Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.

Join the forum, it's quick and easy

Zid
Dobro došli na forum Zid!

Ovu poruku vidite jer pregledate naš forum kao gost.

Ukoliko se registrujete dobićete mogućnost da odgovarate na teme, otvarate nove, upoznate nove ljude, učestvujete u forumskim takmičenjima i iskoristite sve pogodnosti jednog člana. Registracija traje samo minut, jednostavna je i potpuno besplatna.

Da biste se registrovali kliknite ovde.

Važna napomena: Mejl za registraciju može dospeti u spam ili trash u vašem mejlu, pa prilikom aktivacije naloga, ukoliko ne dobijete mejl u inbox, proverite da li je možda završio tamo.
Zid
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Anegdote o poznatima

+6
chegirl
Still_dreaming
Maja
VanGoga
Catwoman
Liza_N.
10 posters

Zid :: Društvo :: Kultura

Strana 3 od 3 Prethodni  1, 2, 3

Ići dole

Anegdote o poznatima - Page 3 Empty Re: Anegdote o poznatima

Počalji od Still_dreaming Pon Sep 24, 2012 11:22 pm

Austrijski kompozitor Anton Brukner bio je veoma nespretan u ophođenju sa ženama. Na jednoj večeri veoma malo se interesovao za ženu koja je sedela pored njega. Dama je htela da privuče njegovu pažnju pa mu je rekla da se te večeri baš zbog njega lepo obukla, a on to i ne primećuje. Tada ju je Brukner pogledao i rekao:
- Što se mene tiče, uopšte nije bilo potrebno ni da se oblačite, gospođice!

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Broj poruka : 22089
Muški Jarac Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miloš B Uto Okt 02, 2012 6:40 am

Ima i jedna, medju mnogim o čuvenom virtuozu Paganiniju. Prijatelj ga je pitao: "Zašto se ne oženiš?" a Paganini je odgovorio: "Pa da neko sluša besplatno moju muziku?!!"
Miloš B
Miloš B
Novajlija
Novajlija

Broj poruka : 3
Muški Ribe Godina : 35
Datum upisa : 02.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Still_dreaming Uto Apr 16, 2013 1:41 pm

Nije potpuno za ovu temu, ali tu je negde.

Poslednje reči velikih ljudi:

‚‚Gospode, pomozi mojoj sirotoj duši.” – Edgar Alan Po

‚‚Više svetla!” – Johan Volfgang Gete

‚‚Poražen sam.” – Žan Pol Sartr

‚‚Ne.” – Aleksander G. Bel

‚‚Imam fantastičnu glavobolju.” – Frenklin Delano Ruzvelt

‚‚Nažalost, nažalost… sada je isuviše kasno.” – Ludvig van Betoven

‚‚Nisam smeo preći sa viskija na martini.” – Hemfri Bogart :buahahhaha:

‚‚Ja nemam ni malo straha od smrti.” – Čarls Darvin

‚‚Sada, sada nije vreme, moj dobri prijatelju, da se stvaraju neprijatelji.” – Volter (nakon što je sveštenik od njega tražio da se odrekne satane) :buahahhaha:

‚‚Kakva sam samo bio budala.” – Vinston Čerčil

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Still_dreaming Pon Avg 12, 2013 8:20 pm

Kada je Bil Gejts jednom bio u jednom restoranu, konobaru je ostavio napojnicu od 5 dolara. Primetio je da konobar ima čudan izraz lica i upitao ga u čemu je problem.

Konobar mu je odgovorio da mu je čudno što mu je on dao napojnicu od samo 5 dolara, dok je njegov sin za stolom pored ostavio čak 500 dolara.

Bil Gejts mu je odgovorio sledećim rečima:

‚‚On je sin najbogatijeg čoveka na svetu, a ja sam sin drvoseče.”

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Still_dreaming Sub Jan 25, 2014 3:44 pm

Slavni italijanski slikar i vajar Mikelanđelo Buonaroti (1475–1564) jednom je vešto izvrgao ruglu svoje neprijatelje. Naime, neka njegova skulptura toliko je oduševila slikara Rafaela (1483–1520) da je ovaj njenog autora uporedio s velikim grčkim vajarima Fidijom i Praksitelom. Buonarotijevi neprijatelji su, međutim, Rafaelovo mišljenje osudili kao neosnovano preterivanje. Tada je Mikelanđelo u zemlju zakopao svoj kip Amora i zadržao samo njegovu odlomljenu ruku. Posle izvesnog vremena kip je otkopan i svi umetnikovi neprijatelji proglasili su ga za antičko delo, uz put dodajući da Mikelanđelo nikada ne bi mogao tako nešto da napravi. Kada su klevetnici završili, veliki umetnik pokazao im je skrivenu ruku i tako im na najbolji način „zapušio usta”.

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Still_dreaming Čet Jan 30, 2014 1:40 am

Na novinarsko pitanje kako se oseća kao slavan pisac, kome će uskoro izaći i sabrana dela, Branko Ćopić (1915–1984) ovako je odgovorio:
– Pomalo kao slavni pokojnik. Ali, i pored toga, moram da plaćam kiriju, struju i druge svakodnevne životne dažbine. Ipak, okružen takvim poštovanjem, počeo sam sebe da oslovljavam sa vi... Prije nekoliko dana otišao sam svom berberinu da me ošiša. Njegova pomoćnica, koja ide u večernju školu, vidjevši me, radosno je rekla:
– Sve sam o Vama umela da odgovorim profesoru. Kad ste rođeni, koje ste knjige napisali, samo nisam znala godinu kada ste umrli...

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Still_dreaming Pet Jan 31, 2014 1:17 pm

Čuvenog engleskog slikara Vilijama Hogarta (1697–1764) jednom je neki bogat, a veoma škrt plemić zamolio da mu za svečanu dvoranu nove palate naslika ogromnu fresku prelaska Jevreja preko Crvenog mora. Slikar je za rad zatražio sto zlatnika, a plemić mu je ponudio samo dvadeset. Tada mu je slikar rekao:
„Pošto sam u neprilici, preuzeću posao i za taj novac, ako mi platite unapred.”
Primivši novac i ključ od dvorane, otišao je i našao molera. I pre nego što je plemić idućeg jutra ustao, čitav zid dvorane bio je premazan crvenom bojom. Tada je Hogart pozvao gazdu i rekao mu:
„Posao je obavljen.”
„Šta je obavljeno? Šta ovo predstavlja?”
„Crveno more.”
„Crveno more? A gde je onda faraon sa svojom vojskom?”
„Udavio se”, uzvrati mu slikar.
„A deca Izraela?”, preblede plemić.
„Oni su već na drugoj strani i nemoguće ih je videti”, spremno mu je odgovorio slikar.

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Still_dreaming Sub Feb 01, 2014 10:38 am

Veliki pesnik i boem Tin Ujević jednom je, za opkladu, vezanih očiju probao razna vina i po ukusu pogađao koje je koje.
– Crno, preklanjska berba. Doneli ste ga od „Ginića” – spremno je odgovorio pesnik posle prve probe.
– Sićevačko! Lanjsko. Troše ga kod „Trandafilovića” i „Tri seljaka” – bio je još precizniji.
– Smederevka, ovogodišnje, nije najbolje. Vinograd okrenut jugozapadu... – rekao je pesnik nakon treće probe.
Posle toga doneli su mu čašu obične vode. Ujević je i to isprobao, namrštio se, popio još nekoliko gutljaja pa, skidajući povez sa očiju, poraženo izgovorio:
– Ovo nikad nisam pio.

:buahahhaha: :buahahhaha: :buahahhaha: 

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ms.k Pon Feb 10, 2014 2:47 pm

Neka nepoznata gospođa obratila se George Bernard Shawu: "Vi imate najpametniji mozak na svijetu, a ja imam najljepše tijelo; mi bismo stoga proizveli savršeno dijete." Gospodin Shaw je odvratio: "No što ako dijete naslijedi moje tijelo, a Vaš mozak?" ..  :hmhm:
ms.k
ms.k
Zavisni član
Zavisni član

Broj poruka : 3752
Ženski Datum upisa : 20.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Liza_N. Sub Maj 03, 2014 8:38 am

Jovan Jovanović Zmaj je bio urednik jednog časopisa po kojem je dobio nadimak. Časopis se zvao: ЗМАЈ (Treći maj). :D

Always believe that something wonderful is about to happen...
Liza_N.
Liza_N.
Počasni član
Počasni član

Broj poruka : 2032
Ženski Datum upisa : 04.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Still_dreaming Pet Okt 31, 2014 12:53 pm

Kažu da je slavni slikar Pablo Pikaso jedne večeri došao suviše rano kući i u stanu zatekao lopova koji je odmah pobegao. Policajci, koji su posle slikarevog poziva brzo stigli, pitali su ga kako je lopov izgledao.

Čuveni kubista na to se latio slikarskog bloka i rekao im:

- Mogu da vam ga nacrtam.

Policija je Pikasov crtež fotografisala, umnožila i razaslala poternice. Osam dana kasnije slikara su iz policije obavestili da je, na osnovu njegovog crteža, na raznim mestima viđeno više sumnjivih tipova: dva majmuna, mašina za pranje veša, zebra, dva upaljača i tramvaj.

:buahahhaha:

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Still_dreaming Sub Dec 13, 2014 12:10 am

Poznati filolog i lingvista, Aleksandar Belić, bio je vrlo kratkovid. Jednom prilikom, dok je ručao u kafani, nagnut nad tanjirom, seckao je meso i pažljivo prebirao po komadićima. Videvši to, Stevan Sremac ga je pitao ‚‚Šta radite?"

Kad mu je Belić odgovorio da ruča, Sremac mu je rekao ‚‚Ja sam mislio da opravljate sat".

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Still_dreaming Sub Dec 20, 2014 11:44 pm

Engleskog filozofa Herberta Spensera jednom su pitali da li se kaje što se nije oženio. Već ostareli mislilac ovako je odgovorio:

- Naprotiv. Tešim se da negde u svetu živi jedna, meni nepoznata žena, koju sam, i ne znajući je, time usrećio.

Amor fati

Live today
Still_dreaming
Still_dreaming
Administrator
Administrator

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od polly88 Pet Jun 05, 2015 3:53 am

Neka gospođica upita Marka Twaina kakva je, prema njegovu mišljenju, vrijednost knjige.
- Čujte, vrijednost knjige je neprocjenjiva - odgovori Twain - ali varira prema prilici. Knjiga uvezena u kožu odlična je za oštrenje britve. Mala knjiga, kakve obično prave Francuzi, može odlično poslužiti da se stavi pod nogu od stola, ako je kojim slučajem malo kraća, pa se stol klima. Antikvarna knjiga, uvezena u pergament, može izvanredno poslužiti za bacanje na mačku kada je čovjek želi istjerati iz kuće. I, najzad, atlas s velikim stranicama nezamjenljiv je za čišćenje prozora...

Gnothi seauton!
polly88
polly88
Moderator
Moderator

Broj poruka : 6404
Ženski Blizanci Godina : 36
Datum upisa : 28.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content