Nevladine organizacije
5 posters
Zid :: Društvo :: Svakodnevni razgovori
Strana 1 od 1
Nevladine organizacije
NVO ili nevladine organizacije jesu organizacije, kao što im naziv kaže, čije finansiranje ne zavisi od državnog budžeta. To ne znači da ne postoji međusobna saradnja, naprotiv.
Ovakve organizacije se mogu baviti jednom određenom problematikom, ili se interesovati za više njih. Ekologija, obrazovanje, učenje o interkulturalnosti, prava nacionalnih manjina, migracije... samo su neke oblasti izučavanja i, samim tim, unapređivanja.
Da li ste čuli za njih, jeste li član neke i šta mislite o njima?
Podeljena su mišljenja - dok neki o njima govore kao o stranim plaćenicima, mutivodama i sl., drugi im pristupaju sa željom da realizuju i svoje ideje i programe.
Ovakve organizacije se mogu baviti jednom određenom problematikom, ili se interesovati za više njih. Ekologija, obrazovanje, učenje o interkulturalnosti, prava nacionalnih manjina, migracije... samo su neke oblasti izučavanja i, samim tim, unapređivanja.
Da li ste čuli za njih, jeste li član neke i šta mislite o njima?
Podeljena su mišljenja - dok neki o njima govore kao o stranim plaćenicima, mutivodama i sl., drugi im pristupaju sa željom da realizuju i svoje ideje i programe.
Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.- Počasni član
- Broj poruka : 2032
Datum upisa : 04.05.2010
Re: Nevladine organizacije
Nisam bas mnogo znala o nevladinim organizacijama kada sam ovo pocela citati, pa sam ih malo guglala. Koliko vidim, ima tu i finih i korisnih organizacija, od kojih obican narod moze imati koristi. Bar bi se tako reklo po opisu onoga sto rade. A zasto ih neki nazivaju mutivodama, i zasto se misli da rade za inostrane vlade, bi meni bilo jako interesantno cuti. Naravno, bilo bi dobro to ilustrovati primjerom.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
To su sve mehanizmi za muvanje sa parama. Recimo "Orka". Kojim su to oni životinjama pomogli? Jedini im je posao da sakupljaju novac iz inostranstva i da tužakaju ljude u Srbiji. Pljuc.
male- Legendarni član
- Broj poruka : 6176
Datum upisa : 15.01.2011
Pre neki dan ja u gradu, kad na Trgu (centar)okupili se neki za zaštitu životinja.Nije ih bilo mnogo,verovatno što je hladno.
No hladnoća nije smetala da organizuju i svuku se nagi, da bi nam tako slikovito pokazali koliko životinje pate...Jer im se skida krzno, a da bi im se skinulo krzno one se ubijaju.
Stala sam malo, smrzla se, videla te "golaće" i otišla da popijem čaj.
Dok sam pila čaj, primećivala sam ko ima krzno i koliko je živozinja ubijeno za jednu budnu
Naravno, razmišljala sam i ovima što su ležali goli na ovoj hladnoći
p.s. šta li će lovci sada, kad im je to "hobi"
No hladnoća nije smetala da organizuju i svuku se nagi, da bi nam tako slikovito pokazali koliko životinje pate...Jer im se skida krzno, a da bi im se skinulo krzno one se ubijaju.
Stala sam malo, smrzla se, videla te "golaće" i otišla da popijem čaj.
Dok sam pila čaj, primećivala sam ko ima krzno i koliko je živozinja ubijeno za jednu budnu
Naravno, razmišljala sam i ovima što su ležali goli na ovoj hladnoći
p.s. šta li će lovci sada, kad im je to "hobi"
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
Enigma, očigledno je da su nenormalni a i dokoni.
Dalje, te životinje koje su ubijene za bundu su i gajene radi bunde. Znaš pošto je hrana za činčile? To treba neko da plati!
Dalje, te životinje koje su ubijene za bundu su i gajene radi bunde. Znaš pošto je hrana za činčile? To treba neko da plati!
male- Legendarni član
Ja sam prosle godine kupila jagnjecu bundu. Bilo mi je zima u svemu drugom sto imam, pa eto... I lijepo me napade jedna zenska, borac za zivotinjska prava, kao kako ja to kupujem bundu od jadnih zivotinja. A sto se jagnjad specificno uzgajaju za ubijanje radi hrane i koza se koristi i za cipele i tasne nikom nista! Meni je tih zivotinja stvarno zao, ali sta da radim kada ovi manijaci od proizvodjaca garderobe prave pernate jakne tanke u zadnje vrijeme, pa kada zahladni ne mozes da se ugrijes ni pored najbolje pernate jakne (uzgred budi receno - i za tu jaknu je stradala neka zivotinja, mada bi mozda stradala i bez toga!).
Lijepo je imati razumijevanja za druge, pa i zivotinje, ali nekada covjek mora da misli i na svoje potrebe.
Lijepo je imati razumijevanja za druge, pa i zivotinje, ali nekada covjek mora da misli i na svoje potrebe.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Tako je Trojanka! Mi smo na vrhu lanca ishrane!
male- Legendarni član
Molim vas da više ne skrećete sa teme. Svi naredni postovi koji budu van teme biće obrisani.
Hvala.
Hvala.
Maja- Legendarni član
- Broj poruka : 6121
Datum upisa : 19.02.2010
Zid :: Društvo :: Svakodnevni razgovori
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu