Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Poslovni prijatelji iliti kolege

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Poslovni prijatelji iliti kolege

Počalji od Still_dreaming taj Čet Maj 06, 2010 5:41 pm

Kada se zaposlimo stičemo nove prijatelje. Samo je pitanje kakva su ta prijateljstva. U radnim uslovima prolazimo zajedno kroz mnoge situacije i mnoge stvari mogu uticati na takvo prijateljstvo. Mogu ga ojačati ili uništiti.

Mogu li poslovni prijatelji biti pravi prijatelji?
Jesu li su takva prijateljstva iskrena ili se iza okvira prijatelja krije konkurencija?
Da li posao može uticati negativno na prijateljstvo?

Amor fati

Live today

Still_dreaming
Administrator
Administrator

Broj poruka: 14207
Muški Jarac Godina: 24
Datum upisa: 16.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Poslovni prijatelji iliti kolege

Počalji od nexstosic taj Čet Maj 06, 2010 7:57 pm

Pa moguće je, ali kao kolege će uvek biti jedan drugom konkurencija.

nexstosic
Član za primer
Član za primer

Broj poruka: 1416
Muški Ovan Godina: 24
Datum upisa: 05.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zanesena taj Čet Maj 06, 2010 9:45 pm

Svakako je moguce imati prijatelje na poslu...
A da li ce biti konkurencije medju njima, mislim da zavisi od posla kojim se bave...
Imam nekoliko prijatelja sa posla i medju nama nema konurencije jer nam je takva struka da nismo jedni drugima konkurenti...

zanesena
Počasni član
Počasni član

Broj poruka: 2503
Ženski Ribe Godina: 29
Datum upisa: 17.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ces@ric@ taj Ned Okt 24, 2010 7:46 pm

Kratak period sam radila sa bratom. Mada smo u tom periodu bili prilicno posvadjani iz privatnih razloga, na poslu smo uvijek bili udruzeni i podupirali jedno drugo. Konkurencija je bila dosta velika, pa smo odlucili da se protiv nje borimo zajednickim snagama. Tako mislim da bi bilo i da sutra pocnem raditi sa svojim najboljim prijateljem.
Na jednom drugom poslu nisam mogla steci neke prijatelje, jer su me dozivljavali kao kontrolu, kao kakvog spijuna kad sef ode (sto i jeste bio izmedju ostalog moj zadatak, jer su ovi bili dangube cim sef ode)
I na trecem, skroz privremenom poslu, sam se dobro slagala sa nekima, uprkos prilicnoj razlici u godinama mislim da se razvilo i neko prijateljstvo. No, opet bilo je i onih koji su me dozivljavali kao prijetnju i konkurenciju i sa kojima se nikako nisam mogla sprijateljiti.
Inace, voljela bih da iduci moj posao bude sa nekim mojim iskrenim prijateljem koji ce mi pruzati podrsku

" Danas ponosna,
sutra mozda slomljena... "

ces@ric@
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Broj poruka: 3316
Datum upisa: 03.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od VanGoga taj Pon Jan 03, 2011 6:06 pm

Ja sam na poslu prvenstveno zbog posla,ali volim da sam u normalnoj komunikaciji sa ljudima.
Sad,to što je nekima nenormalno da neko želi da je u korektnim odnosima sa svima,da ne želi konflikte zbog svog mentalnog zdravlja-to je već neka druga priča..

VanGoga
Novajlija
Novajlija

Broj poruka: 39
Ženski Devica Godina: 39
Datum upisa: 07.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja taj Uto Mar 15, 2011 1:58 pm

Ja sam sa svojom direktoricom na prethodnom poslu bila u tako dobrim odnosima da sam o njoj mislila kao o drugoj majci - samo boljoj verziji. Naravno, kada sam izgubila posao shvatila sam da je majka samo jedna, a poslovna druzenja traju koliko i zaposlenje! :jj:

Inace, imam kolega i koleginica sa kojima se dobro slazem, ali sam veoma rijetko bila u situaciji da izadjemo negdje zajedno i van posla, tako da bih tesko mogla da tvrdim da smo neki pravi prijatelji. Takodje, nikada se ne bih odlucila da se povjeravam o svojim licnim problemima nikom od njih, jer bih rekla da se to nekada zna iskoristiti protiv tebe ako se ti odnosi pokvare.

Troja
Veteran
Veteran

Broj poruka: 5572
Ženski Lokacija: London
Datum upisa: 08.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ika taj Ned Maj 15, 2011 7:12 pm

Mogu li poslovni prijatelji biti pravi prijatelji? Naravno da mogu. Imam prijateljicu sa kojom sam radio, jedna duša, predobra osoba. Takve mogu nabrojati na prstima jedne ruke, a koje poznajem.
Jesu li su takva prijateljstva iskrena ili se iza okvira prijatelja krije konkurencija? Što se mene tice, nisam zavidan, iza mene stoje samo iskrena osećanja. Zadovoljan sam sobom i srećan kada vidim ljude koji uspevaju svojim trudom i zalaganjem.
Da li posao može uticati negativno na prijateljstvo? Na pravo ne. Ili opet bar što se mene tiče.

Ika
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Broj poruka: 3297
Muški Lav Godina: 25
Datum upisa: 10.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu