Izvinjenje
+14
Troja
Ubica_mekog_srca
Dora_Mar
Dzangrizava
Maja
Mima
Callisto
Nymphadora
amaranth
Liza_N.
zanesena
alhemicarka
Catwoman
Still_dreaming
18 posters
Zid :: Društvo :: Svakodnevni razgovori
Strana 1 od 1
Izvinjenje
Često dolazimo u sukobe sa bliskim ljudima. Nekad su to prijatelji, nekad ljubavni partneri, nekad roditelji... Nekad samo u pravu, nekad ne... I obično se u takvim svađama izgovore teške reči, pa se posle kajemo, naročito kada shvatimo da ipak nismo bili u pravu...
Umete li da se izvinite?
Umete li da se izvinite?
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Izvinjenje
Umem da se izvinim ako uvidim da sam pokresila i da sam ja izazvala problem bez osnove. Uvek se bolje osecam kada to uradim, jer tako gradim svoju licnost i znam da sledeci put necu upasti u istu zamku.
Ali, treba znati i kome se izvinjavate ako to cinite. Kada je osoba okrutna, bezobrazna prema meni, i ja cu verovatno biti takva, pa i ako nisam u pravu, necu se izvinuti.
Ali, ako neko prizna svoju gresku, onda i ja priznajem svoju i sve se na kraju dobro zavrsi...
Ali, treba znati i kome se izvinjavate ako to cinite. Kada je osoba okrutna, bezobrazna prema meni, i ja cu verovatno biti takva, pa i ako nisam u pravu, necu se izvinuti.
Ali, ako neko prizna svoju gresku, onda i ja priznajem svoju i sve se na kraju dobro zavrsi...
Catwoman- Član za primer
- Broj poruka : 1450
Godina : 33
Datum upisa : 17.01.2010
takodje! agreeCatwoman ::Umem da se izvinim ako uvidim da sam pokresila i da sam ja izazvala problem bez osnove. Uvek se bolje osecam kada to uradim, jer tako gradim svoju licnost i znam da sledeci put necu upasti u istu zamku.
alhemicarka- Novajlija
- Broj poruka : 35
Datum upisa : 05.04.2010
Znam da kazem izvini i nemam probleme sa izvinjenjima kad shvatim da sam napravila gresku...
Mada ne volim precesta izvinjenja i izgovaranje te rijeci jer tako gubi svoju snagu...
Vise volim kad kroz neki svoj pokstupak mogu pokazati da mi je zao zbog neke greske....
Mada ne volim precesta izvinjenja i izgovaranje te rijeci jer tako gubi svoju snagu...
Vise volim kad kroz neki svoj pokstupak mogu pokazati da mi je zao zbog neke greske....
zanesena- Počasni član
- Broj poruka : 2574
Godina : 41
Datum upisa : 17.04.2010
Nije mi teško da se izvinim kada znam da sam kriva. Teže mi je što sam sebe dovela u tu situaciju kada je izvinjenje neophodno, ali ne zaglađuje sve.
Najteže mi je da se izvinjavam deci. To ume da pokaže kako, ponekad, stvarno bezosećajna umem da budem. I time se ni malo ne ponosim.
Najteže mi je da se izvinjavam deci. To ume da pokaže kako, ponekad, stvarno bezosećajna umem da budem. I time se ni malo ne ponosim.
Liza_N.- Počasni član
- Broj poruka : 2032
Datum upisa : 04.05.2010
Izvini nije strana rec u mom recniku. Umem da se izvinim, naravno, kada uvidim da sam pogresila. Mada, ne treba se ni svakome izvinjavati, neki ljudi to jednostavno ne zasluze.
amaranth- Zaslužni član
- Broj poruka : 1943
Godina : 35
Datum upisa : 26.07.2010
Ja svoj bijes savrseno kontrolisem, ukoliko mi se ikad desilo da se kajem zbog necega sto sam rekla u svadji, onda se toga ne sjecam...A ako nekoga stvarno volim i znam da sam kriva, naravno da bih se izvinila!A ako me za nekoga nije briga, onda mi i ne teba, sto bih se izvinjavala, ucinila sam sebi uslugu...
Nymphadora- Član za primer
- Broj poruka : 1206
Godina : 32
Datum upisa : 09.03.2010
Hajmo reci da u zadnje vrijeme "otkrivam" sve blagodati tog izvinjenja... Prosto mi je ludo kako se lahko mogu rijesiti dugi konflikti, prepiranje, ili izgladiti odnosi, ma ne izgladiti..nego ulastiti! Manje nerviranja s obje strane, i vise vremena za potrosit na lijepe stvari koje su smisao ovog zivota na zemlji.
Mislim da je u korijenu svega shvatiti da nismo mi neka konstantna zrtva, koju drugi povrijedjuju, a mi jadni nikog.
