Iskrenost: ima li je?
+7
Stephan^^
lado
amaranth
Bult
anika_panika
nexstosic
Catwoman
11 posters
Zid :: Društvo :: Psihologija
Strana 1 od 1
Iskrenost: ima li je?
Da li se i vama ponekad čini da, kada ste isuviše iskreni, to neko iskoristi protiv vas? Možda iskrenost u današnje vreme i nije nešto čime bismo mogli da se pohvalimo. I nije odlika mnogih ljudi. Kako biste to promenili? Da li ste uvek iskreni prema drugima (a i prema sebi)? Do koje granice, i s kim ste spremni da idete kada je u pitanju ovako retka osobina?
Catwoman- Član za primer
- Broj poruka : 1450
Godina : 33
Datum upisa : 17.01.2010
Re: Iskrenost: ima li je?
sa najboljom drugaricom sam apsolutno uvek iskren i uvek kazem sta mi je na umu. do sad je mogla mali milion puta da iskoristi to protiv mene, ali se nije desilo, zahvaljujuci njenim osobinama i karakteru, i prosto je obozavam sto je bas takva kakva je.
nexstosic- Član za primer
- Broj poruka : 1444
Godina : 36
Datum upisa : 05.02.2010
Meni je uzor za iskrenost moj verenik! On je iskren i kada je to na njegovu štetu! U poslu, u porodici, u ljubavi... uvek će vam reći samo ono što zaista misli! Nekada mu se to obije o glavu, ali generalno to je recept za uspeh na svim poljima.
Kada mu kažem da ne zaslužuje svako našu iskrenost, on mi odgovori da mi zaslužujemo da budemo iskreni prema sebi i govorimo ono što mislimo!
Kada mu kažem da ne zaslužuje svako našu iskrenost, on mi odgovori da mi zaslužujemo da budemo iskreni prema sebi i govorimo ono što mislimo!
anika_panika- Istraživač
- Broj poruka : 121
Godina : 40
Datum upisa : 10.06.2010
Ja pokusavam uvijek da budem iskren, mada nekad nije lose nesto i presutiti.
Bult- Odvažni član
- Broj poruka : 546
Datum upisa : 03.06.2010
Iskrenost se nagradjuje iskrenoscu, pa shodno tome, ko je iskren prema meni uziva moju iskrenost.
amaranth- Zaslužni član
- Broj poruka : 1943
Godina : 35
Datum upisa : 26.07.2010
Trudim se da uvek kazem istinu i samo istinu.Mada mi se mnogo puta obilo o glavu..ispadne da je bolje da sam lagala.
Ponekad osetim da nije momenat da je saopstim pa je ostavim i kazem kasnije.
Ponekad osetim da nije momenat da je saopstim pa je ostavim i kazem kasnije.
lado- Novajlija
- Broj poruka : 16
Datum upisa : 07.09.2010
Kod mene je problem,sto sam iskren i govorim svima sve u lice.
Nazalost n cjene mnogi iskrenost,pa mi se ponekad obije o glavu.
Nazalost n cjene mnogi iskrenost,pa mi se ponekad obije o glavu.
Stephan^^- Novajlija
- Broj poruka : 29
Godina : 30
Datum upisa : 27.07.2010
pa iskrena sam onoliko koliko mogu biti
mada se tu uvijek nadje lazi, kao i kod svih ljudi
mada se tu uvijek nadje lazi, kao i kod svih ljudi
Neyra- Novajlija
- Broj poruka : 24
Godina : 34
Datum upisa : 26.09.2010
Iskrena nisam ni prema sebi kada je istina previse okrutna... Tada se, kao veciti optimista, nadam najboljem i lazem sebe... Prema drugima jesam, kada smatram da to mogu da podnesu... Ako sam procenila da ne mogu, suzdrzacu se od komentara.
Ireth- Istraživač
- Broj poruka : 182
Godina : 34
Datum upisa : 03.10.2010
Mislim da sam ja veoma iskrena osoba. To sto kazem, uvijek ce biti ono sto i mislim, osim ako smatram da bih govorenjem istine mogla nekoga povrijediti, u kom slucaju cu mozda nesto precutati. Cini mi se da kao i ireth znam samu sebe zavaravati nekada, i predociti sebi neke stvari u boljem svjetlu, nego sto to one stvarno jesu.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Ne vjerujem u totalni iskrenost i mislim da ne postoji.Posebno kad govorimo o svojim osjecanjima ili mislima,jer nisu uvijek tako dobro organizovane i konkretne da se o njima moze govoriti.
U iskrenost u najuzem smislu vjerujem svim srcem!Nikad mi se nije desilo da na prvu loptu posumljam u istinitost necijih rijeci.Jer prosto vjerujem da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi bilo koji covjek slagao,pogotovu ako nicim izazvan sam zapocinje o necemu da govori.Jer nekako uvijek polazim od sebe.
Desavalo se da se uvjerim u neistinitost necijih rijeci,ali kod mene to ne djeluje tako sto ja vise nikom' necu vjerovat ili toj osobi.Jer mozda sledeci put nece slagati?!
O ovoj temi puno razmisljam u poslednje vrijeme i strasno me nervira sto mi bliski ljudi govore da sam naivna i da cu bolje proci ako sumljam dok se ne uvjerim u istinitost necijih rijeci.Ne,ipak vjerujem u istinitost dok se ne uvjerim u suprotno.
Ko zna,mozda mi zivot dokaze da sam ipak naivna,do tad cu vjerovat da smo svi iskreni onoliko koliko smatram da je moguce.
U iskrenost u najuzem smislu vjerujem svim srcem!Nikad mi se nije desilo da na prvu loptu posumljam u istinitost necijih rijeci.Jer prosto vjerujem da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi bilo koji covjek slagao,pogotovu ako nicim izazvan sam zapocinje o necemu da govori.Jer nekako uvijek polazim od sebe.
Desavalo se da se uvjerim u neistinitost necijih rijeci,ali kod mene to ne djeluje tako sto ja vise nikom' necu vjerovat ili toj osobi.Jer mozda sledeci put nece slagati?!
O ovoj temi puno razmisljam u poslednje vrijeme i strasno me nervira sto mi bliski ljudi govore da sam naivna i da cu bolje proci ako sumljam dok se ne uvjerim u istinitost necijih rijeci.Ne,ipak vjerujem u istinitost dok se ne uvjerim u suprotno.
Ko zna,mozda mi zivot dokaze da sam ipak naivna,do tad cu vjerovat da smo svi iskreni onoliko koliko smatram da je moguce.
Virginija_Woolf- Član za primer
- Broj poruka : 1030
Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2011
Niti je dobro biti stalno ispunjen sumnjom i nevjericom, niti je dobro vjerovati u svasta. U prvom slucaju ides kroz zivot ispunjen sumnjom i gorcinom, u drugom si lakovjeran i kao takav se razocaravas u ljude. Potrebno je pronaci neku finu sredinu izmedju ove dvije krajnosti i vjerovati uz dozu opreza.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Zid :: Društvo :: Psihologija
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu