Stiže nam mini ledeno doba
5 posters
Strana 1 od 1
Stiže nam mini ledeno doba
Ledena doba važan su deo Zemljine prošlosti u kojem su nastali mnogi reljefni oblici, biljne i životinjske vrste, a naposletku tada se pojavljuje i čovek. U ono vreme ledena doba imala su uticaj i važnost za čovekov život, uzrokovala su migracije te rasprostranjenost živog sveta kakvog mi danas poznajemo.
Profesor geologije Vilijam Peterson je posle višemesečnog istraživanja dokazao da Zemlja može da uđe u ledeno doba za samo šest meseci, a ne za 13.000 godina, kako se dosad verovalo.
Da li ste culi da nam stize mini ledeno doba? Ja jesam, i iskrena da budem, nisam ni malo odusevljena.
Savet: spremajte drva na vreme, da biste, kad dodje ovakva klimatska promena, sedeli mirno u kuci pored sporeta i slusali pucketanje vatre...
Profesor geologije Vilijam Peterson je posle višemesečnog istraživanja dokazao da Zemlja može da uđe u ledeno doba za samo šest meseci, a ne za 13.000 godina, kako se dosad verovalo.
Da li ste culi da nam stize mini ledeno doba? Ja jesam, i iskrena da budem, nisam ni malo odusevljena.
Savet: spremajte drva na vreme, da biste, kad dodje ovakva klimatska promena, sedeli mirno u kuci pored sporeta i slusali pucketanje vatre...
Catwoman- Član za primer
- Broj poruka : 1450
Godina : 33
Datum upisa : 17.01.2010
Re: Stiže nam mini ledeno doba
ja mislim da će pre ozonski omotač da pukne nepažnjom ljudi i da se Zemlja pregreje, pre nego što će ovo doba da stigne.
nexstosic- Član za primer
- Broj poruka : 1444
Godina : 36
Datum upisa : 05.02.2010
A koliko to drva da spremimo? Ledeno doba ne traje 3 meseca nego više godina pa i decenija. U takvom scenariju, led će u potpunosti prekriti Evropu do nas. Kod nas bi postojali par meseci dugi periodi bez snega a ostatak godine bi bio snežan. Čak bi se u Grčkoj, Italiji i Španiji više meseci bilo pod ledom. Šta to znači po ljude? Iz severnih krajeva, ljudi bi emigrirali u južne. Kako nema prostora da se svi nasele u Grčkoj, Italiji i Španiji, jedan manji deo bi otišao u Australiju ili latinsku Ameriku. Ostali bi pokušali da odu u Tursku ili neke arapske i afričke zemlje. Robovlasništvo bi ponovo oživelo. Tek tada bi evropljani videli koliko su u zabludi oko zemalja trećeg sveta i demokratije u njima.
Oni koji ostanu u svojim zemljama bi uvozili hranu i energente po enormno velikim cenama jer će tada cene višestruko skočiti. To znači da će te zemljo osiromašiti i biti u potpunoj zavisnosti od zemalja trećeg sveta.
Oni koji ostanu u svojim zemljama bi uvozili hranu i energente po enormno velikim cenama jer će tada cene višestruko skočiti. To znači da će te zemljo osiromašiti i biti u potpunoj zavisnosti od zemalja trećeg sveta.
male- Legendarni član
- Broj poruka : 6176
Datum upisa : 15.01.2011
Ne znam da li dolazi novo ledeno doba, znam sasvim sigurno da su u Engleskoj poslednjih nekoliko zima hladnije - sa snijegom - nego one prije, i da mi to ni malo nije drago. Kada razmisljam o katastrofama ovog tipa bude mi jako drago sto nemam djecu, pa bar za to ne moram da se brinem.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Pa tačno je da se to dešava na svakih 10-11 godina. Aktivnosti Sunca se redovno smenjuju i to dovodi do ove pojave. Tačno je da će Sunce ući u fazu minimuma, medjutim koliko ja znam o tome, Sunce karakteriše plazma stanje koje ima haotično kretanje molekula, tako da je sve moguće.
Ika- Zavisni član
- Broj poruka : 4253
Godina : 38
Datum upisa : 09.03.2011
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu