Omiljena istorijska ličnost
+10
male
*rainbow*
marko polo
Ireth
chegirl
Neyra
Nymphadora
nexstosic
Ateh
Catwoman
14 posters
Omiljena istorijska ličnost
Znam da su mnogi izbegavali časove istorije, upravo zbog njene monotonosti. Najteże je bilo kad treba naučiti stranice i stranice istorijskih događaja i godina. Sada znam da to nije bilo uzalud i da je dobro znati što više stvari.
Ja sam najviše volela praistoriju, stari Egipat, Mesopotamiju... A Aleksandra Makedonskog i njegove bitke sam znala u prste.
Ko je na Vas ostavio snażan utisak i zbog čega?
Ja sam najviše volela praistoriju, stari Egipat, Mesopotamiju... A Aleksandra Makedonskog i njegove bitke sam znala u prste.
Ko je na Vas ostavio snażan utisak i zbog čega?
Catwoman- Član za primer
- Broj poruka : 1450
Godina : 33
Datum upisa : 17.01.2010
Re: Omiljena istorijska ličnost
car Dusan,pravican,dobar vladar,ne verujem da je bio u incestu sa sestrom.
Ateh- Istraživač
- Broj poruka : 104
Godina : 36
Datum upisa : 01.02.2010
Ne znam šta da mislim. Oni su toliko grešaka pravili, a na kraju ostave zadužbinu i sve im se oprosti. Ne bi trebalo da sudim, jer nisam živela u onom vremenu, ali mi je cela njihova istorija mutna...
Catwoman- Član za primer
Najviše volim egipatsku civilizaciju, jer su bili originalni i nisu imali nikakvog uzora.
A od naše istorije, najviše volim cara Dušana i njegov Zakonik. To je bio zakon, a ne danas. Znalo se šta je moral, ponos i dostojanstvo. A danas ništa od navedenog.
A od naše istorije, najviše volim cara Dušana i njegov Zakonik. To je bio zakon, a ne danas. Znalo se šta je moral, ponos i dostojanstvo. A danas ništa od navedenog.
nexstosic- Član za primer
- Broj poruka : 1444
Datum upisa : 05.02.2010
I ja obozavam Egipat, ali omiljena licnost mi je Odisej...Lukav,bezobriran,nije dozvolio da mu strah od osude i sramote sputavaju um...
Nymphadora- Član za primer
- Broj poruka : 1206
Godina : 32
Datum upisa : 09.03.2010
ja sam najvise voljela Grcku i Egipatski civilizaciju
kad malo bolje razmislim to su bilo jedini casovi gdje sam bas sve pratila
kad malo bolje razmislim to su bilo jedini casovi gdje sam bas sve pratila
Neyra- Novajlija
- Broj poruka : 24
Godina : 34
Datum upisa : 26.09.2010
che guevara,skroz mi je inspirativan,citala sam njegovu biografiju iako su mu malo paznje posvetili na casovima istorije..."“Many will call me an adventurer - and that I am, only one of a different sort: one of those who risks his skin to prove his platitudes.” ...
inace omiljen period u istoriji mi je Francuska revolucija.
inace omiljen period u istoriji mi je Francuska revolucija.
chegirl- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2818
Godina : 31
Datum upisa : 08.09.2010
Martin Luter. Nije podnosio prevaru rimokatolicke crkve i usudio se da se suprotstavi njihovom licemerju kada niko drugi nije. Lik koji je unapredio religiju i vratio je korenima (za to doba naravno).
Ireth- Istraživač
- Broj poruka : 182
Godina : 34
Datum upisa : 03.10.2010
Meni su jako zanimljivi "Lujevi"... Jednog zovu kralj Sunce, sledeci uziva da ratuje iako konstantno gubi... Jako je zanimljiva istorija ovih ljudi...
Catwoman- Član za primer
Isus Hrist.
marko polo- Novajlija
- Broj poruka : 1
Datum upisa : 23.12.2010
Rim, Egipat i Grčka.
Ali inače volim istoriju tako da ne mogu baš nešto posebno odvojiti tako da ovo gore je nešto što naročito volim.
Ali inače volim istoriju tako da ne mogu baš nešto posebno odvojiti tako da ovo gore je nešto što naročito volim.
*rainbow*- Novajlija
- Broj poruka : 10
Datum upisa : 27.12.2010
Najviše volim antičku grčku. Iako volim spartance kao udarnu silu helenističkog sveta (iako ih je Teba potukla 300 i neke pne), atinjani su bili prava gospoda i mislioci tog vremena. Time biram Periklea kao omiljenu figuru stare grčke.
male- Legendarni član
- Broj poruka : 6176
Datum upisa : 15.01.2011
Ja sam uvijek obozavala istoriju...Tj.ratove...nisam mogla da podnesem dio kad dodje do privrede
Ali osim toga volim zanimljive istorijske likove...
Volim Odiseja, En Bolen, Doru Mar...
Opsjednuta Grckom, i (sad malo manje) Egipatskom civilizacijom, mitologijom...
Ali osim toga volim zanimljive istorijske likove...
Volim Odiseja, En Bolen, Doru Mar...
Opsjednuta Grckom, i (sad malo manje) Egipatskom civilizacijom, mitologijom...
Nymphadora- Član za primer
- Broj poruka : 1206
Godina : 32
Datum upisa : 09.03.2010
Nisam upućena ni u savremena zbivanja, a kamoli u istoriju, ali imala sam priliku da iščitavam radove o despotu Stefanu Lazareviću, i izdvajam ga kao jednu od značajnih ličnosti naše istorije.
Bio je dvostruki vazal (Turcima i Mađarima), ali je Srbija prosperirala. Osim što je bio vrstan vladar, bio je i umetnik, čovek koji je znao šta znači i duhovna širina, tako da je, uz pomoć Konstantina Filozofa, osnovao tzv. resavsku školu u kojoj su se prepisivala najpoznatija književna (mahom religiozna) dela. Njegovo ,,Slovo ljubve" sugeriše humanizam i renesansu, koji bi se sigurno razvili i kod nas da nije bilo ratova protiv Turaka.
Inspirativan i zagonetan je ovaj čovek. A kao po nekom pravilu, nije ostavio doslednog naslednika.
Bio je dvostruki vazal (Turcima i Mađarima), ali je Srbija prosperirala. Osim što je bio vrstan vladar, bio je i umetnik, čovek koji je znao šta znači i duhovna širina, tako da je, uz pomoć Konstantina Filozofa, osnovao tzv. resavsku školu u kojoj su se prepisivala najpoznatija književna (mahom religiozna) dela. Njegovo ,,Slovo ljubve" sugeriše humanizam i renesansu, koji bi se sigurno razvili i kod nas da nije bilo ratova protiv Turaka.
Inspirativan i zagonetan je ovaj čovek. A kao po nekom pravilu, nije ostavio doslednog naslednika.
Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.- Počasni član
- Broj poruka : 2032
Datum upisa : 04.05.2010
Nikada me povijest nije nešto pretjerano zanimala... Ali izdvojila bih dvije povijesne ličnosti koje me na neki način inspiriraju, a to su Mahatma Gandhi i Martin Luther King, Jr. I jedan i drugi imali su svoj san i živjeli su ga.
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Datum upisa : 28.07.2010
Istoriju sam obožavao.Išao sam i na takmičenje jednom.....Profesor nije zaslužan za to, već to što sam voleo da čitam o istoriji i dan danas počenad čitam o slavnim i onim manje slavnim dinastijama.
Od istorijskih ličnosti ne bih nikoga posebno izdvojio.Svako je interesantan na svoj način..
Ali najviše volim praistoriju,drevne narode Amerike,Egipat,Grčku...Njihovu kulturu i umetnost...Kao i humanizam i renesansu i kasnije epohe kada je cvetala umetnost.
Od istorijskih ličnosti ne bih nikoga posebno izdvojio.Svako je interesantan na svoj način..
Ali najviše volim praistoriju,drevne narode Amerike,Egipat,Grčku...Njihovu kulturu i umetnost...Kao i humanizam i renesansu i kasnije epohe kada je cvetala umetnost.
Kondor sa Anda- Član za primer
- Broj poruka : 1168
Godina : 35
Datum upisa : 24.06.2011
Aleksandar Makedonski, Cezar, Henri VIII, Njegos, Napoleon Bonaparta, Dzon Kenedi... Mnogo je interesantnih istorijskih licnosti. Pa i Tito je bio jedan od velikana istorije, mada ga je savremena istorija kritikovala zbog mnogih poteza koje je napravio u vezi sa razdvajanjem Srbije na pokrajine i slicno...
Doduse, svaki je vladar bio svojevremeno kritikovan na ovaj ili onaj nacin, a Titu se zamjera uglavnom ono sto se desilo nakon njegove smrti. Bar nam je za zivota bio obezbjedio ugodne zivote i solidan standard zivljenja.
Doduse, svaki je vladar bio svojevremeno kritikovan na ovaj ili onaj nacin, a Titu se zamjera uglavnom ono sto se desilo nakon njegove smrti. Bar nam je za zivota bio obezbjedio ugodne zivote i solidan standard zivljenja.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu