Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.

Join the forum, it's quick and easy

Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.
Zid
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Lepota u svakodnevnom

5 posters

Ići dole

Lepota u svakodnevnom Empty Lepota u svakodnevnom

Počalji od Still_dreaming Uto Okt 08, 2013 11:17 am

Svi mi svakog dana tražimo nešto zanimljivo i očekujemo da će se desiti nešto drugačije. Svi volimo da nam se nešto dešava da ne bismo stajali u jednom mestu. Ali zbog silinih dešavanja često ne obraćamo pažnju na one svakodnevne stvari koje nas čine srećnim i spokojnim ili koje jednostavno samo svojim prisutvom izazivaju prijatnost. Ponekad, samo ponekad, obratimo pažnju na njih. Neko nam skrene pažnju, neko nas nečim nevezanim podseti, spotaknemo se o to nešto ili jednostavno jednog dana posmatramo svet drugačijim očima pa nam sve to ‚‚malo, obično i svakodnevno'' odjednom izgleda drugačije.

Umete li vi da cenite lepotu svakodnevnog?
Koliko često obraćate pažnju na svakodnevne stvari?
Koje su to stvari na koje ne obraćate puno pažnje inače, a koje bi vam falile ako bi nestale ili prestale da budu svakondevne?

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Broj poruka : 22089
Muški Jarac Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Lepota u svakodnevnom Empty Re: Lepota u svakodnevnom

Počalji od ces@ric@ Pet Dec 20, 2013 2:01 pm

Volim promjene i izbjegavam svakodnevnicu, volim da nesto mijenjam svaki dan. Ne pada mi trenutno napamet nijedna svakodnevnica za kojom bih zazalila. Vjerovatno bih to primijetila tek kad bih to izgubila. Tipicno...

No eto, recimo nedostajalo bi mi vjerovatno da mi cimerka svako jutro pozeli ugodan dan. To je fraza koju jedna drugoj kazemo kad izlazimo iz kuce ujutro, ne razmisljamo o tome, ali opet je lijepo cuti.
Lijepo je i nedostaje mi cim brat otputuje to da kad dodjemo tek na posao, on napravi kafu, ja caj, pa on kaze "hajmo na cigar". Ja u biti drzim samo svoju solju, jer je caj jos vreo za piti, ali se tim drzanjem grijem, dok brat ispusi cigaretu. Ispricamo se u tih par minuta dok jos drugi nisu stigli na posao... sitnica koja moze da popravi dan ili da bar oznaci fin pocetak dana :)

"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@
ces@ric@
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 11888
Ženski Datum upisa : 03.04.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Liza_N. Ned Apr 13, 2014 10:52 am

U poslednje vreme sam nezadovoljna svim i svačim, nerviraju me ljudi, posao, a samu sebe izluđujem najviše.
Paradoksalno, kad god postanem tako zla i nepodnošljiva samoj sebi, počinjem da mislim upravo o takvim, naizgled beznačajnim stvarima, i zahvaljujem se Bogu što ustajem na obe svoje noge, što perem svoje zube, što imam svoj krevet, što znam ko su mi roditelji i porodica, što umem da čitam i pišem... Malo li je tih nebitnih stvari...?

Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.
Liza_N.
Počasni član
Počasni član

Broj poruka : 2032
Ženski Datum upisa : 04.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Troja Ned Apr 13, 2014 10:31 pm

Mnogo je stvari koje covjek uzima zdravo za gotovo zbog kojih osjecam zahvalnost sudbini sto ih imam. Od toga da mi je majka jos ziva, do toga da sam sa bratom u stalnom kontaktu, imam posao, lijepo se slazem sa suprugom, on mi pomaze odlascima u kupovinu, imamo isti ukus za filmove, serije i muziju, pa ne moramo da se natezemo cije cemo da gledamo i slusamo.

Pred kraj prosle godine imala sam nekoliko pregleda grudi, gdje su doktori neocekivano bili nezadovoljni rezultatima pregleda, pa sam sad nevjerovatno zahvalna sto je to na kraju dobro ispalo i samo se molim bogu da se tako i nastavi. U sustini sam sretna i svaka sitnica koja tome doprinosi, ukljucujuci i lijepe kontakte sa ljudima preko foruma, mi je veoma vazna, ma koliko se cinila naoko beznacajna.
Troja
Troja
Legendarni član
Legendarni član

Broj poruka : 17011
Ženski Lokacija : London
Datum upisa : 08.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ivana_ Pon Apr 14, 2014 9:19 am

Često ne volim obične dane, koji se nižu preslikani i stvaraju omotač zasićenja koje me guši... Međutim, imam svoje rituale koji me čine nekako drugačijom, makar nasmejanijom ako ništa drugo. Na primer: jutarnja kafa na prozoru ili terasi, ili u bašti, sa malo mleka i šećera; dugo jutro u pidžami, meškoljenje po krevetu; jutarnje umivanje hladnom, ledenom vodom koje jako volim jer me u trnu probudi :D Slaganje knjiga na polici, jednom dnevno moram da izvučem neku knjigu, prolistam je i vratim... I tako, neke običnosti koje tkaju dan.
Uveče ne mogu zaspati pre nego operem lice i zube...ponekad od toga napravim šou :D i tako... Ipak sam zahvalna što imam ruke, noge, oči, usne, guzu :D :D :D Msm ono - što sam fizički zdrava, i to je valjda najbitnije. Sve ostalo se da urediti.

She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?

Ivana_
Ivana_
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Broj poruka : 3079
Ženski Jarac Godina : 36
Datum upisa : 11.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole