Optimista ili pesimista?
+11
Teixos
Mala sestra
polly88
Ika
chegirl
enigma_
zanesena
Troja
Bult
Nymphadora
Still_dreaming
15 posters
Zid :: Društvo :: Psihologija
Strana 1 od 1
Optimista ili pesimista?
Čaša je polupuna, ili poluprazna - zavisi od toga ko je posmatra. Optimisti, ljudi sa pozitivnim stavom prema ljudima i stvarima koji ih okružuju i uopšte - ljudi koji sa osmehom gledaju životu u oči. Pesimisti, ljudi sa negativnim pogledom na svet, oni očekuju i znaju da će im se nešto loše desiti i da nešto mora krenuti po zlu, ma koliko dobro izgledalo! Mora biti da tu nešto ne štima, jer potpuno dobro biti ne može! Na to bi optimista osmehnut odgovorio: ‚‚Zašto da ne? Možda savršeno i mirno postoji, a na nama samima je da ga oblikujemo.''
Kako vi gledate na svet?
Optimista ili pesimista, kome ste bliži?
Kako vi gledate na svet?
Optimista ili pesimista, kome ste bliži?
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Optimista ili pesimista?
Optimista, definitivno.
Znam da vidim kad je nesto stvarno,stvarno lose, ali se trudim da nadjem pozitivnu stranu svega, i da se osjecam sto bolje mogu.
Vodim se onom "ko zna zasto je to dobro".
Znam da vidim kad je nesto stvarno,stvarno lose, ali se trudim da nadjem pozitivnu stranu svega, i da se osjecam sto bolje mogu.
Vodim se onom "ko zna zasto je to dobro".
Nymphadora- Član za primer
- Broj poruka : 1206
Godina : 32
Datum upisa : 09.03.2010
Ja sam po prirodi optimista. Za mene je casa uvijek polupuna, a ne poluprazna. U svakoj losoj situaciji postoji bar nesto dobro, i nista ne traje vjecno, pa ni problemi.
Bult- Odvažni član
- Broj poruka : 546
Datum upisa : 03.06.2010
U meni se vjecito bore optimista i pesimista. Kada se dogodi nesto sto me cini nesretnom sklona sam pesimizmu, a kada se izvucem onda znam biti i previse optimisticna.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Pa blize sam optimisti, ali nisam bas potpuno i uvijek optimisticna.
Naidju dani kad nije sve tako sjajno, kad se nadje poneka casa koja je poluprazna i kad na svijet oko sebe ne gledam kroz ruzicaste naocare.
Sreca pa takvih dana nema mnogo i nisu cesti pa sebe ipak ubrajam optimiste.
Naidju dani kad nije sve tako sjajno, kad se nadje poneka casa koja je poluprazna i kad na svijet oko sebe ne gledam kroz ruzicaste naocare.
Sreca pa takvih dana nema mnogo i nisu cesti pa sebe ipak ubrajam optimiste.
zanesena- Počasni član
- Broj poruka : 2574
Godina : 41
Datum upisa : 17.04.2010
Dajem maksimalno od sebe da posmatram ocima optimiste. No, ima dana kad jednostavno ne mogu. Hocu ja, ali ne mogu.Takvi dani kad naidju, ja sam cutljiva, i nisam za drustvo.Tada mi prija samoca.
Zavrsavam obaveze u kuci, i malo pricam, moji znaju da me nesto tisti, ne pitaju mnogo, jer znaju da ce me proci.
Na svu srecu takvi dani su redji nego ovi gde stavim roze naocare.
Zavrsavam obaveze u kuci, i malo pricam, moji znaju da me nesto tisti, ne pitaju mnogo, jer znaju da ce me proci.
Na svu srecu takvi dani su redji nego ovi gde stavim roze naocare.
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
Pesimista uz parolu -dum spiro spero
Pesimista sam sto se tice buducnosti,bliskih odnosa,itd,umem da budem i optimista,ali to uglavnom kada nisam u pitanju ja licno,vec neko drugi.
Pesimista sam sto se tice buducnosti,bliskih odnosa,itd,umem da budem i optimista,ali to uglavnom kada nisam u pitanju ja licno,vec neko drugi.
chegirl- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2818
Godina : 31
Datum upisa : 08.09.2010
Optimista. Po pitanju svega.
Ika- Zavisni član
- Broj poruka : 4253
Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011
Vječno optimistična Tu i tamo me pukne pesimizam kada se dogodi nešto jako jako loše, ali to traje dosta kratko... odmah se ja prebacim na drugu ploču i opet razmišljam pozitivno. Lakše je i ljepše je!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Datum upisa : 28.07.2010
U glavnom apaticna, sve mi je svejedno, brze i lakse uocim onu drugu, tamnu stranu medalje. Inace, zivim u nekom svom svijetu, i jedino kad citam (ili pisem) mi je sve dobro. Dakle, podijeljena sam licnost: Natasa tj., ono kako me drugi ljudi "upoznaju" ili misle da sam to ja je pesimista; a Mala sestra tj. ono sto stvarno jesam je optimista ali, kao sto sam vec rekla, ona opstaje samo u svom svijetu dobro sakrivena od obicnosti i sivila svakodnevnice.
Mala sestra- Novajlija
- Broj poruka : 2
Godina : 30
Datum upisa : 09.06.2011
Zavisi.. Često sam optimista ali mi dođu dani kada sam najveći pesimista na svetu..
Obično na sve gledam realno, ali optimistično realno.. Jooj Razumeće me valjda neko, igra sa rečima..
Ne umem da opišem taj osećaj ali nije to čista realnost, ima tu i malo optimističnosti..
Obično na sve gledam realno, ali optimistično realno.. Jooj Razumeće me valjda neko, igra sa rečima..
Ne umem da opišem taj osećaj ali nije to čista realnost, ima tu i malo optimističnosti..
Teixos- Član za primer
- Broj poruka : 1273
Godina : 34
Datum upisa : 27.04.2011
Optimista, naravno. Pozitivno razmišljam i uvek se nadam boljem. Imam vere, nadam se i volim... Mislim da su vera, ljubav i nada tri najvažnija elementa naše psihe.
nestonovo- Novajlija
- Broj poruka : 9
Datum upisa : 07.08.2011
Optimista.
uverena sam da tako stvari idu na bolje..
uverena sam da tako stvari idu na bolje..
pahuljica- Zaslužni član
- Broj poruka : 1675
Godina : 33
Datum upisa : 17.06.2011
Optimista, uvek na život gledam sa vedrije strane. Na taj način je mnogo toga jednostavnije i lakše.
Nelly- Profi
- Broj poruka : 362
Datum upisa : 06.01.2011
Skoro uvek optimista! Po nekad gubim strpljenje čekajući to "bolje" ali sam ipak optimista
Miloš_88- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 3461
Datum upisa : 22.03.2011
Kratkoročni pesimista, dugoročni optimista. Ako se radi o aktuelnim situacijama, skoro po pravilu imam pesimističku pretpostavku da će nešto krenuti po zlu i da se to mora sprečiti. A budućnost vidim optimistično. Ako bi moglo tako da se kaže, ja sam optimista sa nemogućim pesimistom u sebi koji je toliko puta učinio da sve ispadne kako treba, baš zbog svog straha da će krenuti po zlu, pa sve iskalkulisao i sredio, i na taj način uspeo da održi optimistu u meni.
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Datum upisa : 15.01.2010
Zid :: Društvo :: Psihologija
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu