Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.

Join the forum, it's quick and easy

Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.
Zid
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Izvinjenje

+14
Troja
Ubica_mekog_srca
Dora_Mar
Dzangrizava
Maja
Mima
Callisto
Nymphadora
amaranth
Liza_N.
zanesena
alhemicarka
Catwoman
Still_dreaming
18 posters

Ići dole

Izvinjenje Empty Izvinjenje

Počalji od Still_dreaming Pon Feb 01, 2010 10:02 am

Često dolazimo u sukobe sa bliskim ljudima. Nekad su to prijatelji, nekad ljubavni partneri, nekad roditelji... Nekad samo u pravu, nekad ne... I obično se u takvim svađama izgovore teške reči, pa se posle kajemo, naročito kada shvatimo da ipak nismo bili u pravu...

Umete li da se izvinite?
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Broj poruka : 22089
Muški Jarac Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Izvinjenje Empty Re: Izvinjenje

Počalji od Catwoman Uto Apr 06, 2010 1:12 am

Umem da se izvinim ako uvidim da sam pokresila i da sam ja izazvala problem bez osnove. Uvek se bolje osecam kada to uradim, jer tako gradim svoju licnost i znam da sledeci put necu upasti u istu zamku.
Ali, treba znati i kome se izvinjavate ako to cinite. Kada je osoba okrutna, bezobrazna prema meni, i ja cu verovatno biti takva, pa i ako nisam u pravu, necu se izvinuti.
Ali, ako neko prizna svoju gresku, onda i ja priznajem svoju i sve se na kraju dobro zavrsi... smajli-a095.gif
Catwoman
Catwoman
Član za primer
Član za primer

Broj poruka : 1450
Ženski Strelac Godina : 33
Datum upisa : 17.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od alhemicarka Uto Apr 06, 2010 2:03 am

Catwoman ::Umem da se izvinim ako uvidim da sam pokresila i da sam ja izazvala problem bez osnove. Uvek se bolje osecam kada to uradim, jer tako gradim svoju licnost i znam da sledeci put necu upasti u istu zamku.
Ali, treba znati i kome se izvinjavate ako to cinite. Kada je osoba okrutna, bezobrazna prema meni, i ja cu verovatno biti takva, pa i ako nisam u pravu, necu se izvinuti.
Ali, ako neko prizna svoju gresku, onda i ja priznajem svoju i sve se na kraju dobro zavrsi... smajli-a095.gif
takodje! agree
alhemicarka
alhemicarka
Novajlija
Novajlija

Broj poruka : 35
Ženski Datum upisa : 05.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zanesena Čet Maj 27, 2010 8:16 am

Znam da kazem izvini i nemam probleme sa izvinjenjima kad shvatim da sam napravila gresku...
Mada ne volim precesta izvinjenja i izgovaranje te rijeci jer tako gubi svoju snagu...
Vise volim kad kroz neki svoj pokstupak mogu pokazati da mi je zao zbog neke greske....
zanesena
zanesena
Počasni član
Počasni član

Broj poruka : 2574
Ženski Ribe Godina : 41
Datum upisa : 17.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Liza_N. Sub Jul 10, 2010 7:22 am

Nije mi teško da se izvinim kada znam da sam kriva. Teže mi je što sam sebe dovela u tu situaciju kada je izvinjenje neophodno, ali ne zaglađuje sve.
Najteže mi je da se izvinjavam deci. To ume da pokaže kako, ponekad, stvarno bezosećajna umem da budem. I time se ni malo ne ponosim.
Liza_N.
Liza_N.
Počasni član
Počasni član

Broj poruka : 2032
Ženski Datum upisa : 04.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od amaranth Pon Jul 26, 2010 9:33 am

Izvini nije strana rec u mom recniku. Umem da se izvinim, naravno, kada uvidim da sam pogresila. Mada, ne treba se ni svakome izvinjavati, neki ljudi to jednostavno ne zasluze.
amaranth
amaranth
Zaslužni član
Zaslužni član

Broj poruka : 1943
Ženski Škorpija Godina : 35
Datum upisa : 26.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nymphadora Sre Avg 11, 2010 1:52 pm

Ja svoj bijes savrseno kontrolisem, ukoliko mi se ikad desilo da se kajem zbog necega sto sam rekla u svadji, onda se toga ne sjecam...A ako nekoga stvarno volim i znam da sam kriva, naravno da bih se izvinila!A ako me za nekoga nije briga, onda mi i ne teba, sto bih se izvinjavala, ucinila sam sebi uslugu...
Nymphadora
Nymphadora
Član za primer
Član za primer

Broj poruka : 1206
Ženski Lav Godina : 32
Datum upisa : 09.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Callisto Uto Avg 24, 2010 12:35 am

Hajmo reci da u zadnje vrijeme "otkrivam" sve blagodati tog izvinjenja... Prosto mi je ludo kako se lahko mogu rijesiti dugi konflikti, prepiranje, ili izgladiti odnosi, ma ne izgladiti..nego ulastiti! Manje nerviranja s obje strane, i vise vremena za potrosit na lijepe stvari koje su smisao ovog zivota na zemlji.
Mislim da je u korijenu svega shvatiti da nismo mi neka konstantna zrtva, koju drugi povrijedjuju, a mi jadni nikog.
I to mi se ukazalo..kristalno jasno...najednom sam u tom vidjela logiku (na koju su mi rijetki ukazivali). I zivot mi je puno bolji.
Callisto
Callisto
Istraživač
Istraživač

Broj poruka : 173
Ženski Datum upisa : 05.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mima Uto Avg 24, 2010 12:22 pm

Ne mogu da se setim posledenjeg izvinjavanja, ne zato sto sam nadmena nego zato sto takvih sukoba jednostavno nema :D
Znam da se izvinim kada napravim glupost, a ranije je bilo teranja inata i podbadanja pre izvinjenja. Kvarno, kvarno :D

Mima
Odvažni član
Odvažni član

Broj poruka : 572
Ženski Datum upisa : 19.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Maja Ned Sep 12, 2010 4:23 am

Umem, i kad treba i kad ne treba. Dosta je bilo izvinjavanja, objašnjavanja, pitanja i podpitanja!
Red, rad i disciplina! :ej bre

Maja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6121
Ženski Datum upisa : 19.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dzangrizava Pon Sep 13, 2010 10:00 am

Umela cak i za svaku sitnicu , a sada , sada veoma tesko.Jednostavno mi je tesko to da prevalim preko jezika cak i kada sam svesna da sam kriva.Ne znam zasto , jednostavno ima nesto sto mi ne da, ili je to moj odbrambeni mehanizam da ne budem vise povredjivana ili ko zna mozda nesto trece.Da ne ulazim u dublju analizu mozda otkrijem nesto sto mi se i ne svidi :buahahhaha:
U svakom slucaju posto sam promenljive cudi, mozda je to kod mene samo trenutno, eto samo par godina traje , mozda se vremenom i promenim ...na gore :D
Dzangrizava
Dzangrizava
Početnik
Početnik

Broj poruka : 51
Ženski Lokacija : Dzangrizgrad
Datum upisa : 13.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Still_dreaming Ned Okt 17, 2010 3:50 am

Nekad izvinjenje nije dovoljno... Zato treba misliti o svojim postupcima na vreme. Jedna prosta i glupa reč ,,izvini'' ne može ništa ispraviti ako onome ko se izvinjava nije stvarno žao. Ili ako misli da je ,,izvini'' dovoljno da se krene dalje kao da ništa nije bilo. Onda je to već olako shvatanje svoje greške i može se protumačiti još gore. Bar kod mene. Ne tražim da mi sad neko ,,okajava grehe'', ali tražim da shvati da meni ne znači toliko jedno izvini posle udarca. Mesto udarca treba izlečiti i ako se taj neko potrudi oko toga, ,,izvini'' nema šta da traži u tom kontekstu. U tom slučaju dela cenim više od reči.

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Broj poruka : 22089
Muški Jarac Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dora_Mar Sub Jan 15, 2011 4:39 am

Umem da se izvinim kad sam ja pogresila,i onda to ocekujem i s druge strane.Medjutim prava izvinjenja su rijetka.Najcesce mozes da ocijenis kad je osoba iskrena i kad je izvinjenje pravo.
Bila je jedna tema ovdje `izbledjele rijeci` i ja sam navela `izvini` kao jednu od njih jer stvarno tako i jeste.
Dora_Mar
Dora_Mar
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Broj poruka : 2926
Ženski Vodolija Godina : 32
Datum upisa : 17.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ubica_mekog_srca Pon Jan 24, 2011 2:31 am

Rec izwini nije tako strasna...kao sto neki misle..Ako kazemo izwini nismo slabici,wec smo sposobni da sebi priznamo da smo pogrijesili...
Ubica_mekog_srca
Ubica_mekog_srca
Novajlija
Novajlija

Broj poruka : 27
Ženski Lav Godina : 34
Datum upisa : 17.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja Pet Mar 18, 2011 1:58 am

Umijem da se izvinem, mada to nikada necu uciniti u jeku svadje. Ja se uvijek trudim da budem fer prema drugim ljudima, pa najcesce nema razloga da se ikome izvinjavam. Ako je neko dobar prema meni izvinucu mu se bez razmisljanja, one druge sam nekada znala i namjerno da ocepim, i da bas ne mislim da imam apsolutno ikakvog razloga da im se izvinjavam.
Slazem se sa Stilom, ako te je neko povrijedio i nije mu stvarno zao, to sto govori jednostavno izvini nije dovoljno. Nekim ljudima ne treba nikada oprostiti. beat
Troja
Troja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 17011
Ženski Lokacija : London
Datum upisa : 08.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od enigma_ Ned Mar 20, 2011 4:28 am

Nazalost mnogi se danas izvinjavaju za bilo sta, tako da rec 'izvini' gubi svoju jacinu-vrednost.Znam coveka koji stalno se izvinjava...nervira me to.
Tema trazi odgovor u prvom licu.
Retko kada kazem to 'izvini' ali sve uradim da pokazem da mi je zao, ako sam pogresila.I, naravno ako uvidim da se ne prihvata moja gestikulacija, onda uz gest ide i izvinjenje.
enigma_
enigma_
Veteran
Veteran

Broj poruka : 4779
Lav Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ika Sub Apr 09, 2011 3:26 pm

Da, umem. To je reč koju ne izgovaram često (srećom), ali kada je izgovorim onda je stvarno iskrena...

Ika
Zavisni član
Zavisni član

Broj poruka : 4253
Muški Lav Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nelly Ned Apr 10, 2011 7:43 am

Still_dreaming ::Često dolazimo u sukobe sa bliskim ljudima. Nekad su to prijatelji, nekad ljubavni partneri, nekad roditelji... Nekad samo u pravu, nekad ne... I obično se u takvim svađama izgovore teške reči, pa se posle kajemo, naročito kada shvatimo da ipak nismo bili u pravu...

Umete li da se izvinite?

Retko dolazim sa ljudima u sukob. Ne zato što sam mnogo fina osoba, već zato što pazim kako se ophodim prema ljudima, kao i to da dobro slušam ono o čemu mi govore.

Ako se i potkrade greška, i nekoga nehotice uvredim, što je, ponavljam, veoma retko, onda se izvinim bez problema.

enigma_ ::Nazalost mnogi se danas izvinjavaju za bilo sta, tako da rec 'izvini' gubi svoju jacinu-vrednost.Znam coveka koji stalno se izvinjava...nervira me to.

I ja srećem ljude koji namerno uvrede, isprovociraju, i onda se kao izvinjavaju do besvesti, to me ponekad iznervira, jer, "Ono si šta radiš, ne šta govoriš."

A ovo je lepo rečeno:
enigma_ ::sve uradim da pokazem da mi je zao, ako sam pogresila.I, naravno ako uvidim da se ne prihvata moja gestikulacija, onda uz gest ide i izvinjenje.

Nelly
Nelly
Profi
Profi

Broj poruka : 362
Ženski Datum upisa : 06.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Maja Pon Jun 20, 2011 9:57 am

Umem da se izvinim, ali to nije samo odraz mog vaspitanja. Ljudski je grešiti, a još ljudskije priznati grešku i izviniti se, iskreno. Izvinjenje mi ne vredi ako ne okajem u sebi grešku, povredu koju sam nanela drugome. Naravno, najbitnija stvar je potruditi se da više delima nego rečima onome koga sam povredila pokažem da mi je zaista žao, ali mi je to ‚‚Izvini" u pravom trenutku ipak važno da izgovorim...mada ponekad u RL preterujem, ali samo kad su najbljiskiji ljudi u pitanju..prosto želim da što pre ispravim to šta sam učinila...takva sam, pa kome voli voli me i razume takvu kakva sam ..ko ne..

Na žalost,uvek najviše povredimo one koje volimo..

Maja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6121
Ženski Datum upisa : 19.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ThePoet Uto Sep 18, 2012 12:09 pm

Nije mi teško da se izvinim ako shvatim da sam pogrešio. Štaviše, čim shvatim svoju grešku, odmah gledam kako ću da je ispravim. A greške se uvek događaju, mada težim tome da dobro razmislim pre nego što nešto uradim ili kažem.

Ipak, nisu mi jasne osobe kojima je toliko teško da kažu ‚‚Izvini.". Da nisu možda previše zaljubljene u sebe da ne mogu da shvate da su napravili grešku? Nije toliko teško reći tu famoznu reč. Ona ne može da ispravi napravljenu grešku, ali uz iskreno kajanje može da ublaži nečije razočaranje.

Ne volim da su ljudi koje volim razočarani u mene i čim vidim da sam učinio nešto loše, odmah gledam kako da ispravim grešku i uvek se izvinim. Smatram da tako treba raditi.

najukusnija je sirova misao
ThePoet
ThePoet
Moderator
Moderator

Broj poruka : 6720
Muški Devica Godina : 33
Datum upisa : 23.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content