Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.

Join the forum, it's quick and easy

Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.
Zid
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Iz ženskog ugla

+5
Liza_N.
ces@ric@
Troja
Nymphadora
Still_dreaming
9 posters

Ići dole

Iz ženskog ugla Empty Iz ženskog ugla

Počalji od Still_dreaming Pon Mar 05, 2012 3:27 am

Ova tema je tema ‚‚bliznakinja'' teme Iz muškog ugla. U obe teme se postavljaju iste teme za razgovor u isto vreme. Jedna je rezervisana za muški pol, a druga za ženski pol.

Ovo je kutak za dame.

Cilj teme je da uvidimo kako na iste stvari gleda jedna, a kako druga strana, tj. da se bolje razumemo.

Pravila tema:
1. Tema koja se postavlja za razgovor može biti bilo koja tema za koju ste primetili da muškarci i žene drugačije gledaju na nju.
2. Tema mora da bude od neke važnosti za oba pola (ne dolazi u obzir, npr., fudbal ili heklanje ili nešto slično)
3. Temu za razgovor može postaviti bilo ko, ali mora postovati u obe teme isto (a može i drugačije pristupiti istom problemu u jednoj, a drugačije u drugoj temi, dakle drugačije navesti na razgovor o istom).
4. Jedna tema stoji otvorena za razgovor nedelju dana, pa tek onda neko može postaviti novu.
5. Ako se od neke teme razvije lepa diskusija, od nje će se napraviti nova, zasebna tema u potforumu Ženski razgovori, odnosno Muški razgovori, u zavisnosti od toga gde je pokrenuta i u kom pravcu je krenula, a autor će biti osoba koja je postavila temu.
6. Oba pola mogu pisati u obe teme, ali glavni komentar daju u temi koja je namenjena njihovom polu, dok u susednoj temi mogu ostaviti komentar na stavove suprotnog pola.
7. Onaj ko postavlja novu temu za razgovor, dužan je da je oboji u indigo da bi se isticala i naglasila da smo počeli razgovor o nečemu drugom. Ako to ne uradi, uradiće moderator ili administrator.
8. Zabranjeno je postavljati previše provokativne teme.

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Broj poruka : 22089
Muški Jarac Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Iz ženskog ugla Empty Važnost seksa u vezi - iz ženskog ugla

Počalji od Still_dreaming Pon Mar 05, 2012 3:43 am

Važnost seksa u vezi

Stavovi po pitanju seksa u vezi se razlikuju među polovima. Neću izneti koja sam mišljenja čuo, nego ću pustiti vas da sami iznesete svoje mišljenje.

Koliko je važan seks u vezi?
Je li on jedna od najvažnijih stvari?

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Iz ženskog ugla Empty Re: Iz ženskog ugla

Počalji od Nymphadora Sre Mar 07, 2012 5:04 am

Definitivno jeste jedna od najvaznijih stvari...Mada veza ne moze da se zasniva samo na seksu.Ja sam od onih sto imaju visak potreba...
Sad bih prosirila temu, ali bi to bilo tako nepristojno i gadno za citanje, tako da necu :D
Nymphadora
Nymphadora
Član za primer
Član za primer

Broj poruka : 1206
Ženski Lav Godina : 32
Datum upisa : 09.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja Čet Mar 08, 2012 2:43 am

Ja mislim da je seks vazan, ali ne i jedna od najvaznijih stvari u vezi. Po meni je mnogo vaznije da se dvoje ljudi vole, razumiju, imaju mnogo toga o cemu mogu razgovarati, postuju jedno drugo. Ako su sve ove stavke zadovoljene onda je naravno vazan i seks, koji po mom uvjerenju postaje mnogo manje problematican ako su ovi drugi preduslovi ispunjeni.

Znam da ima ljudi kojima je seks na prvom mjestu po znacaju i koji su na tome bazirali svoje veze sa partnerima. Meni to ne bi bio dovoljan uslov da budem zadovoljna u vezi.
Troja
Troja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 17011
Ženski Lokacija : London
Datum upisa : 08.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ces@ric@ Čet Mar 08, 2012 6:06 am

Da je bitan - bitan je, ali ne i presudan. Da li bih mogla izdrzati bez njega? Tesko. Mogla bih, ali mi nikako ne bi bilo po volji :P
Mozda zvuci cudno, ali bih radije bila s nekim s kojim i nemam neki super seks, nego sa nekim kojim imam, ali nemam nista drugo. Ali, isto tako sam misljenja da se na svemu moze raditi, pa i napraviti super seksualni zivot sa partnerom, mada je u pocetku bio prilicno los :D

"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@
ces@ric@
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 11888
Ženski Datum upisa : 03.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Iz ženskog ugla Empty Zbog čega biste sve raskinuli? - iz ženskog ugla

Počalji od Liza_N. Sub Jun 01, 2013 8:42 am

Da li je moguće da su žene toliko jasne muškarcima?? Ni jedno pitanje godinu i više dana.

Zbog čega biste sve raskinuli?

Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.
Liza_N.
Počasni član
Počasni član

Broj poruka : 2032
Ženski Datum upisa : 04.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja Sub Jun 01, 2013 10:01 am

Ja bih sasvim sigurno raskinula ako je partner agresivan i bolesno ljubomoran. Takodje bi mi teško padalo kada bi me neko varao, mada bih možda i mogla preći preko tako nečega ako se ne bi ponavljalo. Inteligencija partnera mi je vrlo važna, pa ne smatram za shodno ni da komentarišem da nekoga koga bih smatrala glupim ne bih mogla tolerisati. Inače sam veliki romantik i zagovornik dugih veza, i smatram da svaku vezu u kojoj ima ljubavi i poštovanja partnera jednog za drugo vrijedi pokušati sačuvati.
Troja
Troja
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od male Ned Jun 02, 2013 8:31 am

Liza_N. ::Da li je moguće da su žene toliko jasne muškarcima??
Naravno da su jasne. Istina, vi mislite da ste zagonetne (jedna sebe zove po časopisu sa osmosmerkama i rebusima :krstivoje: ), ali grešite. Mad
Što se tiče muško-ženski odnosa, tu ste sve iste, samo neke bolje prikrivaju. Što se tiče osobe kao osobe, bez obzira na pol, tu ima mnogo varijacija, ali se svi mi manje-više svodimo na 7 smrtnih grehova, kršenje 10 božijih zapovesti, sve se svodi na jelo, piće i očijukanje. Sada će neko reći da on putuje. Pitanje za njega: koliko dana godišnje putuješ? Neko će reći da se posvetio deci. Pitanje za njega: koliko dece imaš? Jedno ili dvoje? Pa šta tu imaš da se toliko posvećuješ? Posvećenost poslu? To je izgovor za nedostatak iskre života u njemu.
Dakle, šta imam da pitam, kada sve znam? :jj:
male
male
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6176
Muški Lokacija : Kragujevac
Datum upisa : 15.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja Ned Jun 02, 2013 9:36 am

Malac, Liza je fino pitala i sasvim je u pravu.
Troja
Troja
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ces@ric@ Ned Jun 02, 2013 10:12 am

Bravo, Malac, ti sve znas! :D

Da se vratim na temu. Kad sam bila mladja, raskidala sam zbog raznih gluposti, uvijek nalazila milion razloga, pa gusi me, preromantican, preosjetljiv... A ustvari je stvar bila u tome sto se nisam zaljubila i sto mi je bilo dosadno nakon nekog vremena.
Raskinula bih kad bi nam veza postala navika, ali ne prije nego sto bih to pokusala da promijenim. Raskinula bih kad bi bio nasilan i kad bi me prestao postovati.

"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@
ces@ric@
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Iz ženskog ugla Empty Da li su muškarci skloniji varanju? - iz ženskog ugla

Počalji od Still_dreaming Uto Avg 27, 2013 11:07 am

Da li su muškarci skloniji varanju?

Većina ljudi koje poznajem i većina tekstova koje sam pročitao, tvrdi da su muškarci skloniji varanju.

Šta vi mislite?
Zbog čega to mislite?
Kakvo je vaše iskustvo?

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja Uto Avg 27, 2013 10:48 pm

Mislim da muškarci jesu skloniji varanju iz jednostavnog razloga što je društvena osuda blaža prema njima nego prema ženama ako se prevara otkrije. Ako muškarac vara on je šarmer, zavodnik, lola bekrija itd. Svi mi znamo koji se epitet daje ženi koja vara.

Nemam ličnog iskustva sa tim, ali sam mogla da posmatram preljubnike na djelu u svojoj radnoj sredini. Ne mogu da prestanem da se iščudjavam svom direktoru i njegovoj švalerki koja mu je postala druga žena. Oboje su bili vjenčani i oboje su vrlo otvoreno varali svoje partnere. Neki to smatraju poštenijim od skrivanja, ali za mene je to stvarno pojam neobično okrutnog ponašanja. Mogu zamisliti kako su se njihovi partneri osjećali grozno dok je afera bila u toku i kroz kakav su pakao prošli. Ja nikada ne bih imala srca da tako ponizim svog partnera, čak ni kada bih se zaljubila u nekog drugog. Ne znam gdje je tim ljudima saosjećanje i poštovanje zbog svih godina zajednički proživljenog života?

Nije neka sreća ni varati i prikrivati. Možda i nisam u pravu, ali ja vjerujem da ljude na varanje tjera to što se, makar i privremeno, zaljube u nekog ko nije njihov partner, a ne samo da žele seks sa strane. Doduše, ima vrlo različitih ljudi, pa neki zaista možda i samo žele seks, promjenu, opasnost, avanturu...dakle sve ono što ne mogu naći u dugogodišnjim vezama.
Troja
Troja
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Virginija_Woolf Pet Avg 30, 2013 12:33 am

Jadne mi, sve nas neko maltretira i vara, a mi domaćice sjedimo kući i trpimo. ,,On je mene prevario, ali on mene voli, to je samo usput'' iliti ,,žene varaju sa emocijama, muškarci ne'' i tako tim forama je on opravdan kod neke glupače koja je vjerovatno vaspitana da bude u podredjenom položaju u odnosu na muškarca.
Imamo i ono ,,da me ne voli, ne bi on mene udario''. Prosto ako muškarac opipa teren, vidi da mu može bit da radi što hoće, da udari ženu, a da ona trpi ,,kukavica i žrtvuje se'', zašto da je ne vara kad će ona sve podnijet! Prosto mi se smuči od svega toga.

Mislim da su žene jednako sklone varanju kao i muškarci, samo to rade suptilnije i lukavije. Dok se muškarci diče time, preuveličaju kao sve otprilike i oni kao umiju da kontrolišu emocije jer su super moćni rendžeri. :) Ako žena dopusti muškarcu da misli kako je on taj rendzer, njegova sujeta će učiniti da je vara, a kasnije i da je maltretira, jer je on njen sopstevnik, isto je u obrnutoj situaciji, samo žene iz nekog praistorijskog razloga više vole da neko vlada njima i da budu žrtve.
Virginija_Woolf
Virginija_Woolf
Član za primer
Član za primer

Broj poruka : 1030
Ženski Vaga Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Iz ženskog ugla Empty Iz ženskog ugla - Koje su najveće razlike između muškaraca i žena?

Počalji od Still_dreaming Pet Sep 27, 2013 12:50 pm

Koje su najveće razlike između muškaraca i žena?

Sa naučne strane gledano, jedna od stvari koja je odlika ženskog roda je nemogućnost lociranja izvora zvuka. Na primer, ako bi neko ženi sakrio telefon u sobi i ona ga čuje kako zvoni, našla bi ga u prvom pokušaju samo slučajno, a ne zato što je čula odakle zvuk dolazi.

Što se tiče muškaraca, kada im neko traži da donesu nešto, oni stvore sliku toga u glavi i teško će naći taj objekat ako u stvarnosti ne odgovara onome što su zamislili. Na primer ako im tražite da vam donesu čokoladu i kažete da se nalazi u frižideru, u slučaju da su zamislili Milku, a u frižideru je samo čokolada Najlepše želje, načekaćete se ili će vas pitati gde ste je tačno stavili. On je zamislio ljubičasto i samo ljubičasto traži.

Ovo gore su samo dve zanimljive naučne činjenice, ali se ne misli na to, nego na razlike koje ste vi primetili. Razlike u ponašanju, u navikama, u gledanju na svet...

Koje su, po vašem mišljenju, najveće razlike između muškaraca i žena?
Zašto mislite da se muškarci i žene razlikuju baš u tim segmentima?

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Liza_N. Pet Sep 27, 2013 9:01 pm

Ozren Kebo: Tajne muškog mozga

:D

Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.
Liza_N.
Počasni član
Počasni član

Broj poruka : 2032
Ženski Datum upisa : 04.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ces@ric@ Pon Jun 02, 2014 8:53 pm

Mislim da se jedne od najvecih razlika medju polovima primjecuju kad su bolesni.
Zena je uglavnom naviknuta da se tokom prehlada, gripa i slicnih sama o sebi brine. I kad je bolesna, oticice do apoteke sama, kupiti voca, ici na posao. Ako vec mora da ostane kuci, i po kuci ce uraditi nesto.

Muskarac kad je prehladjen, on jednostavno misli da umire. Malo smrce, malo ga boli grlo, on lezi pred televizorom i zapomaze. Ne mora imati ni povisenu temperaturu, ali on je vec nesposoban da ode do prodavnice, da ukljuci masinu, da skuha nesto... ne, on umire. No, naravno, i sa temperaturom 40 on ce tvrditi da ima snage za seks, ali da skuha sam sebi caj, to je vec misaona imenica.

Naravno, govorim o onima koji zive sa partnerom. Ovo su slucajevi ljudi koji mene okruzuju, sto ne znaci da je uvijek tako.

ces@ric@
ces@ric@
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ivana_ Uto Jun 03, 2014 1:34 am

ces@ric@ :: No, naravno, i sa temperaturom 40 on ce tvrditi da ima snage za seks, ali da skuha sam sebi caj, to je vec misaona imenica.

U potpunosti se slažem sa ovim. :) Inače su muškarci nežniji, iako važe za jači pol. Osetljiviji su ponekad više nego žene, ali neće to pokazati, ili jako retko. Njima je važno da ističu svoju seksualnost na svakom mogućem koraku, ali su takođe često nepromišljeni, nesigurni i slabi kada je u pitanju ženski pol. Što se tiče žena - one retko kriju emocije, ja sam barem takva. Nije mi važno gde se nalazim pokazivaću sve što mi se htedne i padne mi na um. Muškarci se boje ponekad žena koje ih previše vole. A zašto je to tako - ne razumem. Ne mogu da razumem. A hoću , života mi. :jj: :) 

She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?

Ivana_
Ivana_
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Broj poruka : 3079
Ženski Jarac Godina : 36
Datum upisa : 11.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od male Uto Jun 03, 2014 9:13 am

'De, bre, nalazite te seka-Perse? :sparrow:
male
male
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6176
Muški Lokacija : Kragujevac
Datum upisa : 15.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ces@ric@ Uto Jun 03, 2014 8:22 pm

Uglavnom na elektorotehnici, evo sad i na pravu, ma svugdje... :)
Gdje se nalaze ti koji nisu seke-Perse?

ces@ric@
ces@ric@
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja Uto Jun 03, 2014 8:35 pm

Moj tata u zivotu nije prelezao ni jednu prehladu, a slican je i moj muz. Ja, naprotiv, volim da odlezim kad sam bolesna. Istina, otici cu do apoteke ako moj suprug ne moze i skuvacu neki lagani rucak, ali nista drugo ne radim dok sam bolesna.
Troja
Troja
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ces@ric@ Sre Jun 04, 2014 8:16 am

Vjerovatno ima i takvih slucajeva. Kod moje bake i dede je bio takav slucaj. Deda se nikad u zivotu nije zalio, ne sjecam se da je nekad bio prehladjen. Kad je imao operaciju, nazvao je zenu da joj kaze kako nece stici na rucak :D Baka je odkad ja znam za sebe kukala i umirala za sve sto ju je boljelo ili sto bi umislila da je boli. No, rekli su mi da do rata nije bila takva, da se do rata ni na sta nije zalila i da je sa svakom prehladnom normalno funkcionisala. I to je jedini primjer koji znam da je obrnuto.

ces@ric@
ces@ric@
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ivana_ Čet Jun 18, 2015 11:50 pm

Muškarci su racionalniji, prizemniji, jednostavniji.
Žene su emotivnije, samim tim i složenije.
Muškarci su detinjastiji, naivniji, iskreniji.
Žene su majstori drame, intrige, kalkulacije.
Muškarci su prirodno lepši i tu nema govora.
Žene sve svoje nedostatke nastoje da prikriju. I optrećene su time.
Žene se često pribojavaju sebe samih, muškarci se pribojavaju žena ili drugih muškaraca.
Ženska prjateljstva su retko iskrena i stabilna, muška su uvek prava i čvrsta.
Žene su plačljive, cvile i kad nema objektivnog razloga. Muškarci su teški na suzama.
Muškarci su generalno jači fizički, ali imaju manji prag tolerancije na bol. Setimo se porođaja i depilacije.
Ako želiš da svi nešto znaju reci to ženi; ako želiš čuvara tajne reci to muškarcu.

Mislim da se iz aviona vidi ovo što sam navela, generalno gledano. Sasvim je jasno. Nepomirljive razlike. :D :ljulj:

She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?

Ivana_
Ivana_
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Broj poruka : 3079
Ženski Jarac Godina : 36
Datum upisa : 11.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dafne Pet Jul 17, 2015 9:52 am

MUŠKARAC I ŽENA

Muškarac je najuzvišenije stvorenje.
Žena je najdivniji ideal.

Bog je stvorio presto za muškarca;
Za ženu oltar.
Presto slavi;
Oltar sveti.

Muškarac je um.
Žena je srce.
Um stvara svetlost; srce proizvodi ljubav.
Svetlost oplođava; Ljubav oživljava.

Muškarac je snažan zbog razuma.
Žena je nepobediva zahvaljujući suzama.
Razum ubeđuje;
Suze smiluju.

Muškarac je spreman za svako herojstvo.
Žena za sve patnje.
Herojstvo oplemenjuje;
Martirijum uzdiže.

Muškarac ima nadmoć.
Žena izbor.
Nadmoć znači sila;