I to mi se ukazalo..kristalno jasno...najednom sam u tom vidjela logiku (na koju su mi rijetki ukazivali). I zivot mi je puno bolji.
Mislim da je u korijenu svega shvatiti da nismo mi neka konstantna zrtva, koju drugi povrijedjuju, a mi jadni nikog.
I to mi se ukazalo..kristalno jasno...najednom sam u tom vidjela logiku (na koju su mi rijetki ukazivali). I zivot mi je puno bolji.
Callisto- Istraživač
- Broj poruka : 173
Datum upisa : 05.03.2010
Ne mogu da se setim posledenjeg izvinjavanja, ne zato sto sam nadmena nego zato sto takvih sukoba jednostavno nema
Znam da se izvinim kada napravim glupost, a ranije je bilo teranja inata i podbadanja pre izvinjenja. Kvarno, kvarno
Znam da se izvinim kada napravim glupost, a ranije je bilo teranja inata i podbadanja pre izvinjenja. Kvarno, kvarno
Mima- Odvažni član
- Broj poruka : 572
Datum upisa : 19.03.2010
Umem, i kad treba i kad ne treba. Dosta je bilo izvinjavanja, objašnjavanja, pitanja i podpitanja!
Red, rad i disciplina!
Red, rad i disciplina!
Maja- Legendarni član
- Broj poruka : 6121
Datum upisa : 19.02.2010
Umela cak i za svaku sitnicu , a sada , sada veoma tesko.Jednostavno mi je tesko to da prevalim preko jezika cak i kada sam svesna da sam kriva.Ne znam zasto , jednostavno ima nesto sto mi ne da, ili je to moj odbrambeni mehanizam da ne budem vise povredjivana ili ko zna mozda nesto trece.Da ne ulazim u dublju analizu mozda otkrijem nesto sto mi se i ne svidi
U svakom slucaju posto sam promenljive cudi, mozda je to kod mene samo trenutno, eto samo par godina traje , mozda se vremenom i promenim ...na gore
U svakom slucaju posto sam promenljive cudi, mozda je to kod mene samo trenutno, eto samo par godina traje , mozda se vremenom i promenim ...na gore
Dzangrizava- Početnik
- Broj poruka : 51
Datum upisa : 13.09.2010
Nekad izvinjenje nije dovoljno... Zato treba misliti o svojim postupcima na vreme. Jedna prosta i glupa reč ,,izvini'' ne može ništa ispraviti ako onome ko se izvinjava nije stvarno žao. Ili ako misli da je ,,izvini'' dovoljno da se krene dalje kao da ništa nije bilo. Onda je to već olako shvatanje svoje greške i može se protumačiti još gore. Bar kod mene. Ne tražim da mi sad neko ,,okajava grehe'', ali tražim da shvati da meni ne znači toliko jedno izvini posle udarca. Mesto udarca treba izlečiti i ako se taj neko potrudi oko toga, ,,izvini'' nema šta da traži u tom kontekstu. U tom slučaju dela cenim više od reči.
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Umem da se izvinim kad sam ja pogresila,i onda to ocekujem i s druge strane.Medjutim prava izvinjenja su rijetka.Najcesce mozes da ocijenis kad je osoba iskrena i kad je izvinjenje pravo.
Bila je jedna tema ovdje `izbledjele rijeci` i ja sam navela `izvini` kao jednu od njih jer stvarno tako i jeste.
Bila je jedna tema ovdje `izbledjele rijeci` i ja sam navela `izvini` kao jednu od njih jer stvarno tako i jeste.
Dora_Mar- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2926
Godina : 32
Datum upisa : 17.12.2010
Rec izwini nije tako strasna...kao sto neki misle..Ako kazemo izwini nismo slabici,wec smo sposobni da sebi priznamo da smo pogrijesili...
Ubica_mekog_srca- Novajlija
- Broj poruka : 27
Godina : 34
Datum upisa : 17.01.2011
Umijem da se izvinem, mada to nikada necu uciniti u jeku svadje. Ja se uvijek trudim da budem fer prema drugim ljudima, pa najcesce nema razloga da se ikome izvinjavam. Ako je neko dobar prema meni izvinucu mu se bez razmisljanja, one druge sam nekada znala i namjerno da ocepim, i da bas ne mislim da imam apsolutno ikakvog razloga da im se izvinjavam.
Slazem se sa Stilom, ako te je neko povrijedio i nije mu stvarno zao, to sto govori jednostavno izvini nije dovoljno. Nekim ljudima ne treba nikada oprostiti.
Slazem se sa Stilom, ako te je neko povrijedio i nije mu stvarno zao, to sto govori jednostavno izvini nije dovoljno. Nekim ljudima ne treba nikada oprostiti.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Nazalost mnogi se danas izvinjavaju za bilo sta, tako da rec 'izvini' gubi svoju jacinu-vrednost.Znam coveka koji stalno se izvinjava...nervira me to.
Tema trazi odgovor u prvom licu.
Retko kada kazem to 'izvini' ali sve uradim da pokazem da mi je zao, ako sam pogresila.I, naravno ako uvidim da se ne prihvata moja gestikulacija, onda uz gest ide i izvinjenje.
Tema trazi odgovor u prvom licu.
Retko kada kazem to 'izvini' ali sve uradim da pokazem da mi je zao, ako sam pogresila.I, naravno ako uvidim da se ne prihvata moja gestikulacija, onda uz gest ide i izvinjenje.
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
Da, umem. To je reč koju ne izgovaram često (srećom), ali kada je izgovorim onda je stvarno iskrena...
Ika- Zavisni član
- Broj poruka : 4253
Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011
Still_dreaming ::Često dolazimo u sukobe sa bliskim ljudima. Nekad su to prijatelji, nekad ljubavni partneri, nekad roditelji... Nekad samo u pravu, nekad ne... I obično se u takvim svađama izgovore teške reči, pa se posle kajemo, naročito kada shvatimo da ipak nismo bili u pravu...
Umete li da se izvinite?
Retko dolazim sa ljudima u sukob. Ne zato što sam mnogo fina osoba, već zato što pazim kako se ophodim prema ljudima, kao i to da dobro slušam ono o čemu mi govore.
Ako se i potkrade greška, i nekoga nehotice uvredim, što je, ponavljam, veoma retko, onda se izvinim bez problema.
enigma_ ::Nazalost mnogi se danas izvinjavaju za bilo sta, tako da rec 'izvini' gubi svoju jacinu-vrednost.Znam coveka koji stalno se izvinjava...nervira me to.
I ja srećem ljude koji namerno uvrede, isprovociraju, i onda se kao izvinjavaju do besvesti, to me ponekad iznervira, jer, "Ono si šta radiš, ne šta govoriš."
A ovo je lepo rečeno:
enigma_ ::sve uradim da pokazem da mi je zao, ako sam pogresila.I, naravno ako uvidim da se ne prihvata moja gestikulacija, onda uz gest ide i izvinjenje.
Nelly- Profi
- Broj poruka : 362
Datum upisa : 06.01.2011
Umem da se izvinim, ali to nije samo odraz mog vaspitanja. Ljudski je grešiti, a još ljudskije priznati grešku i izviniti se, iskreno. Izvinjenje mi ne vredi ako ne okajem u sebi grešku, povredu koju sam nanela drugome. Naravno, najbitnija stvar je potruditi se da više delima nego rečima onome koga sam povredila pokažem da mi je zaista žao, ali mi je to ‚‚Izvini" u pravom trenutku ipak važno da izgovorim...mada ponekad u RL preterujem, ali samo kad su najbljiskiji ljudi u pitanju..prosto želim da što pre ispravim to šta sam učinila...takva sam, pa kome voli voli me i razume takvu kakva sam ..ko ne..
Na žalost,uvek najviše povredimo one koje volimo..
Na žalost,uvek najviše povredimo one koje volimo..
Maja- Legendarni član
- Broj poruka : 6121
Datum upisa : 19.02.2010
Nije mi teško da se izvinim ako shvatim da sam pogrešio. Štaviše, čim shvatim svoju grešku, odmah gledam kako ću da je ispravim. A greške se uvek događaju, mada težim tome da dobro razmislim pre nego što nešto uradim ili kažem.
Ipak, nisu mi jasne osobe kojima je toliko teško da kažu ‚‚Izvini.". Da nisu možda previše zaljubljene u sebe da ne mogu da shvate da su napravili grešku? Nije toliko teško reći tu famoznu reč. Ona ne može da ispravi napravljenu grešku, ali uz iskreno kajanje može da ublaži nečije razočaranje.
Ne volim da su ljudi koje volim razočarani u mene i čim vidim da sam učinio nešto loše, odmah gledam kako da ispravim grešku i uvek se izvinim. Smatram da tako treba raditi.
Ipak, nisu mi jasne osobe kojima je toliko teško da kažu ‚‚Izvini.". Da nisu možda previše zaljubljene u sebe da ne mogu da shvate da su napravili grešku? Nije toliko teško reći tu famoznu reč. Ona ne može da ispravi napravljenu grešku, ali uz iskreno kajanje može da ublaži nečije razočaranje.
Ne volim da su ljudi koje volim razočarani u mene i čim vidim da sam učinio nešto loše, odmah gledam kako da ispravim grešku i uvek se izvinim. Smatram da tako treba raditi.
najukusnija je sirova misao
ThePoet- Moderator
- Broj poruka : 6720
Godina : 33
Datum upisa : 23.04.2012
Zid :: Društvo :: Svakodnevni razgovori
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu