Magija
+5
Nymphadora
Dora_Mar
Liza_N.
polly88
amaranth
9 posters
Zid :: Društvo :: Svakodnevni razgovori
Strana 1 od 1
Magija
Ne tako retko zapitam se da li magija postoji, da li je ikada postojala ili su sve ipak samo bajke. Verujem da su ljudi morali negde sve to videti da bi tako slikovito pisali o njoj, mada... mašta može svašta.
Ponekad maštarim o tome kako bi bilo kada bi među nama stvarno bilo čarobnjaka, veštica, druida, vila...
Da li verujete u magiju?
Da li ponekad poželite da posedujete čarobne moći i koje bi to moći bile?
Da li bi bilo lepše i lakše kada bismo živeli u začaranom svetu?
Ponekad maštarim o tome kako bi bilo kada bi među nama stvarno bilo čarobnjaka, veštica, druida, vila...
Da li verujete u magiju?
"Where is the wonder where's the awe?
Where are the sleepless nights I used to live for?"
Where are the sleepless nights I used to live for?"
amaranth- Zaslužni član
- Broj poruka : 1943
Godina : 35
Datum upisa : 26.07.2010
Re: Magija
Ne vjerujem u magiju, ali volim maštati, naravno I vrlo često poželim imati neke čarobne moći. U trenucima pomislim da bi nam tada svima život bio lakši, a opet, kada bolje razmislim, kako uživati u životu ako sve možeš i sve znaš? Meni bi recimo dobro došla mogućnost teleportacije zato što jako puno vremena gubim na putovanje, hodanje... a svaki dan isti put, srećem iste ljude... već mi je dosadilo. Naravno, iskoristila bih to i da vidim neka daleka mjesta
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Interesantna tema...
Mislim da je u današnje vreme, ovako ludo, brzo i opterećeno kategorijom materijalnog, sve što je magično i maštavo izgubilo svoje pravo postojanja, makar i u mislima. Ljudi sebi uskraćuju i srećne misli, u strahu da pad na zemlju ne bude prejak.
Možda su deca najbliža magijskom sagledavanju sveta. Nesputana svešću o računima za struju, žive u prostoru čije zakonitosti otkrivaju polako, igrajući se.
Volela bih da takva magija, kao kod deteta, zauvek ostane u čoveku. I da ne prestane da se zadovoljava naučenim odgovorima, već da proniče duboko u njihovu suštinu.
I, da, volela bih da mi je, makar na jedan dan, praviti društvo Poteru, ili Hobitima.
Mislim da je u današnje vreme, ovako ludo, brzo i opterećeno kategorijom materijalnog, sve što je magično i maštavo izgubilo svoje pravo postojanja, makar i u mislima. Ljudi sebi uskraćuju i srećne misli, u strahu da pad na zemlju ne bude prejak.
Možda su deca najbliža magijskom sagledavanju sveta. Nesputana svešću o računima za struju, žive u prostoru čije zakonitosti otkrivaju polako, igrajući se.
Volela bih da takva magija, kao kod deteta, zauvek ostane u čoveku. I da ne prestane da se zadovoljava naučenim odgovorima, već da proniče duboko u njihovu suštinu.
I, da, volela bih da mi je, makar na jedan dan, praviti društvo Poteru, ili Hobitima.
Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.- Počasni član
- Broj poruka : 2032
Datum upisa : 04.05.2010
Pa magija bi nam puno olaksala svakodnevnicu sve sto zelimo mogli bi smo da vidimo,saznamo,itd...
Mastanje je bijeg od realnosti,ali svakom to po malo i treba.Da se odmori,da nastavi,da....
Barem ja na to tako gledam.Nema nista lose u mastanju,bas naprotiv.
Mastanje je bijeg od realnosti,ali svakom to po malo i treba.Da se odmori,da nastavi,da....
Barem ja na to tako gledam.Nema nista lose u mastanju,bas naprotiv.
Dora_Mar- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2926
Godina : 32
Datum upisa : 17.12.2010
Voljela bih da postoji.Sve bi bilo kao iz bajke...
Danas vjerujem, sjutra mozda necu, bas sam neodlucna sto se toga tice.
Do skoro APSOLUTNO nisam vjerovala u magiju ili bilo sta natprirodno, ali valjda moram da vjerujem u nesto...Ne vjerujem da cu ikad imati izgradjeno misljenje sto se toga tice.
Jedini nacin da povjerujem potpuno je da je vidim svojim ocima.
Danas vjerujem, sjutra mozda necu, bas sam neodlucna sto se toga tice.
Do skoro APSOLUTNO nisam vjerovala u magiju ili bilo sta natprirodno, ali valjda moram da vjerujem u nesto...Ne vjerujem da cu ikad imati izgradjeno misljenje sto se toga tice.
Jedini nacin da povjerujem potpuno je da je vidim svojim ocima.
Nymphadora- Član za primer
- Broj poruka : 1206
Godina : 32
Datum upisa : 09.03.2010
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
amaranth ::
Da li verujete u magiju?
Ne vjerujem u magiju. Svakako da bih nekada pozeljela imati carobne moci. Na primjer, zeljela bih znati kako da dobijem glavni zgoditak na lutriji, pa da onda mogu sa tim parama da rijesim sve svoje finansijske probleme, a takodje i pomognem svim svojim prijateljima i rodjacima. Takodje mislim da bi bilo dobro imati neki ljubavni napitak, pa kada se covjek zaljubi da ga da svojoj izabranici, i da tako svi budu sretno zaljubljeni. Moglo bi biti ljepse i lakse kada bismo zivjeli u zacaranom svijetu. Zamislite svijet u kome se hrana ne mora donositi iz prodavnice, nego se pojavi iz zraka, gdje se smece ne mora iznositi i bacati nego nestaje, gdje nema zagadjenja, a para svako ima bas koliko mu i treba. Gdje nema bolesti i straha... Jedna od ljepota mastanja o takvom svijetu je da nema granice onome sto bi moglo da postoji.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Pre svega, sve pohvale za temu !
Mašta je neiscrpan izvor ideja. Ljudi su maštali pa su i stvorili.
Što se magije tiče - ne verujem dok ne vidim. Naravno da bih voleo da imam čarobne moći. Zamislite kako bi bilo kada biste mogli SVE...
Mislim da ne bi bilo ni lepše ni lakše kada bismo živeli u začaranom svetu. Dobro i zlo...ta neka ravnoteža. Zamišljam to kao svet u kom se borimo da dobro pobedi. Isto kao i sada, samo sa mnogo više akcija... Kao u filmu X-men
Mašta je neiscrpan izvor ideja. Ljudi su maštali pa su i stvorili.
Što se magije tiče - ne verujem dok ne vidim. Naravno da bih voleo da imam čarobne moći. Zamislite kako bi bilo kada biste mogli SVE...
Mislim da ne bi bilo ni lepše ni lakše kada bismo živeli u začaranom svetu. Dobro i zlo...ta neka ravnoteža. Zamišljam to kao svet u kom se borimo da dobro pobedi. Isto kao i sada, samo sa mnogo više akcija... Kao u filmu X-men
Ika- Zavisni član
- Broj poruka : 4253
Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011
...ima je svuda oko nas... u pogledima, u muzici, u slikama, u oblacima, vetru, suncu...Still_dreaming ::Magija postoji...
U rečima i snovima je ima.
Ali je ovde reč o nekoj drugoj magiji... Da, želim da verujem u to... kao kad sam bila dete...
Često sam sa drugaricom maštala o moćima, i birale bi tako u nedogled koje bi to moći bile... Tada smo bile pod utiskom Hari Potera i "Charmed"...
da li bi bilo lakše, to ne znam, pretpostavljam da bi. Mislim da bi bilo lepše. Tako da svako ima samo jednu specifičnu moć. Da smo idalje potrebni jedni drugima... A tako nekako je i ovde, u ovom našem prelepom svetu...
pahuljica- Zaslužni član
- Broj poruka : 1675
Godina : 33
Datum upisa : 17.06.2011
Zid :: Društvo :: Svakodnevni razgovori
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu