trajanju od tri meseca a sledeći singl s njenog albuma pod nazivom "Daj da Pijam" izdala je u martu. Tokom ostatka 2000-te godine, Kaliopi radi na još jednoj pesmi za Mersihu, održava letnju turneju, i počinje pripreme za svoj novi album.

U januaru 2001.godine, Kaliopi službeno najavljuje svoj sledeći album i saradnju sa producentom, aranžerom i kompozitorom Darkom Dimitrovim.
Prvi singl sa novog albuma doživeo je uspeh i Kaliopi objavljuje video za pesme "Na Pat do Makedonija" u maju, "Dali mi Sakas" u junu.

Podudarajući se sa izdavanjem drugog albuma "Ako denot mi e nok" emitovan je dokumentarni film pod nazivom "Kaliopi Again" u junu.

U julu, Kaliopi je održala unplugged koncert na starom amfiteatru Heraklea u Bitolu kojem je prisustvovalo 4000 ljudi. U novembru, Kaliopi započinje turneju pod nazivom "Na pat do Makedonija" u sklopu koje je održala jedanaest koncerata, od kojih su tri održana u sportskim dvoranama u Skopju.
Kaliopi u novembru zaokružuje godinu izdajući svoj četvrti singl pod nazivom "Mesečina".

2002. godine Kaliopi izdaje poslednji singl sa njenog drugog albuma "Za samo eden den". U februaru, Kaliopi je napisala pesmu koju je poslala makedonskoj televiziji koja je birala pesmu za Eurovision Song Contest 2002. Žiri odabira njenu pesmu pod nazivom "Pesna za nas", za koju je kao interprtator odabran Gorgi Krstevski. Te noći na sceni je bila prisutna i Kaliopi kao preteći vokal i podrška Gorgiju. Takmičenje su završili na petom mestu.

U julu, Kaliopi objavila novi singl pod nazivom "Najmila", koji je postao instant hit. U oktobru, album "Najmila - Kaliopi Live i Neobjavljeni" je objavljen i sadržao je live verzije najvećih hitova Kaliopi kao i dve nove i neobjavljene pesame. Kaliopi je izdala "Zasluzena zemja" kao sledeći singl s ovog albuma.

Kaliopi Bukle Thumbnailif

Makedonska diva

Kaliopi uzima malu pauzu početkom 2003. godine, ali nakon toga objavljuje veliki single pod nazivom "Ne Idi Mi Zemaj Vremeto". Ovaj single je stekao puno interesa u medija i pored sledećeg albuma koji Kaliopi uskoro izdaje. Ona je najavila da će snimiti duet s popularnom romskom pevačicom Esmom Redzepovom i makedonskim glumcem Vasilom Zafirchevim.
Njen sledeći singl "Za Kogo Postojam" koji je izdala u novembru stvorio je više medijske pažnje usmerene ka novom materijalu koji Kaliopi planira da izda. Spot za pesmu sadržao je različite teme, i ubrzo je postao jedan od najpopularnijih video spotova u 2003. godini.

Kaliopi je u medijima izjavila kako će njen idući album sadržati pesme na makedonskom, srpskom, hrvatskom i bosanskom jeziku.
Krajem decembra, Kaliopi je izdala svoj novi, treći solo album "Ne Mi Go Zemaj Vremeto".
Zajedno sa novim albumom Kaliopi izdaje i svoj prvi singl "Smeh" namenjen tržištu bivše Jugoslavije.
Reakcija auditorijuma širom bivše Jugoslavije bila je veoma pozitivna i pesma je veoma dobro prihvaćena.

2004. godine, Kaliopi je napravila turneju širom Makedonije tokom koje je promovisala svoj novi album. Prvom polovinom iste godine, izdaje novi singl "Toa Sum Jas".
U toku leta, Kaliopi i Vasil Zafirchev igrali su u predstavi koja promoviše makedonsku kulturu.
Ovo partnerstvo je dovelo da izdavanja dueta Vasila i Kaliopi "Purpurni Dozdovi" koji se pojavio kao single.
Pesma je postala pravi letnji hit, pa se tako našla i na mnogim kompilacijama.
Kaliopi i Vasil su se zatim verili, a ubrzo su sklopili i bračnu zajednicu.

Kaliopi Bukle 6CE3713A1901BA4E9256A6C34F2224A0

Pred kraj 2004. godine Kaliopi i Esma izdaju single "Bel Den" za koji naknadno snimaju i spot.
2005-te Kaliopi je zajedno sa još četvoro kolega ušla u izbor za umetnika koji će predstavljati Makedoniju na predstojećem Eurovision Song Contest-u.
Međutim, Kaliopi je isključena već na samom početku selekcije jer jer je dobila lažne informacije o procesu eliminacije i odabira pesama sa kojim se uopšte nije slagala. Uprkos tome, Kaliopina odsutnost sa tog projekta nije bila dugog veka, naime, pesma "Ne" kojom je se predstavila Aleksandra Pileva bila je Kaliopino delo. Aleksandra je na takmičenju zauzela treće mesto.

U maju, Kaliopi održava dva koncerta u Švedskoj i jedan u Hrvatskoj u Dubrovniku.
Takođe je komponovala pesmu za poznatu Makedonsku pevačicu Karolinu Gocevu "Se Lazam Sebe" koja postaje instant hit. Već u septembru Kaliopi izdaje album pod nazivom "Me, Isadora", koji sadrži muzičke komade koje je Kaliopi lično komponovala, a koji su bazirani su na njenoj impresiji ljubavne priče između ruskog pesnika Sergeja Jesenjina i američke balerine Isadore Duncan.
U novembru, Kaliopi izdaje poslednji singl sa njenog trećeg solo albuma "Koga prokleto ti trebam".

2006. godine Kaliopi snima njenu novu Božićnu pesmu pod nazivom "1000 Bozji Cvetovi" i skreće na sebe medijsku pažnju jer je na ovoj pesmi otpevala i prateće vokale. Za potrebe muzičkog spota, promenila je boju kose i tako postala plava, pa je zatim i odlučila da tu boju zadrži određeno vreme.

Održala je brojne koncerte u Splitu i Zagrebu gde je posećenost bila maksimalna.
Kaliopi je pokazala interesovanje za učešće na izboru za pesmu koja će Makedoniju predstaviti na Eurosongu kada se pojavila na takmičenju pored još 20 pevača. Kaliopi je napisala i komponovala ne samo svoju pesmu, već i pesmu "Taan i med" za pevačicu Evu Nedinkovsku.

Kaliopi je pružila izvanredan performans, ali je takmičenje završila tek na šestom mestu.
12. jula, Kaliopi se pojavila na crnogorskom festivalu "Sunčane Skale 2006" sa pesmom "Silna" koju je izvela na srpskom jeziku i dospela na treće mesto.
Prvi singl sa predstojećeg albuma "Zivotot e Džabe" je preko noći postigao uspeh pomoću konstantnog emitovanja na radijskim i televizijskim stanicama.
Kaliopi je kao kompozitor i kao pevač, uzela učešće na albuma Massima Savića. Pozajmila je svoj vokal za pesmu "Melankolija".

Krajem septembra, putuje u Zagreb gde se kao gost pojavljuje na koncertu Massima Savića. Tokom svog boravka u Hrvatskoj, Kaliopi je potpisala ugovor sa Aquarius Records, koji će izdati "The Best of Kaliopi" CD na kojem će Kaliopi otpevati svoje najveće hitove na hrvatskom jeziku.
Kaliopi je učestvovala u snimanju dokumentarnog filma o Republici Makedoniji koji snima BBC i Michael Palin.
Krajem 2006. godine. Kaliopi je napisala i komponovala pesme za nekoliko makedonskih umetinca kao što su Elena Risteska, Maja Grozdanovska-Panceva, i Verica Pandilovska.

30 godina postojanja

2006-te godine Kaliopi je proslavila 30-ti jubilej postojanja nje kao umetnika. Proslava je održana u obliku ogromnog koncerta u Skoplju u Universal Hall-u.
Kaliopi je otpevala neke od svojih najvećih hitova, a na sceni su se kao gosti pojavili Esma Redžepova i Edin Karamazov. DVD sa koncerta izdat je tokom zime 2006, kao prvi Kaliopin DVD.

Pesma "Probudi Me" bila je prvi singl sa Kaliopinog albuma "Zelim Ti Reci" snimljenog u hrvatskoj. Pesma, kao i album promovisani su i izdatu u Hrvatskoj od strane muzičke kuće Aquarius Records. Osim tog albuma, pripremila je i "Best of" album koji sadrži sve njene najveće hitove. Sarađivala je sa Edinom Karamazovim na novom materijalu koji je izdat na inostranom tržištu.

2009 - Kaliopina godina uspeha

Za Kaliopi 2009 godina bila je više nego uspešna i plodonosna. Biće to godina upamćena po brojnim nagradama, koncertima i neverovanim izvedbama, kako u Makedoniji tako i u regionu, godina kada je Kaliopi lansirala svoj album na svetsku muzičku scenu.

Prateći uspeh iz prethodne godine koji je ostvarila albumom “Zelim ti reci” objavljenim na hrvatskom jeziku, Kaliopi započinje 2009-tu godinu koncertom za pamćenje koji je bio posvećen proslavi Dana zaljubljenih. U "Metropolis Areni" u Skoplju, publika je uživala u tročasovnom performansu Kaliopi i njenog benda.
Drugi veliki uspeh koji je obeležio 2009-tu godinu jeste pojavljivanje na albumu Edina Karamazova “The lute is a song” kao specijalan gost, gde se našla rame uz rame sa poznatim svetskim zvezdama, a to su: Sting, Renee Fleming i Andreas Sholl. Album je izdao DECCA.

Nagrade

"Vecer" Najpopularnje TV lice 1985.
"Mlad Borec" 1986.
"Vecer" Najpopularnje TV lice 1986.
"Nova Makedonija" Najbolji izvođač 1986.
"Ekran" Najbolja pop pevačica Jugoslavije i Makedonije 1986.
Jugoslovenska nagrada 1987.
"Buba Mara" Najbolja pevačica za 1999, 2000.
"12 Veicenstveni" Najbolji album za 1999, 2000.
"12 Veicenstveni" Najbolja pevačica za 1999, 2000.
"Buba Mara" Najbolja pevačica za 2001.
"Buba Mara" Najbolji album za 2001.
"Buba Mara" Najbolji autor za 2001.
"Buba Mara" Najbolja pesma za 2001. "Dali me sakas"
"12 Velicenstveni" Najbolji album za 2001.
"12 Velicenstveni" Najbolja pevačica za 2001.
"12 Velicenstveni" Najbolji autor za 2001.
Radio Skopje nagrađuje je kao najpopularniju osobu 2001.
Grand-prix za njenu karijeru, na manifestaciji “13 for the most successful” u Strugu 2006.
If My Day Is A Night(Ako denot mi e nokj), hit godine EUROCUPA, veliko finale Eurocup-a za starije pesme 2006, 2007.
Nagrada za najbolji tekst, Na prvom makedonskom radijskom festivalu u Ohridu, Kaliopi je nagrađena za najbolji tekst za pesmu "Mi zede se" u izvođenju Dimitra Andonovskog, 2008.
"Carina Teodora" Nagrada za veliki uspeh 2008. u Srbiji
"Indexi Awards", Najbolji ženski izvođač 2009.
"Davorin Popovic" Nagrada za najbolji performans na 16-om internacionalnom muzičkom festivalu Pjesma Mediterana, 2009.
"Prince" Nagrada za najbolje festivalsko izvođenje na prvoj večeri festivala "Suncane Skale", 2009.
Pobednik festivala "Suncane Skale" 2009 (zajedno sa Naumom Petreskim)
Nagrada za najuspešniju ženu menadžera u 2009-oj godini na tradicionalnom takmičenju "Contest of 10 most successful woman managers from Republic of Macedonia", 2009.
Drugo mesto na festivalu "Pesma Mediterana" Budva 2010. Pesma "Ja nisam kao ti"

amaranth
amaranth
Zaslužni član
Zaslužni član

Broj poruka : 1943
Ženski Škorpija Godina : 30
Lokacija : Druga zvezda levo od Meseca
Datum upisa : 26.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Kaliopi Bukle Empty Kaliopi - Kofer ljubavi

Počalji od amaranth taj Pon Sep 13, 2010 8:40 am

Kaliopi - Kofer ljubavi

Dobro jutro, ljubavi!
Opet nismo spavali.
Zadnje zrno kafe kuham,
da nas probudi.

Netko nam je kriv za sve, oo!
Kažeš - krevet tjesan je, oo
Sada je svejedno...
Zbogom, mali anđele!

Ja uvijek nosim kofer ljubavi,
zato ti ne brini!
U njemu njanjaju sad svi,
koji su me voljeli!
Ja nosim kofer ljubavi,
zato me ne traži,
tako si mi draži!

Nama je već godina...
Čitam ti sa usana...
Ljubav nam se topi, kao prva pahulja.
Gumicom obriši me, oo
Moje ime, brojeve, oo
Meni je svejedno...
Zbogom, mali anđele!

Ja uvijek nosim kofer ljubavi,
zato ti ne brini!
U njemu njanjaju sad svi,
koji su me voljeli!
Ja nosim kofer ljubavi,
zato me ne traži,
tako si mi draži!

Kofer ljubavi,
Veliki, crveni.
U njemu njanjaju sad svi,
koji su me voljeli.

Ja nosim kofer ljubavi,
zato ti ne brini!
U njemu njanjaju sad svi
Koji su me voljeli!


‎"Where is the wonder where's the awe?
Where are the sleepless nights I used to live for?"
amaranth
amaranth
Zaslužni član
Zaslužni član

Broj poruka : 1943
Ženski Škorpija Godina : 30
Lokacija : Druga zvezda levo od Meseca
Datum upisa : 26.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Kaliopi Bukle Empty Kaliopi - Znam da te volim

Počalji od amaranth taj Pon Sep 13, 2010 8:42 am

Kaliopi - Znam da te volim

Ja ne mogu ni krilom leptira
da te dodirnem, kao nekada.
Ja nemam moć, ni snagu vjetrova.
Ružna noć...

Ni kap ljubavi...

Ni kap...

Za mene u tebi!

Znam, da iste riječi ponavljam!
I ljubavi, tebe znam!
Ja previše te osjećam, ljubim,
od sebe!

Znam, al’ ipak nešto tjera me,
tjera da volim!
Znam, da ovdje više nema te!

A tako te volim!

Znam da te volim!


‎"Where is the wonder where's the awe?
Where are the sleepless nights I used to live for?"
amaranth
amaranth
Zaslužni član
Zaslužni član

Broj poruka : 1943
Ženski Škorpija Godina : 30
Lokacija : Druga zvezda levo od Meseca
Datum upisa : 26.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Kaliopi Bukle Empty Kaliopi - Rođeni

Počalji od Still_dreaming taj Uto Dec 27, 2011 1:57 pm

Rođeni


Zaključaj vrata i sjedi kad si tu.
Ne idi noćas, jer nisam baš pri snu.
Malo je mjesta, ipak ostani, rođeni.
Ni Bog ni vino ne mogu baš sve,
uvjek će biti onako kako je,
nekom će suze, nekom biseri,
vjeruj mi, rođeni.

Bato, htjela sam letjeti
Bato, krila mi uzeli
Bato, mogla sam voljeti
Bato, nisu me pustili

Ni Bog ni vino ne mogu baš sve,
uvjek će biti onako kako je,
nekom će suze, nekom biseri,
vjeruj mi, rođeni.

Bato, htjela sam letjeti
Bato, krila mi uzeli
Bato, mogla sam voljeti
Bato, sve su mi moje uzeli!!!

Bato, htjela sam letjeti
Bato, krila mi slomili
Bato, mogla sam voljeti
Bato, nisu me pustiliAmor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Broj poruka : 22089
Muški Jarac Godina : 32
Lokacija : In dreams...
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Kaliopi Bukle Empty Kaliopi feat. Edin Karamazov - Ako još ikad padne snijeg

Počalji od Still_dreaming taj Ned Mar 04, 2012 11:11 am


Kaliopi feat. Edin Karamazov - Ako još ikad padne snijeg


Ako još ikad padne snijeg,
Sješću uz prozore,
Gledati do zore
Tu malu bajku,
Koju su mi uzeli

Ako još ikad dođeš ti,
Kad jesen pokupi
Sve boje ljubavi,
S tobom ću ostati,
Bolje ne postoji

Meni su srušili svijet
Gradeći sebi kule od zlata
Meni su uzeli glas
A ja sam srušila nas

Meni su srušili svijet
Gradeći sebi kule od zlata
Meni su uzeli glas
A ja sam srušila nas

Osjećam opet miris tišine
I blagi nemir tvoje blizine,
Osjećam kako se sve dobro vraća,
Za jedan život tuga je kraća

Ako još ikad padne snijeg
Gledam u nebo, snijeg mora pasti,
nebo je zadnje - ne da se krasti.

Meni su srušili svijet
Gradeći sebi kule od zlata
Meni su uzeli glas
A ja sam srušila nas

Meni su srušili svijet
Gradeći sebi kule od zlata
Meni su uzeli glas
A ja sam srušila nas

Ako još ikad padne snijeg,
Sješću uz prozore,
Gledati do zore
Tu malu bajku,
Koju su mi uzeli
Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Broj poruka : 22089
Muški Jarac Godina : 32
Lokacija : In dreams...
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Kaliopi Bukle Empty Re: Kaliopi Bukle

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu