Postoji li Večno?
4 posters
Zid :: Društvo :: Filozofija
Strana 1 od 1
Postoji li Večno?
Kraj dana, kraj noći, novi dan, pa opet u krug... Iščekivanje trenutka, uživanje u njemu, njegov završetak, sećanje na njega. Život, koraci u nedogled, a ipak ograničeni. Čini se kao da sve ima kraj, kao da je neminovno da sve što jednom počne bude završeno. Atropa sa svojim makazama spremno iščekuje. Izgleda kao da sve što smo videli, dotakli, osetili, kad-tad dođe do svog kraja.
Da li je zaista tako?
Postoji li nešto što je večno?
Da li je zaista tako?
Postoji li nešto što je večno?
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Postoji li Večno?
Ne znam da li je svemir vjecan, ali je svakako blizu nasoj ideji o vjecnosti. Bog, ako postoji, takodje bi bio vjecno postojece bice. Vjecne su i ideje koje postoje - sta je sloboda, sreca, nesreca, laz, iskrenost, odanost... Vjecna je promjena koja se desava svuda oko nas.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Re: Postoji li Večno?
Večno je vreme. Ali ne vreme u smislu merljive kategorije. Ne znam koliko sam razumljiva... Vreme kao celovit pojam, ne kao ciklus ponavljanja. Smatram da je večno. Vreme je oduvek postojalo i postojaće. Čak ponekad mislim da se sve u našim životima već odigralo, pa i sama smrt, i da vreme sve to zna, pa namerno kasni kao da smo na nekoj traci, a neko nas posmatra. Meni je vreme kao nemerljiv pojam čudesno! Takođe prostor. Ne ovaj na zemlji već sveukupan beskonačni prostor. Uvek će se nešto negde odvijati. Prostor, vreme i materija su večni, večan je vasionski mir i energija, po meni. I svakako Bog ako ga ima, a ja ga poimam na svoj način. :-)
She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?
Ivana_- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 3079
Godina : 36
Datum upisa : 11.12.2012
Zid :: Društvo :: Filozofija
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu