Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.

Join the forum, it's quick and easy

Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.
Zid
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Iz muškog ugla

+4
male
Ika
Miloš_88
Still_dreaming
8 posters

Ići dole

Iz muškog ugla Empty Iz muškog ugla

Počalji od Still_dreaming Pon Mar 05, 2012 3:27 am

Ova tema je tema ‚‚bliznakinja'' teme Iz ženskog ugla. U obe teme se postavljaju iste teme za razgovor u isto vreme. Jedna je rezervisana za muški pol, a druga za ženski pol.

Ovo je kutak za gospodu.

Cilj teme je da uvidimo kako na iste stvari gleda jedna, a kako druga strana, tj. da se bolje razumemo.

Pravila tema:
1. Tema koja se postavlja za razgovor može biti bilo koja tema za koju ste primetili da muškarci i žene drugačije gledaju na nju.
2. Tema mora da bude od neke važnosti za oba pola (ne dolazi u obzir, npr., fudbal ili heklanje ili nešto slično)
3. Temu za razgovor može postaviti bilo ko, ali mora postovati u obe teme isto (a može i drugačije pristupiti istom problemu u jednoj, a drugačije u drugoj temi, dakle drugačije navesti na razgovor o istom).
4. Jedna tema stoji otvorena za razgovor nedelju dana, pa tek onda neko može postaviti novu.
5. Ako se od neke teme razvije lepa diskusija, od nje će se napraviti nova, zasebna tema u potforumu Ženski razgovori, odnosno Muški razgovori, u zavisnosti od toga gde je pokrenuta i u kom pravcu je krenula, a autor će biti osoba koja je postavila temu.
6. Oba pola mogu pisati u obe teme, ali glavni komentar daju u temi koja je namenjena njihovom polu, dok u susednoj temi mogu ostaviti komentar na stavove suprotnog pola.
7. Onaj ko postavlja novu temu za razgovor, dužan je da je oboji u indigo da bi se isticala i naglasila da smo počeli razgovor o nečemu drugom. Ako to ne uradi, uradiće moderator ili administrator.
8. Zabranjeno je postavljati previše provokativne teme.

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Broj poruka : 22089
Muški Jarac Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Iz muškog ugla Empty Važnost seksa u vezi - iz muškog ugla

Počalji od Still_dreaming Pon Mar 05, 2012 3:43 am

Važnost seksa u vezi

Stavovi po pitanju seksa u vezi se razlikuju među polovima. Neću izneti koja sam mišljenja čuo, nego ću pustiti vas da sami iznesete svoje mišljenje.

Koliko je važan seks u vezi?
Je li on jedna od najvažnijih stvari?

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Iz muškog ugla Empty Re: Iz muškog ugla

Počalji od Still_dreaming Uto Mar 06, 2012 1:26 pm

Seks je veoma bitan za dobro funkcionisanje veze. Bar meni, a smatram i da je svima, samo što mnogi izbegavaju da govore o tome ili poriču veliku važnost seksa pričajući o stvarima koje su takođe bitne za vezu. Dvoje ljudi se mora složiti i na tom polju. Veza se može raspasti samo zbog seksa, tj. zbog različitih potreba partnera.

Seks u vezi je, po mom mišljenju, jedna od najvažnijih stvari. U istom rangu sa poverenjem, razumevanjem, ljubavlju, podrškom, osloncem i sličnim stvarima. Jedna od neophodnih karika koje moraju biti čvrste da bi se održalo ono što nazivamo vezom.

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miloš_88 Uto Mar 06, 2012 1:32 pm

U potpunosti bih se složio sa Still_om. Svi mi imamo svoje potrebe. Neko manje, a neko veće. Ja smatram da je seks jako bitan i da veza ne može da opstane ako postoje neslaganja u seksu i potrebama za istim. Mislim da spadam u one kojima je seks jako bitan, tj. koji imaju veće potrebe :O
Svako ko kaže da to nije bitno ili je u zabludi ili je neiskren. Mada je prisutan i lažni moral u velikoj meri pa se većina njih prave fini.
Miloš_88
Miloš_88
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Broj poruka : 3461
Muški Škorpija Godina : 36
Datum upisa : 22.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ika Sre Mar 07, 2012 3:55 am

Ne bih da filozofiram previše, ali nije se džaba Frojd držao svojih silnih teorija o seksu kao pokretaču. Daleko od toga da se u svakoj slažem, ali mnogo stvari koje su vezane za čovekovu psihu polaze od seksualnosti. Tako da smatram da jeste važan u vezi, u braku, u svemu. Seks je potreba. Ljudi ne bi trebalo da postiskuju taj nagon, ali sa druge strane ne bi trebalo ni da se previse ispoljavaju u tom smislu. Sve ima svoje granice.
Veza ne može da funcioniše bez seksa. Može neko vreme, ali se kasnije taj nedostatak izražava kroz negativne stvari i onda se veza raspada. Ne samo veza već nezadovoljena potreba utiče na našu psihu i snosi posledice i na sporedne stvari koje su nam takođe važne, a nemaju veze sa seksom.

@Miloše, lazni moral ili potiskivanje je samo način da se ne dogodi ono što sam gore napisao. Jer i preterivanje snosi posledice, ne samo na psihu već i na sve ostalo. Ja bih to pre nazvao umerenošću. :)

Ika
Zavisni član
Zavisni član

Broj poruka : 4253
Muški Lav Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od male Čet Mar 08, 2012 7:51 am

Still_dreaming ::Koliko je važan seks u vezi?
Individulna stvar u početku. Kasnije je sve manje važan. Zamislite samo par koji je 30 godina zajedno: da li su zajedno zbog seksa? Ma jok. Zajedno su iz drugih razloga. Često iz navike ili ekonomske zavisnosti.
Still_dreaming ::Je li on jedna od najvažnijih stvari?
Ne. To uvek mogu da nađem sa strane. :D
male
male
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 6176
Muški Lokacija : Kragujevac
Datum upisa : 15.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ika Čet Mar 08, 2012 8:11 am

male:
Zamislite samo par koji je 30 godina zajedno: da li su zajedno zbog seksa? Ma jok.
Mislim da ipak podrazumeva i seks. To što su zajedno 30 godina govori o tome da se slažu i na ostalim životnim poljima. Ne znači da je seks glavni motiv opstanka jedne veze. Kome jeste -imaće problem, kome nije uopše bitan -imaće problem.

Still_dreaming ::
Je li on jedna od najvažnijih stvari?
male:
Ne. To uvek mogu da nađem sa strane.
Ako pričamo o monogamiji onda sigurno ne. :)

Ika
Zavisni član
Zavisni član

Broj poruka : 4253
Muški Lav Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Kondor sa Anda Pet Mar 16, 2012 6:01 am

Koliko je važan seks u vezi? Ne previše. Mnogo je važnije vođenje ljubavi. Seks može i ne mora. A osim telesnog kontakta, važno je obostrano poštovanje, razumevanje i sposobnost da i kad se ne kaže ništa partneri razumeju.

Je li on jedna od najvažnijih stvari? Kao što već rekoh ne.

Stille, kažeš da se veza može raspasti zbog seksa, zbog različitih potreba partnera.

Možeš li mi molim te pojasniti, šta konkretno podrazumevaju te potrebe?
Kondor sa Anda
Kondor sa Anda
Član za primer
Član za primer

Broj poruka : 1168
Muški Ovan Godina : 35
Datum upisa : 24.06.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Still_dreaming Pet Mar 16, 2012 7:47 am

‚‚Vođenje ljubavi'' je samo eufemizam za ‚‚seks''. Ti verovatno pod tim misliš ‚‚seks sa emocijama''. I ja sam ovde mislio na takav seks. Nazovimo stvari pravim imenom.

Kondore, videćeš na sopstvenom primeru kad se javi neslaganje na tom polju. Neko hoće više, neko hoće mnogo manje. Neko voli ujutru, neko drugi ujutru mrzi ceo svet. I malo po malo, nezadovoljstva se gomilaju i onda pukne. Što je puklo kad je sve bilo idealno? I mnogi ljudi ni ne shvate da im se veza raspala zbog nefunkcionisanja na tom polju, jer onaj drugi nikad ne kaže konkretan razlog da ne bi uvredio njime. U stvari, može veza da opstane i ako se ne funkcioniše na tom polju, ali ljudi obično onda traže na strani ono što nemaju kod kuće. Nijedan od zaključaka nisam izneo samo na osnovu svog iskustva, nego i iz iskustva drugih ljudi.

Seks je veoma bitan.

Koji su tvoji argumenti da nije?

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Kondor sa Anda Pet Mar 16, 2012 3:06 pm

jer onaj drugi nikad ne kaže konkretan razlog da ne bi uvredio njime

Ovim tvojim delom si sam odgovorio na meni postavljeno pitanje. Znači seks nije najbitniji u vezi, pošto je mnogo bitnije poverenje u tu osobu, da se ona neće uvrediti ako slobodno iskažemo svoje želje.

To je pravi razlog pucanja veze, a to da veza puca zbog problema u seksu je samo izgovor.

E sad...veza može da pukne ako seks nikada nije konzumiran-zbog njegove ili njene impotentnosti i onda možemo reći da je seks krivac raspada.
Kondor sa Anda
Kondor sa Anda
Član za primer
Član za primer

Broj poruka : 1168
Muški Ovan Godina : 35
Datum upisa : 24.06.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Still_dreaming Sub Mar 17, 2012 12:01 am

Moram se citirati.
Still_dreaming ::
Seks u vezi je, po mom mišljenju, jedna od najvažnijih stvari. U istom rangu sa poverenjem, razumevanjem, ljubavlju, podrškom, osloncem i sličnim stvarima. Jedna od neophodnih karika koje moraju biti čvrste da bi se održalo ono što nazivamo vezom.

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Iz muškog ugla Empty Zbog čega biste sve raskinuli? - iz muškog ugla

Počalji od Still_dreaming Sub Jun 01, 2013 11:37 am

Liza je posavila pitanje u temi bliznakinji, pa sam ja ovde duplirao umesto nje. Da vidimo zbog čega muškarci raskidaju.

Zbog čega biste sve raskinuli?

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Iz muškog ugla Empty Da li su muškarci skloniji varanju? - iz muškog ugla

Počalji od Still_dreaming Uto Avg 27, 2013 11:08 am

Da li su muškarci skloniji varanju?

Većina ljudi koje poznajem i većina tekstova koje sam pročitao, tvrdi da su muškarci skloniji varanju.

Šta vi mislite?
Zbog čega to mislite?
Kakvo je vaše iskustvo?

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od male Uto Avg 27, 2013 11:22 am

Tendenciozno generalizovanje. Mad Kao onaj novi, šugavi spot o nasilju u porodici gde su neku ćurku našminkali da izgleda prevaspitavano, a nigde nema prikazanog verbalnog nasilja koje sprovode dosadne žene nad muškarcima. Osvrnite se oko sebe i videćete jednu ili nijednu ženu koja je dobila batine. Sa druge strane videćete lom kokošaka koje ne zatvaraju usta, videćete da je zakon odavno na njihovoj strani jer decu gotovo uvek dobiju one, alimentaciju takođe.
Da se vratimo na temu:
1. Skloni smo jednako. Ili možda mislite da to činimo sami sa sobom? Ima ona poslovica "dok kučka ne ma'ne repom, ni ker neće za njom". :jj:
2. Mislim jer je logično, a i potkrepljeno je tačkom 3. :D
3. Imaš osobe oba pola koje to čine kad god mogu, imaš one koji to ne čine. Nema veze sa polom. :jj: Meni su po tom pitanju interesantne samo ženske osobe koje su tome sklone. :D
Začudili biste se kada bih napisao neka svoja iskustva i iskustva bliskih prijatelja...
male
male
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ms.k Uto Avg 27, 2013 4:31 pm

.. sagalasna da jeste generalizovanje .. ali kako mi jednom prilikom profesor reče .. i generaliacije su neophodne da bi se došlo do nekog zaključka ili stvorili  neku sliku o nečem .. :jj: 

... šugavi spot o nasilju u porodici gde su neku ćurku našminkali da izgleda prevaspitavano ...

.. razumljiv mi taj tvoj stav/šarmantna ličnost/nastup/šta god 'homosapiens balkanikus' (u većini slučajeva čak i simpatičan), ali kad je u pitanju nasilje .. suzdrži se, molim te .. Rolling Eyes 
.. pogotovo zato što muškarci umiju da budu ne samo fizički nasilni već, kako si optužio kokoške (a zaista i takvih ima), i verbalno ..

.. što se alimentacije tiče .. da, dobiju je na sudu .. ali je žene u realnosti ič vide ..

Da se vratimo na temu:
1. Skloni smo jednako. Ili možda mislite da to činimo sami sa sobom? Ima ona poslovica "dok kučka ne ma'ne repom, ni ker neće za njom".  

.. tema je varanje, a ne 'značajni' pogledi, milovanje, upražnjavanje sexa .. naime .. za navedeno ('značajni' pogledi, milovanje, upražnjavanje sexa) imalo bi smisla to .. Skloni smo jednako. Ili možda mislite da to činimo sami sa sobom? .. ali pošto je tema varanje .. ako neko vara ne znači da vara sa osobom koja nekog vara .. dakle .. jedna strana može biti u vezi, a druga da je slobodna .. dakle "kučka" je možda slobodna .. samim tim ne čini preljubu/vranje .. tj. tvoja premisa sa smo jednako skloni varanju pada u vodu .. :P

3. Imaš osobe oba pola koje to čine kad god mogu, imaš one koji to ne čine. Nema veze sa polom.  Meni su po tom pitanju interesantne samo ženske osobe koje su tome sklone.  

.. nema veze sa polom, ali ni tvoja konstatacija sa temom .. to što ti preferiraš žene koje su vezi i varaju .. to ne čini žene preljubnicama u jednakom broju kao što muškarci čine .. jer kao što rekoh .. nisu sve žene u vezi koje spavaju sa tim muškarcima koji varaju .. :P

Začudili biste se kada bih napisao neka svoja iskustva i iskustva bliskih prijatelja...

.. similis simili gaudet .. :D
ms.k
ms.k
Zavisni član
Zavisni član

Broj poruka : 3752
Ženski Datum upisa : 20.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od male Uto Avg 27, 2013 7:16 pm

Mska, treba da odgovoriš na temu a ne na moj post. Mad I ne komentariši ono što nisi shvatila u potpunosti jer ja pričam o jabukama a ti o kruškama. :sparrow:
I neću da se "suzdržim kada je nasilje u pitanju" jer je ono predimenzionisano a zapravo je zanemarljivo. Uostalom, šta tražiš sa njim ako te tuče? Sama si kriva, znači. Mad
male
male
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja Sre Avg 28, 2013 9:36 pm

Slazem se da ima i zena i muskaraca koji varaju, mada vjerujem da su zene manje zastupljene. Ono sa cim se ne slazem je da je nasilje ikada opravdano, i jos manje da zrtve nasilja to same zasluzuju. Grozim se takvih pogleda. Ti male zaista treba da se dobro preispitas i promijenis ovaj stav.

Zna se da su agresivci iskompleksirani slabici koji svoje komplekse lijece na drugome. Po pravilu ce za partnera naci neku dobricu koja ce takvo njihovo ponasanje trpiti, jer da nadju nekog istog takvog kakvi su i oni bilo bi krvi do koljena, a to im nije cilj. Agresivci se obicno povuku cim dobiju po nosu, pa je zalosno sto njihove zrtve nisu vjesti u nekim borilackim vjestinama, jer bi to sigurno brzo razrijesilo problem. Tuci slabijeg od sebe znak je slabosti, a ne jacine.
Troja
Troja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 17011
Ženski Lokacija : London
Datum upisa : 08.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od male Čet Avg 29, 2013 2:07 am

Troja ::Ono sa cim se ne slazem je da je nasilje ikada opravdano, i jos manje da zrtve nasilja to same zasluzuju.  Grozim se takvih pogleda.  Ti male zaista treba da se dobro preispitas i promijenis ovaj stav.
Ne menjam stav. :sparrow: Ako sa nekim ne možeš, ostaviš ga. :jj:
Troja ::Tuci slabijeg od sebe znak je slabosti, a ne jacine.
Vidi, Trojanka: kaži Amerikancima, Englezima i Francuzima da su slabići jer su bombardovali Srbiju i što se spremaju da to učine Siriji. Možda se predomisle pa bombarduju Rusiju ili Kinu. Mad I razmisli o tome što si napisala: da li je moguće tući jačeg? Mad
male
male
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja Čet Avg 29, 2013 8:24 am

Slažem se da nasilnike treba ostaviti.

Mislim da se politika ne može porediti sa medjuljudskim odnosima, ali pravilo je da onaj ko je stvarno hrabar suprostaviće se onome ko mu je bar ravan po snazi, a neće se iživljavati na nekom ko mu ne može uzvratiti. Uostalom, ja prezirem iživljavanje velesila na sudbinama malih naroda isto kao što ne volim kada neki badža tuče ženu i djecu.
Troja
Troja
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od male Čet Avg 29, 2013 8:42 am

Jeste, Trojanka, suprostaviće se onome ko mu je ravan po snazi osim ako ga ne isprovocira dugim jezikom... Ali, nije to tema! Mad
male
male
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja Čet Avg 29, 2013 9:22 am

Da se razumijemo - ja sam i protiv verbalnog nasilja i to sam žestoki protivnik! Svako nasilje je pogrešno (osim ako isprašiš dijete po turu jer neće nikako da sluša).
Troja
Troja
Legendarni član
Legendarni član

Nazad na vrh Ići dole

Iz muškog ugla Empty Iz muškog ugla - Koje su najveće razlike između muškaraca i žena?

Počalji od Still_dreaming Pet Sep 27, 2013 12:49 pm

Koje su najveće razlike između muškaraca i žena?

Sa naučne strane gledano, jedna od stvari koja je odlika ženskog roda je nemogućnost lociranja izvora zvuka. Na primer, ako bi neko ženi sakrio telefon u sobi i ona ga čuje kako zvoni, našla bi ga u prvom pokušaju samo slučajno, a ne zato što je čula odakle zvuk dolazi.

Što se tiče muškaraca, kada im neko traži da donesu nešto, oni stvore sliku toga u glavi i teško će naći taj objekat ako u stvarnosti ne odgovara onome što su zamislili. Na primer ako im tražite da vam donesu čokoladu i kažete da se nalazi u frižideru, u slučaju da su zamislili Milku, a u frižideru je samo čokolada Najlepše želje, načekaćete se ili će vas pitati gde ste je tačno stavili. On je zamislio ljubičasto i samo ljubičasto traži.

Ovo gore su samo dve zanimljive naučne činjenice, ali se ne misli na to, nego na razlike koje ste vi primetili. Razlike u ponašanju, u navikama, u gledanju na svet...

Koje su, po vašem mišljenju, najveće razlike između muškaraca i žena?
Zašto mislite da se muškarci i žene razlikuju baš u tim segmentima?

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ivana_ Pet Jun 12, 2015 2:23 am

Male ::1. Skloni smo jednako. Ili možda mislite da to činimo sami sa sobom? Ima ona poslovica "dok kučka ne ma'ne repom, ni ker neće za njom". :jj:

Ne bih se složila s ovim stavom. Potreba za varanjem stvar je individualna, neko je uopšte nema, neko je opsednut... I slažem se da je nezavisna od pola, ali - ALI - prevara je za mene emocionalno stanje, ne samo fizičko. Te s toga, mislim da su muškarci istoj skloniji nego žene. Opštepoznato je da je emocio kod muškaraca manje izražen nego kod žena, pa su prema tome manje i skloni emocionalnom vezivanju. Čuli ste često za izreku Kad žena vara - vara srcem. I to je tačno. Obično - žena zavoli onog sa kojim spava. Ili ga zavoli i pre nego s njim spava!!! Zato se ne bih složila da je to jednako... Ipak imam da dodam da muškarci, iako varaju učestalije - varaju fizički, a to je priznaćete manje bolno, i manja izdaja od ženske koja obično i zavoli. Jasno je da je naša izdaja prava izdaja. U svakom smislu. :P :P :P Osim ako to nije neki prosti hir žene koja je razuzdana i prosto željna toga (a što je 1 : 1 000 000 slučajeva). I da, iza ženske prevare uvek, ali uvek stoji dobar razlog, što je neopravdava, ali je činjenica. givenheart

She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?

Ivana_
Ivana_
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Broj poruka : 3079
Ženski Jarac Godina : 36
Datum upisa : 11.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole