Izbledele reči
+6
Nelly
enigma_
Liza_N.
Dora_Mar
ces@ric@
amaranth
10 posters
Zid :: Društvo :: Svakodnevni razgovori
Strana 1 od 1
Izbledele reči
Kada preterano mnogo puta izgovorimo jednu te istu reč, ona nekako počinje da bledi, gubi svoje značenje. Tada se zapitamo otkud baš ta reč, taj naziv, za neku stvar, osećanje ili bilo šta drugo?
Previše puta izgovoreno "Volim te." nekako gubi na jačini, postaje nekako uobičajeno.
Da li se i vama čini da reč bledi ako se prečesto upotrebljava?
Koje su to reči, ako ih ima, koje se olako izgovaraju pa su izgubile svoju jačinu?
Previše puta izgovoreno "Volim te." nekako gubi na jačini, postaje nekako uobičajeno.
Da li se i vama čini da reč bledi ako se prečesto upotrebljava?
Koje su to reči, ako ih ima, koje se olako izgovaraju pa su izgubile svoju jačinu?
"Where is the wonder where's the awe?
Where are the sleepless nights I used to live for?"
Where are the sleepless nights I used to live for?"
amaranth- Zaslužni član
- Broj poruka : 1943
Godina : 35
Datum upisa : 26.07.2010
Re: Izbledele reči
"Volim te" i "Izvini"
Ovo prvo jos nikom nisam rekla, i nikad necu shvatiti potrebu da se to nekom kaze nekoliko puta na dan. Ne osudjujem, samo ZNAM da bi meni to tako izgubilo znacaj. Ima masa drugih stvari koje se mogu umjesto toga reci, samo treba biti mastovit.
"Izvini" i "Oprosti" je nazalost izgubilo znacaj, jer mnogi danas smatraju da su izgovorivsi to ispravili svaku grsku, pa uskoro ponavljaju istu. Tako da meni skoro pa nista ne znace ako nema uz njih djela
Ovo prvo jos nikom nisam rekla, i nikad necu shvatiti potrebu da se to nekom kaze nekoliko puta na dan. Ne osudjujem, samo ZNAM da bi meni to tako izgubilo znacaj. Ima masa drugih stvari koje se mogu umjesto toga reci, samo treba biti mastovit.
"Izvini" i "Oprosti" je nazalost izgubilo znacaj, jer mnogi danas smatraju da su izgovorivsi to ispravili svaku grsku, pa uskoro ponavljaju istu. Tako da meni skoro pa nista ne znace ako nema uz njih djela
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
`Volim te`nazalost rijec koju danas svi govore bez razmisljanja a koja tako puno znaci,i izgovorena tako ishitreno,ili jos gore iz navike,gubi na znacenju.
ljudi koji je tako koriste jos uvek se nisu upoznali s njom,ili su mozda zaboravili da....
`Izvini`.I sada kad je izgovorim,blijeda je.Ne zbog toga sto je cesto koristim(samo u slucajevima kada stvarno pogrijesim) vec od toga koliko sam je puta cula.....
Treba nauciti praviti razliku izmedju pravog `izvini`,`volim te`, i .....
ljudi koji je tako koriste jos uvek se nisu upoznali s njom,ili su mozda zaboravili da....
`Izvini`.I sada kad je izgovorim,blijeda je.Ne zbog toga sto je cesto koristim(samo u slucajevima kada stvarno pogrijesim) vec od toga koliko sam je puta cula.....
Treba nauciti praviti razliku izmedju pravog `izvini`,`volim te`, i .....
Dora_Mar- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 2926
Godina : 32
Datum upisa : 17.12.2010
Kako si?
Ljude, većinu njih, baš briga kako si, ali, čisto iz kurtoazije ili navike pitaju.
Ljude, većinu njih, baš briga kako si, ali, čisto iz kurtoazije ili navike pitaju.
Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.- Počasni član
- Broj poruka : 2032
Datum upisa : 04.05.2010
Mnogim ljudima izgovorena rec nista ne znaci..kazu tek' da bi rekli, obecaju, i istog momenta sve zaborave...tako da ja vise cenim dela kod nekih ljudi, nego reci.Naravnom mislim na realni svet...jer cesto slusam neke prazne bezvredne price...
Za mene je 'volim te' fraza..i, totalno izbledela rec!
Kao i izvinjavanje, i upravo zbog toga se retko izvinjavam, vec nekim gestom dam jasno do znanja da mi je zaista zao....Naravno, ljudima do kojih mi je stallo.
Dok, na ulici, prevozu, prodavnici, izgovorom to 'izvini' ..i to je je samo kurtoazija.
Za mene je 'volim te' fraza..i, totalno izbledela rec!
Kao i izvinjavanje, i upravo zbog toga se retko izvinjavam, vec nekim gestom dam jasno do znanja da mi je zaista zao....Naravno, ljudima do kojih mi je stallo.
Dok, na ulici, prevozu, prodavnici, izgovorom to 'izvini' ..i to je je samo kurtoazija.
enigma_- Veteran
- Broj poruka : 4779
Godina : 56
Datum upisa : 13.02.2010
Liza_N. ::Kako si?
slazem se u potpunosti.....nikoga to u stvari ne zanima ,samo iz navike pitaju...
Liza_N. ::Kako si?
Najbolji primjer istinitosti gornje tvrdnje mi je bio kada me je sefica na poslu to pitala. Ja sam bas nesto imala velikih problema sa bolovima u ledjima, i poceh da joj pricam sta mi se desava. Ona je ocigledno ocekivala da ja samo odgovorim da sam dobro iz kurtoazije, pa joj je moja reakcija bila toliko smijesna da se pocela valjati od smijeha.
Nekada mislim da je i "Sta mislis o njemu/njoj?" od strane sefova na poslu isto tako pitanje na koje se ocekuje da odgovoris pozitivno.
"Vidimo se" i "cujemo se" izmedju prijatelja takodje cesto nema znacenja, jer u nekim slucajevima to nevidjanje potraje mjesecima, ako ne i godinama.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Cak je i obecanje postalo bledo....
"Nazvacu te" cesto ne znaci bas to. U stvari, "nazvacu te" cesto znaci mnogo kasnije, a ponekad i nikada te necu nazvati.
Troja- Legendarni član
- Broj poruka : 17011
Datum upisa : 08.12.2010
Ima ih dosta, ali "Volim te" me, ubedljivo, najvise nervira.
na primer: u vezi ste sa nekim, nakon 7 dana ili mesec, eto ga prvo "volim te".
Sta volis, covece ?!Ni ne poznajes me!
Volis me impulsivnu, drsku, cesto odsutnu ?Sumnjam.
Nasmejanu, punu razumevanja ? Mozda.Ali, dok ne zavoli i sve moje mane, ta rec mi nista ne znaci.Ta rec je izgubila svoje znacenje, nazalost, a ljudi to ne primecuju.Umesto toga, oni se svaki dan, "vole", iako se znaju mozda par dana, ili par meseci, a na kraju se razidju, da se nisu odistinski zavoleli.
na primer: u vezi ste sa nekim, nakon 7 dana ili mesec, eto ga prvo "volim te".
Sta volis, covece ?!Ni ne poznajes me!
Volis me impulsivnu, drsku, cesto odsutnu ?Sumnjam.
Nasmejanu, punu razumevanja ? Mozda.Ali, dok ne zavoli i sve moje mane, ta rec mi nista ne znaci.Ta rec je izgubila svoje znacenje, nazalost, a ljudi to ne primecuju.Umesto toga, oni se svaki dan, "vole", iako se znaju mozda par dana, ili par meseci, a na kraju se razidju, da se nisu odistinski zavoleli.
Eurinome- Član za primer
- Broj poruka : 1131
Datum upisa : 15.08.2011
Nema izbledelih reči, samo izbledelih ljudi. Ni jedna jedina reč ne može izbledeti, koliko god puta je neko izgovori ako je emocija prati. Emocije ne blede, bar ne u mom slučaju, menjaju se, dobijaju nove kvalitete, mogu jedino da nestanu zauvek u nekim slučajevima...ali to je sasvim druga priča i hvala Bogu sve ređa.
Maja- Legendarni član
- Broj poruka : 6121
Datum upisa : 19.02.2010
Mnogo je bledih reči u prostorijama mojih sećanja.
Pa i ovoga trena vrti mi se jedno bljutavo Izvini po mozgu.
Izvini, to mi je nekako bedno.
Neko otužno Hvala.
Neko svakidašnje Molim te.
Neiskreno Žao mi je.
Draga si mi ... lol. Toliko otrcano, i toliko puta me opaučilo.
Ti si previše dobra. lol!
Ja sam đubre. lol na kub.
I najbleđe - tu sam, uz tebe sam. TU SAM.
Pa i ovoga trena vrti mi se jedno bljutavo Izvini po mozgu.
Izvini, to mi je nekako bedno.
Neko otužno Hvala.
Neko svakidašnje Molim te.
Neiskreno Žao mi je.
Draga si mi ... lol. Toliko otrcano, i toliko puta me opaučilo.
Ti si previše dobra. lol!
Ja sam đubre. lol na kub.
I najbleđe - tu sam, uz tebe sam. TU SAM.
She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?
Ivana_- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 3079
Godina : 36
Datum upisa : 11.12.2012
Željela bih da griješim, ali ipak mislim da to nije slučaj i da je riječ koja je kod većine izgubila značenje, koja je potpuno lažna i sada se bazira na neistinosti, glumi i pretvaranju je Sreća.
Zid :: Društvo :: Svakodnevni razgovori
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu