Sestre
2 posters
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Sestre
Godina: 2011.
Režija: Vladimir Paskaljević
Scenario: Milena Marković
Uloge: Ivana Vuković, Ana Mandić, Ljubomir Bandović
Kakvi su vaši dojmovi nakon pogledanog filma?
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Re: Sestre
Težak i mučan film, tjera na razmišljanje. Svidio mi se. Možda nije među najboljim domaćim filmovima u posljednjih nekoliko godina, ali svakako je zanimljiv jer se većina onoga što se događa u filmu, događa i oko nas. Samo što se sve to (trgovina ljudima, prostitucija i općenito organizirani kriminal) gura pod tepih. Pa eto, kad ne možemo (ili nećemo) govoriti o konkretnim događajima, možemo bar govoriti o filmu.
Iako sam izdvojila prostituciju i trgovinu ljudima kao glavni problem filma, možda je ipak bolje reći da je glavni problem nezaposlenost koja je natjerala jadne djevojke da očajne poteze. Mi koji gledamo obično smo 'pametniji' od likova u filmu pa u tom smislu možemo govoriti o naivnosti djevojaka. No sretni smo što ne znamo za muku koja može natjerati na tako nepromišljene poteze.
Lik Saške mi je svakako najzanimljiviji i najtragičniji jer se ona kroz film preobratila. Bila je premlada i njome je bilo najlakše manipulirati i promijeniti joj mišljenje. Njezin 'kraj' najtužniji mi je dio filma, pogotovo kad jedan od likova kaže: "Ona je sama došla." I, naravno, tužna je činjenica da nema kraja kriminalu...
Iako sam izdvojila prostituciju i trgovinu ljudima kao glavni problem filma, možda je ipak bolje reći da je glavni problem nezaposlenost koja je natjerala jadne djevojke da očajne poteze. Mi koji gledamo obično smo 'pametniji' od likova u filmu pa u tom smislu možemo govoriti o naivnosti djevojaka. No sretni smo što ne znamo za muku koja može natjerati na tako nepromišljene poteze.
Lik Saške mi je svakako najzanimljiviji i najtragičniji jer se ona kroz film preobratila. Bila je premlada i njome je bilo najlakše manipulirati i promijeniti joj mišljenje. Njezin 'kraj' najtužniji mi je dio filma, pogotovo kad jedan od likova kaže: "Ona je sama došla." I, naravno, tužna je činjenica da nema kraja kriminalu...
Gnothi seauton!
polly88- Moderator
- Broj poruka : 6404
Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010
Re: Sestre
I mene je film dojmio. Problematika o kojoj se ne govori, pa se uglavnom ponasamo kao da i ne postoji. Zato ovaj film tjera na razmisljanje.
I meni je najzanimljiviji lik Saske, posto pratimo njenu preobrazbu. U jednom trenutku (kod onog svjedocenja) sam bila uzasno ljuta na nju, ali sam na kraju ipak razumjela da je to vec preslo u psihicki poremecaj.
Zao mi je Marije, koja se vjerovatno osjecala krivom zbog mladje sestre, ali koju pored psihickih trauma muci i okolina.
Zanimljivo mi je da u filmu nema pretjerano poznatih glumaca (bar meni). Osim Bate (kog mi je takodjer zao, jer sam nekako osjetila njegovu nemoc da pomogne i zastiti unuke) i Bojane Maljevic, koja je u ovom filmu prelijepa.
I meni je najzanimljiviji lik Saske, posto pratimo njenu preobrazbu. U jednom trenutku (kod onog svjedocenja) sam bila uzasno ljuta na nju, ali sam na kraju ipak razumjela da je to vec preslo u psihicki poremecaj.
Zao mi je Marije, koja se vjerovatno osjecala krivom zbog mladje sestre, ali koju pored psihickih trauma muci i okolina.
Zanimljivo mi je da u filmu nema pretjerano poznatih glumaca (bar meni). Osim Bate (kog mi je takodjer zao, jer sam nekako osjetila njegovu nemoc da pomogne i zastiti unuke) i Bojane Maljevic, koja je u ovom filmu prelijepa.
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
Zid :: Umetnost :: Film :: Klub gledalaca
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu