Čudesna sudbina Amelije Pulen (Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain / Amélie)
3 posters
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Čudesna sudbina Amelije Pulen (Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain / Amélie)
Godina: 2001.
Režija: Jean-Pierre Jeunet
Scenario: Guillaume Laurant i Jean-Pierre Jeunet
Uloge: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus
Kako vam se svidio ovaj film?
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Re: Čudesna sudbina Amelije Pulen (Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain / Amélie)
Ovo je film kojemu se uvijek vraćam i prestala sam brojati koliko puta sam ga pogledala. Danas opet (uhvatila ga na TV-u)
A kad me neki film toliko oduševi, često ostanem bez riječi. Što reći, odakle početi?
Po žanru romantična komedija, ali daleko je to od onih tipičnih američkih tinejdžerskih (meni često bljutavih) romantičnih komedija u kojima odmah na početku znaš što će se sve dogoditi. Ovaj film ima i malu dozu fantazije i strašno je lepršav, luckast, prepun veselih boja, a tu je i nekoliko scena na koje se nasmijem svaki put.
Amelie mi je kao curica skroz blesava i obožavam ovu scenu sa samog početka kad trpa jagode u usta
Film je prepun vrlo upečatljivih likova. Osobno mi je najdraži mladić Lucien koji prodaje povrće i dostavlja namirnice, gazda ga zlostavlja, a stari Raymond mu je vjerojatno jedini prijatelj. I Amelie ga voli i sigurno mu uljepša dan svojim smiješkom.
Zanimljiv je i vrtni patuljak koji putuje svijetom i šalje Amelienom tati fotografije
A kad me neki film toliko oduševi, često ostanem bez riječi. Što reći, odakle početi?
Po žanru romantična komedija, ali daleko je to od onih tipičnih američkih tinejdžerskih (meni često bljutavih) romantičnih komedija u kojima odmah na početku znaš što će se sve dogoditi. Ovaj film ima i malu dozu fantazije i strašno je lepršav, luckast, prepun veselih boja, a tu je i nekoliko scena na koje se nasmijem svaki put.
Amelie mi je kao curica skroz blesava i obožavam ovu scenu sa samog početka kad trpa jagode u usta
Film je prepun vrlo upečatljivih likova. Osobno mi je najdraži mladić Lucien koji prodaje povrće i dostavlja namirnice, gazda ga zlostavlja, a stari Raymond mu je vjerojatno jedini prijatelj. I Amelie ga voli i sigurno mu uljepša dan svojim smiješkom.
Zanimljiv je i vrtni patuljak koji putuje svijetom i šalje Amelienom tati fotografije
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Datum upisa : 28.07.2010
Re: Čudesna sudbina Amelije Pulen (Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain / Amélie)
polly, delim tvoje mišljenje. Ovaj film bih mogla da gledam jednom dnevno, kao terapiju.
Ne znam da li bih mogla da izdvojim neki deo kao najbolji, a da ne odem u prepričavanje. Ali, ideja za foto - album od odbačenih fotki iz aparata, i tajanstveni čovek koji se redovno fotografiše je sjajna!
Ne znam da li bih mogla da izdvojim neki deo kao najbolji, a da ne odem u prepričavanje. Ali, ideja za foto - album od odbačenih fotki iz aparata, i tajanstveni čovek koji se redovno fotografiše je sjajna!
Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.- Počasni član
- Broj poruka : 2032
Datum upisa : 04.05.2010
Ja sam upravo odgledao film i pod veoma jakim utiskom sam. Diiiiiiivan je! Sve mi je neobično i posebno i ne mogu nijedan deo da izdvojim. Koncepcija filma je savršena. Sve je nekako sanjalački i baš mi je lepo leglo i podiglo mi raspoloženje.
Čudno je kako za nešto što nas oduševi nemamo više reči. Valjda je to ono ‚‚ostao sam bez reči".
Čudno je kako za nešto što nas oduševi nemamo više reči. Valjda je to ono ‚‚ostao sam bez reči".
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Datum upisa : 15.01.2010
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu