Vruća stolica
+18
Born to die
ThePoet
Ika
enigma_
male
Nymphadora
Kondor sa Anda
Maja
Virginija_Woolf
chegirl
ces@ric@
Miloš_88
Eurinome
polly88
Troja
Dora_Mar
Still_dreaming
pahuljica
22 posters
Zid :: Zabava :: Pričaonica
Strana 24 od 26
Strana 24 od 26 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25, 26
Re: Vruća stolica
Troja ::1. Da li si konkurisao i za neke druge poslove otkako radis?
Jesam, 3-4 puta. Samo toliko, ali od toga za 2 posla na kojima bih bio podjednako zadovoljan kao i sa ovim. Ne vredi mi da konkurišem za nešto što će mi, isto kao i ovo, samo jesti vreme.
Troja ::2. Vidjas li se s Majom? Ako da, kako je ona?
Ne viđam se. Volim da mislim da je baš onoliko dobro koliko sam joj ja oduvek želeo da bude.
Troja ::3. Znas li ista o Enigmi?
Prema njenim rečima, ne dolazi jer ne ume sa laptopom, ali je sve u redu i doći kad joj kompjuter dovedu u red.
Troja ::4. Da li je brak nesto sto bi volio da ostvaris u svojoj buducnosti ili ti to nije bitno?
Brak mi nije bitan. Voleo bih da imam skladan i ispunjen odnos sa drugim bićem i da to bude do kraja života.
Troja ::5. Znas li kada se Poet vraca? Jeste li u kontaktu?
Da sam ja odgovorio na vreme, rekao bih ti na znam tačno u dan, ali uskoro.
Troja ::6. Kao veliki talent za jezike, da li si u skoli mrzio ili volio matematiku i slicne predmete?
Matematiku sam voleo i bio sam dobar u njoj (zato nikad nisam razumeo zašto svi za jezičare pričaju da su loši u matematici kao da su to sušte suprotnost. Nisu - i jezik je sistem). Hemiju i fiziku sam odrađivao i nikad se nisam trudio oko njih. Nisu mi bile zanimljive, a smatram da obe treba da se izučavaju, samo detaljnije i sa više primera.
Troja ::7. Da li te nervira kada nekome kazes da nesto uradi, a on/a ili uradi lose ili zaboravi? Kako reagujes u tim situacijama?
Prvih nekoliko puta ne reagujem, nego uradim sam. Ali ako me baš izluđuje (ne vrednujem svaku takvu omašku isto), eksplodiram i svako sledeće opominjanje je eksplozivno, jer obično ne tražim "nemoguće" i ekstremno teške stvari.
Troja ::8. Koga si od trenutno aktivnih clanova Zida najprije upoznao preko interneta? Da li ste se ikada sreli?
Cesaricu. Nismo se upoznali, ali posle toliko vremena imam osećaj kao da jesmo.
Troja ::9. Da li ikada razmisljas o prestanku pusenja ili te to nimalo ne brine?
Razmišljam, ali se ne brinem zbog toga. Svi moramo riknuti zbog nečega. A ako ću umreti zbog nečega što mi pričinjava zadovoljstvo, onda neka tako bude. Ima mnogo gorih stvari. Od 10 ljudi za koje sam čuo da su imali rak pluća, samo jedna osoba je bila pušač. Time neću da kažem da je rak jedina negativna strana pušenja.
Troja ::10. Gdje i kako mislis proslaviti Novu godinu?
Ne mislim još, novembar je. Ali verovatno u nekoj kućnoj atmosferi, među najdražima (i manje dragima).
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Kako bi bilo da stavimo Poetu na vrucu stolicu ako se on sa tim slaze? On je bar pun novih utisaka, pa bi ga imali sta pitati.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Ja sam za!
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
ThePoet- Moderator
- Broj poruka : 6720
Godina : 33
Datum upisa : 23.04.2012
1 Kako je tacno doslo do toga da ides u Ameriku? Neka stipendija ili nesto drugo?
2 Jesi li morao ti da finansiras odlazak i povratak?
3 Jesi li imao placen smjestaj ili si za to morao da odvajas novac od plate?
4 Sta si radio za vrijeme svog boravka tamo?
5 Da li si uopste pokusao da pronadjes neko trajnije rjesenje da tamo i ostanes ili se ponovo vratis?
6 Da li se se i sa kim sprijateljio dok si bio u Americi? Ako da, ko su ti bili najbolji prijatelji?
7 Kako je izgledao tvoj drustveni zivot, izlasci?
8 Da li si poprimio americki akcent govora?
9 Da li je bilo ikakvih negativnih reakcija na to sto si iz Srbije?
10.Koliki je taj grad u kome si bio?
11.Da li je bilo druzenja sa mjestanima? Da li su te ljudi pozivali kuci?
12.Je li ti sada neobicno biti u Srbiji nakon tog iskustva?
13.Planiras li da ponovo odes bilo tamo bilo negdje drugo na Zapad?
14.Spomenuo si da se indijke pale na tebe. Jesi li imao djevojku sa kojom si izlazio dok si bio tamo?
15.Da li su amerikanke agresivnije i otvorenije od nasih zena kada zele da pridju nekom muskarcu?
16.Da li sada radis isti posao koji si radio i prije odlaska u Ameriku?
17.Da li si imao djevojku u Srbiji prije odlaska? Da li ste ponovo zajedno ako da?
18.Kada bi mogao birati gdje u inostranstvu ces da zivis, da li bi radije isao u Ameriku ili Britaniju? Zasto?
19.Da li je u Americi veliki strah od terorista?
20.Da li si bio u stalnom kontaktu sa roditeljima i porodicom dok si bio u Americi?
Eto toliko od mene za sad. Bice vjerovatno jos pitanja.
2 Jesi li morao ti da finansiras odlazak i povratak?
3 Jesi li imao placen smjestaj ili si za to morao da odvajas novac od plate?
4 Sta si radio za vrijeme svog boravka tamo?
5 Da li si uopste pokusao da pronadjes neko trajnije rjesenje da tamo i ostanes ili se ponovo vratis?
6 Da li se se i sa kim sprijateljio dok si bio u Americi? Ako da, ko su ti bili najbolji prijatelji?
7 Kako je izgledao tvoj drustveni zivot, izlasci?
8 Da li si poprimio americki akcent govora?
9 Da li je bilo ikakvih negativnih reakcija na to sto si iz Srbije?
10.Koliki je taj grad u kome si bio?
11.Da li je bilo druzenja sa mjestanima? Da li su te ljudi pozivali kuci?
12.Je li ti sada neobicno biti u Srbiji nakon tog iskustva?
13.Planiras li da ponovo odes bilo tamo bilo negdje drugo na Zapad?
14.Spomenuo si da se indijke pale na tebe. Jesi li imao djevojku sa kojom si izlazio dok si bio tamo?
15.Da li su amerikanke agresivnije i otvorenije od nasih zena kada zele da pridju nekom muskarcu?
16.Da li sada radis isti posao koji si radio i prije odlaska u Ameriku?
17.Da li si imao djevojku u Srbiji prije odlaska? Da li ste ponovo zajedno ako da?
18.Kada bi mogao birati gdje u inostranstvu ces da zivis, da li bi radije isao u Ameriku ili Britaniju? Zasto?
19.Da li je u Americi veliki strah od terorista?
20.Da li si bio u stalnom kontaktu sa roditeljima i porodicom dok si bio u Americi?
Eto toliko od mene za sad. Bice vjerovatno jos pitanja.
Troja- Legendarni član
Troja ::1 Kako je tacno doslo do toga da ides u Ameriku? Neka stipendija ili nesto drugo?
Nešto drugo. U pitanju je Work and Travel program, koji u Srbiji organizuju mnoge agencije. Uplati se izvesna suma novca, a agencija nađe poslodavca u Americi kod goga provedeš 4 meseca radeći, a onda ti ostaje jedan mesec za putovanja.
Troja ::2 Jesi li morao ti da finansiras odlazak i povratak?
Jesam, ja sam sve finansirao.
Troja ::3 Jesi li imao placen smjestaj ili si za to morao da odvajas novac od plate?
Odvajao sam od plate, mada je smeštaj bio dosta jeftiniji nego što se inače plaća.
Troja ::4 Sta si radio za vrijeme svog boravka tamo?
Dakle, 4 meseca sam radio i to dva posla, a onda sam mesec dana uživao i putovao po Americi.
Troja ::5 Da li si uopste pokusao da pronadjes neko trajnije rjesenje da tamo i ostanes ili se ponovo vratis?
Razmišljao sam o ostanku dosta, posebno kada sam došao u San Francisko, pošto me je grad oduševio. Voleo sam ga i pre samo na osnovu serija i fotografija, a potpuno se zaljubio kada sam ga konačno posetio. Razmišljam o tome da vratim u Ameriku, samo što sam siguran da onda odatle neću odlaziti. Mada, ja bih mnogo pre živeo u Engleskoj, nego u Americi.
Troja ::6 Da li se se i sa kim sprijateljio dok si bio u Americi? Ako da, ko su ti bili najbolji prijatelji?
Jesam, upoznao dosta ljudi i sa mnogima sam i sada u kontaktu i videli smo se nekoliko puta i planiram da s njima održavam prijateljstvo. Upoznao sam i puno Amerikanaca na poslu, a i va njega, pa se i sa njima dopisujem i mnogi mi stvarno nedostaju. Najbolji prijatelji su mi bili cimer s kojim sam tamo živeo i još par ljudi.
Troja ::7 Kako je izgledao tvoj drustveni zivot, izlasci?
Uglavnom smo izlazili petkom i/ili subotom, pošto smo tokom nedelje si puno radili. Družili smo se ispred hotela posle posla svi. Imao sam predivan društveni život, mada ništa od toga nije bilo za neko dugotrajno prijateljstvo osim par ljudi. Izlazili smo puno, Amerikanci mnogo vole da piju i piju svakodnevno, pa toga nije manjkalo.
Troja ::8 Da li si poprimio americki akcent govora?
Nikako! Počeo sam malo, jer sam dosta slušao njihov sleng i morao sam da ga koristim u razgovoru s ljudima da ne bih zvučao uštogljeno sa svojim britanskim izgovorom i previše pravilnim rečenicama. Ali sam imao i par poseta Britanaca u restoranu u kojem sam radio i s njima sam se baš lepo ispričao. Inače su me u restoranu zvali Britanac, pa ti vidi.
Troja ::9 Da li je bilo ikakvih negativnih reakcija na to sto si iz Srbije?
Baš nije, upravo suprotno. Uglavnom ljudi nisu ni znali šta je Srbija, a ako su i čuli bilo je uglavnom zbog Miloševića ili Đokovića. To je sve što oni znaju - pomalo je i tužno. Kad kažem odakle sam, umeli su da mešaju sa Sibirom i Sirijom, pošto se sve to izgovara manje-više slično na engleskom. Pitali su uvek kako je kod nas i iščuđavali se.
Troja ::10.Koliki je taj grad u kome si bio?
Bio sam na ostrvu Hilton Head, koji se nalazi u Južnoj Karolini. Ostrvo je veliko, ali je sve raštrkano i uglavnom tu dolaze stariji bogati belci s porodicama na odmor.
Troja ::11.Da li je bilo druzenja sa mjestanima? Da li su te ljudi pozivali kuci?
Bilo je dosta druženja i uglavnom sam se odlično slagao s njima. Tamo retko ko ide kod nekog kući, baš ako se dugo poznaju, što mi je bilo pomalo čudno. Generalno se slabije i manje iskreno druže nego mi. Bio sam samo kod jednog kolege kući na ručku.
Troja ::12.Je li ti sada neobicno biti u Srbiji nakon tog iskustva?
Bilo mi je vrlo neobično kad sam se vratio, još sam direktno otišao za Čačak i nikako nisam mogao da se naviknem na promenu okruženja. Međutim, sad sam se već vratio na staru, mada mi neke stvari iz Amerike mnogo nedostaju, posebno to koliko su ljudi opušteniji.
Troja ::13.Planiras li da ponovo odes bilo tamo bilo negdje drugo na Zapad?
Planiram kraći izlet u Berlin i na leto, nadam se u London.
Troja ::14.Spomenuo si da se indijke pale na tebe. Jesi li imao djevojku sa kojom si izlazio dok si bio tamo?
Da, ne znam zašto, ali Indijkama se baš dopao. Bila je jedna baš lepa devojka s kojom sam imao avanturu. Zapravo, bilo je svega i svačega. To je sve kao jedna produžena školska ekskurzija.
Troja ::15.Da li su amerikanke agresivnije i otvorenije od nasih zena kada zele da pridju nekom muskarcu?
Jesu i to mnogo. Nisam nijednom izašao, a da me nije nekoliko njih uhvatilo za du*e. Generalno, vrlo su otvorene i pristupačne i ne stide se i da prve priđu muškarcu, a ni da flertuju, časte piće. U tom smislu su polovi dosta ravnopravniji nego u našim zemljama.
Troja ::16.Da li sada radis isti posao koji si radio i prije odlaska u Ameriku?
Radim i baš su me lepo primili nazad. Osećao sam se nekako privilegovano i vrlo brzo sam dobio pun fond časova.
Troja ::17.Da li si imao djevojku u Srbiji prije odlaska? Da li ste ponovo zajedno ako da?
Ima sam nešto, da. Nije bila veza. Pokušao sam da oživim to kad sam se vratio, ali nije uspelo. Nema hemije.
Troja ::18.Kada bi mogao birati gdje u inostranstvu ces da zivis, da li bi radije isao u Ameriku ili Britaniju? Zasto?
U Britaniju, jer ja volim sve što dolazi iz Britanije. Volim i sve ono što ljudi ne vole - i ponekad preteranu pristojnost i uštogljenost, pa čak bih se i na vreme navikao. Volim britanski humor, volim skup nacija i rasa koji tamo žive, volim britansku tradiciju, serije i kulturu, posebno kulturu. Amerika nema kulturu, sve je to veštački i nametnuto, nije ni nalik Evropi.
Troja ::19.Da li je u Americi veliki strah od terorista?
Prilično velik. O tome pričaju stalno i pominje se na vestima konstantno. Mnogo su veliki teoretičari zavere i mnogo diskutuju o politici.
Troja ::20.Da li si bio u stalnom kontaktu sa roditeljima i porodicom dok si bio u Americi?
Jesam. Ne toliko često koliko sam hteo, pošto nam internet u hotelu gde smo živeli nije bio baš najbolji, ali smo se čuli prilično često. [/quote]
najukusnija je sirova misao
ThePoet- Moderator
Poet, dok sam čitala što si pisao o svojim doživljajima iz Amerike, imala sam osjećaj da sam vrlo slično čula i od prijateljice nakon što se vratila iz New Mexica. Pogotovo dio o San Francisku, njoj se isto jako svidio grad.
A sada pitanja...
1. Što ti se u Americi nikako nije svidjelo i na što bi se teško navikao da moraš tamo živjeti? Navedi bar 3 stvari.
2. Kako si proživeo putovanja avionom? (Nisam nikada putovala avionom pa su mi priče o tome jako zanimljive. )
3. Jesi li u Americi stekao neke nove navike kojih se još uvijek držiš?
4. Što te je najviše začudilo kada si stigao u Ameriku?
5. Znaš li i voliš li kuhati?
6. Postoji li neko jelo koje si probao u Americi i koje ti se svidjelo, a mi ga ovdje inače ne spremamo? Ako postoji, opiši ga.
7. Koje sve serije pratiš?
8. Što te u zadnje vrijeme najbolje može opustiti?
A sada pitanja...
1. Što ti se u Americi nikako nije svidjelo i na što bi se teško navikao da moraš tamo živjeti? Navedi bar 3 stvari.
2. Kako si proživeo putovanja avionom? (Nisam nikada putovala avionom pa su mi priče o tome jako zanimljive. )
3. Jesi li u Americi stekao neke nove navike kojih se još uvijek držiš?
4. Što te je najviše začudilo kada si stigao u Ameriku?
5. Znaš li i voliš li kuhati?
6. Postoji li neko jelo koje si probao u Americi i koje ti se svidjelo, a mi ga ovdje inače ne spremamo? Ako postoji, opiši ga.
7. Koje sve serije pratiš?
8. Što te u zadnje vrijeme najbolje može opustiti?
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Datum upisa : 28.07.2010
Ja imam samo jedno pitanje (kada već nisi ništa eksplodirao... ):
1. Jesi li ti tamo nešto *eb'o? Ako "da", onda opiši detaljno.
male- Legendarni član
- Broj poruka : 6176
Datum upisa : 15.01.2011
polly88 ::1. Što ti se u Americi nikako nije svidjelo i na što bi se teško navikao da moraš tamo živjeti? Navedi bar 3 stvari.
1. Hrana. Iako ima dosta zanimljivih i začinjenih jela, što ja inače volim, hrana je prilično plastična i sve vreme sam imao osećaj da sam naduven i to mi deluje da je kod njih normalno, pošto očigledno sve pumpaju nekim steroidima ili čime god.
2. Otuđenost. Kao što sam već Troji gore odgovorio, premalo su međusobno povezani, što je s jedne strane dobro, jer svako gleda svoja posla, ali je i loše, jer su izgubili osećaj da pomažu drugom.
3. Nedostatak kulture. Jedina kultura koju oni imaju je kultura restorana, koja je do detalja razvijena i tačno se zna ko šta i kako treba da radi i kako da se ponaša. Ostalo je sve moderno, vidi se da im fali još istorije i kulture, koju Evropa, recimo, ima u izobilju.
polly88 ::2. Kako si proživeo putovanja avionom? (Nisam nikada putovala avionom pa su mi priče o tome jako zanimljive. )
Ni ja pre odlaska u Ameriku nisam nikad putovao avionom i baš sam bio uzbuđen pred prvo poletanje. Iskreno, jedino kad osećaš da stvarno letiš jeste pri poletanju i sletanju, sve ostalo izgleda baš kao obično putovanje, osim ako dođe do turbulencija, ali je i to nežnije nego kad autobus naleti na rupu na putu. Meni se letenje baš dopada i mislim da ću od sada uvek birati da idem avionom. Bilo je ljudi koji su se plašili, jer su u vazduhu i nije im se činilo bezbedno, ali ja nisam imao taj osećaj. Meni je to iskustvo predivno.
polly88 ::3. Jesi li u Americi stekao neke nove navike kojih se još uvijek držiš?
Počeo sam da dajem bakšiš, što i ne smatram dobrim, jer je usluga kod nas mnogo lošija nego u Americi (mada oni moraju da se trude, jer rade za bakšiš). Uz to sam shvatio da mogu da sam sposoban da se bavim bilo čim u životu i da sve mogu da naučim.
polly88 ::4. Što te je najviše začudilo kada si stigao u Ameriku?
Tek kad sam stigao, začudilo me je koliko sve teži da bude veliko. Kod njih stalno postoji težnja da se nešto širi i povećava.
polly88 ::5. Znaš li i voliš li kuhati?
Volim i znam ponešto da spremim. Posebno dobro spremam musaku, koja je uvek fenomenalna. Ali tek sad sam počeo da živim u stanu i da imam uslove za kuvanje, pa planiram svašta još da naučim.
polly88 ::6. Postoji li neko jelo koje si probao u Americi i koje ti se svidjelo, a mi ga ovdje inače ne spremamo? Ako postoji, opiši ga.
Oni mnogo jedu jaku, začinjenu hranu koju i ja volim, pa mi se dosta toga dopalo. Mnogo sam zavoleo kesadilju (što je tortilja punjena kačkavaljem, ponekad i piletinom i neko stavlja kukuruz unutra. Dopada mi se što picu jedu s mocarela sirom, što koru čini slanijom i prelepo je. Najviše će mi nedostajati ranch, što je sos na bazi majoneza sa dodatkom nekih začina, a najviše podseća na grčki tzatziki sos. Tražiću na internetu kako mogu da ga napravim. Sve ostalo može i kod nas da se napravi, uglavnom prave jela od junetine i sa kačkavaljem. U Americi se, zapravo, najviše i jede fast food na razne načine i morska hrana.
polly88 ::7. Koje sve serije pratiš?
Trenutno aktivno pratim samo seriju Doctor Who, koju obožavam. Upravo se završava deveta sezona i baš ushićeno čekam finale sledeće nedelje. Osim toga ne pratim ništa, osim možda Family Guy.
polly88 ::8. Što te u zadnje vrijeme najbolje može opustiti?
Muzika i vreme koje provodim s prijateljima.
male ::Ja imam samo jedno pitanje (kada već nisi ništa eksplodirao... ):
Bilo je zanimljivih situacija, male. Posebno jedna na plaži s jednom Nišlijkom i jedna zanimljiva s Amerikankom na parkingu ispred kluba gde smo izašli. Dosta ti je.
ThePoet- Moderator
1. Koja dva posla si radio u Americi?
2. Da li ce ti iskustvo u ta dva posla pomoci profesionalno i u Srbiji?
3. Koji savjet bi dao ljudima koji isto tako su zainteresovani za taj Work and Travel program?
4. Je li se Amerikancima ucinilo cudno nesto iz tvoje kulture?
5. Da li su ti se vise dopale ove djevojke koje same prilaze momcima ili i dalje preferiras da ti povlacis prvi potez?
6. Kako si ti Amerikancima predstavio svoju zemlju? Sta su bile prve stvari koje si rekao za Srbiju?
2. Da li ce ti iskustvo u ta dva posla pomoci profesionalno i u Srbiji?
3. Koji savjet bi dao ljudima koji isto tako su zainteresovani za taj Work and Travel program?
4. Je li se Amerikancima ucinilo cudno nesto iz tvoje kulture?
5. Da li su ti se vise dopale ove djevojke koje same prilaze momcima ili i dalje preferiras da ti povlacis prvi potez?
6. Kako si ti Amerikancima predstavio svoju zemlju? Sta su bile prve stvari koje si rekao za Srbiju?
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
1. Po čemu je Srbija bolja od Amerike (očekujem više od tri stvari)?
2. Veruješ li u ljubav do kraja života?
3. Koja američka fraza ti je posebno zanimljiva (a da si je naučio tamo)?
4. Da li je sa nekim bilo hemije, a da nije bilo konekcije na drugim nivoima i da li je otišlo dalje od razgovora?
5. Opiši svoju idealnu nedelju (radnu ili na odmoru, svejedno).
6. Koliki značaj pridaješ predigri?
7. Šta te trenutno najviše ispunjava?
8. Vučić - prva asocijacija. Putin - prva asocijacija. Merkel - prva asocijacija. Grabar Kitarović - prva asocijacija. Đoković - prva asocijacija.
9. Poslednja rečenica koju si pročitao (u knjizi).
2. Veruješ li u ljubav do kraja života?
3. Koja američka fraza ti je posebno zanimljiva (a da si je naučio tamo)?
4. Da li je sa nekim bilo hemije, a da nije bilo konekcije na drugim nivoima i da li je otišlo dalje od razgovora?
5. Opiši svoju idealnu nedelju (radnu ili na odmoru, svejedno).
6. Koliki značaj pridaješ predigri?
7. Šta te trenutno najviše ispunjava?
8. Vučić - prva asocijacija. Putin - prva asocijacija. Merkel - prva asocijacija. Grabar Kitarović - prva asocijacija. Đoković - prva asocijacija.
9. Poslednja rečenica koju si pročitao (u knjizi).
Amor fati
Live today
ces@ric@ ::1. Koja dva posla si radio u Americi?
Na prvom sam štampao logoe na majicama za jednu firmu, pa sam radio u skladištu i na presi za štampanje, što uopšte nije lak posao. Na drugom poslu sam radio kao server u restoranu. Kod njih ono što radi naš konobar se deli na više funkcija, moje zaduženje je bilo da smestim i poslužim goste piće, brinem da ga uvek imaju, uzmem porudžbinu za hranu i pošaljem je u kuhinju i da ih malo zabavim i baš sam bio dobar u tome.
ces@ric@ ::2. Da li ce ti iskustvo u ta dva posla pomoci profesionalno i u Srbiji?
Pa pomoglo mi je profesionalno pošto mi je dosta pomoglo jezički i uspeo sam da naučim sleng i da pričam engleski, ali generalno što se same moje profesije tiče i ne pomaže mi mnogo.
ces@ric@ ::3. Koji savjet bi dao ljudima koji isto tako su zainteresovani za taj Work and Travel program?
Da će se snaći i da ne brinu ni o čemu i da će uspeti sve da odrade. Da Amerika nije zemlja snova i da će im u početku biti teško, ali da će se snaći. Da idu sami, a ne u društvu. I svašta nešto još praktično.
ces@ric@ ::4. Je li se Amerikancima ucinilo cudno nesto iz tvoje kulture?
Turska kafa im je mitski napitak i ne mogu da veruju da takvo nešto postoji na svetu. Čudili su se što znamo sve trendove i koliko znamo o Americi. Nisu ni znali koliko nam je njihova Vlada nanela zla tokom devedesetih i da su nas bombardovali. U stvari, mislili su da smo divljaci, pa im je sve bilo zanimljivo. Nisu mogli da veruju da postoji AirSerbia kao autoprevoznik. Da smo prilično dobri sportisti. Da nosimo torbice i sve više usku odeću (govorim za muškarce). Da nemamo neku hranu koju oni smatraju esencijalnom. Ma sve im je bilo zanimljivo.
ces@ric@ ::5. Da li su ti se vise dopale ove djevojke koje same prilaze momcima ili i dalje preferiras da ti povlacis prvi potez?
Nije mi to toliko bitno, oba načina prilaska su mi zanimljiva. Bilo je lepo doživeti nešto drugačije.
ces@ric@ ::6. Kako si ti Amerikancima predstavio svoju zemlju? Sta su bile prve stvari koje si rekao za Srbiju?
Pričao sam im stvarno uglavnom lepe stvari, ali i predstavio probleme s kojima se suočavamo. Ne znam šta sam prvo rekao, ali pričali smo o svemu i svačemu stvarno. Tamo sam shvatio da se ipak ponosim nekim stvarima iz moje zemlje. Uglavnom sam naglašavao naše razlike i govorio im da treba da budu malo više nalik nama u pogledu društvenosti.
ThePoet- Moderator
21. Jesi li pio kafu u Americi i ako jesi koju si pio? Da li sada ponovo pijes tursku kafu ili si nastavio piti onu koju si pio u Americi?
22. Primijetila sam tvoj potpis - ne znam da li je novi ili stari jer odavno nisi pisao. Da li on vjerno odrazava kako se osjecas ili si to samo stavio u jednom mracnom trenutku i zaboravio da postoji?
22. Primijetila sam tvoj potpis - ne znam da li je novi ili stari jer odavno nisi pisao. Da li on vjerno odrazava kako se osjecas ili si to samo stavio u jednom mracnom trenutku i zaboravio da postoji?
Troja- Legendarni član
Still_dreaming ::1. Po čemu je Srbija bolja od Amerike (očekujem više od tri stvari)?
Po društvenom životu, po hrani, po većoj prisnosti s porodicom, po tome što i dalje imamo veću opštu informisanost od njih, po kulturi i istoriji.
Still_dreaming ::2. Veruješ li u ljubav do kraja života?
Verovao sam. Više nisam toliko siguran. Mislim da svakako treba naći nekoga s kim ćeš se zajedno držati pod stare dane. To ne mora da znače da ćete se i dalje voleti. Bitno je da se uvek poštujete.
Still_dreaming ::3. Koja američka fraza ti je posebno zanimljiva (a da si je naučio tamo)?
Nisam je baš naučio tamo, ali nisam znao da se toliko koristi. Recimo, kad se zahvlajuju, umesto da kažu You're welcome, kažu I really appreciate it i to meni zvuči užasno i vrlo neiskreno. Druga fraza neka bude: You're good i koriste je umesto It's OK.. I treća, koja mi je užasna, kad traže da ponoviš nešto, kažu: What was that?. Ne znam, meni zvuči nekulturno, a koriste je stalno.
Still_dreaming ::4. Da li je sa nekim bilo hemije, a da nije bilo konekcije na drugim nivoima i da li je otišlo dalje od razgovora?
Ne, nije bilo vremena za to. Ako misliš na Ameriku. Ako misliš sveukupno - bilo je i jednog i drugog.
Still_dreaming ::5. Opiši svoju idealnu nedelju (radnu ili na odmoru, svejedno).
Hm, teško pitanje. Nisam baš siguran da više imam pojam idealne nedelje. Ali, recimo da mi je idealna nedelje, da radim koliko moram, a da za vikend otputujem negde. Voleo bih da imam i jedan dan gde bih samo čitao i gledao serije. Valjalo bi da taj dan traje duže. Te idealne nedelje bi bilo idealno i imati seks barem tri puta.
Still_dreaming ::6. Koliki značaj pridaješ predigri?
Veliki. Ako tu ne osećam hemiju, džaba sve dalje. Bitno mi je da je predigra dobra, jer je ona priprema za dobar seks, osim ako nije seks na brzaka, onda nema predigre mnogo, sve mora brzo.
Still_dreaming ::7. Šta te trenutno najviše ispunjava?
Trenutno me baš ispunjava posao i rad sa nekim grupama. Dobio sam dosta viših nivoa, pa uživam da radim s njim. Ispunjava me i to što pišem, malo po malo, svoju knjigu i što konstatno razmišljam o njoj i nadograđujem je stalno. Valjda će biti nešto.
Still_dreaming ::8. Vučić - prva asocijacija. Putin - prva asocijacija. Merkel - prva asocijacija. Grabar Kitarović - prva asocijacija. Đoković - prva asocijacija.
Vučić - bljuc
Putin - teror
Merkel - čelična
Grabar Kitarović - nebitna
Đoković - frižider (jer iz njega iskače)
Still_dreaming ::9. Poslednja rečenica koju si pročitao (u knjizi).
Kad se se svede, ona ga je volela!
Troja ::21. Jesi li pio kafu u Americi i ako jesi koju si pio? Da li sada ponovo pijes tursku kafu ili si nastavio piti onu koju si pio u Americi?
Pio sam uglavnom i, nažalost, filter kafu pošto druge nema i povremeno espreso kad bih ga negde našao. Ponovo pijem tursku, nikad se ne bih vratio filter-kafi, jer je kao daleki, bljutavi, bezukusni rođak turske kafe.
Troja ::22. Primijetila sam tvoj potpis - ne znam da li je novi ili stari jer odavno nisi pisao. Da li on vjerno odrazava kako se osjecas ili si to samo stavio u jednom mracnom trenutku i zaboravio da postoji?
To mi je stih iz najnovije pesme. Meni je lep, zato sam ga stavio, inače se ne osećam tako. Nisam potpuno zadovoljan, ali da li je iko?
ThePoet- Moderator
Poeto, nisi trebao piti filter kafu, nego si mogao praviti Nes kafu i pripremiti je po svom ukusu. Ja pravim sada sa dvije, a nekada sam sa tri kasicice kafe i sasvim je dobra. Ja sam se toliko navikla na tu kafu da i kada idem u Bosnu isto pijem nju. Steta sto se ne sjetih da ti kazem prije puta. Filter kafa jeste bljutava.
23. Da li si gledao neki narocito dobar film u Americi koji bi mogao da nam preporucis?
24. Napisi nekoliko stihova koji ti se narocito dopadaju iz neke od tvojih pjesama. Moze i ova iz potpisa.
25. Da li si imao vremena za citanje knjiga u Americi? Ako da, da li si citao nekog pisca kojeg nisi prije citao?
23. Da li si gledao neki narocito dobar film u Americi koji bi mogao da nam preporucis?
24. Napisi nekoliko stihova koji ti se narocito dopadaju iz neke od tvojih pjesama. Moze i ova iz potpisa.
25. Da li si imao vremena za citanje knjiga u Americi? Ako da, da li si citao nekog pisca kojeg nisi prije citao?
Troja- Legendarni član
Troja ::23. Da li si gledao neki narocito dobar film u Americi koji bi mogao da nam preporucis?
Zapravo sam gledao malo filmova. Jedan od onih koji su mi se dopali jeste Why Did I Get Married i u njemu glumi Dženet Džekson sa drugim crncima. Nekoliko parova (svi prijatelji) odlaze u neku kuću za Božić i tamo pokušavaju da reše svoje bračne probleme, između ostalog. Zanimljiv film, ne preterano naporan, mada se dotiče ozbiljnih tema. Ima i drugi deo, ali kao što to uvek biva, on je dosta lošiji.
Troja ::24. Napisi nekoliko stihova koji ti se narocito dopadaju iz neke od tvojih pjesama. Moze i ova iz potpisa.
Evo iz ove iz potpisa:
U trku Krik i Vik i Bes i Obest
U krug na rub, pred rug, o stub
Reži me Steži Veži i onda Beži
Da krv da crv da trn da crn
U tuzi ispuzi, da izlije što krije
Pokrij me oblakom da kapak na umorno oko spustim
Da na snu odmorim stopala, ćutim i da se stuštim
Vidi da mi od snage osta samo strpljenje i ono kopni
Ja ću da u mrazu planine legnem, ti na vrh se popni
Troja ::25. Da li si imao vremena za citanje knjiga u Americi? Ako da, da li si citao nekog pisca kojeg nisi prije citao?
Nisam imao vremena. Krenuo sam da čitam Slepilo od Saramaga i mnogo mi se dopalo, ali nisam je završio, nažalost. Kupiću je sledećeg meseca sigurno, pa ću je pročitati.
ThePoet- Moderator
Ako se Poet, koji se već odomaćio na stolici, slaže, ja bih da Polly sedne. Šta ti kažeš, Polly?
Amor fati
Live today
polly88- Moderator
1. Kako u poslednje vreme izgleda tvoj dan?
2. Šta ti trenutno najviše fali u životu?
3. Jesi li zaljubljena?
4. Ideš li na INmusic festival?
5. Šta ti je trenutno najveća želja?
3. Jesi li zaljubljena?
Amor fati
Live today
Still_dreaming ::1. Kako u poslednje vreme izgleda tvoj dan?
3. Jesi li zaljubljena?
1. Ustajem u 5:45 ako radim u područnoj školi, a u 6:45 ako radim u osnovnoj u susjednom selu. Radni dio dana prođe mi dosta brzo i, za sada, bez nekih trzavica, što mi je drago. Ovisno o rasporedu (i prijevozu), kući sam između pola 1 i pola 4. Brzinski se osvježim, nahranim psa i počnem spremati ručak. Svaki dan u 4 sata objavljujem vijesti na portalu na kojem volontiram pa usput provjerim što je novo u svijetu muzike, pročešljam poštu, vidim trebam li urediti neke tekstove za sutra, dogovorim se s kolegama oko planova za nekoliko dana unaprijed... Uvijek ručam sa svojima jer ne volim jesti sama, a oni svaki dan rade do 3, tako da je ručak nekada već u pola 4, a nekad i oko 5 (što opet ovisi o tome do kada radim i kakvo jelo spremam ). Zatim slijedi priprema za sate koje trebam sutradan održati - ako je nešto zahtjevnije, zna mi oduzeti i po 2-3 sata, a ako pripremam ponavljanje, onda mogu biti gotova i za pola sata. Obično sam nakon svega toliko iscrpljena da eventualno imam snage za šetnju. Kad imam više slobodnog vremena, najčešće čitam. Do 7-pola 8 pogledam epizodu serije, a onda se čujem s bratom preko Skypea (svaki drugi dan). Onda slijede večera, peglanje odjeće za sutradan, zadnji pregled priprema i tuširanje. Kad sam preumorna, već sam u 10 u krevetu; inače izdržim do ponoći...
Za vikend obično kasnije ustajem i sve radim laganini. Subotom nakon doručka spremam kuću, a nakon ručka, sad kad je ljepše vrijeme, volim raditi vani - ili u vrtu, ili u voćnjaku, ili u dvorištu. Nedjelja poslijepodne rezervirana je za kavu i kolače - ili ja odem negdje, ili imam goste. U slobodno vrijeme opet se posvetim portalu, forumima, serijama, filmovima i knjigama.
Kad tako sve popišem, zvuči prilično monotono, ali nemam praznog hoda i nikad mi nije dosadno, što mi je najvažnije.
2. Fale mi vozačka dozvola i auto. Jako mi je nezgodno što se moram 'krpati' s kolegama da bih došla na posao i vratila se kući; znam provesti i po 2 sata u zbornici čekajući prijevoz nakon što sam sve svoje odradila, ali trudim se ipak nešto korisno uraditi za to vrijeme. Svakako bi mi bilo lakše da, što se prijevoza tiče, ne ovisim o nikome. Ali za polaganje vozačkog ispita nekako nikad nije bilo novca...
3. Ne. Možda sam i to trebala dodati u prethodni odgovor jer mi i taj osjećaj zaljubljenosti nekada fali.
4. Razmišljam o tome još od prošle godine, ali kako sada stvari stoje, u 6. mjesecu ću također raditi pa ne mogu ništa unaprijed planirati. Iako bih voljela biti tamo sva 3 dana jer su u najavi jako dobri izvođači.
5. Zaposliti se na neodređeno, makar to bilo i izvan moje struke. Da konačno stanem na noge, da se odselim od svojih, da budem potpuno samostalna.
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
1. Da dobije ponudu za posao negdje vani, da li bi prihvatila? Obrazlozi odgovor
2. Kad bi se preselila da zivis van zemlje, sem porodice i prijatelja (racunajuci i kucne ljubimce) sta bi ti najvise nedostajalo?
3. U kom reality showu bi mogla sebe zamisliti i zasto?
4. Koja zemlja je slijedeca na listi zemalja koje zelis posjetiti?
5. Da nas sa Zida pozoves kod sebe kuci na rucak, sta bi nam spremila?
2. Kad bi se preselila da zivis van zemlje, sem porodice i prijatelja (racunajuci i kucne ljubimce) sta bi ti najvise nedostajalo?
3. U kom reality showu bi mogla sebe zamisliti i zasto?
4. Koja zemlja je slijedeca na listi zemalja koje zelis posjetiti?
5. Da nas sa Zida pozoves kod sebe kuci na rucak, sta bi nam spremila?
Ne sjećam se da sam ikada imala želju raditi vani. Kada bi to 'vani' bila Srbija ili BiH - da, prihvatila bih. Šalu na stranu, vjerojatno bi mi jezik bio najveća prepreka jer se baš ne mogu ponositi svojim znanjem engleskog jezika, a vjerojano bi mi trebalo dosta vremena da usvojim neki drugi strani jezik. Kada bi ponuda bila dovoljno primamljiva, tj. kada bi mi bio osiguran smještaj i kada bi neko određeno vrijeme mogla raditi sa znanjem koje već imam, a usput ići na tečaj jezika i kada bih mogla sebe zamisliti u tom nekom određenom okruženju, moguće da bih prihvatila. No kako je malo vjerojatno da bi se tako nešto moglo stvarno dogoditi, pretpostavljam da bih na kraju ipak odbila ponudu.ces@ric@ ::1. Da dobije ponudu za posao negdje vani, da li bi prihvatila? Obrazlozi odgovor
Koliko god mislila da se dosta snažno vežem uz prostor i predmete, dokazala sam sebi da nije baš tako i da se dosta brzo mogu prilagoditi novoj situaciji. Uspjela sam i bez prijatelja, kućnog ljubimca i od rođenja poznatog kraja pa vjerujem da mi ni sada, nakon nekog vremena, ništa ne bi pretjerano nedostajalo. U početku vjerojatno moja soba, ruta kojom šetam i neka vrsta sigurnosti koju osjećam kad sam na poznatom terenu, no s vremenom bih se prilagodila.2. Kad bi se preselila da zivis van zemlje, sem porodice i prijatelja (racunajuci i kucne ljubimce) sta bi ti najvise nedostajalo?
Ne pratim realityje i jedini koji mi sada padaju na pamet (a da znam o čemu se radi) jesu Big Brother, Farma i Survivor. Kada bih morala birati, odabrala bih Farmu samo zato što znam da bih se snašla i u vrtu, i sa životinjama, i u kuhinji. Kojekakve spletke i ogovaranja me ne zanimaju pa bih vjerojatno većini bila dosadna i brzo bih ispala.3. U kom reality showu bi mogla sebe zamisliti i zasto?
Nisam o tome baš razmišljala jer je vjerojatnije da ću najprije posjetiti zemlje u kojima sam već bila, ali želja mi je posjetiti Njemačku, najviše zato da vidim tetku. Živi blizu Bodenskog jezera, tata je bio prije 2 godine i kaže da je predivno pa se nadam da će mi to biti sljedeća nova destinacija.4. Koja zemlja je slijedeca na listi zemalja koje zelis posjetiti?
Pretpostavljam da bih nastavila s našom tradicijom 'velikog nedjeljnog ručka' koji obično pripremamo za goste, pogotovo za one koji prvi put dolaze u kuću. Taj ručak uvijek ima 4 dijela, ali jela nisu uvijek ista.5. Da nas sa Zida pozoves kod sebe kuci na rucak, sta bi nam spremila?
Pileća juha, nakon toga kuhano pileće meso s nekim sosom (obično se pravi od paradajza jer to svi vole, ali meni su recimo draži od višanja ili od kopra pa bih vjerojatno iznenadila s jednim od ta dva). Ja sam uvijek za šnicle, nadam se da ih i vi volite jer bih jednu vrstu pravila u saftu s mrvicama i kiselim vrhnjem, a drugu bih zapekla sa slaninom i sirom. Uz prvu vrstu najbolje idu pire i cikla, a uz drugu riža s mljevenom crvenom paprikom i/ili hladna 'salata' od ribanog krumpira, jaja i kiselog vrhnja. Naravno, ništa bez slano-slatke završnice: rombovi s kečapom za one koji više vole slano i čokoladne kocke za one koji više vole slatko. Dobar tek!
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
6. Na koncert kog pjevaca/pjevacice narodne muzike bi otisla?
7. Kako bi voljela da izgleda tvoj privatni i poslovni zivot za nekih 5 godina? (opisi sto detaljnije)
8. Na osnovu cega su tvoji kucni ljubimci dobili imena?
9. Sta se kod tebe desava na ljubavnom planu?
10. Koje strane jezike govoris, a koje bi voljela da naucis i zasto bas te?
7. Kako bi voljela da izgleda tvoj privatni i poslovni zivot za nekih 5 godina? (opisi sto detaljnije)
8. Na osnovu cega su tvoji kucni ljubimci dobili imena?
9. Sta se kod tebe desava na ljubavnom planu?
10. Koje strane jezike govoris, a koje bi voljela da naucis i zasto bas te?
Uh, preteško pitanje. Zvonko Bogdan prvi mi je pao napamet, znam nekoliko njegovih pjesama i išla bih s tatom koji je veliki obožavatelj.ces@ric@ ::6. Na koncert kog pjevaca/pjevacice narodne muzike bi otisla?
Voljela bih se odseliti u grad, biti u ozbiljnijoj vezi (u usporedbi s onim što sam do sada imala), iako se još uvijek ne vidim u braku, i voljela bih ne ići na posao s grčem u stomaku, što znači da mi nije toliko važno što ću točno raditi, koliko mi je važno da volim to što radim i da se na poslu ugodno osjećam. Nemam neke konkretne planove, do sada se pokazalo da su mi se dobre stvari događale iznenada, od danas do sutra, a i primijetila sam da bolje funkcioniram kad moram donijeti odluku u sekundi, nego kad imam više vremena.7. Kako bi voljela da izgleda tvoj privatni i poslovni zivot za nekih 5 godina? (opisi sto detaljnije)
Zadnje ime koje sam sama odabrala bilo je Behemot za crnog mačka prije nekoliko godina i to samo zato što se tako zvao i crni mačak u Majstoru i Margariti.8. Na osnovu cega su tvoji kucni ljubimci dobili imena?
Lani je tata dao ime, mislim da ni on sam ne zna zašto baš to ime. Svi su se složili jer su htjeli izbjeći to da opet ja smislim neko ime koje ne mogu upamtiti.
Kad smo odlučili zadržati štene, mama i ja smo napisale na papirić po nekoliko imena i jedino koje smo napisale i ona i ja bilo je Vini. Mene je on podsjetio na malog buckastog medvjedića pa mi je na pamet pao Winnie the Pooh.
Da sam odgovorila onda kad si i postavila pitanje, rekla bih - ništa. No u međuvremenu sam se zbližila s jednim simpatičnim dečkom i, iako s moje strane još nema nikakvih iskrica, jako mi je drag pa ću vjerojatno dati šansu...9. Sta se kod tebe desava na ljubavnom planu?
Uvijek navedem engleski, iako nemam s kim razgovarati pa se baš mučim i imam osjećaj da ne bih znala složiti rečenicu. Učila sam ruski i mađarski i te bih jezike i voljela usavršiti. Ruski zato što mi od svih slavenskih jezika najbolje ulazi u uho i satima bih ga mogla slušati, a mađarski zato što ga govori pola moje obitelji, što živim na 15 minuta od Mađarske i zato što mi je izazov učiti jezik za koji kažu da je jedan od najtežih za naučiti.10. Koje strane jezike govoris, a koje bi voljela da naucis i zasto bas te?
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
Strana 24 od 26 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25, 26
Zid :: Zabava :: Pričaonica
Strana 24 od 26
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu