Uteha
+3
pahuljica
Eurinome
Still_dreaming
7 posters
Zid :: Društvo :: Psihologija
Strana 1 od 1
Uteha
Pomoći? Pustiti ljude da sami nađu način? Navesti ih na put? Ili samo biti tu? Ćutati i jednostavno biti tu...
Želite li vi podršku kad vam ne ide?
Znači li vam uteha drugih?
Umeju li da vas uteše?
Umete li vi da utešite druge?
Umeju li da vas uteše?
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Re: Uteha
Zelim podrsku cesto, ali isto tako volim i "tisinu" u vidu podrske, samo da je tu, i da se razumemo bez razgovora.. Vise volim kada neko samo na putanju neku ukaze mi, a ja odradim ili ne odradim ostalo.Znaci mi uteha, kao sto mi znaci i da je pruzim onome kome potrebna je, bilo cutke, bilo da klovna izigravam kako osmeh izvukla bi joj/mu, ili razgovorom..sa malo reci da pruzim adekvatnu podrsku.
Umeju da me utese, najcesce tako sto mi osmeh izvuku, te prestanem misliti na to sto muci me, makar trenutno.
Umeju da me utese, najcesce tako sto mi osmeh izvuku, te prestanem misliti na to sto muci me, makar trenutno.
Eurinome- Član za primer
- Broj poruka : 1131
Datum upisa : 15.08.2011
Tačno znam kada mi je podrška potrebna, i kada sam u takvom stanju da apsolutno niko ne može da mi pomogne već moram i želim sama... Dakle, zavisi od situacije...Želite li vi podršku kad vam ne ide?
Puno mi znači. Kao što Njegoš kaže Lako je u dobru dobar biti, na muci se poznaju junaci. Pravi ljudi su uvek tu..Znači li vam uteha drugih?
Neki ne umeju ni malo, ne znam da li je to pitanje ne zainteresovanosti ili ne mogu u određenom trenutku da nađu prave reči...Umeju li da vas uteše?
A neki to raade jako dobro.. Na različite načine...
Ja sam od ove druge vrste... Kažu da umem... zaista se trudim ...Umete li vi da utešite druge?
pahuljica- Zaslužni član
- Broj poruka : 1675
Godina : 33
Datum upisa : 17.06.2011
Želite li vi podršku kad vam ne ide? Svaka ohrabrujuća reč čini mnogo. Nije na odmet.
Znači li vam uteha drugih? Naravno da znači.
Umeju li da vas uteše? Kako ko, ali cenim svaku vrstu pažnje prijatelja.
Umete li vi da utešite druge? Trudim se... nekima je potreban mir, nekima reč, nekima priča... uvek sam tu za sve!
Znači li vam uteha drugih? Naravno da znači.
Umeju li da vas uteše? Kako ko, ali cenim svaku vrstu pažnje prijatelja.
Umete li vi da utešite druge? Trudim se... nekima je potreban mir, nekima reč, nekima priča... uvek sam tu za sve!
Ika- Zavisni član
- Broj poruka : 4253
Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011
Still_dreaming ::
Umeju li da vas uteše?
Ja zaista volim kada mi neko pruzi podrsku kada mi nesto ne ide od ruke. Ne mora to biti prakticna pomoc, vise zelja da me neko saslusa kada zelim da se pozalim na nesto i kaze mi koju lijepu rijec podrske. Veoma cijenim ljude koji znaju kako da me utjese kada mi je tesko, i nikada to ne zaboravljam, pa se uvijek trudim da se i ja nadjem tim ljudima pri ruci kada zivot prema njima bude okrutan. Kako pruziti podrsku - cutati i jednostavno biti tu ili pruzati rijeci podrske - i jedno i drugo moze da pomogne, nekada je bolje jedno, a nekada drugo. Meni pomaze da razgovaram sa ljudima i razmjenjujem misljenja, uvijek osjecam olaksanje nakog toga, i to je ono sto bi pravo prijateljstvo trebalo da pruzi. Mislim da sam i ja dobra u tjesenju drugih jer mi je empatija jedna od jacih osobina, a i zivot me nije mazio, pa mogu da dam i neke prakticne savjete koji mogu biti od pomoci u kriznim situacijama.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Umeju li da vas uteše?
Dok sam bila mlada, tačnije dete, trebala mi je podrška ako mi nešto ne ide.Kako sam rasla,a brzo sam rasla i porasla, sama sebi sam bila podrška. Bilo je momenata kad sam umela dane da provedem u nekom "tunelu" i tražila svetlost. Uvek sam našla svetlo i trčala ka njemu.Ako se slučajno sapletem ili me neko saplete, ja ustanem i trčim prema tom svetlu
Uteha, kao detetu da, a sada ne.Čak i ljudi koji me znaju i kojima je stalo do mene, ne teše me( ne dozvoljavam to)već me puste , tu su negde i čekaju da sve to prođe.
Zanimljivo da ja "ovakva" kojoj ne treba rame za plakanja, jel odlično umem da priđem ljudima, smirim ih i polako usmerim da izađu iz tog stanja.
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
Da, nekad mi je zaista potrebna.
Da, ali samo odredjenih osoba.
Umeju li da vas uteše?
Ne. Samo cimerka i najbolja prijateljica znaju. Moja porodica to apsolutno ne zna. Nekad me cak znaju jos vise oneraspoloziti.
Znam brata, a za ostale se trudim koliko mogu i koliko mi sami to dozvole.
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
Zid :: Društvo :: Psihologija
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu