S knjigom u ruci i mislima u oblacima
2 posters
Zid :: Književnost :: Književnost
Strana 1 od 1
S knjigom u ruci i mislima u oblacima
Između dve korice krije se čitav novi svet. Izmišljen ili ne, on je tamo, povuče nas u sebe, povede na putovanje kroz predele koje oživljavamo u svojoj mašti. Putujemo, živimo, smejemo se i plačemo sa likovima čija lica samo mi poznajemo, jer su plod naše moći vizuelizacije. Putovanje se završava kada zatvorimo knjigu...
Koja knjiga vas je odvela na neočekivano putovanje?
Gde ste sve putovali maštom?
Koja knjiga vas je odvela na neočekivano putovanje?
Gde ste sve putovali maštom?
"Where is the wonder where's the awe?
Where are the sleepless nights I used to live for?"
Where are the sleepless nights I used to live for?"
amaranth- Zaslužni član
- Broj poruka : 1943
Godina : 35
Datum upisa : 26.07.2010
Re: S knjigom u ruci i mislima u oblacima
Ex ponto, npr. Ove godine sam za rođendan dobio i svoj primerak. (Hvala ljudima koji me dobro poznaju!)
Kad god sam ga čitao imao sam osećaj kao da mi se Andrić poverava, kao da mi priča u svojoj sobi osvetljenoj samo slabom lampom. I razumeo sam ga. Čitao sam samo uveče, da bih što bolje osetio tamu njegove sobe. Tako sam prvi put iskusio Ex ponto i moja predstava Andrića nagnutog nad listovima, pod lampom uvek će ostati ista. Približio mi je sebe, svaki put sam ga sve bolje znao, upijao sam svaku njegovu reč. I opet ću, kad ostanem sam sa lampom.
Kad god sam ga čitao imao sam osećaj kao da mi se Andrić poverava, kao da mi priča u svojoj sobi osvetljenoj samo slabom lampom. I razumeo sam ga. Čitao sam samo uveče, da bih što bolje osetio tamu njegove sobe. Tako sam prvi put iskusio Ex ponto i moja predstava Andrića nagnutog nad listovima, pod lampom uvek će ostati ista. Približio mi je sebe, svaki put sam ga sve bolje znao, upijao sam svaku njegovu reč. I opet ću, kad ostanem sam sa lampom.
Amor fati
Live today
Still_dreaming- Administrator
- Broj poruka : 22089
Godina : 36
Datum upisa : 15.01.2010
Zid :: Književnost :: Književnost
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu