Fobije
+14
Maja
male
enigma_
Ika
Troja
ces@ric@
Shadow
black_morena
Nymphadora
Catwoman
VanGoga
Ireth
Liza_N.
Still_dreaming
18 posters
Zid :: Društvo :: Psihologija
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Fobije
Od visine. Ej, čovečanstvo. Zar ja Cisko Kid da se plašim visine. Nažalost tako je.
cisko kid- Novajlija
- Broj poruka : 6
Datum upisa : 14.04.2013
Akrofobija - strah od visine. Plašim se pomalo visine, ali ne toliko da paničim kad sam na velikoj visini. Ili sam se plašio ranije? Nisam siguran. Ranije mi je bio problem da pogledam sa terase pravo dole (nikad mi nije bio problem da gledam okolinu, ali nikako pravo dole!), jer bi mi se odmah zavrtelo u glavi i tripovao bih da ću pasti. Pre neko veče izbacio sam se donekle kroz prozor, skoro legao leđima na njega da gledam zvezde gore, ali opet nisam gledao u suprotnom pravcu. Mislim da mi više ne predstavlja problem da pogledam pravo dole, ali ništa dok ne proverim to.
Apeirofobija - strah od beskraja. Ni ovo nije klasična fobija, jednostavno me podilazi jeza i muti mi se pred očima od pomisli na prostor koji nema kraja ni granica.
Epistaksiofobija - strah od krvarenja iz nosa. Ni ovo nije fobija u pravom smislu te reči. Nikad mi se nije desilo da mi krvari iz nosa, ali uvek mi je bilo strašno kad se to nekome desi i kad bih pomislio da se to može desiti meni, želudac bi mi se skupio od straha. Znam da je smešno, i inače se ne plašim krvi, ali nije mi prirodno da ide iz nosa.
Apeirofobija - strah od beskraja. Ni ovo nije klasična fobija, jednostavno me podilazi jeza i muti mi se pred očima od pomisli na prostor koji nema kraja ni granica.
Epistaksiofobija - strah od krvarenja iz nosa. Ni ovo nije fobija u pravom smislu te reči. Nikad mi se nije desilo da mi krvari iz nosa, ali uvek mi je bilo strašno kad se to nekome desi i kad bih pomislio da se to može desiti meni, želudac bi mi se skupio od straha. Znam da je smešno, i inače se ne plašim krvi, ali nije mi prirodno da ide iz nosa.
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Agateofobija- od ludila
Svih mi svetih bojim se da ne skončam u ludnici. Pomisao na takav kraj mi ledi krv u žilama.
Antropofobija - ljudi
- ovo sam stekla radi brojnih loših iskustava, nadam se da ću je se osloboditi. Dece se ne plašim.
Autofobija - od samog sebe
- strašna sam, svega mi. Moj um je opasan. Nikad se ne zna.
Glosofobija - od javnog nastupa (govora)
- jedan od razloga zbog kojih sam napustila studije, takođe stečen. Ne mogu da odgovaram, ja koja sam bila sjajan student, jako rečita, iz koje reči plene... eto. Ne znam hoće li to ikad nestati, ne znam ni kako se desilo...
Dementofobija - ludila
x 2 rekoh ja
Dentofobija- od zubara
- ne mogu da trpim strano telo u ustima, sama pomisao na to mi izaziva grč i mučninu, da mi neko čeprka po ustima, sreća te imam dobre gene što se tiče zuba, imam jake, sjajne i bele zube i hvala nebesima čvrsti su i dan danas. Daće Bog da sam na tetku. Ima 70 godina i veliku većinu svojih zuba
Karcinofobija - raka (bolesti)
- užasno se bojim leukemije. Užasno. Ne bih nipošto volela da iko ikada tako skonča niti da iko ikada boluje od nje.
Tanatofobija - smrti
- moj najveći strah, imam ga od detinjstva, urođen je i ne znam kako da se izborim s njim, svuda je vidim, stalno o njoj mislim.
I da, plašim se gubitaka. Raznih vrsta. Nije navedeno koja je to fobija.
Svih mi svetih bojim se da ne skončam u ludnici. Pomisao na takav kraj mi ledi krv u žilama.
Antropofobija - ljudi
- ovo sam stekla radi brojnih loših iskustava, nadam se da ću je se osloboditi. Dece se ne plašim.
Autofobija - od samog sebe
- strašna sam, svega mi. Moj um je opasan. Nikad se ne zna.
Glosofobija - od javnog nastupa (govora)
- jedan od razloga zbog kojih sam napustila studije, takođe stečen. Ne mogu da odgovaram, ja koja sam bila sjajan student, jako rečita, iz koje reči plene... eto. Ne znam hoće li to ikad nestati, ne znam ni kako se desilo...
Dementofobija - ludila
x 2 rekoh ja
Dentofobija- od zubara
- ne mogu da trpim strano telo u ustima, sama pomisao na to mi izaziva grč i mučninu, da mi neko čeprka po ustima, sreća te imam dobre gene što se tiče zuba, imam jake, sjajne i bele zube i hvala nebesima čvrsti su i dan danas. Daće Bog da sam na tetku. Ima 70 godina i veliku većinu svojih zuba
Karcinofobija - raka (bolesti)
- užasno se bojim leukemije. Užasno. Ne bih nipošto volela da iko ikada tako skonča niti da iko ikada boluje od nje.
Tanatofobija - smrti
- moj najveći strah, imam ga od detinjstva, urođen je i ne znam kako da se izborim s njim, svuda je vidim, stalno o njoj mislim.
I da, plašim se gubitaka. Raznih vrsta. Nije navedeno koja je to fobija.
She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?
Ivana_- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 3079
Datum upisa : 11.12.2012
Ivana, ja sam imao veoma jaku tanatofobiju u 5. razredu. Toliko da sam imao napade panike kad pomislim na to da ću umreti i da će moji ostaci biti pod zemljom. I to se jedno vreme dešavalo baš često. Bukvalno se ukočim i počnem na sebe da vičem da sam idiot što se toliko plašim toga kad je to neminovno. Onda sam u jednom trenutku ubedio sebe da sam premlad da razmišljam o tome, ali ako mi se fobija vrati u starosti, lako bih mogao da završim u gorepominjanoj ludnici.
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Datum upisa : 15.01.2010
Baš to, da ću nestati. Užasava me pomísao da će me pojesti crvi! Mnogo je teško živeti s tom mišlju. Ja se tešim time da svi to imaju, da mora da postoji nešto nakon smrti...Isto - da sam mlada. Ali godine idu. Jednom me neće biti.To je tako strašno.
She was one of the few souls that made me wonder: What it was to LIVE?
Ivana_- Ugledni forumaš
- Broj poruka : 3079
Datum upisa : 11.12.2012
Ove, mislim da imam:
agateofobija- od ludila
Nesto tipa kao Beutiful Mind ili Girl, interrupted. Kao sto rece Ivana, strah me da cu zavrsiti u ludnici
akrofobija - visine
Prilican strah, kad pogledam sa velike visine dole mislim da bih lako mogla imati i srcani udar.
arakibutirofobija- da se buter od kikirikija ne zalepi za nepce
Nemam ovaj strah, ali really?
astrafobija - grmljavine, munja
Nije bas fobija, ali kad grmi taj zvuk me podsjeca na rat i plasim ga se
atelofobija- od nesavršenosti
Nisam sigurna da je to strah ili me samo nervira.
monofobija- od samoće
O da
glosofobija - od javnog nastupa (govora)
U osnovnoj sam isla na dramsku i na recitatorsku sekciju, nemate pojma koje sam traume imala kad sam trebala nastupiti. I dalje se borim sa tim, i generalno kad trebam da odrzim neku prezentaciju ili iskazem svoje misljenje nekolicini ljudi glas mi podrhtava i plasim se
dementofobija - ludila
Pa kako se zove strah od ludila? Malocas smo ga imali?
decidofobija- od donošenja odluka
Izgleda da bas imam
doksofobija- od primanja pohvala
Nije strah, ali strasno mi je neprijatno i nikad ne znam kako treba da reagujem
emetofobija - povraćanja
Da, sto je uzasno kad sam bolesna.
lalofobija- od pričanja, govora
Napisah sve vec u glasofobiji.
lokiofobija- od rađanja
Ako ovdje spada porodjaj onda da. To mi nimalo ne djeluje privlacno i prilicno me traumira.
ohlofobija- od gužve (rulje)
Pomalo, jer nekad imam osjecaj da se gubim i da ludim u toj masi.
tafofobija - pomisli da će se biti živ sahranjen
prilican strah od ovog
tokofobija- od rađanja
Je li se meni cini ili se neke fobije nazivaju razlicitim imenima?
frigofobija- od hladnoće
Kad je jako hladno uplasim se da cu se smrznuti i umrijeti
harpaksofobija- strah biti opljčkan
Ponekad u glavi stvorim cijeli scenario i bas samu sebe istraumiram.
colourofobija- od klovnova
They are so creapy, bas ih se plasim
agateofobija- od ludila
Nesto tipa kao Beutiful Mind ili Girl, interrupted. Kao sto rece Ivana, strah me da cu zavrsiti u ludnici
akrofobija - visine
Prilican strah, kad pogledam sa velike visine dole mislim da bih lako mogla imati i srcani udar.
arakibutirofobija- da se buter od kikirikija ne zalepi za nepce
Nemam ovaj strah, ali really?
astrafobija - grmljavine, munja
Nije bas fobija, ali kad grmi taj zvuk me podsjeca na rat i plasim ga se
atelofobija- od nesavršenosti
Nisam sigurna da je to strah ili me samo nervira.
monofobija- od samoće
O da
glosofobija - od javnog nastupa (govora)
U osnovnoj sam isla na dramsku i na recitatorsku sekciju, nemate pojma koje sam traume imala kad sam trebala nastupiti. I dalje se borim sa tim, i generalno kad trebam da odrzim neku prezentaciju ili iskazem svoje misljenje nekolicini ljudi glas mi podrhtava i plasim se
dementofobija - ludila
Pa kako se zove strah od ludila? Malocas smo ga imali?
decidofobija- od donošenja odluka
Izgleda da bas imam
doksofobija- od primanja pohvala
Nije strah, ali strasno mi je neprijatno i nikad ne znam kako treba da reagujem
emetofobija - povraćanja
Da, sto je uzasno kad sam bolesna.
lalofobija- od pričanja, govora
Napisah sve vec u glasofobiji.
lokiofobija- od rađanja
Ako ovdje spada porodjaj onda da. To mi nimalo ne djeluje privlacno i prilicno me traumira.
ohlofobija- od gužve (rulje)
Pomalo, jer nekad imam osjecaj da se gubim i da ludim u toj masi.
tafofobija - pomisli da će se biti živ sahranjen
prilican strah od ovog
tokofobija- od rađanja
Je li se meni cini ili se neke fobije nazivaju razlicitim imenima?
frigofobija- od hladnoće
Kad je jako hladno uplasim se da cu se smrznuti i umrijeti
harpaksofobija- strah biti opljčkan
Ponekad u glavi stvorim cijeli scenario i bas samu sebe istraumiram.
colourofobija- od klovnova
They are so creapy, bas ih se plasim
"Don't tell me what they said about me. Tell me why they were so comfortable to say it around you."
ces@ric@- Legendarni član
- Broj poruka : 11888
Datum upisa : 03.04.2010
Strana 2 od 2 • 1, 2
Zid :: Društvo :: Psihologija
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu