Pitanje ---> Odgovor
+25
polly88
Miloš_88
ThePoet
Kondor sa Anda
Eurinome
pahuljica
Ika
Teixos
Troja
Nymphadora
Dora_Mar
amaranth
Shadow
enigma_
Liza_N.
Ireth
chegirl
Mima
Catwoman
zanesena
ces@ric@
perce
nexstosic
Maja
Still_dreaming
29 posters
Zid :: Zabava :: Pričaonica
Strana 25 od 26
Strana 25 od 26 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26
Re: Pitanje ---> Odgovor
Najbolja po slojevitosti je svakako Andrićeva ‚‚Ćuprija", najbolja po jačini kojom me je držala i našla ‚‚Stepski vuk", najbolja po tome što je iz mene izvukla i ulila nešto čega nisam bio svestan jeste ‚‚Druga knjiga Seoba", a najbolja za beg u neki drugi svet ‚‚Pisma iz Norveške". Nema jedne i nikad ne može biti jedna.
Koji događaj iz pročitane knjige vam je ostao slikovito urezan u pamćenje (prvi kog se setite i opišite ga)?
Koji događaj iz pročitane knjige vam je ostao slikovito urezan u pamćenje (prvi kog se setite i opišite ga)?
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
"Tvrđava". Dva događaja na početku, dvije borbe, su ono zbog čega sam zavoljela tu knjigu.
Zvijer. Prva riječ koju sam čula kad sam upisala fakultet. Naime, zurila sam posve nepristojno u čovjeka koji je u tom trenutku stajao u tački koju sam vidjela kao centar tog dijela zgrade, bio je između dva sprata (dva sprata su mu bila iznad + "golubarnik", i dva ispod + mumija), i između dva stakla (prozori – od kojih je dopirala svjetlost, i staklo iza kog je stajao požutjeli raspored okačen na zid), okružen sa desetak kolega u oblaku dima, svijetal i prodoran u kožnoj jakni i sa pola sagorenorene cigareti u ruci. Nisam ni primjetila kad mi je iza leđa prišao moj instant brat, i šapnuo na uho: "Zvijer. Bukvalno i metaforički."
Desetorica, i jedan. Moglo ih je biti i sto, deset hiljada, milion. Al' sve se svelo na tog jednog.
Mučne su mi scene bilo kakvog nasilja, brišem ih, i mijenjam, pamtim ono što mi se čini suštinom, i smještam u neku drugu dimenziju.
Dva događaja i dvije borbe su mi ta slika sa Filozofskog fakulteta u Beogradu. Vidjela sam čovjeka, a onda mi je rečeno da je zvijer.
Čovjek kog ste imali priliku da upoznate na fakultetu i koji je ostavio (značajan) utisak/trag na vama je...? (i šta je taj trag/utisak?)
Zvijer. Prva riječ koju sam čula kad sam upisala fakultet. Naime, zurila sam posve nepristojno u čovjeka koji je u tom trenutku stajao u tački koju sam vidjela kao centar tog dijela zgrade, bio je između dva sprata (dva sprata su mu bila iznad + "golubarnik", i dva ispod + mumija), i između dva stakla (prozori – od kojih je dopirala svjetlost, i staklo iza kog je stajao požutjeli raspored okačen na zid), okružen sa desetak kolega u oblaku dima, svijetal i prodoran u kožnoj jakni i sa pola sagorenorene cigareti u ruci. Nisam ni primjetila kad mi je iza leđa prišao moj instant brat, i šapnuo na uho: "Zvijer. Bukvalno i metaforički."
Desetorica, i jedan. Moglo ih je biti i sto, deset hiljada, milion. Al' sve se svelo na tog jednog.
Mučne su mi scene bilo kakvog nasilja, brišem ih, i mijenjam, pamtim ono što mi se čini suštinom, i smještam u neku drugu dimenziju.
Dva događaja i dvije borbe su mi ta slika sa Filozofskog fakulteta u Beogradu. Vidjela sam čovjeka, a onda mi je rečeno da je zvijer.
Čovjek kog ste imali priliku da upoznate na fakultetu i koji je ostavio (značajan) utisak/trag na vama je...? (i šta je taj trag/utisak?)
ms.k- Zavisni član
- Broj poruka : 3752
Datum upisa : 20.12.2012
Profesor sintakse i teorije prevodjenja. Bio je to vrlo strog i temperamentan covjek, koji je (cudne li kombinacije?!) imao i dobar smisao za humor. Bio je pravi karakter - ridj, malo procelav i bradat i pusio lulu. Kada su rezultati neke vjezbe bili dosta losi on se naljutio i bijesno rekao: "Sta hocete vi od mene? Hocete li da udarim glavom u tablu?" i onda stvarno udario glavom u tablu. Ljudi su zbog njega gubili godine na fakultetu, a ja sam vrlo brzo polozila oba ispita, sto me, dakako, ispunilo neopisivom srecom i ponosom. Mnogo je bilo anegdota sa njegovim provalama, od kojih se tek poneke sjecam. Meni licno najveca je provala bila kada sam na trecoj godini studija radila kod njega seminarski rad. On i njegov asistent imali su razlicit pristup tematici - jedan je htio sintakticki, a drugi semanticki. Moj rad je bio o prilozima i nakon sto ga je pregledao on je konstatovao da je rad dobar, ali da o prilozima govori sa semanticke tacke gledanja, a on je htio sintakticki. Nekoliko dana kasnije penjem se ja sa drugaricom stepenicama i zalim joj se na to i kako se ne mogu upisati na cetvrtu godinu zbog tog rada, a sve sam ispite polozila, te ne znam sta da radim. Okrenem se, kad on mi iza ledja. Zemljo otvori se! Prvo sam zanijemila, a, kada je on zamakao u svoju kancelariju, pocela da se smijem kao lud na brasno. Srecom, rad mi je ubrzo prihvacen, te nisam imala problema sa upisom, ali mi je ta epizoda ostala zauvijek urezana u pamcenje.
Kog ste se profesora najvise bojali za vrijeme skolovanja? Opisite ga.
Kog ste se profesora najvise bojali za vrijeme skolovanja? Opisite ga.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Ne znam da li sam ga se baš plašio, ali recimo da jesam. Aleksandar Jerkov. Sve dok nisam seo pred njega na ispitu, moje znanje u odnosu na njegovo izgledalo mi je ništavnim, toliko da sam imao utisak da ni sa celim naučenim ispitom ne zaslužujem da položim kod njega. A onda sam seo pred njega i sve je nestalo. Kod prvog pitanja nije razumeo moj odgovor i skoro mi rekao da sam omanuo, a onda sam bezobrazno preformulisao, između redova mu pričajući da me nije ni slušao kako treba. Posle toga je slušao. Drugo pitanje sam završio za tri minuta, a sa trećim me je bacao sa Andrića na Crnjanskog (divote li), pa smo u jednom trenutku imali i manju diskusiju koja mi se jako svidela. Kad je otvorio indeks da upiše ocenu, nisam mogao da verujem da sam položio, a kad sam prišao da uzmem indeks, pogledao me je (nikad neću zaboraviti taj pogled) i rekao mi ‚‚znate Vi mnogo više od ovoga što sam čuo". Šesticu da mi je dao, ne bi mi posle ovoga bilo žao. Čudak jeste, nije nikakav predavač (što se tiče konkretno svog predmeta), ali je jako živopisna i načitana ličnost od koje može mnogo toga da se nauči. Zato ga cenim. I to poštovanje je verovatno i dovelo do neke vrste straha. Sad ga uvek rado gledam i slušam - pre neko veče sam slušao neku staru radijsku emisiju u kojoj je gostovao i baš mi je nekako bio drag - poremećen dovoljno (za mene u pravom smislu) da mi bude drag.
S kojim strahom ste se najteže suočili i kako ste ga pobedili?
S kojim strahom ste se najteže suočili i kako ste ga pobedili?
Amor fati
Live today
Sa strahom da budem ostavljena.
I bila sam ostavljena. i od oca,od svih koje sam najviše voljela. I pobijedila. Jer je jedini moj izlaz bio da to prevaziđem ili da sebe izgubim.
Šta najviše cijeniš u svom životu?
I bila sam ostavljena. i od oca,od svih koje sam najviše voljela. I pobijedila. Jer je jedini moj izlaz bio da to prevaziđem ili da sebe izgubim.
Šta najviše cijeniš u svom životu?
Dora_Mar- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2926
Godina : 32
Datum upisa : 17.12.2010
Trenutno svoju vezu i dobro izgrađen odnos sa bratom
Koliko u prosjeku pogledate filmova mjesecno?
Koliko u prosjeku pogledate filmova mjesecno?
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
Jedan do dva, a voleo bih mnogo više.
Čemu se uvek obradujete prolazu na ulici?
Čemu se uvek obradujete prolazu na ulici?
Amor fati
Live today
Lijepom vremenu,da nema previse guzve na ulici, lijepom cvijecu i bilo cemu drugom sto je lijepo.
Sta biste najvise voljeli da pitate Poetu o njegovom boravku u Americi?
Sta biste najvise voljeli da pitate Poetu o njegovom boravku u Americi?
Troja- Legendarni član
Kad ce price, kad ce slike?
Kako biste u tri rijeci opisali sami sebe?
Kako biste u tri rijeci opisali sami sebe?
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
Nikad to nisam umeo, volim da verujem da je svako od nas komplikovaniji od 3 reči. Ali, evo, navešću 3 mane koje ne volim kod sebe: lenjost, (povremeno) namćorstvo, sitničavost.
Koja osoba vam je u životu bila najveća podrška i kako?
Koja osoba vam je u životu bila najveća podrška i kako?
najukusnija je sirova misao
ThePoet- Moderator
- Broj poruka : 6720
Godina : 33
Datum upisa : 23.04.2012
Suprug. Prakticno sam sa njim citavo vrijeme otkako je poceo rat, te smo kroz najteza vremena prosli zajedno. Pun je ljubavi, podrske I razumijevanja, te me je uvijek tjesio I bodrio kada mi je bilo najteze.
Da li su vam oba roditelja ziva?
Da li su vam oba roditelja ziva?
Troja- Legendarni član
Jesu. Neka požive još dugo.
Šta mislite, koja je najgora stvar koja se trenutno dešava u svetu?
Šta mislite, koja je najgora stvar koja se trenutno dešava u svetu?
ThePoet- Moderator
Rat.
Zašto ljudi toliko zavise od društvenih mreža? (ne u smislu informisanja, već u u vezi fb-a, instagrama i slično?)
Zašto ljudi toliko zavise od društvenih mreža? (ne u smislu informisanja, već u u vezi fb-a, instagrama i slično?)
Dora_Mar- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2926
Godina : 32
Datum upisa : 17.12.2010
Zato što te mreže funkcionišu po principu lajkova, folovera i broja pregleda. A ljudi vole da su obožavani i u centru pažnje.
Šta je najbolja stvar u modernom društvu?
Šta je najbolja stvar u modernom društvu?
ThePoet- Moderator
Brzina kojom se dolazi do informacija. Svakodnevnih, naravno, one kompleksinije se traže na drugom mestu.
Šta nikada ne biste mogli da oprostite nekome? (ako ima više stvari, navedite prvu koja vam je pala na pamet)
Šta nikada ne biste mogli da oprostite nekome? (ako ima više stvari, navedite prvu koja vam je pala na pamet)
Amor fati
Live today
Agresivnost.
Da li biste poslali u zatvor osobu koja ubije provalnika koji pokusava da upadne u njihov stan/kucu?
Da li biste poslali u zatvor osobu koja ubije provalnika koji pokusava da upadne u njihov stan/kucu?
Troja- Legendarni član
Ne
Koja je po vama prava kazna za ubistvo nevine osobe?
Koja je po vama prava kazna za ubistvo nevine osobe?
Ako je ubistvo iz nehata nekoliko godina zatvora. Ako je u pitanju ubistvo s predumisljajem dozivotna ili smrtna kazna (za krvolocnija ubistva). One koji su poremeceni pa ubiju bih zatvorila u mentalnu instituciju dozivotno, a ako se ponovi smrtna kazna bez obzira na bolest.
Sta je po vama vaznije da drzava obezbjedi - ekonomski prosperitet ili kontrole granica (da ne moze doseljavati previse ljudi iz drugih drzava)?
Sta je po vama vaznije da drzava obezbjedi - ekonomski prosperitet ili kontrole granica (da ne moze doseljavati previse ljudi iz drugih drzava)?
Troja- Legendarni član
Ekonomski prosperitet.
Da li je pametno suprotstavljati se svakodnevno nadređenom na poslu koji se ustremio na vas?
Da li je pametno suprotstavljati se svakodnevno nadređenom na poslu koji se ustremio na vas?
Amor fati
Live today
Mislim da nije. To kao ti se suprostavis, pa te sef primijeti kao jedinu osobu koja mu se smije suprostaviti i reci svoje misljenje i pocne te vise cijeniti definitivno nije za nase prostore i funkcionise samo na ekranu. Suprostaviti se tek tu i tamo i polako gledati drugi posao.
Koji trenutak iz svog zivota bi voljeli da ponovo prozivite?
Koji trenutak iz svog zivota bi voljeli da ponovo prozivite?
Dan vjencanja.
Koji svjetski politicar vam je najdrazi, a koji najomrazeniji (od onih koji su zivi)?
Koji svjetski politicar vam je najdrazi, a koji najomrazeniji (od onih koji su zivi)?
Troja- Legendarni član
Najdraža mi je Angela Merkel, sva mi je kao umiljata pudlica, a najomraženiji Erdogan, deluje mnogo zlo. Kim Džong Un je samo zaglupljen i tako odgajen, pa je psiho. Kako rasteš, tako se i ponašaš, ali on je drugi na listi.
Šta bi vas trenutno najviše obradovalo?
Šta bi vas trenutno najviše obradovalo?
Amor fati
Live today
Da moja prijateljica ozdravi i da moja firma dobije novac koji nam je potreban.
Koji vam je najstrasniji nacin da covjek umre?
Koji vam je najstrasniji nacin da covjek umre?
Troja- Legendarni član
Što je najgore, više puta sam razmišljao na ovu temu. Ljudi su smišljali kroz istoriju razne bolesne načine, ali od ovih "klasičnih", za mene možda davljenje u vodi. I nabijanje na kolac.
Čega biste želeli da ima više u vestima?
Čega biste želeli da ima više u vestima?
ThePoet- Moderator
Izvještaja sa umjetničke scene - dobre predstave, dobre izložbe slikarstva i vajarstva i konerata koji se održavaju.
Da li vi podržavate ukidanje smrtne kazne i zašto?
Da li vi podržavate ukidanje smrtne kazne i zašto?
Troja- Legendarni član
Strana 25 od 26 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26
Zid :: Zabava :: Pričaonica
Strana 25 od 26
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu