Hana Arent (Hannah Arendt)
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Hana Arent (Hannah Arendt)
Godina: 2012.
Režija: Margarethe von Trotta
Scenario: Pam Katz, Margarethe von Trotta
Uloge: Barbara Sukowa, Axel Milberg, Janet McTeer
Vaši utisci nakon pogledanog filma?
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Re: Hana Arent (Hannah Arendt)
Film nije loš, no imam nekoliko zamjerki. U filmu inače pratimo Hannu Arendt za vrijeme suđenja nacistu Adolfu Eichmannu. Ona za The New York Times treba napisati članak o tom događaju. Budući da u srednjoj školi nisam slušala filozofiju, prije filma sam guglala i ukratko pročitala tko je ona bila.
Film je biografski, no bavi se samo jednim kraćim razdobljem Hanina života, s tim da imamo nekoliko skokova u prošlost, točnije u njezine studentske dane. Tu dolazim do prve zamjerke. Naime, iz prošlosti se izvlače samo njezini trenuci s profesorom Heideggerom, za kojega se misli da je jedno vrijeme bio Hanin ljubavnik. Potpuno nepotrebni dijelovi koji nemaju neke veze s radnjom filma.
Druga zamjerka je pokušaj esejiziranja filma. Neki razgovori i Hanina predavanja zbilja se čine kao dijelovi eseja, što mi nikako nije odgovaralo. Eseje ću rado čitati, u filmu očekujem drugačiji pristup.
Sve u svemu, Hannah Arendt bila je zanimljiva osoba, dosta toga je proživjela, a iza nje ostala je 'banalnost zla', kojom se i ovaj film bavi.
Film je biografski, no bavi se samo jednim kraćim razdobljem Hanina života, s tim da imamo nekoliko skokova u prošlost, točnije u njezine studentske dane. Tu dolazim do prve zamjerke. Naime, iz prošlosti se izvlače samo njezini trenuci s profesorom Heideggerom, za kojega se misli da je jedno vrijeme bio Hanin ljubavnik. Potpuno nepotrebni dijelovi koji nemaju neke veze s radnjom filma.
Druga zamjerka je pokušaj esejiziranja filma. Neki razgovori i Hanina predavanja zbilja se čine kao dijelovi eseja, što mi nikako nije odgovaralo. Eseje ću rado čitati, u filmu očekujem drugačiji pristup.
Sve u svemu, Hannah Arendt bila je zanimljiva osoba, dosta toga je proživjela, a iza nje ostala je 'banalnost zla', kojom se i ovaj film bavi.
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu